Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune tablete în 2017 – top tablete

Ultima modificare: 11 Feb 2017


Apple, Samsung şi Huawei sunt câţiva dintre cei mai importanţi producători care se luptă să lanseze cele mai bune tablete pentru utilizatorii pretenţioşi, atât printr-un design atractiv, cât şi prin facilităţile software oferite pentru sistemele de operare iOS şi, respectiv, Android. Deși ar putea fi încadrată și în clasa sistemelor convertibile, produsele Surface de la Microsoft rămân totuși, în esență, tablete, și oferă alternativa Windows 10 pentru cei care au nevoie de ea.

Treptat, tabletele au devenit unele dintre cele mai apreciate gadgeturi de pe piaţă datorită avantajelor pe care le oferă, poziţionându-se ca o soluţie de mijloc între smartphone-uri şi laptopuri. Entuziasmul anilor 2012 – 2014 s-a cam risipit însă, iar unii producători precum ASUS au ales să se orienteze mai degrabă către segmentul modelelor mai accesibile și să renunțe la modelele de top.

ANUNTURI

Dacă la început Apple domina autoritar acest segment prin iPad, principalii rivali de pe această piaţă, printre care se numără Huawei şi Samsung, au început să ofere produse care rivalizează cu iPad în privinţa calităţii şi a specificaţiilor hardware. Astfel, indiferent că apreciezi sistemul de operare iOS, Android sau Windows 10, în prezent există numeroase tablete puternice pe piaţă pe care le poţi cumpăra, iar unele dintre ele vin şi cu un preţ foarte bun asociat.

Acest lucru este valabil atât în segmentul format din tablete de 10” sau mai mari, unde Apple începe să simtă atacul rivalilor, cât şi a celui pentru tablete de 7-8”, acolo unde Apple a intrat ceva mai târziu pe piaţă cu modelele iPad Mini.

Iată cele mai bune tablete de 10” şi 7” disponibile în prezent în România

Cele mai bune tablete de 10” sau mai mari

Tabletele bune cu diagonală de 10” costă aproximativ 2.000 lei, însă îţi oferă de regulă ecrane Full HD şi platforme hardware puternice. Aici găseşti cele mai populare tablete de 10″ de pe piaţa din România, însă noi îţi recomandăm mai jos acele produse care ne-au atras atenţia prin design şi performante.

Apple iPad Pro 9.7 – 2.900 lei

Cea mai atractivă tabletă din portofoliul Apple în acest moment, iPad Pro 9.7 oferă o platformă hardware puternică Apple A9X, 2 GB de memorie RAM și 32, 128 sau 256 GB de memorie internă. Ecranul cu raport de aspect 4:3 are o diagonală de 9,7” și rezoluție de 2048 x 1536 pixeli, excelentul panou IPS oferind acum și un mod de ajustare numit True Tone, care reglează luminozitatea și temperatura ecranului în funcție lumina ambientală. Nu trebuie uitat suportul pentru Apple Pen, care aduce în final și pe iPad un instrument pentru desen și adnotări cu adevărat competitiv.

O premieră pentru gama iPad, modelul iPad Pro 9.7 oferă camere foto de top: cea principală are rezoluție de 12 MP, pixeli mari, înregistrare video 4K și bliț Dual Tone, în timp ce modelul frontal oferă un senzor de 5 MP. Bateria are o capacitate 7300 mAh, oferind o autonomie excelentă. Lista de dotări mai include un sistem audio cu patru difuzoare, senzor pentru amprente și modem 4G opțional.

ANUNTURI
apple ipad pro 97

Apple iPad Pro 9.7

Apple iPad Pro – 3900 lei

Versiunea de 12,9” a gamei ipad Pro și cea care a apărut prima pe piață, tableta oferă un ecran mai mare cu rezoluție de 2732 x 2048 pixeli. Asemănătoare în mare parte cu modelul de 9,7”, aceasta oferă însă 4 GB de memorie RAM și conectivitate USB 3.0 (prin adaptor), însă nu dispune de opțiunea True Tone și oferă camere foto mai slabe de 8 MP, respectiv 1,2 MP.

Dimensiunile mari o fac mai puțin comodă pentru utilizarea cu o singură mână, în acest caz fiind recomandat modelul mai mic. Cei care lucrează pe tabletă și obișnuiesc să o atașeze de o tastatură cu suport, vor prefera probabil spațiul mai mare de ecran și memoria RAM mai generoasă.

apple ipad pro

Apple iPad Pro

Samsung Galaxy Tab S2 9.7 – 2.200 lei

Probabil cel mai bun rival Android pentru gama de tablete Apple lansat până acum, tableta Galaxy Tab S2 9.7 pășește pe urmele iPad și oferă un ecran cu raport de aspect 4:3. Acest lucru va dezamăgi consumatorii de conținut video, însă cei care navighează mult în browser sau aplicații sau cei care citesc mult vor aprecia acest format.

Tableta oferă un excelent ecran S-AMOLED cu rezoluție de 2048 x 1536 pixeli. Platforma hardware este motorizată de un procesor puternic Qualcomm MSM8976 Snapdragon 652, o soluție octa-core cu 4 nuclee Cortex-A72 și patru nuclee Cortex-A53, și este completată de 3 GB de memorie RAM, 32 sau 64 GB de memorie internă extensibilă și o baterie de 5870.

ANUNTURI

Lista de dotări mai include camere foto cu senzori de 8 MP și 2,1 MP, senzor pentru amprente și o versiune 4G opțională. Atenție însă, pe piață există două modele de Galaxy Tab S2 9.7: cel prezentat și recomandat de către noi este cel care conține particula VE în denumire (exemplu, VE T813), însă există și modelul mai vechi bazat pe un procesor mai lent Exynos care nu conține această particulă în denumire (exemplu: T810).

samsung galaxy tab s2 97

Samsung Galaxy Tab S2 9.7

Huawei MediaPad M2 10.0 – 1.600 lei

Pentru amatorii de filme, tabletele cu ecran lat sunt mai recomandate, iar MediaPad M2 10 oferă un ecran IPS de bună calitate cu rezoluție de 1920 x 1200 pixeli și diagonală de 10,1”. Tableta folosește un procesor HiSilicon Kirin 930, un model mid-range puternic cu opt nuclee Cortex-A53, și mai oferă 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă, modem 3G, senzor pentru amprente și camere foto cu senzori de 13 și 5 MP.

Modelul este disponibil și într-o versiune Premium, care oferă 3 GB de memorie RAM și 64 GB de memorie internă, însă prețul acesteia este mai mare.

huawei mediapad m2 10

Huawei MediaPad M2 10

Samsung Tab A 10.1 2016 – 1.400 lei

Un model interesant din gama intermediară, Tab A 10.1 este bazat pe un procesor din gama intermediară Exynos 7870, o soluție cu opt nuclee Cortex-A53. Tableta mai oferă 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă, o baterie consistentă de 7300 mAh, modem 4G pentru conectarea la internet.

Ecranul de 10,1” are o rezoluție de 1920 x 1200 pixeli, iar panoul PLS folosit de către Samsung este de bună calitate. Această tabletă are și o versiune cu stylus, aceasta oferind suplimentar 3 GB de memorie RAM în loc de 2 GB.

samsung galaxy tab a 10 2016

Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016)

Cele mai bune tablete de 7-8”

Tabletele bune de 7” sunt dedicate celor care au nevoie de o portabilitate sporită sau care au un buget mai mic.  În ultima perioadă s-au înmulţit tabletele cu ecrane de 8″ şi chiar 9″, iar pe acestea le-am inclus de asemenea în categoria tabletelor portabile. Aici găseşti cele mai populare tablete de 7-8″ de pe piaţa din România, însă noi îţi recomandăm mai jos acele produse care ne-au atras atenţia prin design şi performanţe:

Apple iPad Mini 4 – 1.800 lei

Faimoasa gamă iPad Mini a primit o actualizare foarte bună o dată ajunsă la cea de-a patra versiune. Ecranul cu diagonală de 7,9” și rezoluție de 2048 x 1536 pixeli folosește acum un panou IPS excelent, la fel ca modelele din gamele Air și Pro, iar memoria RAM are acum o capacitate de 2 GB.

Bazat pe procesorul Apple A8, pe care-l știm de la iPhone 6, iPad Mini 4 oferă astfel o putere de calcul mai mult decât suficientă pentru o tabletă destinată jocurilor și redării multimedia. Dotările mai includ modem 4G opțional, senzor pentru amprentă, camere foto cu senzori de 8 și 1,2 MP și o baterie cu o capacitate de 5124 mAh.

Atenție însă la prețuri: lansat inițial în versiuni cu 16, 32 și 64 GB de memorie internă, iPad Mini 4 a fost actualizat ulterior la versiuni cu 32 și 128 GB. De aceea, puteți întâlni situații în care noua versiune cu 128 GB de memorie internă este mai ieftină decât versiunea de 64 GB rămasă pe stoc.

apple ipad mini 4

Apple iPad Mini 4

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 – 1.700 lei

Versiunea cu ecran de 8” a gamei Galaxy Tab S2 nu diferă aproape cu nimic de modelul cu ecran de 9,7”, bine înțeles, dincolo de diagonala redusă ecranului și capacitatea bateriei micșorată la 4000 mAh.

Mai mică și mai ușoară, aceasta ideală pentru cei care poartă tableta cu ei și o folosesc des cu o singură mână, cele 265 de grame făcând-o extrem de confortabilă. La fel ca în cazul modelului mai mare, trebuie să fiți atenți la codul produsului și să alegeți versiunea mai nou VE, care folosește un procesor mai puternic Qualcomm Snapdragon 652.

samsung galaxy tab s2 80

Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Huawei MediaPad M2 8.0 – 1.300 lei

Mai micul model MediaPad M2 8.0 seamănă mult cu fratele său mai mare de 10,1” în interior, acesta oferind același procesor octa-core HiSilicon Kirin 930, 2 GB RAM și 16 GB de stocare internă extensibilă și modem 4G. Rezoluția ecranului IPS este tot Full HD, ceea ce ridică densitatea de pixeli la frumoasa cifră de 283 ppi.

Carcasa elegantă ascunde și câteva diferențe. Astfel, versiunea Premium oferă doar 32 GB în loc de 64, camerele foto au senzori de 8 și 2 MP iar bateria are o capacitate de 4800 mAh. Din păcate, MediaPad M2 10.0 nu dispune de senzorul de amprente prezent pe versiunea 10.0.

huawei mediapad m2 80

Huawei MediaPad M2 8.0

Concluzii

Pe piaţă există câteva tablete excelente de 10” şi 8”, care sunt capabile să gestioneze practic orice tip de conţinut multimedia datorită platformelor hardware puternice. În plus, acestea au de regulă şi ecrane de calitate cu rezoluţie cel puţin Full HD pentru a oferi o experienţă cât mai plăcută de navigare pe internet şi vizionare a filmelor. Ele impresionează şi prin alte detalii, precum calitatea construcţiei sau autonomia bateriei, însă dacă vrei cele mai bune tablete, pregăteşte-te să plăteşti pentru ele.

Față de anii anteriori, oferta este poate ceva mai redusă deoarece interesul publicului s-a mai diminuat, însă există însă suficiente modele puternice care acoperă o gamă largă de prețuri pentru a satisface mai bine nevoie și posibilitățile.

În caz că vrei să-ţi îndrepţi atenţia şi spre unele modele cu preţuri mai accesibile, aici poţi citi un top al celor mai bune tablete ieftine, iar aici găsești o listă de tablete româneşti cu un excelent raport preţ/performanţe în acest moment.

30 comentarii

 1. Laptop

  Decembrie 17, 2013 la 23:01

  Chiar daca are un pret destul de mare iPad Air e cu mult peste toate tabletele prezentate. Nu neaparat la specificatii… insa daca tii in mana un iPad Air si in celalata mana o tableta galaxy note va zic eu ca o sa optati catre ipad… Are un design apare, finut simplut, te “indragostesti” instant.

  • fronea daniela

   Noiembrie 19, 2014 la 17:23

   Da, sigur. s-o crezi tu. iPad este mult mai presus decat toate tabletele prezentate aici, pe site-ul acesta. tu compari iPad mini cu iPad?
   Uite-te la prima propozitie din comentariul lui Madalin. iPad-ul mare e mai bun. Am avut multe tablete. Toate s-au spart, dar iPad-ul a rezistat.

   • mihai suciu

    Aprilie 26, 2016 la 13:31

    e cel mai dragut comment intalnit in viata mea : " toate s au spart, dar x a rezistat"
    va dati seama cu ce creatura avem de a face, daca la "spart" se raporteaza ? :))
    jesus

  • cosmin

   August 14, 2015 la 23:25

   Cred ca nu ai avut ocazia sa ti in mana o tableta galaxy tab pro…..design peste ipad

  • Georgescu Mihai

   Octombrie 26, 2015 la 21:53

   Sa stii ca eu am o tableta foarte veche.e din 2008. Merge FARA PROBLEME.Nu se blocheaza,merg toate jocurile pe ea (si GTA 5,daca ma crezi).Nu as investi in alta tableta mai scumpa.M-am convins de calitatea tabletelor
   E-Boda!Te sfatuiesc sa incerci….are un spatu de stocare imens! Uite ,iti zic : eu am 23 jocuri de anu asta pe tableta si nu are lag (lag=se blocheaza uneori).Au ecrane foarte bune! Le-am scapat pe trotuar cu ecranul in jos,nici macar o zgarietura! Am scapat-o din greseala pe scari si nu a patit nimic! Si totusi,ganditi-va ,are 8 ani! :)

 2. Madalin

  Decembrie 18, 2013 la 15:23

  Din punctul meu de vedere iPad-urile iti ofera o senzatie unica atunci cand le folosesti.
  In momentul de fata singura tableta care m-a convins si utilizeaza Android este Asus Transformer Pad Infinity.
  P.S. Imi place si ASUS PadFone.

  • dan cernatinschi

   August 19, 2014 la 22:24

   google nexus 10 e cea mai buna tableta

   • fronea daniela

    Noiembrie 19, 2014 la 17:16

    dan, nu cred ca google nexus 10 e cea mai buna tableta. dintre google nexus si ipad, ipad e cea mai buna

 3. fronea daniela

  Noiembrie 19, 2014 la 17:11

  hei, samsun galaxy tab 2 e dupa ipad!

 4. fronea daniela

  Noiembrie 19, 2014 la 17:14

  Dupa mine, tableta Allwiev e ultima

  • fronea daniela

   Noiembrie 19, 2014 la 17:28

   pt. comentariul de la ora 17 si 14 de pe 19 noiembrie 2014, astept sa imi zica cine crede ca e adevarat

 5. cosmin

  Decembrie 3, 2014 la 21:33

  mi se pare mie sau samsung galaxy tab S ar trebuie sa fie mai buna ca iPad Air?.. are specificatii mult mai bune

  • Daniel Popescu

   Decembrie 3, 2014 la 22:14

   Are specificatii tehnice mai bune, dar nu inseamna neaparat ca se misca mai bine decat iPad Air. Tableta Apple are avantajul unui sistem de operare iOS mult mai bine optimizat decat Androidul de pe tabletele Samsung, astfel ca nu are nevoie neaparat de cele mai puternice platforme hardware.

 6. Adina

  Decembrie 5, 2014 la 15:56

  Imi place foarte mult si google nexus insa ipad ul e suprem la autonomia bateriei…si asta e un plus enorm!

 7. Andy

  Decembrie 7, 2014 la 15:57

  Tabletele de la Apple nu mi se par cine stie ce eu as merge pe lenovo

 8. nicu01

  Ianuarie 25, 2015 la 10:03

  Daca aveti informatii suplimentare despre noua tableta de la Nokia (N1)
  as dori o parere personala.
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  • Daniel Popescu

   Ianuarie 25, 2015 la 15:43

   Tableta Nokia N1 nu se comercializeaza inca in Europa. Va ajunge pe continent abia in luna februarie, speram ca Romania sa fie si ea inclusa pe lista. Tableta are specificatii decente, dar depinde daca si pretul va fi unul adecvat.

 9. nicu01

  Ianuarie 25, 2015 la 19:09

  Se vorbeste de un pret de aproximativ 250$ in China.
  Am un prieten care lucrează in Beijing, vine in Aprilie in țară
  și aș vrea să-i trimit bani pentru a-mi cumpăra una.
  Sunt nehotărat acum ce să aleg: Xiaomi sau Nokia ?
  Ce ați alege in locul meu dacă ați avea această ocazie?
  Sper să nu fie probleme la vamă.

  • Daniel Popescu

   Ianuarie 26, 2015 la 10:00

   La pretul asta inseamna circa 1.000 lei. Nu stiu daca merita efortul, pe piata din Romania gasesti numeroase tablete cu specificatii asemanatoare cu preturi de pana in 1.000 lei, vezi gama Asus Memo Pad.
   In plus, tableta Nokia este construita de fapt de Foxconn si branduita cu numele Nokia.
   Despre Xiaomi nu stiu ce sa-ti spun, nu cunosc prea bine ofertele lor de telefoane si tablete.

  • Licaret Mara

   Februarie 5, 2015 la 17:11

   Xiaomi☺☺

 10. nicu01

  Ianuarie 27, 2015 la 19:00

  Poate nu stiu eu unde sa caut. Dati-mi va rog cateva exemple(fara sa facem reclama)
  de tablete cu specificatii asemanatoare,la un pret apropiat.
  Numai daca m-am uitat la un RAM de 2GB si toate sar de 1400lei, fara sa mai vorbesc de procesor si rezolutie.
  Multumesc pentru raspunsuri.

  • Daniel Popescu

   Ianuarie 28, 2015 la 09:45

   In acest articol gasesti raspunsurile la aceste intrebari.

 11. marian

  Aprilie 5, 2015 la 18:22

  Am avut nexus 7 2013,,si am renuntat la ea pt tab s wifi de 8.4 inch,,imi pare rau pt cei 1000 de lei dati in plus,,nu merita,,autonomia lui nexus era cel putin dublu,mai ales in gaming,,rezolutia retinara a lui tab s,nu ma incanta cu minik.eu as opta pt xiaomi mipad sau nexus 9,.

 12. cosmin

  August 14, 2015 la 23:23

  Daca nu a ti folosit o tableta SAMSUNG GALAXY PRO nu mai comentati aiure….dizai super…ecran excelent….specificatii mult peste iPad air…
  GALAXY TAB PRO SUPER TABLETA

 13. CLAUDIU

  Noiembrie 13, 2015 la 17:02

  da cele mai bune tablete prezentate aici este samsung si sony experia z2.eu am avut o tavbleta allview Viva i7 era perfecta pentru gaming,filme,net,etc.foarte buna la pretul de 300 de lei.

 14. AdrianO

  Ianuarie 19, 2016 la 00:00

  Sunt mai multe de la Asus care puteau intra in Top :)

 15. Ovidiu

  Noiembrie 10, 2016 la 20:47

  Cum se face ca la un clasament al celor mai bune tablete din 2016 apar comentarii din decembrie 2013 incoace. Hmmmm…..nu prea inteleg asta.

 16. Dan

  Decembrie 2, 2016 la 18:04

  Tab s2 ve sau ipad mini 4?

 17. tutulica

  Decembrie 28, 2016 la 22:49

  Niste prostii de tablete,casual adica,nu merita nici un sfert din pret,parerea mea.Cele bune pro gaming sau graphix costa mii de euro si au inceput sa apara.va imaginati ce performante pot avea tabletele de mai sus cand au full hd sau mai mult si numai 100_200 de gflops.De exemplu play station 4 are "numai" vreo 4000 gflops adica de f. multe ori peste petardele de mai sus.Da pentru lumea cu creieru spalat,s bune sa joace candytrash si alte balarii de 2 bani.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.