Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Top telefoane cu ecran mare, de peste 5 inch

O scurtă privire de ansamblu asupra pieţei smartphone-urilor scoate în evidenţă tendinţa producătorilor de a lansa telefoane cu ecran mare, cu diagonala de peste 5”.

Dacă iniţial un telefon cu ecran de 4” – 4.3” părea suficient de mare pentru orice tip de activitate, în prezent nu mai există producător important care să ignore piaţa telefoanelor cu ecrane de mari dimensiuni.

ANUNTURI

Chiar dacă de multe ori sunt criticate pentru dimensiunile mari şi dificultatea de a le utiliza cu o singură mană, astfel de telefoane au prins la public, motiv pentru care cele mai multe smartphone-uri de top au astfel de diagonale.

Tendinţa este cu atât mai uşor de remarcat cu cât numărul smartphone-urilor cu platforme hardware de top şi ecrane de cel mult 4.3” este extrem de scăzut, lucru care de altfel a atras numeroase critici din partea utilizatorilor.

În plus, în ultima vreme au apărut inclusiv smartphone-uri cu ecran de minim 5” şi platforme hardware de nivel mediu, semn că şi utilizatorii care nu vor sau nu au resurse pentru cele mai performante telefoane îşi îndreaptă atenţia spre astfel de produse.

Samsung Galaxy Note 4 – de la 3.100 lei

Samsung Galaxy Note 4 este a patra generaţiei a seriei Note, cea care a declanşat practic popularitatea telefoanelor cu ecran mare. Dotat cu un display SuperAMOLED de 5.7” şi rezoluţie 2560×1440 pixeli, Note 4 este propulsat de un chipset Qualcomm Snapdragon 805 cu procesor quad-core Krait 450 de 2.7 GHz, grafică Adreno 420 şi 3 GB RAM, în timp ce memoria internă este de 32 GB. Beneficiază şi de stylus pentru utilizarea animitor aplicaţii.

Samsung Galaxy Note 4

iPhone 6 Plus – de la 3.700 lei

Apple intră în acest top prin iPhone 6 Plus, un smartphone cu ecran IPS cu diagonala de 5.5” şi rezoluţie Full HD 1920×1080 pixeli. Chiar dacă nu impresionează prin platforma hardware Apple A8 cu procesor dual-core de 1.4 GHz, grafică PowerVR GX6450, 1 GB RAM şi minim 16 GB pentru stocarea datelor, 6 Plus este unul dintre telefoanele de referinţă ale momentului. Camera foto are 8 MP, în timp ce acumulatorul are o capacitate de 2915 mAh.

ANUNTURI
iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus

LG G3 – de la 2.200 lei

LG G3 este unul dintre smartphone-urile cu ecran mare cu un raport foarte bun calitate-preţ. Vine cu un ecran True HD IPS de 5.5” cu rezoluţie QHD 2560×1440 pixeli  şi beneficiază de chipset Qualcomm Snapdragon 800 şi este disponibil în versiune de 2 GB RAM cu 16 GB memorie internă sau 3 GB RAM cu 32 GB pentru stocarea datelor.  Pe lângă rama foarte îngustă a ecranului, impresionează şi printr-o poziţionare inedită a butoanelor, pe carcasa spate, sub camera foto.

LG G3

HTC One M8 – de la 2.300 lei

HTC One M8 este unul dintre cele mai apreciate telefoane de top din punct de vedere al designului şi construcţiei, însă nu dezamăgeşte nici la celelalte capitole.  Acesta mizează pe un ecran Super LCD3 cu diagonala de 5” şi rezoluţie Full HD. 1920×1080 pixeli, iar taiwanezii au optat pentru un chipset Qualcomm Snapdragon 801 cu procesor quad-core Krait 400 de 2.3 GHz, grafică Adreno 330, 2 GB RAM şi 16 GB pentru stocarea datelor.

HTC one M8

Samsung Galaxy S5 – de la 2.050 lei

Samsung Galaxy S5 mizează în continuare pe aplicaţii software pentru controlul smartphone-ului prin gesturi, unele mai utile, altele mai puţin folositoare. Cu un ecran Super AMOLED de 5.1” şi rezoluţie Full HD, smartphone-ul de referinţă al sud-coreenilor utilizează un chipset Qualcomm Snapdragon 801 cu procesor quad-core Krait 400 de 2.5 GHz, grafică Adreno 330, 2 GB RAM şi 16 GB pentru stocarea datelor, plus slot pentru carduri microSD.

ANUNTURI

Sony Xperia Z3 – de la 2.600 lei

Sony a revenit în prim plan pe segmentul smartphone-urilor, iar modelul său de top este Sony Xperia Z3, care mizează pe un ecran Triluminos de 5.2” cu rezoluţie Full HD. Platforma hardware este asigurată de un chipset Qualcomm Snapdragon 801 cu 3 GB RAM şi minim 16 GB pentru stocarea datelor. Telefonul iese în evidenţă şi prin rezistentă la apă şi praf (porturile sunt acoperite cu capace de plastic), în timp ce camera foto are 20.7 MP.

Sony Xperia Z3

Lenovo Vibe X2 – de la 1.900 lei

Lenovo a intrat recent şi pe piaţa din România, iar unul dintre modele sale de top este Vibe X2. Cu un ecran IPS cu diagonala de 5” şi clasica rezoluţie Full HD 1920×1080 pixeli, telefonul chinez mizează de o platforma hardware MediaTek cu chipset octa-core MT6595M format din procesor quad-core Cortex A17 de 2.0” şi quad-core Cortex A7 de 1.7 GHz, grafică Power VR G600, 2 GB RAM şi 32 GB pentru stocarea datelor. Camera foto are 13 MP, iar unul dintre puţinele compromisuri a fost făcut la acumulator, care are doar 2300 mAh.

Lenovo Vibe X2

Nexus 6 – de la 3.000 lei

Produs de Motorola pentru Google, Nexus 6 este un smartphone cu ecran AMOLED de 5.96” cu rezolutie 2560×1440 pixeli a cărui principală calitate este platforma hardware, una dintre cele mai recente de pe piaţă. Vorbim despre un chipset Qualcomm Snapdragon 805 cu procesor quad-core Krait 450 de 2.7 GHz, grafica Adreno 420, 3 GB RAM şi minim 32 GB pentru stocarea datelor. Camera foto are 13 MP, în timp ce acumulatorul Li-Po, care nu poate fi înlocuit, beneficiază de o capacitate generoasă de 3220 mAh.

HTC Desire Eye – de la 2.100 lei

Pentru cei care vor un ecran chiar mai mare decât cel al lui One M8, HTC Desire Eye promite să fie o alegere inspirată. Cu un design apropiat de cel al popularului HTC One M8, Desire Eye mizează pe un ecran de 5.2” cu rezoluţie 1920×1080 pixeli, în timp ce platforma hardware este propulsată de un chipset Qualcomm Snapdragon 801 cu procesor quad-core cu frecvenţa de 2.3 GHz. În plus, la fel ca şi în cazul multor rivali, Eye are protecţie la apă şi praf, în limite rezonabile.

HTC Desire Eye

HTC Desire Eye

Nokia Lumia 930 – de la 2.900 lei

Unul dintre puţinele smartphone-uri puternice cu ecran mare şi sistem de operare Windows Phone este Nokia Lumia 930. Acesta beneficiază de un display IPS cu diagonala de 5” şi rezoluţie Full HD, în timp ce utilizarea de zi cu zi este fluentă graţie chipsetului Qualcomm Snapdragon 800 cu 2 GB RAM şi 32 GB pentru memoria internă. Camera foto de 20 MP este capabilă să înregistreze în format Full HD, în timp ce conectivitatea include şi tehnologia 4G.

Nokia Lumia 930

Concluzii

Smartphone-urile cu ecran de 5” sunt din ce în ce mai prezente în ofertele magazinelor şi se bucură de o popularitate ridicată.

Chiar dacă sunt dificil de folosit cu o singură mână, telefoanele cu ecran mare oferă o experienţă de lucru mai plăcută în aplicaţii multimedia, jocuri şi chiar şi în browsing. Acest lucru primează pentru utilizatori mai ales în condiţiile în care funcţia de telefonie a devenit doar una dintre caracteristicile unui telefon inteligent.

Tocmai de aceea, nu este o surpriză că aproape orice producător are în ofertă cel puţin un telefon cu ecran mai mare, iar în următoarea perioadă oferta se va diversifica şi mai mult.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.