Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Filme SF / Sci-Fi în 2016 – recomandări şi sfaturi

Ultima modificare: 29 Iul 2016


Există o categorie de producţii cinematografice mai puţin exploatate în ultimii ani: filmele SF impresionează de obicei prin efecte speciale, dar nu se bucură de o popularitate foarte mare la public.

Totuşi, există câteva premise interesante pentru acest an, prin prisma faptului că pe lista premierelor sunt numeroase filme Sci-Fi cu potenţial.

ANUNTURI

Pe lângă amintetele efecte speciale generate pe computere, vom avea parte şi de clasicele filme cu roboţi, dar şi de unele filme science fiction cu extratereştrii.

Iar asta nu este tot: tot în acest an vor apărea şi filme fantasy, în care accentul se pune mai mult pe ficţiune decât pe ştiinţă, dar în doze suficient de puternice pentru a atrage şi publicul hard SF. Prin urmare, te invităm să urmăreşti câteva trailere pentru filme SF care vor ajunge la cinema în acest an şi să ne spui în rubrica de comentarii care dintre ele ţi se par cele mai atractive şi de ce.

Filme SF în 2016

Iată cele mai interesante filme SF care vor apărea la cinema pe parcursul anului 2016:

The Divergent Series: Allegiant – 11 martie 2016

Seria Divergent continuă cu cel de-al treilea film, care va cuprinde însă doar jumătate din ultima carte pe care sunt bazate filmele. În această producţie, eroii principali Tris şi Four trec zidurile oraşului Chicago şi pătrund într-o lume complet nouă aflată în pragul unui război. În faţa unor alegeri dificile cu privire la partea de care trebuie să lupte, protagoniştii vor înfrunta noi pericole pentru a supravieţui.

Batman V Superman: Dawn of Justice – 25 martie 2016

Batman şi Superman sunt doi dintre cei mai importanţi supereroi ai industriei americane de film, motiv pentru care un film cu ambele personaje pare reţeta perfectă pentru box-office. Asta cu atât mai mult cu cât, de data aceasta, Batman şi Superman nu trebuie să salveze lumea, ci să se lupte pentru supremaţie. Indiferent care este preferatul tău, probabil că acesta este genul de film pe care nu ai voie să-l ratezi dacă îţi plac producţiile cu eroi.

Captain America: Civil War – 6 mai 2016

Un război civil între supereroi. Premisele par să fie foarte bune, iar totul pleacă de la o nouă lege mondială care îi obligă pe supereroi să se desconspire. Captain America este împotriva acestui lucru şi reuşeşte să atragă de partea sa câţiva supereroi, însă va fi nevoit să lupte împotriva lui Tony Stark şi a altor eroi. Lupta dintre cele două tabere se anunţă cel puţin palpitantă, aşa că o vizită la cinema devine obligatorie pentru fanii genului fantasy.

ANUNTURI

X-Men: Apocalypse – 20 mai 2016

Apocalipsa este invocată în numeroase producţii americane, iar noul film din seria X-Men nu face nici el excepţie. De data asta, cel care vrea să preia controlul umanităţii este En Sabah Nur, care la prima vedere are intenţia de a elimina războaiele şi bolile. Aşa reuşeşte să strângă alături de el nu mai puţin de 4 X-Men, însă aceştia vor realiza în curând care sunt adevăratele sale intenţii. De aici şi până la declanşarea haosului pe marile ecrane mai este doar un pas…

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows – 3 iunie 2016

Leonardo, Michelangelo, Raphael şi Donatello. Shredder. Dacă toate aceste nume îţi sunt cunoscute, probabil că în copilărie te-ai delectat cu desenele animate Ţestoasele Ninja. Acestea au ajuns şi pe marile ecrane în 2014, iar în 2016 apare o nouă producţie. Pentru moment, detaliile sunt foarte puţine, însă ştim că cele patru ţestoase trebuie să lupte pentru a-şi salva oraşul de la o nouă ameninţare.

Independence Day: Resurgence – 24 iunie 2016

Au trecut aproape două decenii de la celebra producţie cu Will Smith, timp suficient pentru ca extratereştrii să revină în forţă pentru a cuceri Terra. De data aceasta, lupta pentru apărarea planetei este mult mai dură, pentru că extratereştrii sunt mai puternici (şi tehnologia efectelor speciale, mai bună), însă omenirea se bazează pe noi eroi în această confruntare. Din păcate, Will Smith nu ne onorează cu prezenţa, însă sperăm ca acest lucru să nu afecteze calitatea producţiei.

Star Trek Beyond – 22 iulie 2016

Anul 2016 aduce pe marile ecrane un nou film din seria Star trek. De data aceasta, părăsim spaţiul cosmic pentru o confruntare planetară. Asta pentru că echipajul navetei Enterprise, în frunte cu Căpitanul Kirk şi Spock, ajunge pe o planetă fără să mai poată pleca de acolo. Iar băştinaşii nu sunt deloc prietenoşi, astfel că lupta pentru supravieţuire este una plină de aventuri şi, desigur, de o porţie zdravănă de efecte speciale.

The Sinister Six – 11 noiembrie 2016

Chiar dacă numele nu sugerează acest lucru, The Sinister Six ar trebui să fie un nou film cu SpiderMan în rolul principal. De data aceasta, Omul-Păianjen trebuie să lupte împotriva a şase duşmani ai omenirii care vor să-l distruge împreună cu tot oraşul New York. Pentru moment, filmul a fost amânat, astfel că lansarea programată pentru acest an este în pericol.

Rogue One: A Star Wars Story – 16 decembrie 2016

Ar fi cazul să te obişnuieşti: în fiecare an vom avea parte de un nou film Star Wars. Până la apariţia episodului VIII în decembrie 2017 trebuie să ne mulţumim cu Rogue One, un spin-off după Episodul IV (1977). Dacă nu ai pierdut încă şirul filmelor Star Wars, îţi spunem şi ceea ce ştim până acum despre acest film: un grup încearcă să obţină planurile navei Death Star, cea pe care Darth Vader o folosea pentru a distruge o planetă întreagă cu un singur foc. Vrei să vezi trailerul? Şi noi, dar n-a apărut încă.

ANUNTURI
filme-sf-1

Una dintre primele imagini din noul film Star Wars

Assassin’s Creed – 23 decembrie 2016

Assassin’s Creed este unul dintre cele mai populare jocuri pentru calculator din ultimii ani, astfel că transpunerea poveştii pe marile ecrane era mai degrabă o chestiune de timp. Filmul spune povestea lui Desmond Miles, rapid de o organizaţie descendenţa din Cavalerii Templieri care îl trimite înapoi în timp. Scopul său este de a recupera mai multe artefacte de importanţă istorică.

Assassin’s Creed se transforma din joc in film

3 comentarii

 1. edrany

  Decembrie 27, 2012 la 15:43

  Ai uitat de After Earth..

  • Daniel Popescu

   Decembrie 27, 2012 la 22:35

   Corect, si After Earth merita inclus in aceasta prezentare.

 2. magaru vesel

  Ianuarie 21, 2013 la 23:20

  JUSTICE LEAGUE si real Steel 2

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.