GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Top telefoane cu ecran mare, de peste 5,5″ inch

Autor: Echipa Giz.ro

O scurtă privire de ansamblu asupra pieței smartphone-urilor scoate în evidență tendința producătorilor de a lansa telefoane cu ecran mare, cu diagonala de peste 5,5”.

Dacă inițial un telefon cu ecran de 4” – 4.3” părea suficient de mare pentru orice tip de activitate, în prezent nu mai există producător important care să ignore piața telefoanelor cu ecrane de mari dimensiuni. Există unele piețe, cum ar fi de pildă China, unde telefoanele cu ecrane mari au fost de la bun început cele mai căutate. Începând cu jumătatea anului 2014 însă, creșterea cererii de telefoane cu ecran mare a devenit un fenomen global, iar rata de creștere a depășit uneori chiar și de patru ori pe cea a întregii piețe de telefoane mobile.

Chiar dacă de multe ori sunt criticate pentru dimensiunile mari și dificultatea de a le utiliza cu o singură mană, astfel de telefoane au prins la public, motiv pentru care cele mai multe smartphone-uri de top au astfel de diagonale.

Tendința este cu atât mai ușor de remarcat cu cât numărul smartphone-urilor cu platforme hardware de top și ecrane de cel mult 4.3” este extrem de scăzut, lucru care de altfel a atras numeroase critici din partea utilizatorilor.

În plus, în ultima vreme au apărut inclusiv smartphone-uri cu ecran de minim 5,5” și platforme hardware de nivel mediu, semn că și utilizatorii care nu vor sau nu au resurse pentru cele mai performante telefoane își îndreaptă atenția spre astfel de produse.

Samsung Galaxy Note 5 – 2.700 lei

După eșecul înregistrat cu Galaxy Note 7, care a fost retras de pe piață din cauza bateriilor susceptibile la explozii subite, iubitorii gamei Galaxy Note s-au văzut în situația de a nu avea disponibil nici un telefon de top cu ecran mai mare și stylus.

Un model lansat în toamna anului trecut, Galaxy Note 5 păstrează o bună parte din configurația modelului de bază Galaxy S6, pe care am menționate deja mai sus, însă îl completează cu opțiunile proprii, adică un stylus capacitiv performant, o baterie mărită de 3000 mAh și un ecran AMOLED cu diagonală de 5,7″ și rezoluție Quad HD. Încă puternic și performant, Galaxy Note 5 rămâne o opțiune foarte bună, mai ales în condițiile în care prețul său a scăzut vizibil între timp. Atenție însă, Samsung nu a vândut niciodată în mod oficial telefonul Galaxy Note 5 în Europa, deci în cazul în care veți avea nevoie de garanție puteți întâmpina probleme.

samsung galaxy note 5

Samsung Galaxy Note 5

iPhone 7 Plus – de la 4.000 lei

Vârful de gamă Apple, iPhone 7 Plus oferă un ecran IPS de 5,5″ cu rezoluție Full HD și calibrare foarte bună, un procesor quad-core foarte puternic, 3 GB de memorie RAM și o baterie consistentă de 2900 mAh. Telefonul se mai remarcă prin camera foto duală, care oferă doi senzori de 12 MP și zoom optic 2x.

iphone 7 plus

Apple iPhone 7 Plus

Huawei P9 Plus – 2.750 lei

Versiunea mai mare a vârfului de gamă Huawei, P9 plus oferă un ecran de 5,5″ cu rezoluție Full HD și panou S-AMOLED. Telefonul este puternic, HiSilicon Kirin 955 oferind patru nuclee de top ARM Cortex-A72 și patru nuclee Cortex-A53. Configurația hardware mai include 4GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă, o baterie cu o capacitate de 3000 mAh, senzor pentru amprente, Dual SIM și compatibilitate 4G. Camera foto dublă este foarte interesantă, aceasta oferind un senzor color și unul monocrom cu rezoluții de 12 MP pentru o captură foarte bună în lumină slabă, la care se adaugă focalizare rapidă cu detecție de fază, optică Leica și înregistrare video Full HD.

huawei p9 plus

Huawei P9 Plus

ASUS Zenphone 3 Deluxe – 3100 lei

Cel mai scump dar și cel mai puternic telefon lansat pâna acum de ASUS, ZenPhone 3 Deluxe este un telefon impresionant. Carcasa metalică elegantă oferă un ecran de 5.7″ cu rezoluție Full HD și panou S-AMOLED, iar înăuntru se ascunde un puternic procesor Qualcomm Snapdragon 821 însoțit de 6 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă și o baterie cu o capacitate de 3000 mAh. Telefonul mai oferă o cameră foto cu senzor de 23 MP cu focalizare duală laser/PDAF, stabilizare optică și bliț dublu.

asus zenphone 3 deluxe

ASUS ZenPhone 3 Deluxe

Samsung Galaxy S7 Edge – 2.900 lei

Vârful de gamă al producătorului sud-coreean, Samsung Galaxy S7 Edge este unul dintre cele mai impresionante modele de vârf ale momentului. Platforma hardware este una puternică, Exynos 8890 Octa incluzând patru nuclee pe 64 de biți Samsung Mongoose și patru nuclee ARM Cortex-A53, secondate de un puternic cip grafic Mali-T880 MP12. Ecranul AMOLED curbat are o diagonală de 5,5″ și rezoluție Quad HD.

Telefonul oferă 4 GB de memorie RAM, 32 sau 64 GB de memorie internă extensibilă, o baterie cu o capacitate de 3600 mAh și conectivitate 4G extinsă. Camera foto este una impresionantă, senzorul de 12 MP cu pixeli mari oferind captură video 4K, stabilizare optică, obiectiv foarte luminos F/1.7 și focalizare rapidă. Așa cum era de așteptat pentru un model de vârf, Galaxy S7 include o gamă largă de senzori, incluzând aici cei pentru amprente, puls, oxigenare sanguină și barometru.

samsung galaxy s7 edge

Samsung Galaxy S7 Edge

Huawei Mate 8 – 2.500 lei

Dacă vrei să scapi de tabletă şi ai nevoie de un telefon puternic, probabil că Huawei Mate 8 este o soluţie pe care trebuie să o iei în calcul. Cu un display IPS-NEO cu diagonala de 6” şi rezoluţie FullHD, smartphone-ul sau, mai bine zis, phabletul este propulsat de un chipset proprietar HiSilicon Kirin 950 cu procesor quad-core Cortex-A72 de 2.3 GHz şi procesor quad-core Cortex A53 de 1.8 GHz. În plus, telefonul are 3 GB RAM şi 32 GB pentru stocarea datelor, pe lângă senzorul foto de 16 MP cu înregistrare FullHD. Acumulatorul are 4.000 mAh.

huawei mate 8

Huawei Mate 8

Lenovo Phab Plus – 1350 lei

Cei care doresc un telefon cu ecran foarte mare și un preț accesibil ar putea arunca o privire către Phab Plus deoarece telefonul oferă un ecran gigantic de 6,98″ cu panou IPS și rezoluție Full HD. Restul specificațiilor sunt caracteristice gamei intermediare din care face parte, acesta oferind un procesor pe 64 de biți Qualcomm Snapdragon 615, 2 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă extensibilă și o baterie cu o capacitate de 3500 mAh.

lenovo phab plus

Lenovo Phab Plus

Samsung Galaxy A9 – 2000 lei

Un model din gama intermediară Samsung, A9 2016 oferă un ecran AMOLED cu diagonală de 6″ și rezoluție Full HD. Telefonul folosește un procesor puternic Qualcomm Snapdragon 652 și mai oferă 3 GB de memorie RAM și o memorie internă extensibilă de 32 GB. Pe lista dotărilor mai intră o cameră foto cu senzor de 13 MP și stabilizator optic, o cameră frontală de 8 MP, un senzor pentru amprentă și o baterie cu o capacitate generoasă de 4000 mAh.

samsung galaxy a9

Samsung Galaxy A9

Lenovo Phab – 750 lei

O opțiune cu preț scăzut și ecran mare de la Lenovo, Phab oferă un ecran gigantic cu diagonală de 6,98″, însă rezoluția acestuia este de numai 1280 x 720 pixeli. Telefonul oferă un procesor Qualcomm Snapdragon 410, 1 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă și o baterie cu o capacitate de 4250 mAh.

 

lenovo phab

Lenovo Phab

Concluzii

Smartphone-urile cu ecran de 5,5” sau mai mare sunt din ce în ce mai prezente în ofertele magazinelor și se bucură de o popularitate ridicată.

Chiar dacă sunt dificil de folosit cu o singură mână, telefoanele cu ecran mare oferă o experiență de lucru mai plăcută în aplicații multimedia, jocuri și chiar și în browsing. Acest lucru primează pentru utilizatori mai ales în condițiile în care funcția de telefonie a devenit doar una dintre caracteristicile unui telefon inteligent.

Tocmai de aceea, nu este o surpriză că aproape orice producător are în ofertă cel puțin un telefon cu ecran mai mare, iar în următoarea perioadă oferta se va diversifica și mai mult.

4 comentarii

  1. Cristina Elena

    8 ianuarie 2017 la 22:45

    BluBoo Maya este la fel ca Iphon-ul vi-l recomand e ieftin si merge si foarte bun pentru pretul lui.

    • Cristina Elena

      8 ianuarie 2017 la 22:46

      Este foarte bun pentru pretul lui *

  2. Cristina Elena

    8 ianuarie 2017 la 22:45

    Iphone-ul*

  3. Vadim

    11 mai 2017 la 10:49

    Ecranul de 7"este perfect

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri