Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Internet pentru laptop fără abonament – Ce ofertă să aleg?

Numeroşi utilizatori au nevoie uneori de o conexiune la internet chiar şi atunci când se află în mişcare, iar în această situaţie nu se pot baza întotdeauna pe reţele Wi-Fi.

Internetul oferit de operatorii de telecomunicaţie prin intermediul unui modem reprezintă una dintre cele mai bune soluţii într-o astfel de situaţie.

Pe de altă parte, dacă ai nevoie de o astfel de conexiune doar sporadic, de exemplu atunci când pleci în concediu timp de două săptămâni, când ieşi două zile în weekend la munte sau când pleci frecvent din oraş câteva zile în scop profesional, un abonament la internet pe laptop nu este tocmai justificat, mai ales că şi preţurile sunt destul de piperate.

Într-o astfel de situaţie, soluţia ideală este să intri pe internet pe laptop printr-un serviciu prepay asemănător cu cel al cartelelor preplătite pentru telefonie mobilă. Vodafone şi Telekom oferă astfel de servicii, însă din păcate cei de la Orange au în ofertă doar abonamente.

Cu un simplu modem USB, te poti conecta la internet pe laptop fara dureri de cap

Cât costă pachetul cu Cartela Internet şi modem USB?

Indiferent de operator, pentru a utiliza internet pe laptop fără abonament ai nevoie de un pachet format dintr-o cartela SIM şi un modem USB. Cartela SIM se poate folosi doar pentru accesarea internetului şi pentru SMS-uri şi se introduce în modemul USB, modemul USB se introduce în laptop, PC sau tabletă şi, după ce urmezi instrucţiunile de utilizare, poţi naviga pe internet.

PachetModemVitezaCredit initialPret cu TVA
VodafoneK4201 (USB)N/A1 EUR29 EUR (~135 lei)
VodafoneR206 (Wi-Fi)N/A1 EUR49 EUR (~220 lei)
TelekomHuawei E3131H-221.6 Mbps0 EUR119 lei

Telekom are cel mai ieftin modem, care se conectează la internet cu 21 Mbps, în timp ce cei de la Vodafone nu precizează pe site-ul oficial viteza de download ale celor două modemuri disponibile. În prezent, Orange nu are în ofertă niciun modem.

Este usor sa te conectezi la internet pe laptop printr-un modem USB

Este usor sa te conectezi la internet pe laptop printr-un modem USB

Cât costă internetul pentru laptop fără abonament?

Dintre cei doi operatori cu oferte de internet la cartelă, Vodafone are cel mai bogat portofoliu. Pe lângă faptul că poţi cumpăra internet pe laptop chiar şi pentru perioade scurte de timp (3 zile), există numeroase opţiuni în funcţie de traficul de date pe care estimezi că îl vei face.

Dacă nu utilizezi serviciul zilnic, poţi chiar să cumperi valabilitate pentru două luni la un preţ accesibil cu o cantitate rezonabilă de trafic.

VodafoneCredit lunarTrafic inclusValabilitate
Internet 3 zile1 EUR250 MB3 zile
Internet 30 zile5 EUR1 GB30 zile
Internet 30 zile Plus9 EUR4 GB30 zile
Internet 30 zile Intensiv10 EUR6 GB30 zile
Internet 30 zile Intensiv Plus15 EUR11 GB30 zile
Internet 60 zile Extensiv10 EUR3 GB60 zile
Internet 60 zile Extensiv Plus12 EUR5 GB60 zile

În schimb, Telekom oferă doar trei opţiuni pentru acest serviciu, cu avantajul că aici primeşti şi cantităţi ceva mai mari de trafic inclus, care poate ajunge chiar şi la 13 GB.

TelekomCreditTraficValabilitate
Internet Nelimitat M+7 EUR3 GB30 zile
Internet Nelimitat L+10 EUR6 GB30 zile
Internet Nelimitat XL+15 EUR13 GB30 zile

Chiar dacă nu are propriu-zis servicii prepay la internet pe laptop, merită să menţionăm şi gama de servicii a operatorului RCS-RDS. Acesta oferă posibilitatea de a utiliza gratuit un stick USB pentru conectarea la internet de pe laptop cu o viteză maximă de 21 Mbps. Clienţii abonamentelor de internet fix începând cu Fiberlink 200 au 5 GB de trafic inclus gratuit sau 10 GB de trafic cu numai 10 lei pe lună, în timp ce utilizatorii care nu au şi internet fix de la operator trebuie să plătească 15 şi, respectiv, 25 lei pe lună.

RCS-RDSInternet fixTraficPret
Standardnu5 GB15 lei
Standard 1Fiberlink 1005 GB10 lei
Standard 2>Fiberlink 2005 GB0
Standard Plusnu10 GB25 lei
Standard Plus 1Fiberlink 10010 GB20 lei
Standard Plus 2>Fiberlink 20010 GB10 lei
Vodafone si Telekom au oferte interesante la internetul pe laptop

Vodafone si Telekom au oferte interesante la internetul pe laptop

Care este soluţia potrivită pentru mine?

Conform datelor din tabelele de mai sus, ofertele celor doi operatori de telefonie se completează reciproc. Nu există un operator care să ofere cea mai bună soluţie în orice condiţii, motiv pentru care totul depinde de modul în care vrei să foloseşti internetul pe laptop. Noi am identificat câteva situaţii pentru a-ţi oferi câteva sugestii:

 • ai nevoie de internet pe laptop într-un weekend – Dacă pleci la munte sau la mare într-un weekend, extraopţiunea Vodafone Internet 3 zile de 1 EUR valabilă pentru 3 zile este cea mai bună soluţie, pentru că îţi oferă valabilitate exact cât ai nevoie, iar preţul este nesemnificativ.
 • ai nevoie de internet pe laptop pentru o săptămână – În această situaţie, există mai multe soluţii. Nu poţi alege decât o valabilitate de 30 de zile, iar opţiunea ideală depinde de traficul de date pe care îl vei consuma. Dacă ai nevoie de internet doar pentru o verificare a mailurilor şi browsing pe site-uri de ştiri, extraopţiunile Vodafone Internet 30 de zile de 5 EUR şi Telekom Internet Nelimitat M+ de 7 EUR vor fi cele mai bune soluţii.
 • ai nevoie de internet pe laptop permanent, dar fără trafic mare – Dacă utilizezi internetul pe laptop doar ocazional în timpul zilei, dar ai nevoie de el în fiecare zi, alege opţiunea de 9 EUR de la Vodafone cu 4 GB sau chiar pe cea de 7 EUR de la Telekom cu 3 GB.
 • ai nevoie de internet pe laptop permanent, cu mult trafic inclus – Într-o astfel de situaţie va trebui să plăteşti 15 EUR pentru o valabilitate de 30 zile. În cazul celor de la Vodafone vei primi 11 GB de trafic, în timp ce rivalii de la Telekom oferă 13 GB. Tu decizi dacă cei 2 GB în plus primiţi la Telekom vor face diferenţa, noi îţi spunem doar să analizezi şi acoperirea celor doi operatori înainte de a lua o hotărâre, mai ales dacă pleci undeva la munte.

Acoperire

Dacă vei folosi laptopul în Bucureşti sau în marile oraşe nu vei avea probleme cu acoperirea reţelei 3G la niciunul dintre operatori. Dacă vrei să pleci însă pe munte ar fi bine să analizezi şi acoperirea oferită de fiecare operator în parte, pentru că este posibil ca unii dintre ei să nu stea prea bine la acest capitol.

Concluzii

Existenţa a doioperatori pe piaţa internetului pentru laptop fără abonament asigură o diversitate destul de mare a ofertei. În principiu, Vodafone este cea mai bună alegere dacă utilizezi internetul pe laptop pentru scurte perioade de timp, în timp ce Vodafone şi Telekom se luptă cu oferte aproximativ egale pe segmentul de trafic mediu şi mare.

Decizia finală îţi aparţine în totalitate în funcţie de modul în care intenţionezi să utilizezi un astfel de serviciu. Sperăm că acest articol te va ajuta să iei cea mai bună decizie potrivit nevoilor tale de comunicare.

56 comentarii

 1. roman

  Noiembrie 22, 2015 la 19:12

  lucrez in olanda si oferta tmobile pentru blackberry oferea internet nelimitat in varianta prepay,o varianta de a avea cu 10 euro pe luna internet nelimitat folosind telefonul ca modem

 2. Rol

  Februarie 28, 2016 la 23:06

  Deci un stick cu internet e un fel de antena? Daca la țară nu am semnal la telefon nu-mi va merge internetul nici pe laptop de pe stick?

  • adi

   Martie 6, 2016 la 06:04

   Corect

   • Rol

    Martie 6, 2016 la 23:39

    Multumesc!

 3. George

  Martie 11, 2016 la 05:07

  Dacă am un telefon SAMSUNG II cu cartelă prepay pe ORANGE, îl pot folosi îmrumutând conexiunea de pe telefon, pe laptop pentru a mă conecta cu laptopul, așezându-l lângă laptop? Am varianta cu 6 euro minute: 1000 Mb, minute nelimitate în rețea, 200 minute int. fix și mobil, 700 min naț. sau internaț SUA, UE-fix.
  Mulțumesc
  George

 4. aca

  Aprilie 10, 2016 la 18:53

  As dori un stick.pt 3 zile. As dori sa lucrez de acasa, undeva de la tara.Program 7 ore/ zi. Verificare mailuri, discutii skye, browsing. Care credeti ca e cea mai avantajoasa oferta? Ce mi s ar potrivi cel mai bine?

 5. Natly Stefan

  Mai 2, 2016 la 20:36

  La Resita nu ai doua optiuni ,TELEKOM nu-ti ofera stickul fara abonamen .
  Am nevoie doar doua Luni de Internet mobil .Alternativ pentru mine este
  in acest caz doar Vodafone.

 6. Ninna

  Mai 7, 2016 la 03:14

  Locuiesc in Australia si marti plec spre Romania,Focsani iau leptopul cu mine , stau o luna, si va rog sa-mi spuneti care ar fi cea mai buna varianta sa am internet pe leptop in aceasta luna, va multumesc , sunteti '' the best ''

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.