GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Noua gamă Asus Zenfone 3 – la ce să vă așteptați, păreri și prețuri (P)

Autor: Echipa Giz.ro

Zenfone 3 este noua gamă de smartphone-uri cu Android lansată de Asus pentru finalul lui 2016 și începutul lui 2017, iar aceasta include în prezent 5 modele adresate unei plaje diversificate de utilizatori.

Asus respectă tendinţele remarcate pe piaţă în ultimii ani, astfel că cele 5 smartphone-uri au ecrane de peste 5 inch, design elegant unibody şi platforme hardware puternice, adaptate pentru o varietate de activităţi, de la redare multimedia până la jocuri de ultimă generaţie.

În plus, două dintre telefoanele producătorului taiwanez au baterii cu capacităţi de peste 4.000 mAh pentru o autonomie generoasă şi folosesc senzori foto Sony de top pentru a oferi o experienţă de fotografiere cât mai bună.

Toate cele 5 smartphone-uri sunt echipate cu sistem de operare Android 6.0 Marshmallow şi interfaţă proprietară Zen UI 3.0, care se remarcă printr-o serie de facilităţi interesante precum utilizarea gesturilor pentru anumite funcţii. Zen UI oferă și posibilităţi de personalizare a homescreen-urilor sau a temelor, în funcţie de propriile preferinţe în materie de design pentru icon-uri, pentru wallpapere sau pur şi simplu pentru culori.

Telefoanele sunt disponibile pe piaţa din România începând cu luna octombrie la preţuri competitive. Detalii despre veți găsi în rândurile următoare.

Telefoanele Asus Zenfone 3, utile in orice situatie

Telefoanele Asus Zenfone 3, utile in orice situatie

Asus Zenfone 3 Deluxe ZS570KL – phablet metalic de top

Asus Zenfone 3 Deluxe este primul smartphone cu o carcasă construită din aluminiu care, datorită tehnologiei PureMetal, beneficiază de un design fără inserţii de plastic necesare de regulă pentru recepţionarea semnalului. Telefonul are un ecran SuperAMOLED cu diagonală de 5.7 inch şi rezoluţie Full HD 1920×1080 pixeli, iar marginea acestuia are doar 1.3 mm.

Platforma hardware include de asemenea câteva noutăţi în premieră: Zenfone 3 Deluxe este disponibil inclusiv cu Snapdragon 821, cel mai puternic chipset disponibil pe piaţă, care include un procesor quad-core şi grafică Adreno 530. În plus, smartphone-ul beneficiază de memorie internă UFS (Universal Flash Storage), un format care permite viteze mai mari decât memoria utilizată în od obişnuit de producători.

Pentru camera foto, Asus a optat pentru senzorul Sony IMX318 de 23 MP acompaniat de tehnologia PixelMaster 3.0. Aceasta din urmă permite focalizare automată în numai 0.03 secunde indiferent de distanţă şi luminozitate datorită tehnologiei TriTech, iar senzorul foto include stabilizare optică a imaginii (OIS) pe 4 axe şi, în cazul clipurilor video, stabilizare electronică a imaginii (EIS) pe 3 axe.

Camera foto include cateva premiere in materie de tehnologie

Camera foto include cateva premiere in materie de tehnologie

Acumulatorul Li-Ion are o capacitate de 3.000 mAh şi include funcţia Quick Charge, prin care ajunge la 60% într-un interval de 39 de minute.

Prețurile acestui model în momentul lansării sunt de 2999 lei pentru versiunea cu 64 GB spațiu de stocare și 3349 de lei pentru cea cu 256 GB.

Asus Zenfone 3 ZE520KL – raport calitate/preţ excelent

Gama Asus include două telefoane numite simplu Zenfone 3, iar unul dintre ele are codul ZE520KL, care sugerează o dimensiune a ecranului de 5.2 inch. Smartphone-ul are o construcţie din sticlă atât pe faţă, cât şi pe spate, ambele părţi fiind protejate cu Gorilla Glass 3. Această alegere de design oferă telefonului o eleganţă sporită, completată de un display Super IPS+ cu rezoluţie Full HD ale cărui margini sunt de numai 2.1 mm.

Platforma hardware este concepută în jurul chipsetului Qualcomm Snapdragon 625 cu procesor octa-core, grafică Adreno 506 şi o cantitate generoasă de 4 GB RAM şi este caracterizată de performanţe bune şi un consum redus de energie.

Telefoanele Asus Zenfone 3 au un design elegant

Telefoanele Asus Zenfone 3 au un design elegant

Experienţa multimedia este de top datorită certificării Sonic Master 3.0 pentru sistemul audio alcătuit dintr-un difuzor care beneficiază de funcţia de Amplificare Inteligentă. De asemenea, Zenfone 3 obţine performanţe bune şi în privinţa camerei foto, datorită senzorului Sony de 16 MP şi, mai ales, a tehnologiilor implementate de Asus, printre care se numără şi Pixel Master 3.0, TriTech, stabilizare optică a imaginii (OIS) pentru fotografii şi stabilizator electronic al imaginii (EIS) pentru clipuri video. De asemenea, telefonul este capabil să înregistreze clipuri video în format 4K.

Acumulatorul Li-Ion are o capacitate de 2.600 mAh şi beneficiază de un sistem de încărcare rapidă care îi permită să obţină o autonomie suplimentară de două ore de convorbiri după numai 5 minute în care este conectat la o priză.

Prețul acestui model în momentul lansării este de 1499 lei, iar impresiile noastre detaliate le găsiți în cadrul acestui review.

Asus Zenfone 3 ZE552KL – un phablet performant

Cel de-al doilea Zenfone 3 cu acest nume are codul ZE552KL. În mare parte, acest al doilea model are aceleaşi caracteristici tehnice ca şi omologul său, iar principala diferenţă este ecranul. Astfel, Zenfone 3 ZE552KL beneficiază de un ecran Super IPS+ cu rezoluţie Full HD şi diagonală de 5.5 inch, cu 0.3 inch mai mare decât în cazul omologului său mai mic.

Designul telefonului este identic, însă telefonul ajunge la 155 de grame prin prisma ecranului mai mare, iar Asus a putut să integreze o baterie Li-Ion de capacitate mai generoasă: 3.000 mAh. Aceasta beneficiază de asemenea de încărcare rapidă pentru o autonomie de două ore de convorbiri după numai 5 minute în priză.

La interior se regăseşte acelaşi chipset eficient energetic Qualcomm Snapdragon 625 cu 4 GB RAM şi până la 64 GB pentru stocarea datelor, astfel că performanţele vor fi similare cu cele ale modelului de 5.2 inch. Asus a păstrat inclusiv senzorul camerei foto cu toate tehnologiile proprietare, dar şi sistemul audio Sonic Master 3.0.

Prețul acestei versiuni în momentul lansării este de 1849 lei.

Asus Zenfone 3 Max – smartphone cu autonomie ridicată

Autonomia este una dintre principalele caracteristici la care se uită consumatorii atunci când aleg un telefon mobil, iar Asus propune un model care iese în evidenţă din acest punct de vedere.

Chiar dacă are un ecran de 5,2 inch, adică o dimensiune relativ obişnuită, Zenfone 3 Max beneficiază de un acumulator Li-Po cu capacitatea de 4.130 mAh, care oferă o autonomie de până la 30 de zile în modul așteptare, 20 de ore de convorbiri pe rețele 3G, 20 de ore de navigare pe Internet prin intermediul unei conexiuni Wi-Fi, 87 ore de redare de muzică și 15 ore de redare de conținut video. În plus, telefonul poate fi utilizat şi pentru a încărca cu energie alte dispozitive, datorită soluţiei de alimentare de 1.5 A.

Display-ul IPS de 5.2 inch şi rezoluţie HD este uşor curbat (2.5D), la fel ca şi carcasa spate, pentru a asigura o aderenţă cât mai bună în mână, în timp ce platforma hardware este asigurată de un chipset MediaTek MT6737M, echipat cu procesor quad-core, până la 3 GB RAM şi până la 32 GB pentru stocarea datelor. În plus, memoria internă poate fi extinsă cu carduri microSD de până la 256 GB.

Camera foto are un senzor de 13 MP cu LED Flash care include numeroase moduri de fotografiere şi care înregistrează clipuri video la rezoluţie Full HD, în timp ce cameră secundară de 5 MP poate fi utilizată pentru selfie-uri.

Zefone-ul Max are un preț anunțat de 899 lei la data lansării.

Asus Zenfone 3 Ultra – phablet gigantic și performant

Gama Zenfone 3 include şi un terminal cu o diagonală impresionantă, foarte apropiată de cea a unei tablete. Astfel, Zenfone 3 Ultra are un ecran IPS cu diagonală de 6.8 inch şi rezoluţie Full HD care este protejat cu Gorilla Glass 4. Aceste dimensiuni au oferit producătorului oportunitatea să integreze o baterie Li-Ion cu capacitate generoasă de 4.600 mAh. Funcţia Fast Charge 3.0 permite încărcarea acestuia la 60% în numai 45 de minute şi, în plus, phabletul poate fi folosit şi pe post de acumulator extern.

Designul este împrumutat de la modelul Zenfone 3 Deluxe, astfel că terminalul are o carcasă din aluminiu fără benzi inestetice pentru recepţionarea semnalului.

Ecran de calitate, unul dintre avantajele seriei Zenfone 3

Ecran de calitate, unul dintre avantajele seriei Zenfone 3

Din punct de vedere hardware, Zenfone 3 Ultra foloseşte un chipset Qualcomm Snapdragon 652 cu procesor octa-core, grafică Adreno 510 şi 3 GB sau 4 GB RAM, în funcţie de versiune. Cu alte cuvinte, phabletul este capabil să ruleze orice aplicaţii şi jocuri, iar vestea bună este că Zenfone 3 Ultra include şi Game Genie. Funcţia îţi permite să transmiţi acţiunea din jocuri în timp real pe Youtube sau Twitch, să cauţi indicii în timpul jocurilor prin activarea unei ferestre de căutare sau să foloseşti opţiunea de accelerare pentru a te bucura de o acţiune mai rapidă.

Camera foto este împrumutată de la modelul Zenfone 3 Deluxe. Astfel, phabletul este dotat cu un senzor Sony de 16 MP şi include tehnlogiile Pixel Master 3.0, TriTech pentru un autofocus rapid, stabilizare optică a imaginii (OIS) pentru fotografii şi stabilizator electronic al imaginii (EIS) pentru clipuri video. Clipurile video pot fi înregistrate în format Full HD.

Zenfone-ul Ultra are un preț de plecare de 2799 lei la momentul lansării.

Asus Zenfone Go

Sub numele Zenfone Go există trei smartphone-uri de buget cu performanţe decente, iar unul dintre avantaje este ca bateria este detaşabilă. Versiunea entry-level are nume de cod ZB452KG şi beneficiază de un ecran cu diagonala de 4.5 inch, platformă hardware Qualcomm Snapdragon 200, 1 GB RAM şi memorie internă 8 GB. Camera foto are 5 MP, iar sistemul de operare este Android 5.0 Lollipop. Telefonul este disponibil pe piaţă pentru numai 379 lei.

Aceeaşi platformă hardware este disponibilă şi pe Zenfone Go cu nume de cod ZB500KG, care are un ecran IPS cu diagonala de 5 inch. Camera foto este îmbunătăţită la 8 MP, în timp ce acumulatorul are o capacitate generoasă de 2.600 mAh.

De asemenea, gama entry Zenfone Go include şi modelul cu nume de cod ZB500KL, care are un design similar cu Zenfone Go ZB500KG şi dispune de un ecran IPS de 5 inch cu rezoluţie HD şi chipset Snapdragon 410 cu 2 GB RAM şi 16 GB de memorie internă. Camera foto are 13 MP, iar bateria are capacitatea de 2.600 mAh. Preţul de lansare a acestei versiuni este de 649 lei.

Gama Asus Zenfone Go (ZB452KG stanga, respectiv ZB500KG si ZB500KL in dreapta)

Gama Asus Zenfone Go (ZB452KG stanga, respectiv ZB500KG si ZB500KL in dreapta)

Concluzii

Prin noua gamă de terminale lansate, Asus acoperă aproape toate segmentele de pe piaţă, cel puţin în rândul utilizatorilor care doresc telefoane cu diagonale de cel puţin 5 inch.

Asus Zenfone 3 ZE520KL are toate şansele să devină cel mai popular dintre ele, datorită raportului calitate/preţ foarte bun, în timp ce Asus Zenfone 3 ZE552KL va fi atractiv pentru cei care îşi doresc un smartphone de 5.5 inch.

Prin prisma designului premium, a platformei hardware puternice şi a camerei foto de top, Asus Zenfone 3 Deluxe este fără îndoială modelul de top din noua gamă Zenfone, în timp ce Zenfone Max este adaptat pentru cei care doresc o autonomie cât mai bună. Nu în ultimul rând, Asus Zenfone 3 Ultra vine în sprijinul utilizatorilor interesaţi de un ecran cât mai mare pentru o navigare plăcută pe internet şi, mai ales, o experienţă multimedia completă.

Mai multe despre toate aceste telefoane veți putea citi în review-urile detaliate pe care le vom publica pe site în perioada următoare, iar dacă aveți întrebări sau nevoie de ajutor în a alege modelul cel mai bine potrivit nevoilor voastre, folosiți cu încredere secțiunea de comentarii.

(P) Acest articol face parte dintr-o campanie sponsorizată.

6 comentarii

  1. Rol

    9 octombrie 2016 la 09:13

    Te rog sa-mi spui ce parere ai despre telefonul Asus ZenFone Max, nu varianta recenta 3, cu conditia de a functiona in digi(2600 MHz, canalul 38).

    • Andrei Girbea

      10 octombrie 2016 la 17:08

      Momentan nu avem o parere bine pusa la punct, chit ca mie mi se pare o optiune interesanta pentru cei ce doresc un telefon mediu cu autonomie buna, dar am unele rezerve asupra chipsetului si performantelor. Cel mai probabil il vom testa pe site in urmatoarele saptamani si vom putea oferi detalii mai precise.

      • Rol

        12 octombrie 2016 la 20:11

        Multumesc.

  2. Modrigala Marian

    17 octombrie 2016 la 22:07

    Camera foto la Asus Zenfone 3(ze 520kl)este cu mult peste Asus Zenfone 2(îl detin)?Mulțumesc!

    • Andrei Girbea

      19 octombrie 2016 la 23:18

      Din punctul nostru de vedere Zenfone-ul 3 are o camera mai performanta decat modelul precedent, mai ales in conditii de iluminare mai slabe.

  3. Ina

    24 octombrie 2016 la 21:53

    Între Huawei P9 lite și Zenfone 3 pentru ce să optez?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri