GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune filme de groază/horror în 2015

Filmele de groază se numără printre genurile de filme preferate ale românilor, iar în această perioadă vor exista numeroase producţii care să te sperie suficient de tare.

Câteva dintre acestea vor putea fi urmărite chiar în sălile de cinema din ţara noastră, care rămân însă destul de precaute în promovarea filmelor horror comparativ cu alte genuri.

Oferta este una variată: vor exista câteva filme de groază cu zoombies, dar şi producţii cu lumea purgatoriului sau cu diverşi criminali care terorizează familii şi prieteni.

Interesant este că cele mai multe filme care vor să te bage în sperieţi sunt de sine stătătoare, astfel că există potenţial pentru originalitate chiar dacă abordează subiecte relativ comune. Există însă şi câteva continuări interesante ale unor filme horror mai mult sau mai puţin celebre, astfel că vei avea de unde alege producţia preferată.

Filme de groază în 2015

Iată câteva dintre cele mai înfiorătoare filme horror care vor apărea în 2015 cu scopul de a-ţi provoca frică:

The Woman în Black 2: Angel of Death – premiera în 20 februarie 2015

Continuarea lui The Woman în Black are loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, atunci când o locuinţă obişnuită este rechiziţionată de britanici cu scopul de a fi transformată într-un spital de boli mintale. Teoretic, aici ar trebui cazaţi soldaţii britanici care au înnebunit din cauza ororilor războiului, însă Eve, una dintre asistentele medicale şi personajul principal al peliculei, îşi dă seama că în interiorul spitalului există un pacient special, mult mai periculos decât pacienţii obişnuiţi.

Insidious: Chapter 3 – premiera în 5 iunie 2015

Deşi este al treilea film al seriei Insidious, Chapter 3 este de fapt un prequel al filmului original care a apărut în 2010. Personajul principal este Elise Rainier, care acceptă să-şi folosească abilitatea de a contacte persoane decedate cu scopul de a ajuta o adolescentă aflată sub atacul unei forţe supranaturale. Eroina principală este interpretată de Lin Shaye.

Poltergeist – premiera în 24 iulie

Lansat în 1982, Poltergeist a devenit de-a lungul timpului unul dintre cele mai apreciate filme ale genului. La mai bine de 30 de ani distanţă, remake-ul cu acelaşi nume spune într-o versiune modernă povestea familiei Bowen, care se mută împreună cu familia într-un nou oraş. Răpirea lui Madison, fiica familiei, generează o serie de întâmplări paranormale, întrucât mama realizează că poate vorbi cu morţii. În plus, parapsihologul Brooke Powell se implică în desluşirea misterului cu privire la dispariţia copilului. Încă nu există un trailer pentru noua producţie, însă îţi prezentăm unul pentru filmul original din 1982.

Frankenstein – premiera în 2 octombrie 2015

Un alt film celebru despre care probabil ai auzit este Frankenstein, care a avut numeroase versiuni de la cea din 1931 şi până la cea din 2014. Iată însă că, după numai un an, va apărea un nou film cu acest nume, care spune povestea unui cuplu ce crează un Frankenstein modern. Din păcate, alte detalii nu sunt cunoscute în acest moment, mai ales că producătorii nu au oferit nici măcar postere sau un trailer.

În aceeaşi situaţie cu Frankenstein se află în prezent şi alte producţii horror interesante. Printre ele se numără şi Gallows, despre care ştim doar că va fi lansat în cinematografele din România în 7 august. La rândul său, Crimson Peak, cu premiera în 16 octombrie, spune povestea scriitoarei Edith Cushing, care descoperă lucrurile bizare despre soţul ei, în timp ce Krampus, cu Emjay Anthony şi Allison Tolman în rolurile principale, este programat să apară în 4 decembrie 2015.

Filme de groază în 2014

Iată câteva dintre cele mai atractive filme horror în 2014:

Vrei un telefon nou, sau poate un televizor sau un laptop?

Acum le poţi cumpăra în rate cu dobândă ZERO, cu ajutorul cardurilor de cumpărături emise de BCR si Card Avantaj - (click pentru detalii)

The Purge: Anarchy

The Purge: Anarchy este continuarea filmului The Purge din 2013, care prezintă o societate americană radical schimbată: criminalitatea a scăzut dramatic datorită instituirii unei perioade de epurare de 12 ore pe an în care toate crimele şi jafurile rămân nepedepsite. În continuarea filmului de anul trecut, un cuplu încearcă să ajungă acasă înainte de insituirea anuală a epurării, însă rămâne în pană de benzină. Cei doi protagonişti trebuie să lupte şi să se ascundă de epuratori.

Vampire Academy

Academia Vampirilor este un film horror cu accepte puternice de comedie, care spune povestea lui Rose Hathaway, o fată jumătate om, jumătate vampir, şi a Lissei Dragomir, un vampir viu şi muritor. Rose trebuie să o înveţe pe Lissa să lupte cu strigoii, însă cele două trec printr-o serie de intrigi în cadrul Academiei înainte de a se lupta cu cei întorşi la viaţă.

Deliver Us from Evil

Eric Bana ţine capul de afiş al unui film de groază în care joacă rolul unui detectiv din New York care primeşte misiunea de a investiga o serie de crime inexplibabile. În cele din urmă, el face echipă cu un preot specializat în ritualuri de exorcizare, întrucât crimele au la baza posedări ale diavolului care afectează întregul oraş.

Eric Bana are o misiune dificila in Deliver Us from Evil

Eric Bana are o misiune dificila in Deliver Us from Evil

Oculus

Oculus este un film şi mai apropiat de genul horror, care are menirea de a te speria mai mult decât, de exemplu, Academia Vampirilor. Povestea iniţială este relativ simplă: un bărbat este condamnat pentru crimă, însă sora acestuia încearcă să-l dezvinovăţească într-un mod inedit. Ea este convinsă că uciderea a avut loc de fapt prin intermediul unui fenomen supranatural, însă demonstraţia nu este nici pe departe atât de simplă.

Devil’s Due

Rămânem în teritoriul ocult şi în cazul filmului Devil’s Due, care nu va apărea însă în cinematografe. Sam şi Zach se rătăcesc prin Republica Dominicană şi, după ce se îmbată într-un club, sunt victimele unui ritual de către o forţă nevăzută. Câteva zile mai târziu, Sam află că este însărcinată, însă ulterior îşi dă seama că ceva este în neregulă cu copilul.

The Quiet Ones

The Quiet Ones este un film bazat pe fapte reale în care un profesor excentric le cere studenţilor să realizeze un experiment controversat prin care să creeze un poltergeist. Drept urmare, studenţii realizează tot felul de exprimente macabre pe un pacient, care este astfel împins în pragul nebuniei. Când este deja prea târziu, studenţii realizează că au dat naştere unei forţe terifiante.

Filme de groază în 2013

Iată câteva dintre cele mai atractive filme horror în 2014:

Carrie – Premiera în 15.03.2013

Adaptare după romanul lui Stephan King, filmul spune povestea adolescentei Carrie, care din cauza stilului de viaţă impus de mama sa este ţinta glumelor permanente ale colegelor de liceu. Paharul se umple la un bal la care Carrie este din nou ţinta unor farse care o determină pe tânără să-şi pună în aplicare puterile telekinetice de care dispune.

Hansel and Gretel – Premiera în 01.02.2013

Probabil în copilărie ai intrat în contact cu basmul Hansel şi Gretel, însă filmul îi prezintă pe protagonişti 15 ani mai târziu, atunci când obiectivul lor este să vâneze vrăjitoare. Cea mai nouă misiune este să vâneze vrăjitoarea Janssen, care intenţionează să sacrifice copii în cadrul unui ritual numit Luna rosie. Problemele apar când în apărarea vrăjitoarei vine şi şeriful Berringer, care a pus stăpânire pe oraşul german Ausburg.

Evil Dead – Premiera în 10.05.2013

Filmele cu tineri care ajung într-o cabană de munte bântuită revin în centrul atenţiei prin intermediul producţiei Evil Dead. Remarke după un film cu acelaşi nume din 1981, Evil Dead prezintă mai mulţi tineri care vor să facă o excursie într-o cabană izolată din pădure. Ei ajung însă să fie posedaţi de spirite şi trebuie să lupte cu aceste forţe pentru a supravieţui.

Warm Bodies – Premiera în 01.03.2013

După Apocalipsă, Pământul are mai mulţi zombi decât oameni, iar lupta dintre cele două rase este din ce în ce mai violentă. Zombi-ul R ajunge însă să se îndrăgostească de iubita unui tânăr pe care l-a ucis, iar de aici încep să apară problemele, întrucât “conaţionalii” lui nu înţeleg de ce o protejează. Rasa umană are din nou o speranţă de supravieţuire…

Mama – Premiera în 01.03.2013

O familie adoptă două fete care duceau o viaţă sălbatică în pădure, însă în scurt timp încep să regrete această decizie după apariţia unor evenimente inexplicabile şi crime bizare. Anumite forţe supranaturale care existau în pădure fac tot posibil să le recapete pe fete, iar astfel de acţiuni sunt singurele menite să îngrozească comunitatea în care trăieşte familia.

The Conjuring – Premiera în 23.08.2013

The Conjuring reia celebra poveste a unei case bântuite, doar că de data aceasta avem de-a face cu o fermă întreagă. Familia Perron este terorizată de anumite spririte întunecate şi solicită ajutor din partea a doi specialişti în paranormal, care luptă cu un demon pentru a elibera familia. Din păcate, nu a apărut încă un trailer pentru a ne face o părere mai bună despre acest film.

Stoker – Premieră în 29.03.2013

O familie trece prin clipe dramatice după ce capul acesteia moare. Rămase singure, mama şi fiica primesc viteza unui unchi misterios care le convinge să se mute cu ele pentru a le ajuta să treacă peste clipele dificile. În scurt timp, ele realizează însă că au făcut o greşeală, întrucât individul urmăreşte alte scopuri. În trailerul de mai jos o vei recunoaşte şi pe Nicole Kidman, care joacă rolul mamei.

Scary Movie 5 – Premieră în 19.04.2013

Ştim, Scary Movie 5 nu este tocmai un film horror, ci mai degrabă o parodie la filme celebre. Totuşi, filmul merită inclus în această categorie fie şi numai pentru a ne descreţi un pic frunţile, iar Casa Groazei ar putea chiar să provoace fiori celor care nu se uită prea des la producţii horror.

Concluzii

Acest an vine cu câteva filme horror interesante care au darul de a te deconecta de la lumea reală şi de a te speria. Unele dintre ele vor putea fi urmărite şi la cinematograf, în timp ce altele sunt realizate de producători mai mici, dar cel puţin la fel de creativi când vine vorba despre vampiri, fenomene inexplicabile sau metode de a crea panică.

În final, rămâne să alegi cele mai atractive filme de groază pe care să le vizionezi în acest an şi, ca de obicei, te invităm să propui cititorilor şi alte producţii horror despre care ştii că vor apărea în acest an.

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune filme horror care vor apărea pe marile ecrane în următoarea perioadă. Este însă foarte posibil să-ţi placă şi alte genuri de filme, motiv pentru care te ajutăm şi cu o selecţie de filme bune grupate pe categorii:

Daniel este Senior Editor la Giz.ro. Scrie prezentări şi ghiduri tematice despre telefoane, tablete, laptopuri şi alte produse electronice, precum şi articole despre ştiinţă. În timpul liber îi place să fie la curent cu ultimele evenimente din sport.

2 comentarii

  1. Silviuflorentin

    Mai 19, 2013 la 11:06

    faceti si ultima parte din Final destination

  2. vlad

    Iulie 7, 2013 la 20:48

    Evil Dead…bestial film :X

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.