GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune jocuri pentru PC în 2023- Diablo IV, Final Fantasy XIV

Autor: Echipa Giz.ro

În acest articol discutăm despre cele mai așteptate și cele mai bune jocuri pentru PC ale ultimului an.

Piaţa jocurilor pentru PC este una dinamică, în care în fiecare an apar continuări ale unor titluri celebre lansate în trecut sau jocuri noi care aduc un aer proaspăt în industrie.

Chiar dacă în ultimii ani jocurile dezvoltate pentru console precum Sony PlayStation sau Xbox au căpătat o importanţă din ce în ce mai mare, jocurile pentru calculator rămân în continuare foarte apreciate de jucători.

Jocurile FPS (First Person Shooter) se bucură de o mare popularitate în rândul utilizatorilor finali, la fel ca şi jocurile cu maşini care atrag în special tinerii, cu atât mai mult cu cât acestea devin din ce în ce mai realiste. Din ecuaţie nu lipsesc însă nici tradiţionalele jocuri de strategie, RPG – Role Playing Game sau de acțiune, care au în continuare parte de un public fidel.

Prin urmare, nu este deloc uşor să alcătuieşti o listă cu cele mai bune jocuri ale anului: pe de o parte, s-ar putea ca unele titluri să nu-ţi placă, iar pe de altă parte nu este exclus să nu găseşti în listă unul dintre jocurile tale preferate.

Jocurile anului 2023

Lucrăm la cea mai nouă versiune a acestui articol, în care vom discuta despre jocuri mult așteptate in 2023, precum Diablo IV, Hogwarts Legacy, Marvel’s Spider-Man 2, sau Final Fantasy XIV. 

Până atunci, un scurt preview în videoul de mai jos.

Jocurile anului 2022

Iată cele mai atractive jocuri care vor apărea pe PC sau console în 2022:

Metro Exodus

Metro 2033 și Metro: Last Light au fost două surprize plăcute, deci viitoarea iterație Exodus este așteptată cu interes de către pasionații shooterelor first person cu decor post-apocaliptic și elemente de survival. Artyom, eroul primelor două jocuri, părăsește labirintul întunecat și periculos al metroului moscovit și se aventurează într-o călătorie la suprafață printr-un decor pustiit de războiul nuclear alături de membrii facțiunii Spartan Rangers. Până acum ni s-au promis niveluri cu o combinație între vechiul design liniar și o lume deschisă, opțiuni mai bune de particularizare a armelor, ciclu zi/noapte realist și anotimpuri care vor însoți călătoria lungă de aproape un an. Metro Exodus va sosi cândva pe 15 februarie 2019 pe PC, Xbox One și PlayStation 4.

Resident Evil 2

O adaptare modernă a vechiului Resident Evil 2 din 1998, jocul va prelua povestea originală și-și va trimite jucătorii în Racoon City, unde aceștia vor avea la dispoziție două campanii diferite pentru ofițerul de poliție Leon și pentru studenta Claire. Spre deosebire de original, care a oferit un mediu izometric și elemente precalculate, noul Resident Evil 2 este un joc modern cu mediu 3D bazat pe motorul grafic din Resident Evil 7 și control third person precum cele oferite de întreaga serie începând cu Resident Evil 4. La fel ca versiunea de acum două decenii, jocul se va baza mai mult de atmosferă și elemente horror decât pe acțiune, o veste bună pentru fanii seriei care nu au fost mereu mulțumiți de direcția în care am mers unele titluri. Resident Evil 2 va sosi pe PC, Xbox One și PS4 începând cu 25 ianuarie.

Crackdown 3

Una dintre cele mai faimoase serii de jocuri pentru Xbox, Crackdown 3 va vedea în sfârșit lumina zilei la patru ani de la primul anunț oficial. Urmând să fie disponibil pe Xbox One și PC, Crackdown 3 va oferi o lume deschisă cu medii destructibile în care jucătorii vor putea intra în pielea unor agenți speciali cu arsenale impresionante, își vor putea îmbunătăți armele și caracteristicile personajului și se vor putea bucura de o acțiune furibundă continuă dar totodată amuzantă. Jocul va fi disponibil începând cu 15 februarie 2019.

Anthem

Un joc role-play online, Anthem ar cam trebui să spele imaginea Bioware după succesul limitat pe care l-a avut titlul anterior Mass Effect: Andromeda. Jocul oferă o lume deschisă în care jucătorul primește rolul unui mercenar, universul jocului putând fi abordat atât de unul singur cât și în modul cooperativ cu cel mult alți trei prieteni. Jocul promite un mediu RPG bogat cu relații care pot fi stabilite cu caracterele controlate de AI, echipamente de luptă specializate diferite pentru lupte de apropiere sau în spațiu deschis, iar micro-tranzacțiile vor fi limitate doar la elemente cosmetice care nu influențează jocul. Anthem va sosi pe PC, Xbox One și PS4 începând cu data de 22 februarie 2019.

Rage 2

Jocul Rage din 2011 nu a fost rău, acesta combinând acțiunea clasică a jocurilor ID Software cu un mediu post-apocaliptic prin care te puteai deplasa cu un vehicul, însă a stat destul de subțire la capitolul atmosferă iar universul virtual era mai puțin interactiv decât ne-am fi dorit. Viitorul Rage 2 promite să rezolve o parte dintre aceste probleme deoarece dezvoltatorul Avalanche Studios este cunoscut deja pentru excelentele Mad Max și seria Just Cause, ceea ce ne face să avem așteptări mari și să sperăm că vom primi acum un joc o acțiune furibundă și un univers credibil, adică direcția în care au mers jocurile recente precum Wolfenstein sau Doom. Rage 2 va ajunge pe PC, Xbox One și PS4 începând cu data de 14 mai 2019.

Dirt Rally 2.0

Seria de simulatoare auto Dirt este una apreciată, chiar dacă ceea ce ne-au oferit Codemasters de-a lungul timpului nu a fost întotdeauna pe placul pasionaților de raliu deoarece au fost făcute concesii care să atragă și publicul mai puțin antrenat. Dirt Rally a fost una dintre surprizele plăcute ale anului 2015, jocul fiind complex și dificil, iar versiunea nouă este și mai promițătoare. Conform producătorului, jocul va folosi aceeași fizică avansată deja cunoscută, vreme dinamică ce poate schimba rapid atât vizibilitatea cât și comportamentul mașinii, degradarea suprafeței drumurilor și alte elemente de același fel. Jocul va oferi stagii în Argentina, Australia, Noua Zeelandă, Polonia, Spania și Statele Unite, dar va include și automobile și curse din FIA World Rallycross Championship. Jocul va sosi pe 26 februarie pe PC, PS4 și Xbox One.

The Outer Worlds

Dacă seria Fallout este preferata voastră, însă nu prea sunteți mulțumiți de direcția în care merge Bethesda cu Fallout 4 și Fallout 76, The Outer Worlds ar putea fi jocul vostru preferat din 2019. Produs de către Obsidian, adică cei aflați în spatele Fallout: New Vegas, Neverwinter Nights 2 sau Pillars of Eternity și avându-i la cârmă pe Tim Cain și Leonard Boyarsky, oamenii din spatele primului joc Fallout, jocul va îmbina elementele de role-play și acțiune care au adus faima seriei cu umorul din Borderlands. Spre deosebire de seria Fallout, acțiunea are loc undeva la marginea galaxiei pe o planetă dominată de corporații ocupate cu teraformarea și exploatarea resurselor. Jocul va sosi pe PC, PS4 și Xbox One cândva în cursul lui 2019.

Far Cry New Dawn

Descris în cât mai puține cuvinte, Far Cry New Dawn ar putea fi numit „Far Cry fuzionează cu Fallout”. O continuare a deja cunoscutului Far Cry 5, jocul va oferi aceeași fictivă regiune Hope County din Montana, SUA, însă de data aceasta lucrurile nu mai sunt la fel de frumoase. Acțiunea are loc la 17 ani după războiul nuclear care s-a declanșat la finalul jocului precedent, iar harta este cam aceeași, însă unele regiuni au devenit acum accesibile în timp ce altele nu mai pot fi cutreierate. Jucătorul, care-și va putea particulariza personajul după plac, va intra într-o lume în care oamenii încearcă să supraviețuiască și să reclădească ce s-a pierdut în război, antagoniștii fiind un grup de bandiți condus de două surori. Jocul va poposi pe PC, Xbox One și PS4 pe 15 februarie 2019.

DOOM Eternal

Repornirea universului Doom din 2016 ne-a adus unul dintre cele mai bune shootere ale ultimilor zece ani, ID Software preluând toate elementele care au făcut deliciul jucătorilor din 1993 până în prezent și oferind arme puternice, mișcări rapide și monștri agresivi. DOOM Eternal va prelua elementele noi din Doom 2016, cum ar fi achiziția de muniție și sănătate în urma șarjelor agresive sau execuțiile violente glory kill, dar va aduce și elemente noi, cum ar fi un cârlig atașat de shotgun care poate fi folosit pentru a trage inamicii în bătaia puștii, posibilitatea cățărării pe pereți cu același element sau monștri masivi care vor suferi mutilări vizibile atunci când sunt atacați. Nici multiplayerul nu a fost uitat, jucătorul putând intra în jocul single player al altora sub forma unuia dintre monștri. Acțiunea de pe Marte se mută pe Pământ, eroul universului Doom fiind acum nevoit să apere planeta natală de invazie. DOOM Eternal va sosi pe PC, PS4, Xbox One și Nintendo Switch în cursul lui 2019.

Concluzii

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune jocuri care vor apărea pe piaţă în următoarea perioadă. Vestea bună este că, indiferent dacă îţi plac jocurile cu maşini sau jocurile de acţiune, vei găsi măcar un titlu nou care să-ţi atragă atenţia.

Chiar dacă sunt mai puţine cantitativ, nici jocurile de strategie nu au fost uitate de producători, astfel că putem spune că oferta de jocuri noi este mai bogată decât în alţi ani.

Topul jocurilor PC în 2018

Iată cele mai atractive jocuri care au aparut pe PC sau console în anul 2018:

Far Cry 5

O serie de acțiune first person deja faimoasă, Far Cry 5 va ajunge în primăvara acestui an pe PC, PlayStation 4 și Xbox One. Ubisoft ne va purta acum nu pe vreo insulă exotică sau în trecut umanității, așa cum a fost cazul la titlurile precedente, ci în Statele Unite ale Americii, mai precis în regiunea fictivă Hope Country din Montana. Eroul nostru va prelua funcția de șerif adjunct și va fi nevoit să conducă lupta împotriva Eden Group, un cult religios caracterizat de fanaticism și înarmare până-n dinți. Acțiunea va oferi bătălii aeriene, bombardamente, lupte corp la corp cu furci și topoare și, bine înțeles, schimburile de foc care au făcut deliciul seriei.

God of War

După ce s-a luptat cu panteonul zeilor greci, Kratos se vede acum pus în fața unei noi provocări: faimoșii zei ai mitologiei nordice. Cea de-a patra iterație a unei serii faimoase, noul God of War va oferi aceeași acțiune fulminantă, însă Kratos va trebui acum să se ocupe și de creșterea și formarea fiului său Atreus, ceea ce promite și momente mai liniștite între acțiune și o dezvoltarea reală a personajelor.God of War va ajunge pe PlayStation 4 cândva în cursul primăverii lui 2018.

Red Dead Redemption 2

Cel de-al treilea titlu din faimoasa serie a celor de la Rockstar, Red Dead Redemption 2 va ajunge pe consolele PlayStation 4 și Xbox One cândva în cursul primăverii lui 2018. La fel ca celelalte două titluri, Red Dead Revolver și Red Dead Redemption 2, viitorul joc va oferi aceeași acțiune western furibundă văzută dintr-o perspectivă 3rd person. Detaliile sunt sărace, însă știm că eroul nostru va fi  Arthur Morgan, un bandit din banda lui Van der Linde, și că jocul va oferi în premieră și o componentă multiplayer.

Assassin’s Creed Odyssey

Punând un accent mai mare pe elementeul role-play decât celelalte unsprezece titluri majore din serie, Odyssey își plasează jucătorii în anul 431 Înaintea Erei Noastre și ne pune în față o versiune fictivă a războiului dintre Atena și Sparta. Jucătorul poate alege sexul personajului, are posibilitatea să aleagă opțiuni diverse în quest-uri care îl vor duce către finaluri diferite, are la dispoziție un sistem de abilități pe care-l poate dezvolta după bunul plac și trebuie să aibă grijă de reputație. Alte elemente noi sunt sistemul de lovituri speciale introdus în Origins și luptele navale. Jocul va fi disponibil pe PC, PlayStation4, Xbox One și Nintendo Switch.

The Crew 2

Urmarea faimosului joc cu automobile din 2014 va păstra caracterul open world care l-a făcut destul de atractiv, însă Ubisoft a ridicat de data aceasta ștacheta și va oferi mai mult. Pe lângă așteptatele curse auto, jocul va oferi șansa de a folosit cam toate vehiculele care au motor, pe listă intrând avioane, șalupe de viteză sau motociclete. Și The Crew 2 va pune accent pe multiplayer, care a fost o componentă de bază a primului titlul, însă va oferi și un mod cooperativ, în care jucătorii vor putea colabora în timpul curselor.

Metal Gear Survive

Primul joc din seria Metal Gear care va fi lansat după plecarea legendarului designer Hideo Kojima, Metal Gear Survive este un joc promițător. Depărtându-se mult de stilul de joc al seriei, viitorul joc Metal Gear este un survival action game cooperativ care aruncă jucătorul într-un univers alternativ în care acesta trebuie să supraviețuiască și să găsească calea de întoarcere acasă. Urmând să ofere și un mod single player, Metal Gear Survive va ajunge pe PC, PlayStation 4 și Xbox One cândva în cursul acestui an.

Sea of Thieves

Dacă sunteți atrași de mare, corăbii și pirați, Sea of Thieves este un joc pe care trebuie să-l urmăriți. Oferind un univers open-world cu un grad mare de libertate, Sea of Thieves este o combinație de acțiune și aventură care va oferi bătălii maritime, corăbii care vor putea fi controlate de un echipaj format din partenerii din multiplayer, explorare, exploatarea resurselor și o grafică cartoon amuzantă dar complexă construită în Unreal Engine 4. Sea of Thieves va ajunge pe PC și Xbox One.

Railway Empire

Dacă v-ați săturat de acțiune, Railway Empire este un simulator economic care are ca subiect trenurile și managementul unei companii de profil din America secolului XIX și XX. Jucătorul va putea clădi un adevărat imperiu achiziționând locomotive și vagoane, stații de tren, uzine și atracții turistice, exploatând financiar o rețea din ce în ce mai mare pentru transportul persoanelor și mărfurilor. Railway Empire va ajunge pe PC, Xbox One și PlayStation 4 în luna ianuarie a anului 2018.

Soul Calibur 6

După o prea lungă așteptare, Namco bandai a anunțat că cea de-a șasea iterație a faimosului joc de lupte va sosi pe PC, Xbox One și PlayStation 4 în cursul anului 2018. Pasionații jocurilor „de bătaie” se vor putea bucura de același stil de luptă ușor de înțeles dar totodată complex și competitiv într-un mediu complet 3D, la timp pentru a marca aniversarea a 20 de ani de la lansarea primului joc din această faimoasă serie.

Concluzii

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune jocuri care vor apărea pe piaţă în următoarea perioadă. Vestea bună este că, indiferent dacă îţi plac jocurile cu maşini sau jocurile de acţiune, vei găsi măcar un titlu nou care să-ţi atragă atenţia.

Chiar dacă sunt mai puţine cantitativ, nici jocurile de strategie nu au fost uitate de producători, astfel că putem spune că oferta de jocuri noi este mai bogată decât în alţi ani.

23 comentarii

  1. diloo

    30 decembrie 2012 la 01:34

    pt admin – cel mai nou joc de aventura pc Pixel Trouble aparut pe google http://www.youtube.com/watch?v=4pSqRLZ_P7Q

  2. robertworld

    5 ianuarie 2013 la 01:35

    GTA V si multe altele lipsesc.

    • andy

      30 mai 2016 la 16:47

      2016, nu 2013… Mult mai dormi

  3. Marian

    23 martie 2013 la 17:42

    Imi pare rau dar lista este foarte slaba (watch dogs,gta 5,assassin’s creed 4,splinter cell blacklist si multe altele);
    De asemenea este Metro : Last Light nu Last Night;
    :-q

    • Daniel Popescu

      23 martie 2013 la 21:40

      La momentul redactarii acestui articol acestea erau cele mai importante titluri care aveau si data de lansare stabilita. Intre timp au fost confirmate si alte jocuri, precum cele mentionate de tine.

  4. Mircea

    13 decembrie 2014 la 14:08

    Diablo III este cu siguranta un joc de referinta, chiar daca nu este atat de diferit de versiunea a II-a. Se cunoaste o diferenta la partea de grafica, dar si la o privire atenta asupra inventarului. Totusi, mi-ar fi placut daca se orientau mai mult spre caracterele speciale, vrajitorul fiind preferatul meu. Am auzit de la niste prieteni ca si Crysis 3 e interesant, sa vedem. Mersi pentru update, oricum.

    • Andrei macarie

      14 august 2018 la 16:00

      Fornite

  5. Mosfoca

    2 aprilie 2015 la 20:02

    Lipseste Counter Strike Minecraft Plants vs zombies si altele.

  6. Razvan din Pitsburg

    23 ianuarie 2016 la 14:30

    Asta trebuia sa fie topul
    10.THIEF
    9.The Crew
    8.Diablo III:Repear Of Souls
    7.The Sims 4
    6.WATCH DOGS
    5.SPLINTER CELL BLACKLIST
    4.ASSASSIN S CREED 4
    3.CRYSIS 3
    2.FARCRY 3
    1.GTA 5

    • Tudor Eduard

      1 mai 2016 la 18:09

      ba nu

  7. alexandru

    29 iunie 2016 la 12:23

    sunt multe jocuri mult mai une ca acestea

  8. Gariel Gamer

    4 iulie 2016 la 15:32

    Salut! Sunt gamer profesionist si am jucat pana acum toate jocurile din lista de mai sus,dar adaug inca ceva pentru a completa:
    -XCOM 2
    -Hitman 5
    -Plants vs. Zombies garden warfare
    -Dreadnought(e cel mai scump joc pe care l-am cumparat si jucat vre-odata,in America m-a costat in ziua lansarii 300 de dolari.)

    Ar mai fi o multime.Cine vrea top 20 cu jocurile din 2017 sa lase comentariu si ii trimit.

    • Andrei

      11 iulie 2016 la 15:11

      Plant vs zombie=)))))))))))))))) lol

      • Floexe

        7 octombrie 2016 la 21:48

        Salut Gariel, un shooter gen Halo 5, da pt pc recomanzi ceva ??

        • caca 14

          1 noiembrie 2016 la 11:01

          Gta V, Far cry primal, dead by light

    • Mario

      28 august 2017 la 13:01

      eu

  9. Spidey80

    10 decembrie 2016 la 12:42

    Nu cred ca poate cineva incepator asa ca mine sa aiba un joc macar asa de mare am jocuri destule dar totusi nustiu caresunt cele mai bune!!!

  10. DVD(X)

    17 decembrie 2016 la 22:30

    Gta V/Dead or Alive 5 Last Round/Toate jocurile Age of Empires/Disciples III/Red alert3 etc

  11. andrei daniel

    16 mai 2017 la 16:58

    lol nu mi se pare delod smacher south park

  12. andrei daniel

    16 mai 2017 la 16:59

    deloc (parerea mea)

  13. Foo

    8 iunie 2018 la 16:44

    Ce se mai aude de World of Warcraft?

  14. mihai

    11 martie 2019 la 14:08

    Sal sunteti super ceva Wolfenstein mai nou nu gasesc

  15. Gica

    15 ianuarie 2020 la 00:57

    Fiecare face top din ceea ce-i place, asa ca, mai tăiați din ele… oricum m-a făcut sa rad Gamer`u ala "profesionist"

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri