GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Asus PadFone – telefonul tabletă – pareri, specificatii

Autor: Echipa Giz.ro

Asus a prezentat specificaţiile complete ale telefonului-tabletă Asus PadFone şi a avansat inclusiv o dată de lansare în magazine: luna aprilie a acestui an.

Au trecut mai bine de şase luni de când Asus a prezentat în vara anului 2011 Asus PadFone, un concept de smartphone care poate intra în pielea unei tablete. Iată însă că la MWC 2012 producătorul taiwanez a prezentat specificaţiile complete ale acestui gadget inedit şi a oferit primele informaţii despre lansare.

Asus PadPhone este un smartphone obişnuit cu ecran Super AMOLED cu diagonala de 4.3” şi rezoluţie 960×540 pixeli protejat cu Gorilla Glass, care mizează pe un procesor Snapdragon S4 cu frecvenţa de 1.5 GHz, ajutat de o grafică Adreno 225 şi 1 GB memorie RAM.

Telefonul mizează pe o memorie internă de 16 GB, 32 GB sau chiar 64 GB ce poate fi extinsă prin carduri microSD şi se poate conecta la internet prin 3G şi Wi-Fi 802.11b/g/n. Camera foto are 8 Mp, iar cea frontală are rezoluţie VGA.

Asus PadFone, un telefon si o tableta

Până aici, nimic spectaculos, însă smartphone-ul poate fi integrat în Asus PadFone Station, un gadget în formă de tabletă care nu are însă propria platforma hardware, ci o foloseşte pe cea a telefonului.

Astfel, atunci când conectezi smartphone-ul la PadFone Station vei obţine o tabletă cu ecran de 10.1 şi rezoluţie 1280×800 pixeli, cameră foto de 1.3 MP, antenă pentru recepţia semnalului GSM şi GPS, boxe şi porturi microUSB şi HDMI.

Telefonul se monteaza in PadFone Station si se transforma in laptop

Partea şi mai interesantă este că PadFone dispune şi de un stylus asemănător cu cel prezent pe Samsung Galaxy Note 5.3 sau pe noul Samsung Galaxy Note 10.1, putând fi astfel folosit pentru a lua notiţe sau pentru a utiliza anumite aplicaţii special realizate, cum ar fi Adobe Photoshop Touch. Şi pentru că a venit vorba despre software, să menţionăm şi că telefonul va folosi sistemul de operare Google Android 4.0 IceCream Sandwich.

Nu în ultimul rând, există inclusiv posibilitatea de a ataşa la PadFone o tastatură QWERTY pentru a transforma tableta în laptop. Astfel, cel puţin la nivel teoretic, smartphone-ul se poate transforma la nevoie în tabletă sau laptop, strict pe baza hardware-ului oferit de telefon.

Asus PadFone ar putea fi alegerea ideală pentru cei care doresc să utilizeze diverse date în format digital pe mai multe dispozitive fără să fie nevoiţi să le sincronizeze pe internet.

Asus PadFone va fi disponibil în magazine începând din luna aprilie, însă producătorul taiwanez nu a anunţat încă preţurile de comercializare.

Acesta este stylus-ul lui Asus PadFone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri