GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Philips GoGear Muse 8GB review – un player multimedia de buget

Testat pe data de 6 octombrie 2011
Pe scurt: In gama sa de preţ, GoGear-ul este un player excelent, aproape fără rival. Ce primiţi este un player MP4 solid cu ecran tactil şi rezoluţie decentă, capabil să redea toate tipurile importante de conţinut audio şi video SD
Produs testat: Philips GoGear Muse   Testat de: Andrei Girbea    Nota: 4/5    Pret: 500-700 Lei

În ultimele săptămâni am avut alături de mine un player multimedia oferit la teste de către cei de la Philips, modelul GoGear Muse 8GB. Dacă aţi mai citit articole scrise de mine, probabil ştiţi că sunt un fan al playerelor de acest tip, deţinând pentru mult timp un Samsung YP-P2, pe care l-am înlocuit anul trecut cu un Zune HD.

Desigur, jucăria celor de la Philips nu concurează cu vârfurile de gamă din acest segment, atât funcţiile sale, cât şi preţul de circa 450 de lei, făcându-l propice unui utilizator mediu, ce doreşte un player simplu şi fără mari pretenţii, capabil să redea poze, filme, muzică sau radio. Cât de bine se achită GoGear-ul de aceste sarcini veţi afla citind articolul de mai jos.

Exterior, construcţie şi accesorii

Player-ul celor de la Philips este cu siguranţă solid şi bine închegat.  Este construit din plastic şi este destul de butucănos, cântărind circa 100 de grame. Însă întregul dispozitiv este bine construit şi, la o primă vedere, pare rezistent şi fiabil, deşi probabil că ecranul acoperit cu plastic se va zgâria în timp, dacă nu aveţi grijă de el.

Philips GoGear Muse - un foarte bun player MP4 ieftin

Philips GoGear Muse – un foarte bun player MP4 ieftin

Clipul de mai jos şi pozele din articol vă vor spune mai multe despre exterior, butoane şi porturile întâlnite, dar şi despre funcţiile acestui player.

Să remarcăm totuşi că Philips-ul oferă atât un slot mini USB cât şi un cititor de card-uri microSD, însă îi lipseşte orice tip de ieşire video, astfel că nu veţi putea conecta player-ul la un ecran mai mare pentru a rula conţinutul pe acesta (mă îndoiesc însă că aceasta ar fi o problemă pentru cei mai mulţi dintre voi).

Solid şi durabil

Solid şi durabil

Ecran

Ecranul ar trebui să fie unul dintre punctele forte ale unui astfel de dispozitiv, dar în cazul acestui Philips, el nu m-a impresionat. Diagonala de 3.2 inch şi rezoluţia de 480 x 320 px nu reprezintă o problemă, însă imaginile sunt puţin „fuzzy”, puţin nerealiste, mai ales atunci când ecranul este ţinut aproape de ochi. Poate fi destul de greu de explicat, cel mai bine e să vedeţi jucăria la lucru cu proprii ochi; cert este că imaginile redate nu sunt grozave, ba chiar calitatea lor este mai slabă decât ce poate oferi bătrânul meu Samsung YP-P2. În plus, nici unghiurile de vizibilitate nu impresionează.

Ecranul nu impresioneaza

Ecranul nu impresioneaza

Explicaţia este simplă şi stupidă în acelaşi timp: cei de la Philips au ales un display conceput pentru utilizare în modul portret, probabil pentru a reduce costurile de dezvoltare. Cu alte cuvinte, un ecran de telefon. Iar cum avem de a face cu un panel LCD TN (asemănător celui folosit pe majoritatea ecranelor de calculator şi capabil să redea imagini bune doar din anumite unghiuri destul de înguste), atât timp cât ţii player-ul în această poziţie, totul este excelent.

Însă un payer MP4 este conceput pentru utilizare în modul landscape, iar imaginile devin uşor neclare în acest caz, după cum vă spuneam mai sus. Acest efect este cu atât mai puternic cu cât player-ul este mai aproape de ochiul utilizatorului.

Totuşi, ţinând cont că GoGear-ul este totuşi un player MP4 de buget, nu putem avea aşteptări foarte mari, însă am fi vrut ca acest element extrem de important, ecranul, să fi fost tratat cu mai mare atenţie.

Carcasa este realizată din plastic, dar unul mat şi calitativ

Carcasa este realizată din plastic, dar unul mat şi calitativ

Software şi utilizare zilnică

Player-ul celor de la Philips rulează un sistem de operare propriu, simplist şi destul de lent, mai ales pentru cei care sunt obişnuiţi cu OS-urile moderne. El este destul de rudimentar în opţiuni, însă îşi face treaba OK şi este uşor de utilizat, chiar dacă se mai şi blochează (destul de des ce-i drept, probabil de aia cei de la Philips au şi inclus un buton de Reset pe lateral).

Interfaţa este simplă şi intuitivă, dar lentă. În plus, player-ul se blochează destul de des

Interfaţa este simplă şi intuitivă, dar lentă. În plus, player-ul se blochează destul de des

Conţinutul se adaugă foarte uşor pe acest player, fără a necesita instalarea vreunui soft special de sincronizare. Pur şi simplu conectaţi GoGear-ul la un computer cu ajutorul cablului USB inclus în pachet şi copiaţi ceea ce doriţi în directoarele aferente. Player-ul suportă majoritatea formatelor audio-video uzuale, însă am avut surpriza de a nu recunoaşte unele dintre MP3-urile adăugate. În plus, va vedea doar anumite formate video, precum .avi , .wmv şi .mp4 (inclusiv 720p), chiar dacă clipurile HD testate nu au fost rulate impecabil.

Formatele video, foto şi audio uzuale sunt suportate

Formatele video, foto şi audio uzuale sunt suportate

Aşadar, după cum vă spuneam şi la început, Philips-ul Gogear Muse nu este un dispozitiv pentru pretenţioşi, neoferind nici funcţiile si nici puterea unor playere MP4 mai scumpe; însă el oferă cam tot ceea ce ar dori un utilizator mediu de astfel de dispozitive.

Player-ul dispune de următoarele funcţii de bază:

  • radio – se setează automat sau manual şi necesită conectarea căştilor pentru a fi utilizat;
  • playere audio / video / foto;
  • reportofon – funcţionează decent doar dacă tineţi plazerul foarte aproape de gura celui pe care vreţi să îl înregistraţi;
  • cititor de fişiere text;

În pachet sunt oferite şi o pereche de căşti bunicele, de tip in-ear, cu „noise isolation” şi „turbo boost”. Personal consider acest tip de căşti foarte incomode în general, însă mă declar mulţumit de calitatea lor audio şi le clasez peste căştile oferite în pachet de alte playere MP4 cu preţuri asemănătoare sau mai scumpe (sunt din punctul meu de vedere peste cele incluse pe Zune HD de exemplu).

Căştile din pachet sunt chiar bunicele, pentru cei ce apreciază stilul "doape"

Căştile din pachet sunt chiar bunicele, pentru cei ce apreciază stilul „doape”

În plus, GoGear-ul are şi o boxă integrată. Fiind mono, sunetul nu are o calitate de individiat, însă probabil unii dintre voi veţi aprecia această funcţie. Totuşi, vă recomand să folosiţi căştile atunci când sunteţi înconjuraţi de alţi oameni, chiar nu ne interesează ce melodii sau filme urmăriţi voi.

Autonomie

Autonomia nu dezamăgeşte. Playerul se încarcă la USB iar bateria oferă 5-6 ore de vizionare a conţinutul video SD, sau peste 20 ore de audiţie audio. Cert este că eu unul nu am reuşit să îl descarc, folosindu-l zilnic câteva ore în decursul unei săptămâni, în primul rând pentru radio şi piese MP3.

Preţuri şi disponibilitate

După cum vă spuneam, Philips atacă segmentul playerelor MP4 pentru toate buzunarele cu al lor GoGear Muse.

Astfel, modelul testat de noi costă aproximativ 450 de lei în magazine, un preţ la care nu are aproape nici un rival (poate doar modelul Archos 35 Vision). Mai ales dacă luaţi în seamă şi căştile oferite în pachet, care nu sunt deloc de lepădat dacă apreciaţi căştile de tip in-ear.

Concluzii

În final, mă veţi întreba dacă Philips-ul GoGear Muse este sau nu un player multimedia recomandat. Iar răspunsul meu este simplu: depinde.

Personal, fiind obişnuit cu Zune HD-ul, prefer funcţiile şi mai ales ecranul superior oferit de acesta, chiar dacă playerul are un preţ mult superior. În plus, nu pot să suport deloc căştile in-ear, nu doar pe acestea oferite de Philips, ci în general. Aşadar, e clar că GoGear-ul nu este un dispozitiv croit pentru mine.

Însă, în gama sa de preţ, GoGear-ul este un player excelent, aproape fără rival după cum vă spuneam şi mai sus. Pentru mai puţin de 500 de lei primiţi un player MP4 solid cu ecran tactil şi rezoluţie decentă, capabil să redea toate tipurile importante de conţinut audio şi video SD. Are şi radio, suportă şi carduri pentru a mări spaţiul de stocare şi oferă şi autonomie bună. În plus, aveţi  inclusă o pereche de căşti de calitate.

Cu greu vei găsi rival Philip-ului GoGear în gama sa de preţ

Cu greu vei găsi rival Philip-ului GoGear în gama sa de preţ

Aşadar, dacă sunteţi în căutarea unui player MP4 bun şi mult mai ieftin ca un iPod Touch, Philips-ul GoGear Muse este o alternativă demnă de luat în considerare. Atât timp cât nu sunteţi atât de pretenţioşi ca mine şi puteţi accepta sistemul de operare lent şi ecranul destul de prost.

Voi ce părere aveţi despre acest dispozitiv? Vă place? Vi l-aţi cumpăra sau aveţi alternative mai bune în gama sa de preţ? Ca deobicei, aştept răspunsurile şi părerile voastre în secţiunea de comentarii de mai jos.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri