GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Top telefoane cu baterie mare, de peste 4000 mAh, și autonomie de 2+ zile

Autor: Echipa Giz.ro

Numărul celor care caută telefoane cu baterie tot mai mare, telefoane care să reziste 1-2 zile de utilizare intensă, este în creştere puternică, mai ales că aplicaţiile uzuale precum Facebook şi ecranele cu rezoluţii mari consumă multă energie electrică, astfel că în cazul majorității telefoanelor ai nevoie zilnic de o priză.

Soluţia utilizării unor baterii externe este practică în vacanţe, însă nu este chiar atât de utilă în activităţile de zi cu zi, astfel că un telefon cu acumulator de mare capacitate te poate ajuta să-l pui mai rar la încărcat.

Din păcate, în lupta pentru a oferi telefoane cât mai subţiri, producătorii consacraţi fac compromisul de a oferi telefoane cu baterii obişnuite, de 2.500 – 3.000 mAh, chiar și pe modelele din gamele superioare. Tocmai de aceea, este greu să găseşti telefoane Samsung sau smartphone-uri iPhone cu acumulatori mai mari, însă producătorii mai mici apelează la astfel de modele de nişă.

Prin urmare, vei întâlni telefoane Lenovo sau smartphone-uri Allview cu acumulatori generoși, dar există modele şi în rândul unor producători precum Asus, Xiaomi sau chiar Philips.

În acest articol am luat în calcul cele mai bune telefoane cu baterii cu capacitatea de peste 4.000 mAh şi cu o diagonală a ecranului de cel mult 5.5 inch, asta pentru a evita numeroasele phablet-uri cu baterii mari care cu greu pot fi folosite pe post de telefoane.

Asus Zenfone Max – 800 lei

Dacă îţi plac telefoanele cu ecran mare, Asus Zenfone Max este una dintre cele mai bune soluţii ca raport-calitate preţ, întrucât beneficiază de un acumulator de 5.000 mAh. Display-ul IPS are 5.5 inch şi rezoluţie HD, în timp ce platforma hardware este asigurată de un chipset Qualcomm Snapdragon 410 cu 2 GB RAM şi 16 GB pentru stocarea datelor. Camera foto are 13 MP, iar sistemul de operare este Android 5.0 Lollipop. Telefonul are şi funcţie dual SIM.

Asus Zenfone Max

Asus Zenfone Max

Lenovo Vibe P1 – 1.150 lei

Acumulatorul Li-Po utilizat de Lenovo Vibe P1 are 5.000 mAh şi explică greutatea de 189 de grame, însă telefonul este puternic şi când vine vorba despre ecran: vorbim despre un display IPS de 5.5 inch cu rezoluţie Full HD, o dotare excelentă în acest segment de preţ. În plus, P1 are ca avantaje şi un chipset Snapdragon 615 de nivel mediu acompaniat de 2 GB RAM şi o memorie internă generoasă de 32 GB. Şi acest model suportă funcţia dual-SIM, iar camera foto are 13 MP.

Lenovo Vibe P1

Lenovo Vibe P1

Allview P6 Energy – 600 lei

Allview are în portofoliu o gamă specială Energy pentru modelele cu baterie mare, iar în cazul lui P6 Energy vorbim despre un acumulator de 5.000 mAh. Acest model oferă avantajul că este ceva mai compact şi mai uşor (176 grame), întrucât are un ecran IPS de 5 inch cu rezoluţie HD. Întrucât se adresează utilizatorilor cu un buget ceva mai limitat, P6 Energy nu impresionează la restul detaliilor tehnice: chipsetul este Mediatek MT6582 cu 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor, în timp ce camera foto are un senzor de 8 MP.

Allview P6 Energy

Allview P6 Energy

Xiaomi Redmi Note 3 – 950 lei

Producătorul chinez Xiaomi este din ce în ce mai prezent pe piaţa din România, iar modelul Redmi Note 3 iese în evidenţă prin acumulatorul Li-Po de 4.000 mAh. Telefonul beneficiază de un ecran IPS de 5.5 inch cu rezoluţie Full HD, în timp ce platforma hardware are la bază un chipset MediaTek Helio X10, însă reţine că există şi o versiune cu chipset Snapdragon 650, care nu este disponibilă în ţara noastră. Versiunile cu 16 GB de memorie internă vin cu 2 GB RAM, în timp ce variantele de 32 GB au 3 GB RAM. Camera foto de 13 MP este capabilă să înregistreze clipuri în format Full HD.

Xiaomi Redmi Note 3

Xiaomi Redmi Note 3

Lenovo Vibe P70 – 950 lei

Lenovo Vibe P70 iese în evidenţă prin greutatea relativ mică de 149 de grame raportată la acumulatorul generos de 4.000 mAh. Lansat la începutul anului 2015, P70 mizează pe un display IPS cu diagonala de 5.5 inch şi rezoluţie Full HD, în timp ce pentru platforma hardware chinezii au optat pentru un chipset Mediatek MT6752 cu 2 GB RAM şi 16 GB pentru memoria internă. Camera foto cu senzor de 13 MP înregistrează Full HD, iar funcţia dual SIM este nelipsită.

Lenovo Vibe P70

Lenovo Vibe P70

Allview P8 Energy mini – 700 lei

Gama Energy a celor de la Allview include şi un model P8 Energy mini, care iese în evidenţă prin acumulatorul de 4.000 mAh. Telefonul surprinde însă greutatea foarte mare, de 200 de grame, ceea ce îl va face dificil de purtat în buzunarul pantalonilor. Ecranul IPS de 5 inch a primit rezoluţie HD, în timp ce chipsetul Mediatek MT6580 este responsabil de rularea aplicaţiilor, alături de cei 2 GB RAM. Pasionaţii de fotografii vor putea miza pe un senzor de 8 MP capabil să înregistreze în format Full HD.

Allview P8 Energy mini

Allview P8 Energy mini

Philips V787 – 1.200 lei

Unul dintre cele mai compacte telefoane cu baterie mare este Philips V787. Acesta include un acumulator Li-Ion de 5.000 mAh, chiar dacă are un ecran IPS cu diagonala de 5 inch şi rezoluţie Full HD, în timp ce greutatea nu “sare” de 164 de grame. Telefonul mizează pe un procesor octa-core de 1.3 GHz acompaniat de 2 GB RAM şi 16 GB de memorie internă, în timp ce camera foto cu senzor de 13 MP capabil să înregistreze în format Full HD.

Philips V787

Philips V787

Allview P8 Energy – 1.130 lei

Am lăsat ce este mai bun la urmă: Allview P8 Energy are un acumulator Li-Po  cu două celule cu o capacitate de 6.000 mAh, cea mai mare în rândul smartphone-urilor cu diagonală de 5.5 inch. Ecranul este AMOLED şi are rezoluţie HD, în timp ce chipsetul Mediatek MT6735 este în strânsă legătură cu cei 2 GB RAM. Memoria internă ajunge la 16 GB, iar camera foto de 13 MP înregistrează Full HD. Principalul inconvenient al telefonului este greutatea: la 212 grame, telefonul este destul de greu de transportat.

Allview P8 Energy

Allview P8 Energy

Concluzii

În prezent, segmentul de telefoane cu baterie mare este unul popular şi destul de bogat în modele din partea unor producători precum Asus, Lenovo sau Allview. Unele dintre aceste modele impresionează prin dimensiunile reduse dacă le raportăm la capacitatea bateriei, semn că şi producătorii consacraţi ar putea utiliza astfel de acumulatori.

Un aspect comun al acestor telefoane este reprezentat de preţurile accesibile, întrucât cele mai multe se învârt între 600 – 1.200 lei, astfel că pot fi achiziţionate de o gamă variată de utilizatori, inclusiv de cei cu buget redus.

Pe tine te atrag telefoanele cu baterie mare? Ai vreun model preferat sau nu te uiţi la celelalte specificaţii când alegi un astfel de smartphone?

12 comentarii

  1. Mihai

    5 mai 2016 la 20:42

    Eu am un Allview x3 soul si sunt foarte multumit

    • Mihai

      17 aprilie 2018 la 01:13

      Așteaptă să crape si nu o si nu o să mai fii mulțumit
      Voi ăștia cu telefoane di astea mai bine nu mai scrieți
      Faceți ca aia care au Logan si spun că e mai bun decât un bmw

  2. Celebru

    14 august 2016 la 05:45

    Am un P8 energy de 9 luni e o adevărată comoară..

    • George

      15 noiembrie 2016 la 03:38

      Adevarat!

    • Mihai

      17 aprilie 2018 la 01:06

      Până plezneste si după aia nu mai e comoara 😀
      Îmi pare bine că ai luat țeapă si ai cumpărat o petarda nu un telefon

  3. George

    15 noiembrie 2016 la 03:37

    Allview P8 Energy, mi se pare cel mai durabil telefon cand vine vorba de autonomia bateriei.

    • Mihai

      17 aprilie 2018 la 01:10

      Serios?
      Da de asus ai auzit sau motorola?
      Cu bateri f mari si mai dotate din toate punctele
      Ai cumpărat petarda asta de aparat ca este ieftin

  4. Stan Catalin

    11 aprilie 2017 la 23:06

    Cel mai prost telefon de pe piata este allview. Am avut trei modele si toate au crapat in garantie. Nu va povestesc ce inseamna garantia la ele. UN COSMAR ! Bataie de joc pe fatza !

  5. Stan Catalin

    11 aprilie 2017 la 23:09

    Am uitat sa va spun. La unul mi-a bubuit bateria noaptea. Stiti ce mi-au zis la garantie? Ca este accesoriu si nu intra in garantie. De parca as merge cu masina fara benzina. INCREDIBIL DE CE SUNT IN STARE ROMANASII NOSTRI !

  6. silviu

    28 septembrie 2017 la 20:13

    nu stiu de ce naiba tot promovati allview.sunt niste pocnitori cumparate en-gros de la chinezi pe maxim 25de euro bucata,aduse in tara unde sunt rebranduite si instalat un soft de android.punct.

  7. Anonim

    30 ianuarie 2018 la 13:34

    Ai dreptate!
    Și eu m-am chinuit foarte mult să intru în convorbire cu Diangi (se ocupă de service ).
    M-am încărcat de nervi !
    20 de zile am așteptat să am un răspuns din partea lor, in cele din urmă au constatat că trebuie schimbat !

  8. Belu

    8 ianuarie 2021 la 13:52

    De ce nu încercați și Oukitel K10, le întrece pe majoritatea prezentate de voi, sau la astea faceți reclamă???

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri