GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cărţi de citit, disponibile gratuit online

Îţi place să citeşti cărţi online? Şi nouă! Mulţi spun că lecturile în format electronic nu au farmecul cărţilor tradiţionale, pe hârtie, iar noi suntem perfect de acord cu această afirmaţie.

Pe de altă parte, nu putem să remarcăm că existenţa cărţilor online de citit reprezintă o soluţie foarte bună pentru persoanele care nu mai au timpul sau răbdarea necesară de a citi în fotoliul de acasă.

Probabil ai observat şi tu că, o dată cu progresul rapid al tehnologiei, apariţia televizorului, dezvoltarea internetului, a jocurilor virtuale şi a numeroaselor altor gadgeturi, din ce în ce mai puţină lume îşi îndreaptă atenţia şi timpul spre lectură.

Cu toate astea, o dată cu apariţia metodelor noi de lectură, care îmbină practic cititul cu tehnologia, acest lucru s-ar putea schimba. De ce? Deoarece cititul online folosind calculatorul sau orice alt dispozitiv electronic prezintă anumite avantaje. În primul rând există numeroase website-uri pe Internet care oferă biblioteci întregi de cărţi pe care le poţi citi sau descărca gratuit.

Vei putea astfel economisi atât bani, cât şi timpul pe care l-ai fi petrecut prin librării sau biblioteci în căutarea cărţii dorite. Mai mult, dacă eşti un pasionat de cărţi, vei putea să colecţionezi mii de volume fără să ocupi nici măcar un raft din bibliotecă. Vei putea să le ţii pe toate la un loc, să le ordonezi şi să le accesezi oricând foarte uşor.

Tocmai prin prisma acestor aspecte, cititul online este privit de numeroase persoane doar ca o alternativă, o soluţie complementară cititului convenţional, în timp ce bibliotecile online sunt considerate o metodă prin care literatura încearcă să supravieţuiască mai bine dezvoltării tehnologice.

Site-uri cu cărţi de citit online

Pe internet găseşti numeroase site-uri care oferă cărţi în format electronic, însă numai câteva sunt cu adevărat de calitate şi sunt actualizate în permanenţă. Astfel, noi îţi prezentam o listă (subiectivă şi incompletă) a site-urilor unde poţi găsi cele mai bune cărţi de citit într-o viaţă în format electronic, dar şi lucrări categorisite pe genuri, inclusiv cărţi online pentru copii.

Cărţi online româneşti:

 • RomaniaEuropa.com – este o sursă bună pentru cărţi scrise de autori români, materiale educative şi literatură universală tradusă în limba romană. Site-ul este organizat pe categorii însă are o funcţie de căutare care nu prea îşi face treaba corespunzător.
 • Biblioteca online Polirom - conţine o serie de titluri care nu vor mai fi republicate şi care pot fi descărcate legal.
 • CartiAZ – în opinia mea, este printre cele mai complete soluţii pentru cărţi scrise de autori români. Conţine peste 2000 de volume.
 • VirtualLitera – conţine atât literatură romană, cât şi literatură universală şi oferă o serie de cursuri/documentaţii/articole utile studenţilor.
 • Carti.x6.ro – după spusele creatorilor site-ului, conţine peste 10000 de volume cărţi disponibile pentru descărcat gratis în format .pdf .
 • Liternet.ro – oferă gratuit cărţi în mai multe limbi, mai mult sau mai puţin folosite, inclusiv limba romană. Pe acest site vă puteţi publica şi propriile creaţii literare.

Literatura străină online:

 • FreeBookSpot - conţine aproximativ 80 de GB de cărţi, pentru care nu necesită creearea unui cont nici pentru descărcare şi nici pentru vizualizare.
 • ManyBooks - oferă aproximativ 20000 de cărţi în format compatibil cu PDA, iphone sau eBook Reader.
 • Scribd - reprezintă poate cea mai populară soluţie când vine vorba de cărţi online. Necesită crearea unui cont de utilizator pentru descărcarea cărţilor.
 • KnowFree – este un site în care utilizatorii pot face schimb gratuit de articole, cărţi şi alte tipuri de documente.
 • OnlineFreeEBooks - nu conţine propriu-zis cărţi ci oferă linkuri spre site-urile unde puteţi găsi titlurile căutate.
 • Free-eBooks – conţine un număr impresionant de cărţi disponibile gratuit. Oferă de asemenea o secţiune de reviste şi posibilitatea de a vă putea publica propriile lucrări.

Pentru cei pasionaţi de domeniul tehnic,IT şi calculatoare v-ar putea interesa să aruncaţi o privire peste următoarele site-uri :

Toate acestea fiind spuse, nu-mi rămâne altceva decât să vă urez lectură plăcută!

Scriind despre tehnologie si gadget-uri de prin 2005, Andrei este cel ce tine fraiele Giz.ro, chit ca publica destul de rar articole noi, ocupandu-se in primul rand de teste, ghiduri ajutatoare si uneori editoriale si pareri personale legate de lumea IT-ului. Il gasiti si pe Twitter.


Produse

38 comentarii

 1. Gabriel

  Septembrie 20, 2012 la 22:18

  Buna… as vrea si eu sa citesc cartea lui Jeff Lindsay- Darkly Dreaming Dexter si daca se poate sa fie in romana, cine ma poate ajuta?

 2. adi

  Octombrie 18, 2012 la 15:22

  buna eu as vrea cartea Niste raspunsuri de Mihaela Radulescu.o caut de ceva timp pe net si nu o gasesc free.ma poate ajuta cineva?

 3. MADALINA

  Octombrie 27, 2012 la 11:19

  Buna..As dori si eu sa citesc cartea “Niste raspunsuri” de Mihaela Radulescu.

 4. magda munteanu

  Noiembrie 13, 2012 la 22:06

  Mi-asi dori f. mult sa citesc cartea; Suleiman Magnificul , stiu ca este scrisa de un autor francez; Andre C…., nu stiu exact numele de familie. Poate o are cineva ?

 5. bubu

  Noiembrie 20, 2012 la 21:22

  Cum pot citii o carte online ?:*

 6. NICOLAE

  Decembrie 9, 2012 la 20:30

  vreau sa gasesc online povestirea cind Guguta a uitat sa le spuna oamenilor buna dimineata

 7. veve

  August 26, 2013 la 12:10

  toata lumea cere carti dar vad ca nimeni nu ofera nici un link. http://www.scribd.com poti daescarca in format pdf sau word si apoi o poti converti cu programul calibre . succesuri.

  • mia

   Octombrie 27, 2013 la 20:46

   nu poti descarca gratis trebuie sa platesti

 8. veve

  August 26, 2013 la 12:14

  http://e-biblioteca.blogspot.ro/ si de aici poti descarca

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.