GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Allview X4 Soul: impresii, preț și disponibilitate

Autor: Echipa Giz.ro

Compania Allview, cel mai cunoscut nume autohton pe piața telefoanelor mobile, a anunțat lansarea primului său smartphone care folosește o cameră foto duală. Allview X4 Soul este smartphone din gama intermediară bazat pe o platformă MediaTek care se adresează celor care au pretenții ceva mai ridicate de la camera foto deoarece folosește un ansamblu cu doi senzori cu rezoluții diferite pentru a imita efectele câmpului de profunzime cunoscut de la aparatele foto cu obiective cu diafragmă și distanță focală mare.

allview-x4-soul

Allview X4 Soul: un design la modă elegant

Familia de telefoane Soul a fost mereu cea mai avansată de la Allview, aceasta incluzând cele mai puternice sau mai bine dotate telefoane ale companiei. Din acest motiv, aceste telefoane au avut și prețuri de comercializare mai mari, aspect care a împins compania într-un segment dificil unde activează producători consacrați. Noul X4 Soul nu este o excepție, telefonul încercând să atragă cumpărătorii prin design dar mai ales prin camera foto dual, foarte rar întâlnită în segmentul intermediar de preț.

Specificații Allview X4 Soul

  • ecran: 5,5”, 1920 x 1080 pixeli, IPS, Gorilla Glass
  • procesor: MediaTek Helip P10, 8 x ARM Cortex-A53 2GHz, ARM Mali-T680 MP2
  • memorie: 4 GB
  • memorie internă: 64 GB, MicroSD
  • cameră foto: 13 MP F/2.0 + 5 MP F/2.2, PDAF, video Full HD, frontal 13 MP F/2.2 + bliț
  • conectivitate: 2G, 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • sistem de operare: Android 6.0
  • acumulator: 3000 mAh
  • dimensiuni:  154,2 x 76,4 x 7,4 mm
  • greutate: 167,5 grame
  • altele: senzor amprentă, Dual SIM, OTG, Wi-Fi Direct

Ce este nou și interesant

Noul telefon Allview X4 Soul folosește un design la modă, carcasa cu muchii rotunjite și fețe plate fiind fabricată integral din metal. Telefonul are o grosime de 7,4 milimetri, un parametru bun dacă ținem cont de clasa de preț din care face parte, ceea ce-i permite să se laude cu un design și un profil atractiv. Amatorii de culoare vor fi însă dezamăgiți deoarece versiunea neagră este singura disponibilă.

allview-x4-soul

Carcasă metalică, geam rotunjit 2.5D și margini curbate

Ecranul are o diagonală de 5,5” și o rezoluție Full HD, o combinație standard pentru gama intermediară din care și X4 Soul face parte. Panoul este de tip IPS și se laudă cu o acuratețe coloristică suficient de bună pentru a acoperi 85% din spectrul NTSC, contrast de 1000:1 și luminozitate maximă de 500 nits. Acest ecran este acoperit cu un strat protector Gorilla Glass (a cărui versiune este nespecificată), iar soluția constructivă 2.5D cu muchii rotunjite îi permite să se integreze fluid cu carcasa metalică.

Platforma hardware este bună pentru un smartphone din gama intermediară. Procesorul folosit este MediaTek Helio P10, o soluție integrată care oferă opt nuclee pe 64 de biți ARM Cortex-A53 cu o frecvență de 2 GHz și un procesor grafic ARM Mali-T680 în configurație duală. Telefonul oferă o memorie RAM generoasă de 4 GB și o memorie internă cu o capacitate de 64 GB, slotul MicroSD permițând extinderea cele din urmă cu carduri cu o capacitate de până la 128 GB. Acest locaș pentru cardul MicroSD este însă comun cu cel pentru al doilea SIM, deci va trebui să alegeți între o memorie internă mai mare și configurația Dual SIM.

Cea mai interesantă noutate este camera foto duală. Senzorul principal este un Sony IMX258, un senzor de 1/3.06” cu rezoluție de 13 MP care oferă focalizare duală bazată pe contrast (CDAF) și detecție de fază (PDAF), HDR single pass și captură RAW. Acesta folosește un obiectiv cu unghi de vizualizare de 80 de grade și diafragmă mare F/2.0. Acest ansamblu optic este însoțit de un senzor cu rezoluție de 5 MP și obiectiv F/2.2, o configurație asimetrică pe care am mai văzut-o de pildă la HTC One M8 sau alte telefoane.

allview-x4-soul

Camera foto duală, o noutate pentru Allview

Folosind aceste două module foto, telefonul este capabil să emuleze câmpul de profunzime mic al unui obiectiv cu diafragmă mare și să ofere un bokeh artificial menit să pună în valoare subiectul în cazul fotografiei de portret. Această idee nu este nouă deoarece am văzut-o folosită ocazional începând cu deja menționatul telefon HTC sau noul iPhone 7 Plus, iar cei care au simțit nevoia unui astfel de control avansat pe camera foto de telefon vor fi mulțumiți.

allview-x4-soul

Bokeh artificial pentru portrete mai bune

Camera frontală folosește un senzor cu rezoluție de 13 MP și un obiectiv cu diafragmă F/2.2 și unghi de vizualizare de 80 de grade, o combinație promițătoare pentru amatorii de selfies. În plus, această cameră oferă și un bliț, oferind astfel șansa unei capturi foto sau video superioare în lumina slabă.

Conectivitatea telefonului este suficient de bună. Acesta oferă un modem radio 2G/3G/4G care este compatibil LTE Cat 6 și oferă rate de transfer de până la 300 Mbps, modul wireless 802.11n dual-band și Bluetooth 4.0. Ne-ar fi plăcut să vedem un conector Type-C, USB 3.0 și Wi-Fi 802.11ac, însă probabil că prețul telefonului nu a lăsat prea multe șanse acestor opțiuni suplimentare.

Dotările interne sunt și ele bune, telefonul oferind un senzor pentru amprente frontal și un set complet de senzori: luminozitate, proximitate, accelerometru, giroscop și magnetometru.

Preț și disponibilitate Allview X4 Soul.

X4 Soul este disponibil începând cu data de 7 februarie la prețul de 1.699 lei și va intra în stocul magazinelor online în perioada imediat următoare. În următoarele două săptămâni, telefonul va fi disponibil în oferta Digi Mobil şi va putea fi achiziționat cu plata integrală sau în rate fără dobândă, la contractarea abonamentelor din gama Optim.

Oferit la un preț de 1.699 lei, Allview X4 Soul va trebui să se bată pe un segment de piață foarte aglomerat și competitiv unde se va lupta cu modele precum Huawei Honor 8, Samsung A5 2017, Huawei Nova sau ASUS ZenFone 3. Este adevărat, cu excepția lui Honor 8, nici unul dintre acești rivali nu oferă o cameră foto duală, însă recuperează la alte capitole cum ar fi puterea de calcul, dotări sau software.

Concluzii

Allview X4 Soul este un telefon cu un design atractiv, platformă hardware bună și o cameră foto interesantă care va atrage amatorii de fotografie pasionați de portrete sau macro. Compania a reușit până acum să atragă un număr mare de clienți autohtoni prin prețurile mai bune, însă telefoanele din familia Soul au țintit întotdeauna sus și rămâne de văzut cât de bine va putea concura cel mai recent membru al acesteia cu modelele producătorilor consacrați.

8 comentarii

  1. Albota vasile

    17 februarie 2017 la 14:14

    Mi am luat x3 si acu ma oftic pe x4 mai bine mai asteptam sa l iau pe asta .e mai cool si memoria si designu

  2. Liviu Mihai

    19 februarie 2017 la 16:34

    Care este diferența dintre X4 soul si Gionee S9 (gsmarena.com/gionee_s9-8432.php)
    50 de euro în plus eventual

  3. Mihai Bogdan

    21 februarie 2017 la 20:37

    Nu se spune nimc de sunet,cite difuzoare are,auditie

    • Ionica

      28 iunie 2017 la 13:46

      Are un singur difuzor cu un sunet destul de puternic si clar. Insa daca vrei sa ai parte de o experienta chiar placuta, asculta cateva melodii in castile din pachet.

  4. Vlad Cosmin

    9 martie 2017 la 11:37

    este super telefon, l-am testat , design placut, elegant , camerele foto foarte bune si de calitate , procesorul cu cei 4 gb ram se misca foarte bine nu am intalnit inatrzieri in executarea dunctiilor , ecran superb, un telefon de top parerea mea

  5. Bogda

    2 mai 2017 la 17:59

    Nu se spune daca ambele intrari ale simului sunt compatibile 4G, pâna acum,telefoanele dual sim,primul era 4G si cel de al doilea 2G

    • Echipa Giz.ro

      3 mai 2017 la 08:37

      Ambele SIM-uri pot fi utilizate pentru conexiuni de date 3G si 4G.

    • Liviu

      23 iunie 2017 la 13:41

      Ai dreptate, nu pot rula simultan pe 4g. Dar pe rand pot rula ambele pe 3g sau 4g deci in concluzie nu se pot folosi 2 cartele de Digi pe acest terminal.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri