GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy S6 Edge Plus – phablet cu ecran curbat

Autor: Echipa Giz.ro

Samsung Galaxy S6 Edge s-a bucurat de un succes surprinzător de mare la public comparativ cu aşteptările sud-coreeanilor, întrucât producţia a fost mai mică decât cererea.

Prin urmare, nu este deloc surprinzător că Samsung mizează acum pe o strategie cel puţin interesantă în segmentul phableturilor prin lansarea unui Samsung Galaxy S6 Edge Plus cu ecran mai mare, în timp ce noul Samsung Galaxy Note 5 nu va fi disponibil în Europa până la sfârşitul acestui an.

Din punct de vedere al designului sau al specificaţiilor tehnice, noutăţile majore lipsesc aproape cu desăvârşire, însă acest lucru se întâmplă şi pentru că ultimele modele lansate de Samsung se bucură de un chipset puternic care, în prezent, îl are ca rival doar pe Qualcomm Snapdragon 810, care suferă de problemele de supraîncălzire.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Samsung Galaxy S6 Edge Plus specificaţii

  • ecran SuperAMOLED de 5.7” cu rezoluţie 2560×1440 pixeli
  • chipset Exynos 7420
  • procesor quad-core Cortex A53 1.5 GHz şi procesor quad-core Cortex A57 de 2.1 GHz
  • 4 GB RAM
  • 32 GB sau 64 GB memorie internă
  • cameră foto de 16 MP cu înregistrare 4K şi livestreaming pe Youtube
  • conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi
  • sistem de operare Android 5.1.1 Lollipop
  • acumulator Li-Ion de 3000 mAh
  • greutate 153 grame

Funcţii importante

Galaxy S6 Edge este unul dintre cele mai apreciate smartphone-uri Samsung din punct de vedere al designului, iar acest lucru se datorează în special ecranului curbat de pe margini. Reţeta este continuată pe S6 Edge Plus, care introduce posibilitatea de a pune pe marginea ecranului şi aplicaţiile favorite, nu numai contactele preferate.

Cu o structură metalică şi un spate din sticlă, telefonul păstrează un aspect premium râvnit de utilizatorii dispuşi să plătească o sumă considerabilă pentru un astfel de produs. Spre deosebire de Note 5, cu care împarte numeroase aspecte comune, S6 Edge Plus este însă semnificativ mai uşor: doar 153 de grame comparativ cu 171 de grame.

S6 Edge Plus, un phablet cu ecran curbat

S6 Edge Plus, un phablet cu ecran curbat

Ecranul în sine păstrează toate caracteristicile frăţiorului mai mic, cu o rezoluţie QHD (2560×1440 pixeli) şi protecţie Gorilla Glass 4, însă face pasul spre diagonala de 5.7”, similară cu cea disponibilă pe ultimele modele din seria Note.

Galaxy S6 Edge Plus devine al patrulea dispozitiv Samsung cu aceeaşi platformă hardware: este echipat cu chipset proprietar Exynos 7420 care beneficiază de procesor quad-core Cortex A53 1.5 GHz şi procesor quad-core Cortex A57 de 2.1 GHz, plus grafică Mali-T760MP8. Totuşi, la fel ca şi Note 5 sau noul Asus Zenfone 2, Edge Plus mizează pe 4 GB RAM pentru a asigura o fluenţă şi mai mare în aplicaţii, mai ales că Samsung obişnuieşte să preinstaleze numeroase aplicaţii inutile.

Din punct de vedere al stocării datelor, S6 Edge Plus vine în numai două variante, cu 32 GB sau 64 GB de memorie internă, fără posibilitatea de a extinde capacitatea prin carduri microSD. Este totuşi bine că producătorul a renunţat la versiunile cu 16 GB, strategie adoptată încă de la lansarea lui S6.

Conectivitatea nu aduce surprize majore, întrucât telefonul se poate conecta la internet prin 3G, 4G, Wi-Fi şi include funcţii mai mult sau mai puţin uzuale. Una dintre noutăţi este Samsung Pay, o aplicaţie de plăţi cu telefonul mobil care vine să concureze cu Apple Pay prin utilizarea NFC sau a tehnologiei MST (Magnetic Secure Transmission).

Cel puţin la prima vedere, camera foto nu a suferit nicio schimbare semnificativă comparativ cu Galaxy S6 sau S6 Edge şi este similară cu cea de pe Note 5. Astfel, vorbim despre un senzor de 16 MP cu o apertură f/1.9 şi stabilizare optică a imaginii care a primit o funcţie suplimentară: poţi transmite clipuri video în direct pe Youtube în format Full HD. În rest, clipurile video pot fi înregistrate şi la rezoluţie 4K.

https://www.youtube.com/watch?v=DWPCLzybajA

Galaxy S6 Edge Plus beneficiază de un acumulator Li-Ion cu capacitatea de 3.000 mAh, care ar trebui să asigure o autonomie decentă de o zi în timpul unei utilizări obişnuite. Din păcate, un telefon cu astfel de dimensiuni ar fi putut încorpora o baterie mai mare, un aspect important cu atât mai mult cu cât acumulatorul nu poate fi înlocuit. Pentru cei care se tem de o autonomie prea scăzută, Samsung îndulceşte amarul prin tehnologia de încărcare rapidă, dar şi prin faptul că o încărcare wireless completă se realizează acum în numai 2 ore, nu în 3 ore. Din păcate, acumulatorul nu poate fi înlocuit.

Samsung a lansat şi un accesoriu inedit pentru Note 5: o husă cu tastatură QWERTY care se poate ataşa şi detaşa foarte uşor. Aceasta este opţională şi se poate dovedi utilă pentru persoanele care nu sunt obişnuite să scrie teste pe un ecran touch.

Husa cu tastatura QWERTY pentru S6 Edge Plus

Husa cu tastatura QWERTY pentru S6 Edge Plus

Îl cumpărăm sau nu?

Până acum, dacă îţi doreai un phablet Samsung puternic trebuia să alegi un Note. În condiţiile în care Note 5 nu va fi disponibil prea curând în Europa şi, implicit, nici în România, va trebui să te orientezi spre noul S6 Edge Plus.

Avantajul este că primeşti un phablet cu un design mai atractiv, însă în mod cert preţul de comercializare este mai mare decât cel al unui Note 5. Absenţa stylus-ului poate fi de asemenea considerată un dezavantaj, cu excepţia celor care nu aveau nevoie de un astfel de accesoriu.

Cert este că pasionaţii de phablet-uri au acum în Edge Plus un dispozitiv modern, elegant şi puternic, astfel că poate deveni o atracţie inclusiv pentru cei care deţin deja un phablet de top, fie el un Note 4 sau unul de altă marcă.

Spatele lui S6 Edge Plus este din sticla

Spatele lui S6 Edge Plus este din sticla

Preţ Samsung Galaxy S6 Edge Plus şi disponibilitate

Samsung Galaxy S6 Edge Plus va fi disponibil în magazinile din România începând din 4 septembrie, însă operatorii încep deja să accepte precomenzi.

Din păcate, preţurile sunt foarte ridicate chiar şi pentru un dispozitiv de top de la Samsung. Datele disponibile pe site-ul operatorului Vodafone arată faptul că la liber, fără contract, un Samsung Galaxy S6 Edge Plus în versiune de 32 GB costă 830 de euro, echivalentul a aproximativ 3.800 lei.

De altfel, nici măcar la abonament preţurile nu sunt foarte avantajoase: în cazul unui abonament nou RED 19, care include minute nelimitate în orice reţea şi 1.5 GB de internet, preţul telefonului este de 650 EUR, echivalentul a 3.000 lei, adică mai mult decât costă un Galaxy S6 la liber în prezent.

S6 Edge Plus are un pret ridicat de comercializare

S6 Edge Plus are un pret ridicat de comercializare

Concluzii

Samsung a adoptat o strategie inteligentă în privinţa gamei de phableturi prin lansarea lui S6 Edge Plus, care aduce un aer proaspăt în acest segment, cu atât mai mult cu cât, pentru început, Note 5 nu va fi disponibil în Europa.

Prin urmare, este posibil ca popularitatea phablet-urilor să crească, însă preţul ridicat va reprezenta în mod cert un obstacol în calea achiziţionării pentru mulţi cumpărători interesaţi.

Tu ce părere ai despre noul Galaxy S6 Edge Plus? Eşti interesat să cumperi un astfel de telefon sau preţul prea mare te va îndrepta spre modele mai ieftine, dar cu funcţii asemănătoare?

1 comentariu

  1. Emil

    24 septembrie 2015 la 11:00

    Clar muuuult prea scump. Detin un s4 cu 4g si sincer e mai mult decat suficient. Pt cei care nu au ce face cu banii… e ok, pt a te lauda si mai ales daca esti Roman, dat fiind faptul ca Romanul e „foarte modest”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri