GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Huawei Mate 9 review: un phablet puternic cu o cameră foto excelentă

Testat pe data de 14 martie 2017
Pe scurt: Huawei Mate 9 este un telefon-gigant cu ecran de 5,9", o cameră foto duală impresionantă și o carcasă elegantă
Produs testat: Huawei Mate 9   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: 4,25/5    Pret: 3000 Lei

Huawei Mate 9 a fost anunțat în toamna anului trecut și a ajuns în ofertele locale pe la finele lunii ianuarie, telefonul gigant cu ecran de 5,9” fiind în acest moment cel mai puternic și cel mai bine dotat model din portofoliul faimosului producător chinez. Un precursor pentru modelul P10, care îi preia multe dintre trăsături și care va ajunge pe piață abia prin aprilie, Mate 9 oferă o platformă de top și dotări excelente, fiind o opțiune foarte atractivă pentru cei care doresc un telefon puternic cu ecran mare.

Seria de telefoane Mate (fostă Ascend Mate) de la Huawei a preluat de câțiva ani ciclul de dezvoltare pe care-l cunoaștem deja de la Samsung. La fel ca Galaxy Note, gama Mate este anunțat prin toamnă și oferă procesoare, camere foto și alte componente superioare celor folosite până atunci, toate îmbunătățirile urmând să se regăsească apoi în aceeași formă sau în una ușor îmbunătățită în cadrul gamei de vârf populare (Galaxy S, respectiv P) din anul următor. Telefonul Huawei Mate 9 nu este o excepție. După cum știm deja, viitorul P10 preia puternicul procesor Kirin 960 și cea de-a doua generație a camerei foto duale dezvoltată împreună cu Leica, însă cei care preferă un telefon cu ecran mare au deja la dispoziție mai marele Mate 9.

Un segment de piață care crește mai repede decât întreaga industrie de telefoane mobile luată în ansamblu, piața telefoanelor cu ecran mare a fost de la bun început importantă pentru Huawei. Motivele sunt destul de ușor de înțeles, publicul chinez având o predilecție pentru telefoanele de mari dimensiuni iar compania încercând să satisfacă mai întâi cererile interne înaintea avântului pe piața internațională. În timp, acest apetit a cuprins și piețele din SUA și Europa de Vest, iar Mate a devenit și aici unul dintre cele mai importante produse ale companiei.

Specificații Huawei Mate 9

  • ecran: 5,9″, IPS-NEO, 1920 x 1080 pixeli, 2,5D
  • procesor: HiSilicon Kirin 960, 4 x ARM Cortex-A73 2,4 GHz, 4 x ARM Cortex-A53 1,8 GHz, Mali-G71 MP8
  • memorie: 4 GB RAM
  • memorie internă: 64 GB, MicroSD (maximum 256 GB)
  • cameră foto: Duală, 12 MP F/2.2, 20 MP F/2.2 monocrom, OIS, PDAF, laser, înregistrare 4K, frontal 8 MP, f/1.9
  • conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
  • sistem de operare: Android 7.0, EMUI 5.0
  • acumulator: Li-Ion de 4000 mAh, încărcare rapidă
  • dimensiuni: 156,9 x 78,9 x 7,9 milimetri
  • greutate: 190 de grame
  • altele: USB 2.0, USB Type-C, telecomandă infraroșu, Dual SIM opțional, senzor amprente

Ce ne-a plăcut

Din punct de vedere estetic, Mate 9 nu este o surpriză deoarece seamănă foarte mult cu predecesorul Mate 8, care la rândul lui nu a fost nici el prea diferit de Mate 7. Reticența la schimbare a companiei este ușor de înțeles, ultimele două modele ale gamei fiind apreciate pentru designul atractiv, iar dacă unii vor dori să le reproșeze că se complac în monotonia carcaselor metalice cu muchii rotunjite care pare să fi cuprins de vreo doi ani industria, Huawei măcar va putea răspunde că ei de fapt au fost printre primii care au mers pe acest drum.

huawei-mate-9

Mate 9 are un design simplu și elegant

Fabricată aproape integral din aliaj de aluminiu, carcasa a păstrat soluția constructivă deja remarcată la Mate 8. Rama laterală și spatele sunt fabricate dintr-o singură bucată de metal, singurele elemente suplimentare asamblate separat fiind cele două mici suprafețe din material plastic sub care se ascund antenele. Acestea sunt acoperite cu o vopsea care le armonizează cu restul carcasei, diferența de culoare fiind suficient de mică pentru a nu deranja vizual. Impresia lăsată nu este tot atât de puternică precum în cazul Zenfone 3 Deluxe, care a reușit cumva să ascundă antenele într-o carcasă monobloc complet metalică, însă nici nu este prea departe.

huawei-mate-9

O carcasă fabricată aproape integral din metal

Spre deosebire de companiile care au optat pentru carcasele perfect plate, Huawei a ales un profil curbat pentru capacul posterior, această formă oferind o ergonomie superioară. De asemenea, marginile plate a lui Mate 8 au fost înlocuite acum de unele curbate, ceea ce asigură o priză mai bună în mână. Dincolo de aceste detalii, carcasa se încadrează în nota cunoscută deoarece folosește cam toate elementele ajunse la modă în ultimii ani: o ramă rotunjită cu muchii teșite lucioase, difuzor și microfon cu fante mari amplasate pe rama inferioară, butoane metalice de mici dimensiuni și o tăviță discretă pentru cartelele SIM.

huawei-mate-9

Margini curbate, muchii teșite șlefuite și un spate arcuit

Partea din față este acoperită integral de un strat protector Gorilla Glass 3 cu margini curbate, acest mic element de design permițându-i ecranului să se îmbine armonios cu rama metalică a carcasei. După cum se observă din imagini, ecranul are o ramă foarte îngustă, iar zonele care încadrează ecranul în partea de sus și de jos au și ele o suprafață mică. Această dimensiune redusă a ramei ecranului face ca Huawei Mate 9 să fie un telefon surprinzător de compact pentru un model cu ecran de 5,9” deoarece este doar cu puțin mai mare decât Galaxy Note 5, care are un ecran de 5,7”, și la fel de mare ca iPhone 7 Plus, care oferă un ecran de numai 5,5”.

Așa cum producătorul ne-a obișnuit încă de pe vremea lui Ascend P6, construcția este îngrijită: rigiditatea carcasei este foarte bună, butoanele metalice sunt ferme și au o cursă sesizabilă tactil, marginile sticlei sau plasticului se continuă fluid cu metalul carcasei iar singurele șuruburi vizibile sunt cele care fixează conectorul USB Type-C.

huawei-mate-9

Carcasa are o construcție îngrijită și solidă

Una dintre cele mai interesante noutăți oferite de Mate 9 este noul procesor HiSilicon Kirin 960, care se regăsește de altfel și în noul P10. De-a lungul timpului, am putut vedea evoluția procesoarelor HiSilicon, iar progresul făcut de subsidiara Huawei este impresionant. HiSilicon K3V2 a fost un cip cu nucleu grafic mediocru, eficiență energetică slabă și temperaturi mari de lucru, Kirin 910 a îmbunătățit puțin aceste aspecte fără a deveni însă remarcabil, Kirin 930 a devenit eficient dar a rămas penalizat de puterea grafică cam mică, iar Kirin 950 a fost un procesor care a fost cât pe ce să devină o surpriză.

Având o configurație octa-core, noul HiSilicon Kirin 960 oferă patru nuclee de procesare cu consum scăzut ARM Cortex-A53 cu o frecvență de 1,8 GHz, dar renunță la cele patru nuclee performante Cortex-A72 în favoarea noilor Cortex-A73. Având o frecvență de tact de 2,4 GHz, aceste patru nuclee performante promit o putere de calcul cu 30 de procente mai mare și o eficiență energetică crescută cu același procent. Îmbucurător este și faptul că Mate 9 oferă, în sfârșit, puterea grafică pe care o merită un telefon de vârf. Astfel, Kirin 960 folosește noua și puternica soluția Mali-G71 MP8, un progres evident de la modestul Mali-T880 MP4 din Kirin 950.

După cum se observă din rezultatele testelor, Huawei se poate lăuda că a ajuns în doar patru ani în liga producătorilor cu greutate deoarece Kirin 960 este un rival redutabil pentru Qualcomm Snapdragon 821, Samsung Exynos 8890 și Apple A10 Fusion. Puterea interfeței grafice încă nu o poate egala pe cea a rapidului Adreno 530, fiind totuși competitivă și net superioară soluțiile anterioare utilizate de către HiSilicon, însă puterea de procesare CPU este cu adevărat impresionantă. Sigur, toate soluțiile integrate enumerate aparțin deja lui 2016 iar actualizările lor mai puternice sunt la orizont, însă același lucru îl putem spune și despre HiSilicon Kirin 960.

Ca orice telefon de vârf actual, Mate 9 include un senzor pentru amprente capacitiv care este folosit pentru deblocare și autentificare. În general, am evitat senzorii amplasați pe spate deoarece sunt mai greu de nimerit fără un contact vizual direct, însă senzorul folosit de Huawei mi-a schimbat în bună parte această concepție. Nu doar că acesta este foarte rapid și funcționează bine și atunci când degetul este puțin umed, însă software-ul său este suficient de inteligent pentru a stoca și scana amprentele în așa fel încât nu am avut parte de prea multe încercări ratate din cauza contactului parțial cu suprafața destul de mică.

Având o capacitate de 4000 mAh, bateria este potrivită pentru un telefon atât de puternic care încearcă totodată să rămână și suficient de subțire. În condiții normale de lucru, care implică utilizarea pentru un timp de ecran zilnic de circa 5 ore, activarea conexiunilor Wi-Fi și 4G câte 8 ore pe zi și folosirea sincronizărilor push pentru mail, Facebook, Twitter și altele, Huawei Mate 9 a reușit să atingă aproape două zile de autonomie, ceea ce poate fi considerat un rezultat bun. Valoarea parte ceva mai mică decât cea pe care o țin minte de la Mate 8, însă în același timp și platforma hardware a devenit mult mai puternică și mai gurmandă.

Telefonul Huawei P9 a oferit o cameră foto interesantă care combina doi senzori, unul color și unul alb/negru. Ajunsă la generația a doua, camera foto de pe Mate 9 oferă tot un modul color cu rezoluție de 12 MP și obiectiv cu diafragmă F/2.2, însă partenerul său monocrom folosește de data aceasta un senzor cu rezoluție mai mare de 20 MP și un obiectiv cu diafragmă similară. În plus, cea de-a doua generație a camerei duale dezvoltate împreună cu Leica oferă și stabilizare optică, o dotare foarte utilă care nu a fost folosită pe P9.

huawei-mate-9

O cameră foto duală dezvoltată împreună cu Leica

Acestea nu sunt însă singurele progrese făcute de către Huawei deoarece camera foto de pe Mate 9 oferă un sistem de focalizare care îmbină nu mai puțin de patru tehnologii: detecție de contrast, detecție de fază, laser și detecție de adâncime prin intermediul senzorului monocrom. Detecția de fază este însă disponibilă doar pe senzorul color, cei care vor folosi senzorul alb/negru trebuind să se mulțumească cu celelalte trei.

După cum era de așteptat, senzorul  Sony IMX286 Exmor RS cu pixeli de 1.25µm se achită foarte bine de sarcini. Imaginile capturate se remarcă prin culorile naturale plăcute, nivelul ridicat de detalii, dinamica bună, expunerea corectă și nivelul de zgomot redus. Algoritmii de procesare păcătuiesc ocazional când aplică puțin cam mult sharpen, însă acesta este un obicei prost de care suferă mulți producători. Mate 9 este astfel unul dintre cele mai bune telefoane pentru captura foto disponibile pe piață în acest moment.

Camera foto de pe Huawei Mate 9 s-a descurcat bine și în lumina slabă. Nivelul de zgomot este în mod vădit mai ridicat, însă acesta începe să devină deranjant doar atunci când întunericul este într-adevăr prea mare iar camera este obligată să aleagă un ISO mai mare de 1200. Sistemul de stabilizare optică se achită bine de sarcini, utilizatorul putând face poze clare chiar și la timpi mari de expunere de un sfert de secundă.

Cei care preferă captura video vor descoperi că Mate 9 este o cameră video de buzunar competentă. Dacă alegem rezoluția 4K, vom obține un flux video cu detalii excelente, culori plăcute, contrast ridicat și stabilitate bună. Coloana sonoră, din păcate doar stereo, are o fidelitate ridicată și o spațializare bună. Fluxul video are un bitrate de 30 Mbps și o fluiditate bună, numărul de cadre pe secundă scăzând arareori la 22-23 de la implicitul 30.

Ideea utilizării senzorului alb/negru este rămâne una interesantă deoarece acesta este folosit de către producător în felurite moduri. Conform Huawei, senzorul alb/negru îi oferă senzorului color o hartă suplimentară de luminozitate, iar aceasta este procesată și aplicată peste imaginea color pentru a mări dinamica pozei finale. Dincolo de acest mod de lucru implicit, senzorul alb/negru are însă și alte utilizări care aduc un plus de valoare camerei foto de pe Mate 9.

Prima, și cel mai evidentă, este captura foto alb/negru. În timp ce un senzor foto color este nevoit să utilizeze trei fotocelule cu filtre de culoare pentru fiecare pixel , un senzor alb/negru folosește o singură fotocelulă fără nici un filtru adițional pentru același pixel, fiind astfel capabil să intercepteze mai bine lumina, să ofere o dinamică mai bună și să fie mai puțin sensibil la zgomotul de imagine. Privind și partea artistică, nu doar pe cea tehnică, fotografia alb/negru este apreciată deoarece elimină culoarea și permite privitorului să se concentreze mai bine pe subiect, iar cei tentați să experimenteze au acum posibilitatea de a folosi un senzor monocrom real, nu un simulacru de filtru. Atenție însă, camera alb/negru nu are stabilizare optică, deci utilizarea nocturnă s-ar putea să pună probleme.

Cea de-a doua utilizare a fost menționată deja, senzorul alb/negru oferindu-i senzorului color o dimensiune spațială utilă pentru focalizare sau pentru simularea efectului unui câmp de profunzime mic. Utilă mai ales în cadrul fotografiei de portret, deoarece izolează subiectul de fundal, această funcție poate fi apelată din interfața camerei și permite simularea unei diafragme cu o deschidere de până la F/0.95. Deoarece vorbim de un efect artificial, nu unul real generat de către obiectiv, acest efect mai dă din când în când rateuri, însă cu puțină atenție se pot obține rezultate foarte bune.

În final, această pereche de senzori poate simula un zoom optic 2x. În cadrul prezentării de la lansare, Huawei a afirmat că avem de-a face cu un zoom optic 2x, însă aceasta este o afirmație înșelătoare deoarece ambele obiective au aceeași focală echivalentă. Atunci când utilizatorul folosește însă modul zoom 2x, telefonul recurge la un truc interesant: senzorul alb/negru devine cel principal, software-ul decupează o zonă de 12 MP din cei 20 MP pentru a simula un zoom 2x, iar senzorul color oferă doar o hartă de culoare care este procesată și aplicată peste imaginea monocromă. Este un truc care funcționează într-o oarecare măsură fix pe dos față de modul standard de lucru, iar rezultatul este suficient de bun și în mod vădit superior unui zoom digital.

Aplicația camerei foto este complexă, însă utilizatorii nu vor fi debusolați deoarece ecranul principal este curat iar elementele adiționale sunt afișate doar la cerere. Camera oferă mai multe moduri de lucru interesante, printre care se remarcă expunerea cu durată de până la 30 de secunde, filtrele de culoare licențiate de la Leica, un mod manual care permite ajustarea manuală pentru ISO, timp de expunere, luminozitate, metering și focus, și o  înregistrare video cu focus ajustabil manual și înregistrare audio direcțională. La acestea se adaugă și moduri de lucru mai banale precum HDR, slow-motion și altele. Prestația aplicației este bună, remarcându-se focalizarea rapidă și declanșatorul prompt.

Huawei Mate 9 este un partener bun și pentru consumatorii de conținut media audio sau video. Ieșirea pentru căști are un volum ridicat și o fidelitate bună, însă acest aspect nu mai este de mult o problemă pentru majoritatea telefoanelor. Mai interesant este însă sistemul audio stereo.

La fel ca în cazul modelelor recente HTC și al altora care au preluat ideea, Mate 9 folosește în același timp difuzorul principal și pe cel telefonic pentru a oferi o prestație audio mai bună. Atunci când telefonul este ținut orizontal, software-ul comută în modul stereo și utilizatorii se pot bucura de o separație audio cât de cât sesizabilă. Deoarece difuzoarele au în mod vădit dimensiuni și performanțe diferite, audiția stereo este însă cam dezechilibrată, chiar dacă compania a încercat să păcălească urechile utilizatorilor prin utilizarea unei procesări similare Dolby Stereo.

huawei-mate-9

Casca servește și ca difuzor secundar pentru stereofonie sau volum mai ridicat

Prestația sistemului audio este mai bună atunci când telefonul este ținut în poziția normală verticală. În acest mod de lucru, software-ul comută în modul monofonic, iar sistemul audio devine o incintă cu două căi: difuzorul principal pentru joase și medii și difuzorul telefonic pentru medii și înalte. Această prestație oferă cea mai bună audiție, ascultătorul putându-se bucura de un sunet puternic cu o fidelitate mulțumitoare. Standardul de calitate impus de vechile implementări BoomSound de la HTC nu poate fi atins, însă prestația audio este suficient de bună și așa.

huawei-mate-9

Dual SIM sau SIM și MicroSD, la alegere

Parte de telefonie este excelentă. Difuzorul pentru convorbiri are un volum ridicat și o fidelitate bună, iar ansamblul de patru microfoane oferă o captură excelentă cu o atenuare a zgomotului de fundal eficientă. După cum era deja ușor de ghicit, tonurile de apel au un volum ridicat, iar notificările audio sunt însoțite de notificările vizuale ale LED-ului de semnalizare.

Huawei a pus la treabă cele patru microfoane și în alt scop, cei care folosesc telefonul ca reportofon putându-se bucura de niște facilități interesante. Captura de sunet se face într-un format multicanal, iar algoritmii software vor detecta direcțiile din care vin sunetele pentru a permite ulterior activarea sau dezactivarea fiecăreia dintre acestea în timpul redării pentru a evidenția sau estompa o sursă de semnal.

Interfața EMUI a celor de la Huawei a fost dintotdeauna una dintre cele mai complexe, din fericire aceasta oferind funcții utile și având performanțe bune. Preluând toate îmbunătățirile aduse de versiunea anterioară 4, noul EMUI 5 de pe Mate 9 aduce acum și o bine venită actualizare a mediului grafic, noile elemente de design și moduri de lucru apropiindu-se mai mult de limbajul de design Android.

Cea mai vizibilă schimbare este apariția liste de aplicații App Drawer, Huawei abandonând modul de lucru iOS în care toate pictogramele ajung pe Home Screen. Pe lângă această schimbare, se vor observa și alte cosmetizări plăcute: pictogramele nu mai folosesc detestabilul fundal forțat, meniurile folosesc fundalurile și culorile specifice Android, elementele text sunt mai mari și mai lizibile, iar Recent Apps are interfața carusel specifică platformei Google. Bazat pe Android 7.0, EMUI 5 preia și modul de lucru Split Screen care permite utilizarea a două aplicații afișate pe ecran în același timp.

Pe lângă aceste elemente grafice noi, Huawei a încercat să simplifice modul de utilizare a telefonului preluând și alte idei din versiunile recente Android. După câteva ore de utilizare vor observă că multe aplicații folosesc un meniu lateral care permit saltul în diferite secțiuni ale aplicației fără a mai necesita apelarea tastei Back, butonul flotant Action apărut odată cu Lollipop a fost extins sub forma unui mic meniu flotant cu mai multe funcții, iar Notification Area are o formă particularizată dar folosește modul de deschidere specific Android.

Ca de obicei, nu lipsesc funcțiile specifice cu care Huawei ne-a obișnuit de ceva vreme. Knuckle Mode permite deschiderea rapidă a aplicațiilor prin desenarea unei litere asociate pe ecran sau apelarea altor funcții precum captura de ecran, Power Saving permite alegerea unor moduri de lucru cu consum redus și avertizează atunci când unele aplicații consumă prea mult, One Hand UI permite minimizarea ecranului sau tastaturii pentru a ușura controlul cu o singură mână, iar Phone Manager permite curățarea memorie cache, scanarea antivirus, blocarea numerelor de telefon și altele.

Cei care preferă un Android cât mai curat posibil nu vor fi nici acum mulțumiți, însă ceilalți care nu se uită la astfel de detalii și doresc doar un telefon cât mai usor de folosit și rapid vor aprecia fără îndoială actualizările din EMUI 5, mediul grafic Huawei apropiindu-se de nivelul de calitate oferit de TouchWiz sau Sense.

Ce nu ne-a plăcut

Ecranul de pe Mate 9 are o diagonală de 5,9”, Huawei alegând astfel o dimensiune ceva mai mică decât în cazul modelelor anterioare. Familia Mate a oferit până acum ecrane de 6,1” și 6”, însă Huawei a ales de data asta ceva mai compact fără a părăsi însă categoria phablet.

Din păcate, Huawei se încăpățânează să folosească rezoluția Quad HD doar pe modelele speciale cu disponibilitate mai redusă, pentru restul telefoanelor rezumându-se la Full HD chiar și atunci când este vorba de vârfuri de gamă. Dacă rezoluția Full HD este suficientă pentru un ecran cu diagonală de până în 5,5”, aceasta pare însă cam mică în cazul unuia cu diagonală de 5,9”. Densitatea de 373 ppi oferă o lizibilitate suficient de bună și nu m-am putut plânge în nici un moment, însă dacă ne uităm la ofertele concurenței și la prețul telefonului, alegerea nu este deloc una inspirată pentru cei care doresc tot ce poate fi mai bun în acest moment sau pentru cei care sunt atrași de aplicațiile de VR.

huawei-mate-9

Un ecran care este tras în jos de rezoluția ceva cam mică și calibrarea nesatisfăcătoare

Panoul IPS folosit de Huawei are multe aspecte pozitive, însă este tras în jos de calibrarea necorespunzătoare. Ecranul are o luminozitate excelentă, un contrast foarte ridicat, un nivel de negru profund și unghiuri foarte bune de vizibilitate. În mod implicit, ecranul are însă o tentă albăstruie vizibilă provocată de o calibrare nepotrivită. Din fericire, software-ul Huawei oferă o opțiune pentru alegerea după plac a unei temperaturi diferite, însă utilizatorii mai puțin pricepuți o vor ignora sau o vor ajusta pe nimerite, și este regretabil că această operațiune nu a fost făcută chiar de către producător de la bun început.

După cum am spus deja, carcasă telefonului este una bună, însă există totuși două aspecte ne-au deranjant. Primul este unul minor,  carcasa având un zgomot cavernos atunci când este ciocănită în zona în care este amplasată bateria. O simplă bucată de burete cauciucat dublu adeziv ar fi rezolvat această deficiență, însă nu a fost să fie.

Cel de-al doilea aspect deranjant este mai serios și vizează pelicula extrem de alunecoasă a spatelui. Foarte plăcut din punct de vedere vizual, acest strat lucios este însă alunecos ca un săpun, iar cei care preferă telefoanele fără carcase protectoare ar trebui să fie atenți. De altfel, Huawei parcă recunoaște cumva că a mers cam departe deoarece oferă în pachet un bumper din material plastic transparent, însă utilizator va alege dacă vrea sau nu să strice aspectul telefonului cu acest accesoriu. Acest accesoriu de protecție este însoțit de o folie protectoare gata aplicată pe ecran și una de rezervă inclusă în cutie.

huawei-mate-9

Un bumper elegant care acoperă o carcasă prea alunecoasă

Preț și disponibilitate

După eșecul Galaxy Note 7, piața duce lipsa unor telefoane cu diagonală de 5,7” sau mai mari, iar produsul Huawei profită de această situație pentru a fi cel mai interesant telefon de vârf cu ecran mare disponibil în acest moment.

Rivalii săi sunt în acest moment ASUS Zenfone 3 Deluxe, un alt telefon pe care l-am testat, mai vechiul Samsung Galaxy Note 5 și interesantul LG V20. Toate acestea au însă diagonale de 5,7”, deci dacă doriți un ecran ceva mai mare nu aveți prea multe opțiuni dincolo de Samsung C9 Pro, un telefon nou cu ecran de 6″ dar care nu are toate dotările unui model de vârf.

Huawei Mate 9 este disponibil pe piață la un preț de 3000 de lei.

Concluzii

Oferit la un preț destul de bun, Mate 9 este momentan cel mai impresionat telefon din oferta Huawei și primul lor model cu performanțe demne de un vârf de gamă. Pe lângă performanțele excelente, Huawei Mate 9 oferă o cameră foto excelentă, o carcasă frumoasă bine construită, un sistem audio bun și un software frumos și rapid, singurele sale mici deficiențe fiind rezoluția ceva cam mică a ecranului și calibrarea implicită cam slabă a acestuia.

Pro

  • Performanțe foarte bune
  • Cameră foto excelentă
  • Baterie mare cu autonomie ridicată
  • Carcasa frumoasă și bine clădită
  • Software rapid și finisat

Contra

  • Rezoluția cam mică a ecranului
  • Calibrarea implicită slabă a ecranului
  • Carcasă alunecoasă

1 comentariu

  1. iernic

    25 martie 2017 la 15:51

    telefon public😄

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri