GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

OnePlus 3T – impresii, prețuri și păreri

Autor: Echipa Giz.ro

Compania chineză OnePlus a anunțat oficial noul telefon OnePlus 3T, confirmând astfel zvonurile anterioare care afirmau că nu de mult lansatul vârf de gamă OnePlus 3 va primi o actualizare. Într-o industrie în care înlocuirea celui mai important telefon din portofoliul fiecărei companii se face anual, ideea de a lansa un nou model la doar șase luni de la anunțarea celui anterior pare ciudată, iar în acest moment este neclar dacă modelul 3 va fi înlocuit de către 3T sau va fi vândut în paralel, cel puțin pentru o perioadă, ca o opțiune puțin mai ieftină.

Compania OnePlus s-a bucurat de un succes fulminant cu modelul original One, însă versiunea Two a fost primită mai rece, iar poziția pe piață și imaginea publică trebuiau păstrate cu orice preț.

Anunțat în luna iunie a anului 2016, OnePlus 3 s-a bucurat de succesul scontat, și se pare că producătorul dorește să rămână unul dintre liderii performanței pe piața de terminale Android prin îmbunătățirea produsului lansat acum mai puțin de șase luni.

După cum este de așteptat, în acest interval de timp nu pot fi implementate prea multe schimbări, însă noul OnePlus 3T îmbunătățește anumite aspecte esențiale pe această piață: puterea hardware și autonomia.

oneplus 3t

OnePlus 3T

Specificații tehnice OnePlus 3T

  • ecran: 5,5″, 1920 x 1080 pixeli, Optic AMOLED, Gorilla Glass 4
  • procesor: Qualcomm Snapdragon 821, Kryo, 2 x 2,35 GHz, 2 x 1,6 GHz
  • memorie: 6 GB
  • memorie internă: 64 sau 128 GB, neextensibilă
  • cameră foto: 16 MP, stabilizare optică, F/2.0, înregistrare video 4K, frontal: 16 MP
  • conectivitate: 3G, 4G, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac
  • sistem de operare: Android 6.0.1 (Oxygen OS 3.5)
  • acumulator: 3400 mAh, încărcare rapidă
  • dimensiuni: 152,7 x 74,7 x 7,4 mm
  • greutate: 158 grame
  • altele: USB Type-C, senzor amprente, Dual SIM

OnePlus 3T pe scurt

Din punct de vedere constructiv, noul OnePlus 3T este identic cu modelul anterior, telefonul având aceleași dimensiuni, greutate și design, iar carcasa fiind construită din același aliaj de aluminiu. Singura diferență la acest capitol este culoarea versiunii gri, vechea nuanță Graphite urmând să fie înlocuită de una puțin mai întunecată numită Gunmetal. Versiunea Soft Gold va fi păstrată.

oneplus 3t design

OnePlus 3T: o carcasă subțire fabricată din aluminiu

OnePlus 3T oferă un ecran AMOLED cu diagonală de 5,5”, rezoluție Full HD și strat protector Gorilla Glass 4. La fel ca modelul anterior, telefonul folosește un panou pe care producătorul îl numește Optic AMOLED, acesta fiind în realitate doar un panou S-AMOLED cu o calibrare particularizată care promite o acuratețe coloristică superioară.

oneplus 3t

OnePlus 3T: un design elegant cu margini curbate

Camera foto principală folosește același senzor Sony IMX 298 de 1/2.8” cu rezoluție de 16 MP și focalizare cu detecție de fază, însă obiectivul cu diafragmă F/2.0 și stabilizare optică este protejat acum de un strat suplimentar fabricat din safir.

La fel ca modelul anterior OnePlus 3, noul 3T oferă un modem 4G cu suport Dual SIM, wireless 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, conector USB Type-C (din păcate fără compatibilitate USB 3.0) și un senzor pentru amprente amplasat pe butonul frontal.

Modemul 4G oferă compatibilitate cu rețelele FDD tradiționale în România și în Europa, adică benzile 3, 7 si 20, însă utilizatorii Digi Mobil vor aprecia probabil faptul că versiunea europeană a telefonului oferă și compatibilitate cu banda 38 (TDD, 2600 MHz).

Ce s-a schimbat

Chiar dacă OnePlus 3T nu pare prea diferit față de modelul anterior, acesta aduce și câteva schimbări interesante. Astfel, dincolo de protejarea camerei foto principale cu un strat din safir, partea multimedia este completată acum de o cameră frontală pentru selfie care folosește un senzor Samsung cu rezoluție de 16 MP, acesta înlocuind astfel vechiul model Sony de 8 MP.

Memoria RAM are aceeași capacitate generoasă de 6 GB, însă memoria internă a avut parte de atenție. Dacă OnePlus era oferit doar într-o versiune cu 64 GB de memorie internă, noul OnePlus 3T este disponibil în două versiuni cu capacități de 64 GB și 128 GB. Acest aspect este important pentru cei care stochează multe fișiere deoarece nici OnePlus 3T nu oferă un slot MicroSD pentru extinderea capacității de stocare. Atenție însă, doar versiune coloristică Gunmetal va fi oferită cu o capacitate de stocare de 128 GB.

Un aspect îmbucurător pentru cei care au apreciat calitățile modelului OnePlus 3T este creșterea capacității bateriei de la 3000 mAh la 3400 mAh. Folosind același sistem propriu de încărcare rapidă Dash Charge, noua baterie promite astfel un mic spor de autonomie, o veste bună indiferent cum o privim.

În final, noul OnePlus 3T devine unul dintre puținele telefoane mobile care folosesc cel mai puternic procesor de la Qualcomm. Bazându-se acum pe un cip Snapdragon 821, OnePlus 3T oferă astfel patru nuclee de procesare Qualcomm Kryo cu arhitectură pe 64 biți, acestea fiind setate la 2,35 Ghz, în cazul modelelor optimizate pentru putere, respectiv 1,6 GHz, în cazul celor optimizate pentru eficiența energetică.

Snapdragon 820 era oricum un procesor puternic, însă integrând un model mai nou Snapdragon 821, OnePlus 3T oferă un spor de putere și beneficiază și de îmbunătățirea eficienței energetice de 5% pe care Qualcomm a specificat-o la lansare, ceea ce, în combinație cu bateria cu capacitate mărită, sună promițător.

Îl cumpărăm sau nu

Cu excepția cazului în care stocarea de 64 GB îi este insuficientă sau este nemulțumit de autonomie, utilizatorul terminalului OnePlus 3 nu ar trebui să regrete prea mult achiziția deoarece lista schimbărilor nu este suficient de consistentă. Din acest motiv, nici o actualizare de la OnePlus 3 la OnePlus 3T nu este justificată.

Cei care sunt în căutarea unui telefon nou pot sta cu ochii pe OnePlus 3T deoarece acesta este unul dintre cele mai impresionante telefoane ale anului, oferind un procesor puternic, o memorie RAM generoasă, un ecran de 5,5” bun și o cameră foto performantă. Acesta este astfel un rival direct pentru Samsung Galaxy S7 sau Samsung Galaxy S7 Edge, LG G5, HTC 10, Huawei P9 sau Apple iPhone 7 Plus.

Preț și disponibilitate OnePlus 3T

OnePlus 3T va fi disponibil în Europa, și implicit în România, începând cu data de 28 noiembrie. Acesta va fi comercializat în cadrul magazinului online european, care permite plasarea comenzilor și recepționarea livrărilor și pentru utilizatorii din România.

Prețul telefonului OnePlus 3T cu capacitate de stocare de 64 GB va fi de 440 EUR, în creștere cu 40 de EUR de la prețul actualului OnePlus 3. Versiunea cu 128 GB de memorie internă va avea un preț de 480 EUR.

Concluzii

O actualizare pentru deja impresionantul OnePlus 3, noul OnePlus 3T păstrează toate elementele care au făcut atractiv modelul lansat în vară și aduce câteva noutăți, cum ar fi puterea de procesare ușor mărită și capacitatea mai mare a bateriei, devenind astfel și mai competitiv în liga superioară a telefoanelor Android de vârf.

1 comentariu

  1. petrariuremus

    1 aprilie 2017 la 06:41

    ap.foto e cu minus

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri