GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Allview E2 Jump review – smartphone cu protecţie împotriva apei

Testat pe data de 12 martie 2015
Pe scurt: Allview E2 Jump este un telefon rezistent la apă care punctează la capitolul estetic prin designul şi construcţia de calitate. Smartphone-ul rulează bine inclusiv conţinut multimedia şi jocuri, însă platforma software are unele mici deficienţe.
Produs testat: Allview E2 Jump   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: 4/5    Pret: 600 Lei

Brandul Allview a evoluat semnificativ în ultimii ani pe piaţa de telefoane şi tablete din România, iar în prezent compania Visual Fan, cea care se află în spatele acestui nume, începe să atace şi alte nişe de smartphone-uri.

Cel mai bun exemplu în acest sens este Allview E2 Jump, un smartphone cu dotări tehnice de bază, adresat utilizatorilor activi care vor să aibă un telefon rezistent la apă.

Astfel de caracteristici încep să fie tot mai importante pentru utilizatorii obişnuiţi, astfel că au fost implementate inclusiv pe telefoane de top precum Samsung Galaxy S5 sau pe cele din gama Xperia Z a celor de la Sony.

În plus, E2 Jump are avantajul că vine cu un design atractiv şi un preţ foarte scăzut, ceea ce îl face interesant pentru mulţi dintre noi.

Concurs! Telefonul Allview E2 Jump pe care l-am avut la test poate fi al tău dacă participi la concursul nostru. Citeşte review-ul, răspunde la cele două întrebări de la finalul articolului şi, dacă răspunsurile tale sunt considerate cele mai interesante de către echipa Giz, vei câştiga primul telefon Allview cu protecţie împotriva apei.

Update 27.03.2015 – Concursul s-a încheiat. Câştigătorul telefonului Allview E2 Jump este Paul Tripon, iar comentariul său poate fi citit în secţiunea „Concurs” de la sfârşitul acestui review. Câştigătorul va fi contactat pe email pentru a afla detalii despre modalitatea în care poate intra în posesia premiului. 

Ce este Allview E2 Jump?

Allview E2 Jump este un smartphone ieftin cu dotări tehnice de bază care rezistă la apă în anumite limite, astfel că se adresează în special persoanelor active.

Allview E2 Jump este un smartphone rezistent la apa

Allview E2 Jump este un smartphone rezistent la apa

Specificaţii tehnice Allview E2 Jump

Allview E2 Jump
EcranIPS, 4.5”, 854×480 pixeli
ChipsetMediaTek MT6569M
Procesorquad-core Cortex A7, 1.3 GHz
GraficaMali-400
Memoria RAM1 GB
Memorie interna8 GB
Conectivitate3G, Wi-Fi
Camera foto5 MP, video 1080p
SoftwareAndroid 4.4.2 KitKat
AcumulatorLi-Ion 2000 mAh
Dimensiuni134.6 x 66.8×11 mm
Greutate152 grame

Ce ne-a plăcut

Telefoanele ieftine ies foarte rar în evidenţă la capitolul design şi construcţie, însă E2 Jump mi-a produs o surpriză plăcută din acest punct de vedere. Partea frontală este dominată de ecranul cu diagonală de 4.5”, deasupra şi dedesubtul căruia există două difuzoare. Spatele este realizat din plastic, însă acesta este plăcut la atingere, oferă o aderenţă bună şi nu atrage deloc praful sau amprentele.

Părţile laterale ale telefonului sunt realizate din cauciuc de culoare verde deschis, iar toate butoanele şi porturile din această zonă sunt acoperite cu capace mici din plastic: pentru volum există două butoane independente pe lateralăa stânga, în timp ce butonul de oprire/pornire a fost amplasat pe partea dreaptă, iar portul microUSB de încărcare este amplasat în partea superioară, la fel ca şi jack-ul de 3.5 mm pentru căşti.

Cauciucul de pe margini protejeaza impotriva apei

Cauciucul de pe margini protejeaza impotriva apei

Cauciucul şi capacele din plastic au rolul de a proteja telefonul de apă. Acesta a primit certificarea IPX5, care simbolizează faptul că telefonul rezistă la jeturi de apă de până la 6.3 mm cu o rată de curgere de 12.5 litri/minut la o presiune de cel mult 30 kN/m2, dacă jetul este aplicat timp de cel mult 3 minute de la o distanţă maximă de 3 metri.

Este important să precizez că telefonul nu rezistă sub apă (de exemplu, în piscină sau în mare), întrucât pentru acest lucru ar fi avut nevoie de nivelul 7 de protecţie. În plus, E2 Jump nu îndeplineşte niciun fel de certificare pentru protecţia împotriva prafului, însă probabil că rezistă mai bine decât un telefon obişnuit care are porturile descoperite.

Cu alte cuvinte, poţi utiliza fără probleme telefonul pe ploaie sau ninsoare şi este în regulă dacă scapi accidental apă pe el.

Porturile se deschid relativ usor

Porturile se deschid relativ usor

Ecranul IPS are o diagonală de 4.5” şi oferă o reprezentare adecvată a culorilor, un contrast de calitate şi unghiuri bune de vizualizare, în special dacă mă raportez la alte telefoane cu Android cu preţuri asemănătoare. Rezoluţia ecranului este de numai 480×854 pixeli, una scăzută pentru un ecran de 4.5”, însă nu am simţit efecte negative în utilizarea de zi cu zi, întrucât pixelii nu sunt vizibili decât de la o distanţă foarte mică.

Ecranul lui Allview E2 Jump este decent

Ecranul lui Allview E2 Jump este decent

Întrucât vorbim despre un smartphone de bază, E2 Jump mizează pe o platformă hardware cu chipset MediaTek MT6582 cu procesor quad-core Cortex A7 cu frecvenţa de 1.3 GHz, grafică Mali-400 şi 1 GB RAM, în timp ce datele pot fi stocate în memoria internă de 8 GB ce poate fi extinsă prin carduri microSD.

Pe hârtie, chipsetul MT6582 nu impresionează, întrucât a fost lansat în a doua parte a anului 2013 cu scopul de a propulsa telefoane ieftine cu conectivtate 3G. În practică, platforma hardware se descurcă mai mult decât decent: sistemul de operare Android 4.4.2 KitKat rulează fluent în cea mai mare parte a timpului, cu unele mici sacadări întâlnite în multitasking, însă astfel de probleme le întâlnesc inclusiv pe telefoane cu hardware mai puternic.

Platforma hardware este suficient de puternica

Platforma hardware este suficient de puternica

Aplicaţiile individuale se lansează rapid, iar experienţa multimedia este una pozitivă: piesele MP3 şi WAV sunt citite inclusiv de aplicaţia standard, iar clipurile video MKV au rulat fără probleme cu playerul VLC. Mici sacadări am întâmpinat doar la fişierele de timp WMV, în special la cele realizate la rezoluţie FullHD, însă în general puţine i se pot reproşa telefonului la acest capitol.

În plus, jocurile rulează fluent, inclusiv titluri solicitante pentru Need For Speed: Most Wanted. În cazul acestuia din urmă, ocazional am remarcat sacadări de câteva fracţiuni de secundă, însă în general experienţa de gaming nu este afectată.

Iată şi rezultatele obţinute de Allview E2 Jump în câteva dintre cele mai populare programe de benchmark:

Unul dintre punctele forte ale telefonului este sistemul de sunet stereo cu cele două difuzoare amplasate în partea de sus şi de jos a ecranului. Calitatea audio este printre cele mai bune pe care le-am întâlnit la telefoanele de până în 600 lei, care de regulă includ doar un difuzor mic amplasat în locuri nepotrivite.

Este adevărat că, deşi nivelul acustic al boxelor este ridicat, sunetul devine înfundat la un volum prea ridicat şi nu este atât de “curat” precum în cazul telefoanelor cu pretenţii mai mari, însă pentru un smartphone de tipul lui E2 Jump, acesta este unul mai mult decât suficient.

Cele doua difuzoare asigura un sunet ambiental puternic

Cele doua difuzoare asigura un sunet ambiental puternic

O altă surpriză plăcută este utilizarea unei teme grafice îmbunătăţite radical comparativ cu cele default de pe telefoanele Allview din urmă cu 1-2 ani. Aceasta asigură o fluenţă sporită şi o navigare relativ uşoară, iar experienţa este influenţată pozitiv şi de numărul scăzut de aplicaţii preinstalate. Astfel, pe lângă software-ul oferit de Google, am remarcat doar prezenţa antivirusului Bitdefender, pentru care găseşti în pachet şi un cod de licenţă, sau File Manager, un file manager cu funcţii de bază.

Meniul de setări este intuitiv şi relativ simplu, apropiat de cel standard întâlnit pe versiunile de Android nepersonalizate, şi include şi profile de sunet care pot fi activate cu uşurinţă, asemanatoate cu cele care erau disponibile pe telefoanele non-smartphone.

Memoria internă este de 8 GB, una frecvent întâlnită în cadrul telefoanelor din acest segment, iar spaţiul disponibil iniţial este de 5.61 GB. Dacă îţi place să stochezi muzică sau să instalezi multe jocuri, poate că nu ar fi o idee prea rea să investeşti într-un card microSD.

Allview E2 Jump încorporează un acumulator Li-Ion care poate fi înlocuit şi care are capacitatea de 2.000 mAh. Prin prisma specificaţiilor hardware, acumulatorul este suficient de puternic pentru a asigura cel puţin o zi de utilizare normale, în care am inclus convorbiri, navigare în browser şi realizarea unor fotografii. În cazul unei utilizatori moderate, autonomia poate ajunge relativ uşor chiar şi la două zile.

Ce scârţâie

Pe lângă numeroasele aspecte pozitive, Allview E2 Jump are şi câteva defecte mai mici sau mai mari, iar primul este legat tocmai de partea laterală din cauciuc. După numai câteva zile de utilizare obişnuită, inclusiv în buzunarul pantalonilor, această ramă viu colorată în verde a început să adune pete şi murdărie. Din păcate, telefonul este disponibil doar în această nuanţă.

De asemenea, tastele virtuale pentru multitasking, home şi back nu sunt iluminate în niciun moment, astfel că cel puţin la început te vei confrunta cu unele probleme în utilizarea în camere întunecate sau pe timp de noapte. Tot aici merită să atrag atenţia că telefonul nu este tocmai adaptat la KitKat, întrucât cu un tap pe tasta virtuală din stânga accesezi meniul contextual al aplicaţiei respective. Pentru multitasking trebuie să faci un tap lung pe această tastă.

Tastele virtuale nu sunt iluminate in niciun moment

Tastele virtuale nu sunt iluminate in niciun moment

Navigarea prin homescreen-uri este în general fluentă, dar are unele scăpări în cadrul temei principale. De cele mai multe ori, la acţiuni de swipe stânga-dreapta ecranul rămâne gol aproximativ o secundă până la afişarea aplicaţiilor de pe următorul homescreen. Problema se rezolvă însă uşor prin utilizarea unui alt wallpaper.

E2 Jump beneficiază de conectivitate Wi-Fi 802.11 b/g/n cu funcţii precum Wi-Fi Direct şi Wi-Fi Display, dar şi de tehnologie 3G. Din păcate, viteză maximă de download este limitată la numai 21 Mbps (limitare impusă de chipsetul ales), una scăzută în condiţiile în care pe piaţă există numeroase smartphone-uri ieftine 3G cu viteze de descărcare de până la 43 Mbps şi chiar telefoane ieftine cu 4G.

Allview E2 Jump are o camera foto de 5 MP

Allview E2 Jump are o camera foto de 5 MP

Camera foto are un senzor de 5 MP şi beneficiază de opţiuni precum autofocus, touchfocus, detecţia feţei sau geotagging, iar printre puţinele funcţii avansate se numără HDR şi Panorama. Camera realizează fotografii decente pe timp de zi, însă nu este cazul să te aştepţi la detalii prea rafinate, iar imaginile pe timp de noapte sunt greu lizibile. În plus, chiar şi în condiţii bune de iluminare, camera focusează greu, uneori în 2-3 secunde.

HDR-ul este foarte slab dacă mişti chiar şi puţin telefonul în timpul realizării fotografiei.

Poza HDR cu Allview E2 Jump

Poza HDR cu Allview E2 Jump

Iată şi o panoramă realizată cu E2 Jump:

Panorama cu Allview E2 Jump

Panorama cu Allview E2 Jump

Camera lui Allview E2 Jump este capabilă să înregistreze clipuri video la rezoluţie Full HD:

Preţ Allview E2 Jump şi disponibilitate

Allview E2 Jump este deja disponibil pe piaţa din România pentru un preţ recomandat de 600 lei.

Principalul său rival este Utok Dorel, care are acelaşi preţ, dar care vine cu avantajul unei protecţii IP67, corespunzătoare atât pentru praf, cât şi pentru scufundarea terminalului la circa 3 metri adâncime.

Totuşi, prin prisma designului, Utok Dorel se adresează numai celor care lucrează în medii dificile, în timp ce E2 Jump e adaptat unei game mai variate de persoane.

Din rândul telefoanelor fără protecţie pentru apă şi praf, probabil că Samsung Galaxy Grand Prime este principalul rival, iar acest vine cu avantajul conectivităţii 4G, întrucât în rest specificaţiile hardware sunt în mare parte asemănătoare.

Tot aici poate fi inclus şi Sony Xperia E3, care are aproape aceleaşi specificaţii, dar un acumulator un pic mai mare, de 2330 mAh.

Allview E2 Jump este un smartphone ieftin

Allview E2 Jump este un smartphone ieftin

Concluzii

Allview E2 Jump este un smartphone rezistent la apă care m-a surprins plăcut prin calitatea designului şi a construcţiei, care îl fac atractiv pentru o gamă diversificată de utilizatori. În plus, platforma hardware rulează fluent în cea mai mare parte a timpului, iar sistemul de sunet stereo asigura o audiţie plăcută pentru muzică, filme sau jocuri.

Autonomia oferită este suficientă, însă conexiunea de date ar fi putut fi mai rapidă, în timp ce camera foto este destul de modestă, în special atunci când o raportăm la calităţile generale ale telefonului.

E2 Jump poate însă reprezenta o soluţie atractiv pentru care care caută un smartphone ieftin cu protecţie la apă şi design atrăgător, dar şi cu performanţe hardware decente.

Telefonul testat poate fi câştigat de unul dintre voi, iar mai jos puteţi vedea ce trebuie să faceţi pentru a intra în posesia lui.

Allview E2 Jump, un smartphone ieftin si bun

Allview E2 Jump, un smartphone ieftin si bun

Pro

  • design şi construcţie de calitate
  • platformă hardware suficient de performantă
  • autonomie ridicată
  • rezistenţă la apă

Contra

  • mici probleme software
  • camera foto modestă

CONCURS [INCHEIAT]

Telefonul Allview E2 Jump pe care l-am avut la test poate fi al tău dacă participi la concursul nostru.

Citeşte review-ul, posteaza un comentariu in acest articol răspunzand la cele două întrebări de mai jos (detaliile le vei găsi în articol) în cadrul aceluiaşi comentariu şi, dacă răspunsurile tale sunt considerate cele mai interesante de către echipa Giz, vei câştiga primul telefon Allview cu protecţie împotriva apei.

Iată cele două cerinţe:

1. Spune-ne pe scurt ce semnificaţie are certificarea IPX5 a telefonului Allview E2 Jump?

2. Descrie o situaţie în care ai fi avut nevoie de un telefon rezistent la apă precum Allview E2 Jump.

Pentru a valida înscrierea în concurs, te rugăm să te abonezi la newsletter cu aceeaşi adresă de email folosită pentru comentariul cu răspunsurile la întrebări.

Succes!

Update 27.03.2015 – Concursul s-a încheiat. Câştigătorul telefonului Allview E2 Jump este Paul Tripon cu comentariul:

Update 2 din 27.03.2015 – Castigatorul concursului a fost confirmat cu succes. Premiul va porni catre el, prin curier, in zilele urmatoare.

„1. Certificarea IPX5 reprezintă faptul că telefonul rezistă la jeturi de apă (până la 6.3 mm cu o rată de curgere de 12.5 litri/minut la o presiune de cel mult 30 kN/m2, dacă jetul este aplicat timp de cel mult 3 minute de la o distanţă maximă de 3 metri).

2. Am fost pus în situaţii în care aş fi avut nevoie de un telefon rezistent la apă în ieşirile pe care le-am făcut cu bicicleta MTB prin natura, şi aveam nevoie de GPS şi camera foto când începea să plouă. E un telefon foarte util tuturor celor care ies în natură pe jos, cu bicicleta, motocicleta, sau iubitorilor sporturilor de iarnă, mai ales în situaţii în care se schimbă vremea şi încep precipitaţiile, şi în acelaşi timp avem nevoie de telefon pentru a vorbi, GPS, camera foto sau alte aplicaţii specifice.”

Câştigătorul va fi contactat pe email pentru a afla detalii despre modalitatea în care poate intra în posesia premiului.

Regulamentul concursului:

1. La concursul “Câştigă un Allview E2 Jump cu Giz”, denumit în continuare “concurs”, poate participa orice persoană cu domiciliul stabil în România ce a îndeplinit vârsta de 14 ani şi posedă o carte de indentitate, cu excepţia membrilor echipei Giz, a angajaţilor Visual Fan şi a rudelor acestora.
2. Concursul se desfăşoară în perioada 12 martie – 26 martie;
3. Pentru a fi înscris în concurs, un participant trebuie să publice un comentariu la recenzia telefonului Allview E2 Jump în care să răspundă la celor două cerinţe ale concursului şi să se aboneze la newsletter cu aceeaşi adresă de e-mail folosită în cadrul comentariului. Dacă un participant este deja abonat la newsletter, nu trebuie să se aboneze din nou.
4. Participantul trebuie să se semneze cu numele real din cartea de identitate şi să folosească o adresă validă de email, pentru a putea fi contactat în cazul în care va câştiga.
5. Un participant se poate înscrie la concurs o singură dată. În cazul în care un participant se înscrie de mai multe ori, acesta va fi eliminat din concurs.
6. Comentariile vor fi afişate pe site doar după încheierea concursului, pentru a evita copierea răspunsurilor de către alţi participanţi. Nu publicaţi un comentariu de mai multe ori!
7. Reprezentanţii Giz îşi rezervă dreptul de a şterge fără niciun fel de explicaţie orice comentariu considerat jignitor, vulgar sau care atacă demnitatea umană.
8. Câştigătorul concursului va fi stabilit de reprezentanţii Giz în funcţie de răspunsul corect la prima întrebare şi de creativitatea răspunsului la a doua întrebare. Pentru validare, câştigătorul trebuie să fie înscris la newsletter.
9. Premiul concursului este telefonul mobil Allview E2 Jump în valoare de 600 de lei testat în cadrul acestui articol. Câştigătorul concursului nu are dreptul de a solicita schimbarea premiului sau contravaloarea acestuia. Telefonul NU este nou/sigilat (deoarece a fost testat), dar este în perfectă stare de funcţionare şi conţine toate accesoriile disponibile în pachet.
10. Câştigătorul concursului va fi anunţat în data de 27 Martie, iar numele acestuia va fi publicat în cadrul acestui articol, la începutul secţiunii Concurs.
11. Câştigătorul concursului va fi contactat pe email de un reprezentant Giz în cel mult 3 zile calendaristice de la data extragerii.
12. Câştigătorul trebuie să confirme câştigarea premiului în cel mult 3 zile calendaristice de la data primirii mailului şi să transmită reprezentanţilor Giz următoarele date: nume complet, adresa completă, număr de telefon şi o copie-poză a Cărţii de Identitate care să demonstreze că aceste informaţii sunt valabile.
13. În cazul în care câştigătorul nu confirmă premiul în cel mult 3 zile calendaristice, reprezentanţii Giz vor alege un nou câştigător dintre ceilalţi participanţi la concurs.
14. Premiul va fi livrat câştigătorului prin curier. Livrarea se efectuaza doar pe teritoriul României, iar costurile de transport sunt asigurate de Giz.
15. Reprezentanţii Giz nu îşi asumă răspunderea dacă premiul nu este livrat câştigătorului din motive independente de voinţa lor, cum ar fi, dar fără să excludă alte situaţii, furnizarea unor date de identificare false, incorecte sau incomplete.

245 comentarii

  1. Tarus Daniel

    26 martie 2015 la 18:58

    1. Certificarea IPX5 iseamna ca e rezistent la apa.
    2. O data eram la balta din Berceni. Vroiam sa imi sun prietenii sa vina sa facem un gratar, dar mi-am scapat telefonul (Samsung gt-c3222).

  2. Tarus Daniel

    26 martie 2015 la 18:59

    Va rog frumos, am nevoie de un telefon nou.

  3. Ţăruş Anastasia

    26 martie 2015 la 20:16

    a) Certificarea IPX5 inseamna ca telefonul este rezistent la apa.
    b) Fiul meu cel mai mic umbla mereu cu telefonul si il uda. Mereu trebuie sa fac rost de un telefon nou.

    Va rog frumos, nu am de pe ce sa sun!

  4. Mihai Ovidiu

    26 martie 2015 la 21:48

    Cauciucul şi capacele din plastic au rolul de a proteja telefonul de apă. Acesta a primit certificarea IPX5, care simbolizează faptul că telefonul rezistă la jeturi de apă de până la 6.3 mm cu o rată de curgere de 12.5 litri/minut la o presiune de cel mult 30 kN/m2, dacă jetul este aplicat timp de cel mult 3 minute de la o distanţă maximă de 3 metri.

    Certificarea IPX5 reprezinta capabilitatea telefonului de a rezista la apa datorita benzii de cauciuc si a capacelor din plastic.
    Mi-ar fi prins bine un astfel de telefon in vara trecuta cand, in baza unor informatii eronate cum ca Galaxy S3 ar fi waterproof, am intrat cu el in apa. Dupa scurt timp telefonul s-a inchis iar reparatia lui a costat destul de mult. :-)

  5. LIVIU NITA

    26 martie 2015 la 22:32

    FOARTE MISTO

Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri