GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Aparate foto digitale bune şi ieftine – cele mai bune oferte pentru camere foto

Autor: Echipa Giz.ro

Alegerea unor aparate foto ieftine care să ofere performanţe decente nu este tocmai uşoară, întrucât piaţa este suprasaturată de diverse modele ale producătorilor consacraţi.

Există numeroase aparate ieftine bune care te pot ajuta să realizezi poze de calitate, astfel că nu trebuie să-ţi îndrepţi neapărat atenţia spre cele mai bune camere foto.

Cel mai popular segment rămâne cel de aparate foto compacte, care au avantajul că sunt aparate foto foarte ieftine, chiar dacă acestea se luptă acum şi cu camerele foto tot mai bune ale telefoanelor mobile.

Totuşi, dacă eşti în căutarea unor aparate foto profesionale, trebuie să-ţi îndrepţi atenţia spre camere foto DSLR sau, de ce nu, spre aparate foto bridge sau camere foto mirrorless. Acestea au preţuri de achiziţie mai mari, însă poţi cumpăra aparate foto în rate, la fel ca orice alte produse electronice.

Camere foto compacte bune şi ieftine

Aparatele foto compacte sunt dedicate utilizatorilor care vor să fotografieze cât mai uşor prin simpla apăsare a unui buton, fără să fie nevoiţi să modifice prea multe setări, motiv pentru care sunt cunoscute şi drept camere foto point-and-shoot. Printre funcţiile de bază se numără autofocus, blitz şi stabilirea gradului de expunere.

Nikon Coolpix L27 – 400 lei

Dotat cu senzor CCD de 16.1 MP, Nikon Coolpix L27 are zoom optic 5x şi sensibilitate ISO cuprinsă între 80-1600. Înregistrează clipuri în format HD, are display LCD de 2.7”, utilizează două baterii AA şi cântăreşte 161 de grame. Pachetul include card de memorie SanDisk SDHC de 4GB, încărcător Nikon Energizer şi husă, care împreună valorează 163 lei.

Nikon Coolpix L27, una dintre cele mai ieftine camere foto Nikon

Nikon Coolpix L27, una dintre cele mai ieftine camere foto Nikon

Sony CyberShot DSC-W710 – 350 lei

Modelul propus de Sony are un senzor de 16.1”, zoom optic 5x şi numeroase setări predefinite în funcţie de anotimp sau perioada zilei. Imaginile pot fi văzute pe display-ul de 2.7”, iar filmele sunt înregistrate în format HD 1280×720 pixeli. Printre puţinele opţiuni suplimentare se numără şi posibilitatea de a realiza fotografii panoramice. Pachetul include husă şi card Sony SDHC cu capacitatea de 4 GB.

Sony CyberShot DSC-W710, camera foto pentru utilizatori fara pretentii

Sony CyberShot DSC-W710, camera foto pentru utilizatori fara pretentii

Samsung ES95 – 270 lei

Propunerea Samsung este un aparat foto ieftin cu senzor de 16.1 MP şi zoom optic 5x cu sensibilitate ISO 80-3200. Ştie să realizeze fotografii panoramice şi are posibilitatea de a selecta automat tipul de scenă potrivit în funcţie de ceea ce vrei să pozezi. Poţi înregistra clipuri în format HD, iar aparatul cântăreşte doar 90.3 grame şi utilizează un acumulator Li-Ion.

Samsung ofera de asemenea camere foto compacte ieftine

Samsung ofera de asemenea camere foto compacte ieftine

Canon PowerShot A2500 – 200 lei

Canon PowerShot A2500 este o cameră foto compactă cu senzor de 16 MP şi zoom optic 5x care iese în evidenţă prin butonul dedicat pentru înregistrarea clipurilor video în format HD. Are funcţii precum detectarea automată a scenei sau stabilizarea optică a imaginii, , dar include şi efecte amuzante, precum transformarea ochilor în peşti. Imaginile pot fi previzualizate pe un ecran de 2.7″, iar greutatea ajunge la 125 de grame.

Canon PowerShot A2500, o camera foto compacta foarte ieftina

Canon PowerShot A2500, o camera foto compacta foarte ieftina

Aparate foto bridge ieftine

Camerele foto bridge sunt aparate foto cu senzori similari cu cei de pe compacte care împrumută unele funcţii de pe DSLR-uri, cea mai importantă fiind obiectivul semnificativ mai mare. Au un aspect robust şi sunt mai scumpe, însă sunt aparate foto foarte ieftine în comparaţie cu DSLR-urile.

Nikon Coolpix L320 – 700 lei

Nikon Coolpix L320 are un senzor de 16.1 MP, zoom optic 26x şi sensibilitate ISO 80-1600, find dotat cu stabilizator de imagine VR. Aparatul vine cu un ecran LCD cu diagonala de 3.0″ şi include câteva scene, cum ar fi posibilitatea de a realiza fotografii panoramice. Funcţionează pe baza a patru baterii de tip AA.

Nikon Coolpix L320, o camera foto bridge accesibila

Nikon Coolpix L320, o camera foto bridge accesibila

Fujifilm Finepix S4300 – 600 lei

Fujifilm Finepix S4300 iese în evidenţă în special prin blitz-ul voluminos şi oferă un senzor de 14 MP cu zoom optic 26x şi valori ISO cuprinse între 64-6400. Înregistrează numai în format AVI HD 1280×720 pixeli, iar aparatul funcţionează cu patru baterii de tip AA care asigura până la 30 de cadre. Greutatea camerei este de 543 de grame.

Fujifilm este un alt producator de camere foto bridge

Fujifilm este un alt producator de camere foto bridge

Olympus SP-820UZ – 900 lei

Modelul din oferta Olympus are senzor de 14 MP cu zoom optic 40x şi valori ISO cuprinse între 80-6400. Principalul său avantaj este posibilitatea de a înregistra clipuri video în format Full HD 1920×1080 pixeli, însă din păcate vorbim de mai puţin popularul format QuickTime Motion. Imaginile pot fi apoi previzualizate pe ecranul de 3″ înainte de a fi transferate pe PC, iar aparatul funcţionează de asemenea cu patru baterii de tip AA.

Olympus mizeaza pe asemena pe bridge-uri

Olympus mizeaza pe asemena pe bridge-uri

Camere foto DSLR / profesionale ieftine

Camerele foto DSLR sunt adresate în special profesioniştilor care vor un senzor de calitate şi posibilitatea de a schimba obiectivele pentru a realiza fotografii de calitate în orice situaţie. În general, preţurile aparatelor foto DLSR sunt mari, însă există numeroase opţiuni cu un preţ decent.

Nikon D3100 – 2.000 lei

Dotată cu senzor CMOS de 14.2 MP, camera foto Nikon D3100 are 11 puncte de focalizare şi înregistrează în format Full-HD 1920×1080 pixeli. Sensibilitatea ISO este de 100-3200, dar poate fi extinsă până la echivalentul ISO 12.800, iar greutatea aparatului ajunge la 500 de grame. Vine la pachet cu un obiectiv Nikon AF-S DX de 18-55 mm.

Nikon este unul dintre producatorii traditionali de aparate DSLR

Nikon este unul dintre producatorii traditionali de aparate DSLR

Canon EOS 1100D – 1.000 lei

Probabil cel mai ieftin aparat foto DSLR de pe piaţă, Canon EOS 1100D are un senzor CMOS de 12.2 MP, procesor Digic 4, sistem de focalizare în 9 puncte şi tehnologie Basic+ pentru controlul automat al expunerii. Aparatul înregistrează filme în format HD 1280×720 pixeli, iar ecranul are o diagonală de 2.7″. Pachetul include obiectiv Canon EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 DC III.

Canon are de asemenea o oferta bogata de DSLR-uri ieftine

Canon are de asemenea o oferta bogata de DSLR-uri ieftine

Aparate foto mirrorless cu preţuri bune

Dacă vrei performanţele unui aparat foto DSLR într-un format mai compact poţi alege o cameră foto mirrorless. Aceasta îţi oferă posibilitatea de a schimba obiectivul în funcţie de preferinţe, dar spre deosebire de DSLR nu include şi vizor optic.

Nikon 1 S1 – 1.800 lei

Aparatul mirrorless Nikon 1 S1 este dotat cu senzor CMOS de 10.1 MP şi zoom optic 3x, oferind o sensibilitate ISO de 100-6400. Camera înregistrează clipuri în format Full-HD şi vine la pachet cu obiectivul 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6, dar şi cu o geantă şi un card de memorie SanDisk SDHC cu capacitatea de 8 GB.

Nikon a intrat deja de tarziu pe segmentul mirrorless

Nikon a intrat deja de tarziu pe segmentul mirrorless

Olympus E-PL3 – 1.900 lei

Propunerea Olympus în acest segment este Olympus E-PL3 cu senzor de 12.3 MP, 35 de puncte de focalizare şi înregistrare în format Full-HD. Aparatul beneficiază de câteva butoane pentru un acces rapid la anumite funcţii populare precum corecţia expunerii sau setările bliţului, dar şi şase filtre artistice pentru realizarea unor efecte diverse. Pachetul include obiectiv M1442 II R.

Olympus propune mirrorless-uri accesibile

Olympus propune mirrorless-uri accesibile

Concluzii

Aparatele foto compacte foarte ieftine îţi pot satisface pofta de fotografii în vacanţe şi excursii, fiind dedicate în special celor cu buget limitat.

Totuşi, dacă ai nevoie de performanţe mai bune şi dispui de o sumă mai mare de bani, poţi opta şi pentru camerele foto bridge, aparatele foto DSLR sau pentru mult mai compactele camere foto mirrorless, toate disponibile inclusiv în rate.

2 comentarii

  1. Gheorghe

    2 februarie 2015 la 10:56

    Alegerea unor aparate foto ieftine care să ofere performanţe decente nu este tocmai uşoară, întrucât piaţa este suprasaturată de diverse modele ale producătorilor consacraţi. (Giz.ro)

    Buying a compact camera can be a tricky business thanks to the mind-boggling range of models to choose from. (TechRadar)

    Se poate numi articol copiat? „inspiratia” din alte articole? chiar doresc sa imi raspundeti ca si eu scriu articole si am fost atacat pe seama asta.. Multumesc

    • Daniel Popescu

      2 februarie 2015 la 13:24

      Pe baza acestor doua paragrafe ti se pare ca articolul este „inspirat”? Trebuie doar sa studiezi un pic piata pentru a vedea cat de aglomerata este intr-un anumit segment de pret.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri