GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune jocuri PC de tip shooter, cu împușcături, FPS şi acţiune

Autor: Echipa Giz.ro

Probabil că aproape orice sondaj de opinie ar evidenţia că jocurile FPS cu împușcături sunt printre cele mai populare în rândul utilizatorilor, la mare luptă cu jocurile cu maşini.

De aceea, nu este de mirare că fiecare an în parte vine cu o serie destul de lungă de jocuri de acţiune care au rolul de a impresiona utilizatorii prin gameplay sau grafică.

Nici acest an nu face excepţie de la regulă şi propune atât jocuri shooter noi care te vor ajuta să pătrunzi într-o lume complet nouă, cât şi continuări ale unor titluri celebre.

Cert este că vei avea de unde alege jocurile pe care să le încerci pe parcursul acestui an, motiv pentru care noi ne-am gândit să-ţi uşurăm procesul de selecţie şi să-ţi prezentăm câteva dintre cele mai atractive titluri din perspectiva noastră.

Homefront 2

Homefront a fost un joc destul de controversat, însă există premise bune ca următorul să se ridice la înălţimea aşteptărilor. Motivele? Dezvoltarea a fost preluată de Crytek, care s-a remarcat în trecut prin titluri precum Far Cry sau Crysis. Actiunjea are loc la numai două luni după evenimentele din Homefront, însă de data aceasta câmpul de bătălie s-a mutat în Asia de Sud şi Japonia, acolo unde ai misiunea de a elibera ţările ocupate de armata unificată a celor două Coreei.

Wolfenstein: The New Order

Wolfenstein: The New Order este un joc care trezeşte amintiri plăcute în rândul gamerilor experimentaţi, întrucât se bazează pe celebrul joc Wolfenstein care a deschis practic genul FPS. Şi în acest remake personajul principal este B.J. Blazkowicz, care va avea misiunea deloc uşoară să învingă imperiul nazist. Din păcate, jocul va fi disponibil doar în varianta singleplayer, astfel că dacă vrei să te joci împreună cu prietenii va trebui să alegi un alt titlu.

Dying Light

Jocurile cu zombies nu puteau lipsi tocmai din categoria FPS-urilor. Dying Light este un astfel de joc care se desfăşoară pe timp de noapte şi în care trebuie să rezişti atacurilor virulente ale zombiilor. Evident, pentru asta vei avea la dispoziţie o gamă variată de arme şi trucuri specifice luptelor de stradă. Din scenariu nu va lipsi nici componenta multiplayer, întrucât te vei putea confrunta cu zoombii împreună cu alţi trei prieteni.

Titanfall

Pasionaţii de jocuri cu personaje cu puteri supranaturale au motive de bucurie, pentru că Titanfall se anunţă un titlu pe gustul lor: vei intra în pielea unor titani, nişte roboţi asemănători cu oamenii, dar semnificativ mai mari şi cu diverse abilităţi speciale precum fugitul pe pereţi. Iar dacă încă nu ţi-ai dat seama, vorbim despre un shooter multiplayer.

Hellraid

Aşa cum poate sugerează şi numele, Hellraid este un joc de acţiune în care trebuie să învingi forţele întunecate ale răului. Pentru asta vei avea la dispoziţie atât trucuri de magie, cât şi posibilitatea de a crea diverse ambuscade. Jocul va putea fi încercat în campanii single-player, co-operative cu până la patru jucători sau chiar într-un mod online botezat Game Master. Iniţial, Hellraid trebuia să fie doar un mod de joc în cadrul Dead Island, însă în cele din urmă a fost transformat într-un joc de sine stătător.

Thief

Un alt joc care promite să aducă ceva nou pe piaţă este Thief. Bazat pe clasicul joc Thief: The Dark Project, noul titlu este un remake în care, cel puţin teroretic, ar trebui să ai posibilitatea de a trece de misiuni prin acţiuni indepedente, la alegerea ta. Detaliile despre joc sunt relativ puţine în acest moment, însă până la lansare mai este foarte puţin.

Warface

Warface este un joc FPS gratuit în browser dezvoltat de Crytek care a apărut recent pe PC şi care va fi disponibil şi pe Xbox în acest an. Există patru clase distincte (carabinieri, lunetist, medic şi inginer), fiecare cu avantajele şi dezavantajele sale şi, pe lângă campania single-player, există şi modul co-operative sau multiplayer.

Destiny

Unul dintre cele mai aşteptate jocuri ale anului este, fără îndoială, Destiny. Motovul principal este că producţia realizată de Bungie promite să inaugureze un nou gen de joc, în care cei care joacă campanii singleplayer sunt prezenţi în acelaşi mediu de joc cu cei care se află într-un multiplayer. Ideea din spatele acestui concept este relativ simplă: omenirea este atacată de tot felul de extratereştrii din Sistemul Solar şi trebuie să se mobilizeze pentru a salva planeta de la distrugere.

Counter-Strike: Global Offensive

Fără îndoială, Counter-Strike: Global Offensive este unul dintre cele mai aşteptate jocuri ale noului an, iar fanii trebuie să mai aibă răbdare doar trei luni. Noul titlu va include numeroase hărţi din jocul clasic, dar şi hărţi complet noi, pe lângă noutăţi în privinţa personajelor şi a modurilor de joc.

Max Payne 3

Lansare: 6 martie 2012

Înainte de CS: GO s-ar putea însă să-ţi îndrepţi atenţia spre Max Payne 3, mai ales că au trecut 8 ani de la precedentul joc al seriei. Timpul şi-a spus cuvântul asupra înfăţişării şi caracterului lui Max, un personaj mult mai cinic, care va avea misiunea de a găsi o fată răpită. Alte noutăţi le puteţi desluşi din trailerul de mai jos.

Bioshock Infinite

Noul joc din seria Bioshock se petrece în anul 1912, mai devreme decât primele două, şi are o poveste complet separată de acestea. Povestea se petrece în oraşul plutitor Columbia, acolo unde izbucneşte un război civil căruia personajul principal trebuie să-i facă faţă.

Aliens: Colonial Marines

Mai devreme sau mai târziu, trebuia să apară un joc bazat pe celebrele filme Alien. În Aliens: Colonial Marines, jucătorii fac parte din marina Statelor Unite şi trebuie să anihileze asaltul unor extratereştrii. În modul co-op, jucătorii vor fi împărţiţi în echipe de câte patru, iar fiecare dintre ei va avea o misiune specifică.

Metro: Last Night

Metro: Last Night propune o lume apocaliptică a anului 2034 în care ceea ce a mai rămas din omenire s-a refugiat, printre altele, în tunelurile metroului din Moscova. Jucătorii trebuie să facă faţă mutanţilor care îi atacă, dar şi unui război civil izbucnit intre ultimii supravieţuitori din cauza unui dispozitiv miliar.

Far Cry 3

Far Cry este o altă serie care va beneficia de un nou titlu în 2012. Botezat simplu Far Cry 3, noul joc te pune în pielea unui personaj care se află pe o insulă tropicală la intersecţia dintre Oceanul Indian şi Oceanul Pacific. Principala misiune este să scapi de locuitori şi să evadezi de pe insulă. Pardon, insule, pentru că vor fi mai multe.

Tomb Raider

Tot anul viitor vom afla povestea Larei Croft din Tomb Raider. Jocul explorează modul în care Lara Croft a devenit o luptătoare care se bazează pe instincte şi abilitaţi fizice, fiind practic o incursiune în trecutul ei.

Concluzii

Acest an se anunţă unul interesant pentru pasionaţii de jocuri FPS datorită numeroaselor titluri aflate în pregătiri de la producători mai mult sau mai puţin cunoscuţi.

Prin urmare, suntem siguri că, indiferent de tipul de joc cu împuşcături pe care îl preferi, vei găsi măcar unul-doua care să-ţi atragă curiozitate prin povestea pe care o promovează.

În final, suntem curioşi să aflăm care sunt, în opinia ta, cele mai interesante jocuri de acţiune care vor apărea în acest an, aşa că foloseşte cu încredere rubrica de comentarii.

Acestea sunt doar 10 dintre jocurile de tip shooter şi action care vor apărea pe piaţă anul viitor. Dacă astfel de jocuri nu îţi atrag atenţia, poţi arunca o privire şi peste jocurile de strategie care vor apărea anul viitor sau pe topul general al celor mai aşteptate titluri din 2014.

1 comentariu

  1. llll

    14 februarie 2015 la 19:23

    care e melodia de la jocul sindycate

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri