GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune carcase Belkin pentru iPad și iPad Mini – accesorii

Autor: Echipa GiZ

Noile tablete de la Apple, iPad Mini şi iPad Retina Display, sunt produse de top, dar, ca marea majoritate gadgeturilor de la Cupertino, destul de sensibile în utilizarea de zi cu zi. La aproape 2500 lei, pentru cel mai ieftin model de iPad generația a patra, o zgârietură a carcasei ți-ar putea strica ziua.

Din fericire, se găsesc mai multe accesorii, gen carcase, stand-uri și folii de protecție, care să prevină, pe cât posibil, eventualele accidente. De asemenea, există și o multitudine de tastaturi pentru cei care preferă atingerea fizică a tastelor, în locul unei tastaturi virtuale criticată uneori pentru dificultatea folosirii.

Belkin, un producător tradițional de accesorii Apple, propune mai multe soluții din această gamă, dintre care o să prezentăm tastatura stand YourType și câteva carcase pentru iPad Mini.

YourType iPad Keyboard + Stand oferă o alternativă la tastatura tactilă a iPad-ului printr-o tastatură completă sub forma unui suport care să fixeze tableta într-o poziție confortabilă pentru scris.

Dispozitivul este realizat din plastic, fiind destul de ușor și simplu de transportat, dar nu pare prea solid, mai degrabă casant.

Partea de jos are patru benzi de cauciuc, pentru a oferi o fixare mai bună pe suprafețele lucioase, și două clape care permit controlul înclinării pe verticală.

Tastatura este acoperită de un capac care se transformă prin rabatare în stand-ul tabletei. Formatul tastaturii este similar celei Apple, tastele funcționale fiind înlocuite cu butoane speciale pentru volum, control multimedia și editare rapidă.

YourType este o tastatură cu conexiune Bluetooth, alimentată de 2 baterii AA. Pentru a o pune în funcțiune, după introducerea bateriilor și pornirea din butonul ON/OFF, trebuie menținut apăsat butonul de împerechere situat în colțul din dreapta-sus.

Din setările Bluetooth ale iPad-ului trebuie selectat Belkin Bluetooth Keyboard și introdus codul oferit, cele două fiind acum conectate. Funcționarea este semnalizată printr-un LED intermitent situat în lateral-stânga.

Belkin nu precizează durata medie de viață a bateriilor incluse, dar acestea ar trebui să țină destul de mult având în vedere conectarea prin Bluetooth.

Tastatura nu are iluminare de fundal, dar tastele sunt destul de depărtate, fiind ușor de folosit și asigurând un răspuns tactil ce ar trebui să ne ajute să tastăm mai rapid.

În utilizare, cele mai utile se dovedesc a fi tastele dedicate controlului multimedia, butonul Home, tasta pentru închiderea ecranului și cele care emulează funcțiile Copy/Paste.

Dacă, la un moment dat, aveți nevoie de tastatura virtuală, există un buton care o poate afișa pe ecran.

Tableta poate fi așezată atât orizontal cât și vertical, poziția recomandată fiind totuși cea orizontală,  standul asigurând o stabilitate și aderență mai mare prin intermediul a două benzi de cauciuc. Acestea protejează și partea din spate a tabletei de zgârieturi, fiind poziționate în punctele de contact.

Totuși, YourType nu se fixeză ferm de iPad, așa că, la transportarea în alt loc, ar fi bine să fie luate separat pentru a împiedica o cădere accidentală.

Belkin susține că modelul se potrivește ca dimensiune tabletelor iPad de 9,7 inch (generația 2, 3 și 4), dar poate fi folosit cu orice dispozitiv ca o tastatură Bluetooth.

Comercializată la prețul de 70$, Belkin YourType este o opțiune de luat în seamă dacă sunteți în căutarea unei tastaturi confortabile care oferă funcțiile de bază.

Din păcate, nu am găsit modelul la magazinele din România, dar probabil poate fi comandat de la diverse magazine on-line din afară care livrează și la noi.

Pentru iPad Mini, Belkin oferă mai multe modele de carcase “soft”, cu sau fără stand,  într-o varietate destul de mare de culori și design-uri. Având dimensiuni mai mici decât iPad-ul normal, modele pentru iPad Mini sunt construite pentru a asigura mobilitate sporită și a nu influența negativ experiența de utilizare a tabletei.

Belkin Dot Folio with Stand, comercializat la 40$, este de culoare gri, dintr-un material catifelat, plăcut la atingere. Carcasa are aspectul unei agende de birou cu o bandă  magnetică care împiedică deschiderea accidentală. Când carcasa este deschisă, magnetul asigură fixarea pe partea din spate pentru a nu împiedica utilizarea.

În interior, iPad-ul este fixat destul de bine în cele 4 colțuri într-un suport de plastic, fără a obstrucționa folosirea butoanelor laterale, a camerei foto și a porturilor.

Carcasa poate fi transformată ușor în stand cu trei poziții de fixare pentru a asigura unghiul de vizibilitate dorit.

Belkin Classic Tab Cover with Stand este un model similar, dar ceva mai ieftin – 30 dolari. Diferența vine din materialele folosite, Classic Tab având un aspect mai simplu, deși pare realizat tot dintr-un soi de piele, disponibilă în mai multe culori.

În privința modului de fixare, modelul acesta nu mai are suport din plastic solid, Belkin optând pentru patru prinderi flexibile din același material ca și carcasa.

Ca și la Dot Folio, transformarea în stand este facilă iar carcasa nu blochează accesul la butoanele iPad-ului.

Belkin Classic Cover este modelul de bază de carcasă, fără posibilitatea de transformare în stand. Exteriorul este realizat dintr-un material destul de solid, disponibil în mai multe culori, iar interiorul dintr-un material moale care previne zgârierea spatelui tabletei.

Fixarea se realizează similar modelului Classic Cover Stand prin patru benzi flexibile dispuse la colțuri. iPad-ul stă destul de bine în carcasă, dar acest model nu are banda magnetică care împiedică deschiderea.

Belkin Classic Strap Cover este o versiune îmbunătățită a modelului anterior având o bandă elastică pentru a ține carcasa închisă. Fixarea tabletei se face în același fel, iar interiorul este realizat dintr-un material gri cu textură moale.

Materialele folosite fac carcasa să pară mai ușoară și mai subțire decât modelul anterior.

Pe ansamblu, toate aceste carcase ar trebui să ofere un minim de protecție tabletelor iPad, mai ales împotriva zgârieturilor accidentale, confort în utilizare și un aspect plăcut prin materialele de calitate folosite. Belkin este un producător consacrat de accesorii și nu ar trebui să fie probleme legate de calitatea realizării sau în privința condițiilor de garanție.

Belkin nu are site în limba română, dar accesoriile proprii sunt comercializate în mai multe lanțuri de magazine din România și pe Internet.

De exemplu, un model de husă/stand în genul Strap Cover se comercializează la 120 lei, iar versiunea de husă/stand cu magnet la aproximativ 137 lei pe negru și gri.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri