GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune filme de comedie în 2014 şi 2015 – topul comediilor tari

Următoarea periaodă se anunţă una plină de veselie în sălile de cinema din România, datorită numeroaselor filme de comedie anunţate. În acest articol vom vorbi tocmai despre cele mai bune filme de comedie aşteptate pentru acest an.

Spre deosebire de alţi ani, numărul comediilor programate să apară la cinema nu este chiar atât de mare, însă există câteva titluri foarte atractive care vor umple sălile şi vor genera râsete în hohote alături de prieteni.

În plus, există unele filme de comedie care pot fi catalogate şi drept filme de acţiune prin prisma poveştii din spatele lor, în timp ce altele sunt filme de animaţie cu eroi deja îndrăgiţi de cei mici.

Indiferent ce tip de comedie îţi place, suntem sigur că vei găsi câteva filme interesante la care să râzi alături de prieteni în acest an. Prin urmare, citeşte în continuare principalele detalii ale filmelor de comedie şi vezi cele mai noi trailere cu filme de comedie.

Cele mai bune filme de comedie din 2015:

Anul 2015 este bogat în filme de comedie, însă noi am făcut o selecţie reprezentativă pentru a-ţi uşura misiunea de a alege peliculele potrivite. Reţine că pe parcursul anului ar putea fi anunţate şi alte filme de comedie pe care nu le regăseşti pentru moment în această listă.

The Wedding Ringer – premiera în 30 ianuarie 2015

Una dintre cele mai bune comedii ale începutului de an este The Wedding Ringer, care spune povestea lui Doug. Acesta este pe punctul de a se căsători, însă din cauza timidităţii sale şi a lipsei de prieteni nu are pe cine să aleagă drept cavaler de onoare. Cum în Statele Unite există o soluţie pentru orice, compania Best Man se ocupă tocmai cu furnizarea de cavaleri de onoare pentru nunţi. Prin urmare, Doug apelează la acesteia, însă serviciile oferite sunt complet diferite de cele la care se gândea el iniţial.

Paul Blart: Mall Cop 2 – premiera în 14 aprilie.2015

Dacă ai văzut prima parte, probabil că ştii deja la ce să te aştepţi: noi aventuri pline de amuzament cu agentul de pază Paul Blart. În ciuda gabaritului său, acesta ajunge paznic într-un cazinou de lux, unde încearcă să-şi impresioneze şefii şi colegii. Adevărata provocare apare însă în momentul în care o grupare de hoţi pune la punct planul de a fura unele obiecte de artă din clădirea care adăposteşte cazinoul.

Mortdecai – premiera în 23 ianuarie 2015

Cu un titlu cu conotaţii mai degrabă româneşti, Mortdecai este de fapt numele personajului principal, un dealer de artă. Acesta află informaţii despre un tablou care conţine un cod secret care oferă acces la aurul ascuns de nazişti înainte de capitularea în al Doilea Război Mondial. Mortdecai nu este însă singurul care vrea să pună mâna pe tablou, iar confruntările cu ruşii, agenţia britanică de spionaj şi un terorist sunt mai degrabă amuzante decât veridice.

The Interview – premiera în aprilie 2015

Pentru prezentatorul TV James Franco şi producătorul Seth Rogen a apărut din neant oportunitatea unui interviu istoric cu dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. Lucrurile se schimbă însă în momentul în care CIA profită de situaţie şi îi recrutează pe cei doi cu scopul de a-l asasina pe Kim Jong-un. Fără să aibă nici cea mai mică idee ce presupune munca unor spioni, cei doi se implică fără voia lor într-o misiune periculoasă şi amuzantă.

Unfinished Business – premiera în 6 martie 2015

Dan este un angajat tipic de corporaţie care ajunge în ipostaza de a-şi fonda propria companie. Cu un buget limitat, el angajează doar doi oameni, unul mai bătrân, celălalt mai tânăr, iar iniţial lucrurile decurg bine. Situaţia se complică însă în momentul în care următorul contract este esenţial pentru salvarea companiei de la faliment, iar în peisaj apare şi o persoană cunoscută din anturajul lui Dan.

Get Hard – premiera în 3 aprilie 2015

James King este un milionar care are tot ceea ce şi-ar putea dori: un job foarte bine plătit, o logodnică frumoasă şi o viaţă plină de adrenalină. În momentul în care este condamnat la închisoare pentru fraudă, perspectivele sale se schimbă radical. Conştient că nu va putea face faţă vieţii de puşcăriaş, el apelează la ajutorul celui care îi spăla maşina pentru a-l învăţa cum să supravieţuiască în închisoare.

Vrei un telefon nou, sau poate un televizor sau un laptop?

Acum le poţi cumpăra în rate cu dobândă ZERO, cu ajutorul cardurilor de cumpărături emise de BCR şi Banca Transilvania - (click pentru detalii)

Get Hard

Get Hard

Trainwreck – premiera în 24 iulie 2015

Trainwreck este o comedie care o are în centrul atenţiei pe o tânără obsedată să facă întotdeauna lucrurile ca la carte. Ea încerca să se schimbe şi să se relaxeze, iar apariţia unui misterior bărbat ar putea fi cheia pentru acest lucru. În film apare sporadic şi Daniel Radcliffe, cunoscut în special pentru rolul principal din seria Harry Potter.

Trainwreck

Trainwreck

Cele mai bune filme de comedie din 2014

Iată o selecţie a celor mai bune filme de comedie din 2014:

Ride Along – premiera în 24.01.2014

Ride Along (Un poliţist şi jumătate) este o comedie de acţiune care îi are în rolurile principale pe Kevin Hart şi Ice Cube şi în care îşi face apariţia şi românul Dragoş Bucur. Povestea este una tipică: un agent de pază pe nume Ben interpretat de Hart vrea să-l convingă pe poliţistul James interpretat de Cube că merită să se însoare cu sora acestuia. Cei doi merg împreună în patrulare, însă discuţiile continue despre orice generate de Ben şi uşurinţa cu care se enervează James vor conduce inevitabil la situaţii neplăcute. Adică amuzante.

The Lego Movie – premiera în 14.02.2014

The Lego Movie este un film de animaţie care spune povestea lui Emmet, un tip obişnuit care printr-o conjunctură ajunge să fie numit “salvatorul planetei”. Nu este însă un simplu titlu onorific, ci unul cât se poate de real, întrucât Emmet se vede implicat într-o călătorie alături de jucării construite din Lego cu scopul… de a salva omenirea de la distrugere.

America, venim! – premiera în 21.03.2014

America, venim! este un film românesc care prezintă aventura unei trupe de teatru din provincie care ajunge la New York. Cunoştinţele reduse de limba engleză şi lipsa de experienţă cu străinii transformă aventura în întâmplări pline de umor şi situaţii neprevăzute. Din distribuţie fac parte, printre alţii, Mihai Călin, Gheorghe Ifrim, Adrian Văncică şi Mira Furlan.

America, venim! este mesajul actorilor din filmul cu acelasi nume

America, venim! este mesajul actorilor din filmul cu acelasi nume

Rio 2 – premiera în 11.04.2014

Continuare a peliculei Rio din 2011, Rio 2 spune povestea unei familii de păsări care locuieşte în Rio de Janeiro. Unul dintre părinţi decide însă că cei trei copii ai familiei trebuie să înveţe ce înseamnă viaţa în sălbăticie, astfel că întreaga familie ajunge în pădurea Amazon. Aici, cei cinci trec printr-o serie de întâmplări amuzante care au însă ca efect dorinţa copiilor de a rămâne în sălbăticie.

Muppets Most Wanted – premiera în 18.04.2014

În Muppets Most Wanted, mai multe păpuşi au parte de o serie de întâmplări neprevăzute în jurul lumii, care mai de care mai amuzante. Situaţia se complică însă când păpuşile ajung să fie implicate într-o afacere ilegală şi trebuie să-şi salveze viaţa. Filmul este un remake al producţiei din 2011, iar una dintre vocile păpuşilor este asigurată de Salma Hayek.

Neighbors – premiera în 16.05.2014

Părăsim tărâmul animaţiilor pentru a afla veşti despre Neighbors, un film de comedie care îi are în centrul atenţiei pe membrii unei fraţi studenţeşti. Aceştia se mută vis-a-vis de locuinţa unui tânăr obişnuit care devine rapid victima a numeroase farse făcute de şeful frăţiei. Evident, rezolvarea conflictului izbucnit între cele două părţi nu poate fi decât amuzantă.

22 Jump Street – premiera în 13.06.2014

Doi poliţişti sunt din nou subiectul unui film de comedie, iar de data aceasta este vorba despre 22 Jump Street. Jenko şi Schmidt sunt trimişi să se infiltreze în reţeaua traficanţilor de droguri dintr-un liceu, iar aici intră în contact cu numeroşi adolescenţi. Întrucât au ajuns deja la 30 de ani, misiunea celor doi poliţişti de a se purta ca nişte adolescenţi nu este deloc una uşoară şi generează numeroase reprize de râs.

How To Train Your Dragon 2 – premiera în 20.06.2014

Acţiunea din How To Train Your Dragon 2 se petrece la cinci ani de la primul film al seriei şi are ca element central conflictul izbucnit între vikingi şi dragonii sălbatici care trăiesc într-o peşteră. Misiunea de a aduce din nou pacea revine vikingilor Sughiţ şi Ştirbul, care trebuie să lupte cu misteriosul şef al dragonilor sălbatici.

Dumb and Dumber To – premiera în 12.12.2014

Probabil că cea mai aşteptată comedie a anului este “Dumb and Dumber To”. Detaliile despre continuarea celebrului “Tăntălăul şi gogomanul” din 1994 sunt destul de puţine, însă ştim că Jim Carrie şi Jeff Daniels îşi unesc din nou forţele. De data aceasta, Lloyd Christmas şi Harry Dunne pornesc într-o aventură pentru a-l găsi pe copilul pierdut al unuia dintre ei.

 Lloyd Christmas si Harry Dunne pornesc intr-o noua aventura amuzanta

Lloyd Christmas si Harry Dunne pornesc intr-o noua aventura amuzanta

Filmele de comedie ale anului 2013:

Iată o selecţie a celor mai bune filme de comedie din 2013:

Hangover 3 – Premieră în România: 31.05.2012

După criticile primite de Hangover 2 pentru lipsa de originalitate, Hangover 3 promite un scenariu complet diferit, care nu include nici nunţi, nici petreceri ale burlacilor, ci doar o nouă aventură. De data aceasta, beţia va avea loc în oraşul mexican Tijuana, însă detaliile exacte nu au fost încă dezvăluite. Ce se va întâmpla exact vom afla la sfârşitul lunii mai.

Hangover 3

Scary Movie 5 – Premieră în România – 19.04.2013

Celebra serie care parodiază filme cunoscute primeşte încă un episod în 2013. De data aceasta, “victimele” parodierii sunt filmele “The Hills Have Eyes” şi “Snakes on a Plane”, iar Cindy are de rezolvat un nou mister din Casa Groazei alături de numeroşii ei priteni. Rămâne de văzut dacă va reuşi.

Scary Movie 5

Last Vegas – Premieră în România – 20.12.2013

Morgan Freeman, Robert De Niro şi Michael Douglas sunt cunoscuţi mai degrabă pentru rolurile din filmele de acţiune, însă în Last Vegas interpretează rolurile unor pensionari care decid să organizeze în Las Vegas o petrecere a burlacilor pentru singurul dintre ei care nu s-a căsătorit. Inevitabil, cei trei vor trece printr-o serie de peripeţii inedite în capitala mondială a jocurilor de noroc.

Last Vegas

Austin Powers 4 – Premieră în România – N/A

Pentru fanii genului, probabil că seria Austin Powers nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cel de-al patrulea film urmează să apară pe ecrane cândva în 2013, însă deocamdată nu a fost avansată o dată de lansare nici măcar pentru SUA. Primele informaţii sugerează că noua aventură a spionului interpretat de Mike Myers va fi povestită din punctul de vedere al lui Dr. Evil. Sună ineteresant, abia aşteptam să vedem cum va ieşi.

The Incredible Burt Wonderstone – Premieră în România – 19.04.2012

Jim Carey revine pe marile ecrane într-o nouă comedie, de data aceasta în rolul unui magician care impresionează prin spectacolele pe care le realizează. El va trebui să facă faţă încercărilor a doi alţi magicieni de a se impune în faţa lui, iar din peisaj nu lipseşte nici frumoasă domnişoara Jane, căreia tocmai i s-au aprins călcâiele…

The Incredible Burt Wonderstone

Hancock 2 – Premieră în România – N/A

La cinci ani de la primul film, Will Smith se pregăteşte să revină în pielea eroului decăzut pasionat de alcool, cu apucături agresive şi prea puţin interesat de binele omenirii. Deocamdată nu se cunosc foarte multe detalii despre acţiune, dar dacă ţi-a plăcut de Smith în prima încărcare sigur vei merge la cinema pentru partea a doua.

Welcome to the Jungle – Premieră în România – N/A

Cei care şi-au trăit copilăria la începutul anilor ‘90 îşi aduc cu siguranţă aminte de filmele de acţiune cu Jean Claude Van Damme. Celebrul actor revine pe marile ecrane într-o comedie, fiind unul dintre veteranii unei companii aflaţi pe o insulă tropicală. Detaliile despre acţiune nu sunt cunoscute, dar suntem curioşi dacă Van Damme poate juca şi rol de comedie.

The Incredible Burt Wonderstone

The End of the World – Premieră în România – 30.08.2012

Încă un film despre apocalipsă? Da, dar de data aceasta este vorba despre o comedie care tratează problema în mod amuzant, chiar dacă vei regăsi şi unele elemente action. Totul începe la o petrecere dată de James Franco, iar sărbătoritul şi prietenii săi vor trebui să facă tot feluri de lucruri amuzante pentru a supravieţui. Emma Watson ţine capul de afiş al distribuţiei.

Warm Bodies – Premieră în România – 22.03.2012

Filmele cu zombi sunt la mare căutare, iar Warm Bodies propune o combinaţie de romantism şi comedie cu accente horror. Povestea este destul de simplă: un zombie salvează o fată de la moarte şi, sub influenţa acesteia, începe să se schimbe, lucru care va avea un impact asupra întregii “rase” de zombie.

Warm Bodies

Movie 43 – Premieră în România – 01.02.2013

Movie 43 propune o colecţie de filme de scurt metraj care îţi vor provoca râsul, iar principalul atu al său este distribuţia foarte bună. Asta pentru că, în diverse scurtmetraje, îi vei recunoaşte pe Emma Stone, Gerard Butler, Kate Winslet, Kristen Bell, Uma Thurman sau Richard Gere.

Despicable Me 2 – Premieră în România – 05.07.2012

Nu puteam încheia această listă fără o animaţie de calitate. Despicable Me 2 continuă povestea de succes a primului film din serie apărut în urmă cu doi ani, iar maleficul Gru, a cărui voce este asigurată de Steve Carell, revine în acţiune cu armata lui de minioni pentru o nouă porţie de comedie. Recomandat inclusiv adulţilor.

Concluzii

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune filme de comedie care vor apărea pe marile ecrane în următoarea perioadă. Este în foarte posibil să-ţi placă şi alte genuri de filme, motiv pentru care te ajutăm şi cu o selecţie de filme bune grupate pe categorii:

Daniel este Senior Editor la Giz.ro. Scrie prezentări şi ghiduri tematice despre telefoane, tablete, laptopuri şi alte produse electronice, precum şi articole despre ştiinţă. În timpul liber îi place să fie la curent cu ultimele evenimente din sport.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.