GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Top tablete de 7 inch – cele mai bune oferte

Autor: Echipa Giz.ro

Pe piaţa românească există numeroase tablete bune de 7” care oferă un raport calitate-preţ foarte bun şi care asigură o portabilitate sporită.

Dedicate în special persoanelor care vor să aibă tableta alături aproape oriunde merg, tabletele cu diagonala de 7” se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare.

Parţial, acest lucru este justificat şi prin acoperirea unei largi varietăţi de produse: indiferent că îţi place sistemul de operare Android sau iOS, că apreciezi produsele din segmentul premium sau tabletele ieftine, în mod sigur vei găsi ceva care să-ţi placă şi care să ţi se potrivească.

De altfel, bugetul nu mai reprezintă în prezent o problemă majoră, ca urmare a numeroaselor tablete ieftine care au apărut pe piaţă, în special din partea companiilor care lansează tablete sub brand românesc.

Google Nexus 7 2013 – 1.190 lei

Probabil cea mai bună alegere din punct de vedere al raportului calitate preţ, Nexus 7 2013 este o tabletă construită de Asus pentru Google dotată cu ecran IPS de 7 inch şi rezoluţie 1920×1200 pixeli, platformă hardware Qualcomm Snapdragon S4 Pro cu procesor quad-core de 1.5 GHz, 2 GB RAM şi cu 16 GB pentru stocarea datelor. Chiar dacă vine din fabrica cu Android 4.3 Jelly Bean, update-ul la Android 4.4 KitKat este deja disponibil si poate fi instalat imediat după achiziţionare. Vine şi în versiune de 32 GB + conectivitate 4G (1.750 lei).

Nexus 7 este una dintre cele mai bune tablete de pe piata

Nexus 7 este una dintre cele mai bune tablete de pe piata

Samsung Galaxy Tab 3 – 1.150 lei

Deşi nu este o tabletă premium, Samsung Galaxy Tab 3 are avantajul unui raport calitate-preţ foarte bun pentru o tabletă cu conectivitate 3G. Tableta sud-coreeană are un ecran de 7” cu rezoluţie 1024×600 pixeli şi este dotată cu procesor dual-core Marvell PXA986 de 1.2 GHz, 1 GB RAM DDR3 şi 8 GB memorie internă extensibilă prin carduri microSD. Sistemul de operare este Google Android 4.1.2 Jelly Bean, iar greutatea ajunge la 306 grame.

Samsung Galaxy Tab 3, pentru cei care vor si conexiune 3G la un pret mic

Samsung Galaxy Tab 3, pentru cei care vor si conexiune 3G la un pret mic

Evolio Evotab 3G+GPS – 700 lei

Un preţ foarte bun găseşti şi pentru Evolio Evotab, o tabletă care la numai 700 lei îţi oferă conexiune 3G şi sistem GPS. Este dotată cu ecran de tip IPS LCD cu diagonală de 7 inch cu 1024×600 pixeli, procesor dual-core Cortex A9 de 1 GHz, 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor, iar greutatea ajunge la 322 de grame. Vine din fabrică cu sistemul de operare Google Android 4.1 JellyBean.

Ai nevoie de 3G si GPS? Evolio Evotab 3G+GPS poate fi solutia potrivita

Ai nevoie de 3G si GPS? Evolio Evotab 3G+GPS poate fi solutia potrivita

Lenovo IdeaTab 1000 – 600 lei

Lenovo IdeaTab 1000 este este o tabletă ieftină cu dotări tehnice de bază. Ecranul cu diagonala de 7” are rezoluţia 1024×600 pixeli, în timp ce platforma hardware este asigurată de un chipset MediaTek 8317 cu procesor dual-core de 1.2 GHz, 1 GB RAM şi 16 GB pentru stocarea datelor. Acest model nu beneficiază de conectivitate 3G, iar greutatea ajunge la 350 de grame. Vine la pachet cu sistemul de operare Android 4.1 JellyBean.

Lenovo incearca sa patrunda pe segmentul tabletelor prin Lenovo IdeaTab 1000

Lenovo incearca sa patrunda pe segmentul tabletelor prin Lenovo IdeaTab 1000

Allview Viva Q7 – 550 lei

Pentru utilizatorii cu un buget limitat, una dintre soluţiile acceptabile şi din perspectiva specificaţiilor este Allview Viva Q7. Aceasta este o tabletă atrăgătoare în segmentul de 7 inch, dotată cu un ecran IPS LCD cu rezoluţie 1024×600 pixeli şi platformă hardware cu procesor quad-core cu frecvenţa de 1 GHz, grafică PowerVR SGX544, 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor. Chiar dacă nu impresionează prin design, are avantajul unei greutăţi reduse (288 grame), iar sistemul de operare Android 4.2.2 JellyBean este unul dintre cele mai recente.

Allview Viva Q7 este una dintre tabletele ieftine romanesti

Allview Viva Q7 este una dintre tabletele ieftine romanesti

Acer Iconia B1 – 650 lei

Acer este un producător de electronice mai puţin proeminent pe segmentul tabletelor care are în ofertă un produs ieftin cu ecran LCD de 7 inch şi rezoluţie 1024×600 pixeli şi un chipset MediaTek 8317T bazat pe un procesor dual-core 1.2 GHz, grafica Mali 400, 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor. Tableta cântăreşte 340 de grame şi vine cu sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean.

Acer Iconia B1 este o tableta accesibila de 7 inch

Acer Iconia B1 este o tableta accesibila de 7 inch

Evolio Evotab Duo HD – 440 lei

Una dintre cele mai ieftine tablete din România este, probabil, Evolio Evotab Duo HD, comercializată pentru numai 440 lei. Aceasta beneficiază de un ecran de 7” cu rezoluţie 1024×600 pixeli şi mizează pe un chipset cu procesor dual-core Cortex A9 de 1 GHz, grafica Mali 400, 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor, plus slot pentru carduri microSD. Are avantajul unei greutăţi de numai 330 grame şi vine cu Android 4.2 JellyBean.

Evolio Evotab Duo HD, o alta tableta romaneasca de 7 inch

Evolio Evotab Duo HD, o alta tableta romaneasca de 7 inch

Asus Fonepad – 950 lei

O alta tabletă ieftină de la Asus este Fonepad, care oferă inclusiv funcţie de telefonie, însă este greu de crezut că o va utiliza cineva pe post de mobil. Tableta propusă de producătorul taiwanez are un ecran cu diagonală de 7 inch şi rezoluţie 1280×800 pixeli şi este propulsată de un chipset Intel Atom Z2420 cu procesor single-core de 1.2 GHz, grafică Power VR SGX540, 1 GB RAM şi 16 GB de memorie internă care poate fi extinsă prin carduri microSD. Utilizează Android 4.1 JellyBean.

Asus Fonepad, o tableta care are si functie de telefonie

Asus Fonepad, o tableta care are si functie de telefonie

Huawei Media Pad 7 Lite – 800 lei

Dacă vrei o tabletă cu conexiune 3G, dar ofertele prezentate mai sus nu ţi-au plăcut, îţi poţi îndrepta atenţia şi spre Huawei Media Pad 7 Lite. Dotată cu ecran IPS LCD cu diagonala de 7 inch şi rezoluţie 1024×600 pixeli, tableta chinezească mizează pe un platformă cu procesor ARM Cortex A8 de 1.2 GHz, 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor. Tableta se poate conecta la internet prin conexiune Wi-Fi sau 3G cu viteze de până la 3.6 Mbps şi cântăreşte 370 de grame. Este un model uşor mai vechi, drept dovadă că vine din fabrică cu sistemul de operare Android 4.0 Icecream Sandwich.

Huawei Media Pad 7 Lite, tableta ieftina cu 3G

Huawei Media Pad 7 Lite, tableta ieftina cu 3G

Concluzii

Pe piaţa românească există numeroase tablete ieftine care se descurcă onorabil la sarcinile de bază ale unor astfel de dispozitive. Totodată, găseşti numeroase tablete bune, cu platforme hardware moderne şi ecrane de calitate, ideale pentru jocuri şi alte activităţi multimedia.

Chiar şi preţurile acestora din urmă au scăzut semnificativ în ultima perioadă, astfel că indiferent de bugetul pe care îl ai vei putea găsi o tabletă care să ţi se potrivească.

Mai mult, daca vrei mai multe informaţii despre cele mai bune tablete ale ale momentului, iţi recomand acest articol, dar şi această listă a celor mai interesante tablete cu preţuri mici.

4 comentarii

  1. Ilie Florin

    21 martie 2014 la 21:18

    Buna seara! Va rog sa imi oferiti o informatie, si anume: Tableta Lenovo A1000L este compatibila cu o tastatura universala, se poate atasa vreun model de tastatura externa? Multumesc

    • Daniel Popescu

      23 martie 2014 la 22:25

      Da, se poate conecta o tastatura externa, dar numai prin bluetooth, nu si prin cablu USB. Tableta Lenovo A1000 are bluetooth 4.0, astfel ca trebuie sa cumperi o tastura cu aceasta tehnologie pentru a le putea conecta.

  2. Pavel

    4 iunie 2014 la 19:22

    Foarte bun topul. Recomand tableta Huawei Media Pad 7 Lite !

  3. livia stan

    14 decembrie 2014 la 11:33

    buna ziua, pentru tableta Samsung Galaxy Tab 3,ce fel de husa cu tastaura imi recomandati,deoarece am incercat o anumita marca no name…si tableta nu a recunoscut tastaura….
    va multumesc,livia

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri