GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Telefoane mobile ieftine şi bune – cele mai interesante oferte

Autor: Echipa Giz.ro

În prezent, oferta de telefoane mobile ieftine este generoasă, iar printre producătorii implicaţi în acest sgement de piaţa se numără şi Samsung sau Nokia.

Aceştia oferă numeroase telefoane de vânzare la preţuri mici, iar suma minimă pe care trebuie să o investeşti într-un astfel de produs este mai mică de 100 lei. Practic, telefoanele ieftine au devenit o alternativă bună la telefoanele second-hand, atât timp cât ai nevoie în primul rând de un dispozitiv pentru comunicare şi te conectezi relativ rar la internet.

Dacă şi în acest caz bugetul necesar este prea mare, poţi achiziţiona şi telefoane în rate, aproape toate magazinele online oferind această variantă de achiziţie.

Cele mai banale telefoane ieftine oferă funcţiile de bază ale unui astfel de dispozitiv, respectiv convorbiri telefonice şi SMS-uri, iar dacă foloseşti serviciile mai multor operatori poţi apela oricând la telefoane dual-SIM. Nu în ultimul rând, poţi alege inclusiv smartphone-uri cu Android la preţuri mici, care îţi permit să te conectezi la internet pentru a verifica mail-urile, ultimele noutăţi transmise de prieteni pe Facebook sau cum va fi vremea.

Telefoane foarte ieftine

Cele mai ieftine telefoane au preţuri care pleacă de la sub 100 lei, astfel că este greu de crezut că nu vei găsi unul care să se potrivească bugetului tău.

Samsung E1050 – 70 lei

Dotat cu ecran de 1.43” şi rezoluţie 128×128 pixeli, Samsung E1050 cântăreşte doar 67 de grame şi iese în evidenţă prin două funcţii inedite: Mesaje SOS îţi permite să trimiţi discret un mesaj de urgenţă unui contact, iar Apel fals te ajută să scapi de o situaţie neplăcută prin simularea unui apel primit.

Samsung E1050 este unul dintre cele mai ieftine telefoane de pe piata

Nokia 100 – 95 lei

Nokia rămâne unul dintre producătorii de top când vine vorba despre telefoanele de bază, în special datorită hardware-ului de calitate. Micuţul finalandez Nokia 100 se laudă cu un ecran de 1.8” şi rezoluţie 128×160 pixeli, iar acumulatorul rezistă până la 840 de ore în stand-by. Pachetul de retail include o pereche de căşti Nokia WH-102 cu care poţi asculta radio. Disponibil şi în versiune Dual-SIM drept Nokia 101 pentru 116 lei.

Nokia 100 este cel mai simplu telefon din portofoliul Nokia

Samsung E1200 – 66 lei

Samsung E1200 este un alt telefon ieftin de la Samsung, care are un ecran de 1.52″ cu rezoluţie 128×128 pixeli şi cântăreşte doar 65 de grame. În plus, acumulatorul de 800 mAh ar trebui să asigure o autonomie generoasă. Designul seamănă într-un fel cu cel adoptat de Nokia pentru telefoanele sale din această clasă.

Un telefon ieftin si bun de la Samsung

Un telefon ieftin si bun de la Samsung

Nokia 105 – 90 lei

Nokia 105 este un telefon simplu cu un design elegant şi modern dedicat celor care au nevoie stricte de comunicare prin metode tradiţionale, şi anume apeluri de voce şi SMS-uri. Telefonul nu dispune de funcţii suplimentare, dar prezintă drept avantaje greutatea de numai 70 de grame şi autonomia ridicată care se datorează acumulatorului de 800 mAh.

Nokia 105, unul dintre telefoanele ieftine de la finlandezi

Nokia 105, unul dintre telefoanele ieftine de la finlandezi

Samsung E2121 – 126 lei

Cu un design clasic, Samsung E2121 se adresează pasionaţilor de muzică: telefonul are player MP3 integrat, slot pentru carduri microSD pe care poţi stoca muzica, dar şi radio FM pentru cazurile în care eşti lipsit de inspiraţie. În plus, camera foto VGA ar putea fi utilă în anumite situaţii.

Samsung E2121, un telefon ieftin pentru pasionatii de muzica.

Nokia 113 – 170 lei

Nokia 113 este unul dintre cele mai ieftine telefoane care se poate conecta la internet prin tehnologia GPRS, suficient de puternică pentru verificarea mail-urilor sau a ultimelor noutăţi de pe reţele sociale. Telefonul mai are player MP3, radio FM şi cameră foto VGA.

Nokia 113 se conecteaza la internet

Nokia Asha 203 – 265 lei

Un alt telefon ieftin dedicat celor care vor să se conecteze ocazional la internet şi să asculte muzică este Nokia Asha 203. În plus, acesta beneficiază de o colecţie generoasă de jocuri dezvoltate de EA special pentru această platformă, dar şi de acces la Nokia Maps, serviciul de hărţi digitale al producătorului finlandez.

Nokia Asha 203, un telefon la granita cu smartphone-urile

Nokia Asha 203, un telefon la granita cu smartphone-urile

Telefoane dual-SIM ieftine

Segmentul telefoanelor dual-SIM a început să atragă şi atenţia producătorilor de top.

LG A290 Triple SIM – 190 lei

Dacă ai trei SIM-uri, probabil ca LG A290 este cea mai bună soluţie, mai ales că alte triple-SIM-uri din partea unor companii renumite găseşti cu mare greutate. Telefonul îţi permite inclusiv să te conectezi la internet prin GPRS şi există şi cameră foto de 1.3 MP şi slot pentru carduri MicroSD, însă în rest nu există opţiuni suplimentare.

Telefon triple SIM ieftin de la LG

Telefon triple SIM ieftin de la LG

Samsung E2202 – 170 lei

Un alt telefon dual SIM ieftin este şi Samsung 2202, care are un design mai puţin obişnuit. Telefonul este de asemenea unul simplu, dar beneficiază de conexiune de date GPRS, cameră foto de 0.3 MP şi slot pentru carduri microSD, în timp ce greutatea ajunge la 78 de grame.

Samsung are de asemenea in oferta telefoane dual SIM

Samsung are de asemenea in oferta telefoane dual SIM

Nokia 112 – 193 lei

Nokia a intrat puternic pe segmentul telefoanelor dual SIM în ultima perioadă, lansând numeroase versiuni de acest fel pentru telefoanele single SIM din gamă. Nokia 112 este unul dintre acestea, care ofere conectare la internet prin GPRS, camera foto de 0.3 MP şi slot pentru carduri microSD. Acumulatorul are o capacitate de 1400 mAh.

Nokia 112, un telefon dual SIM usor de folosit

Nokia 112, un telefon dual SIM usor de folosit

Telefoane ieftine cu Android si touchscreen

Smartphone-urile Android au devenit suficient de ieftine pentru a fi accesibile unei game largi de utilizatori.

Samsung Galaxy Pocket – 380 lei

Dotat cu ecran de 2.8” şi rezoluţie 240×320 pixeli, Samsung Galaxy Pocket are un procesor single-core de 832 MHz şi se poate conecta la internet prin conexiuni 3G şi Wi-Fi. În plus, cântăreşte doar 97 de grame, are cameră foto de 2 MP şi utilizează Android 2.3 Gingerbeard.

Samsung Galaxy Pocket, smartphone-ul cu cel mai mic ecran

LG Optimus L3 – 400 lei

LG Optimus L3 este un smartphone de bază cu ecran de 3.2″ şi rezoluţie 240×320 pixeli, fiind motorizat de o platformă hardware cu procesor single-core Cortex A5 de 800 MHz. Se conectează la internet prin conexiune de date sau Wi-Fi şi are cameră foto de 3 MP, în timp ce sistemul de operare este Android 2.3 Gingerbeard. Acumulatorul Li-Ion are o capacitate de 1500 mAh, iar greutatea ajunge la 110 grame.

LG Optimus L3, smartphone ieftin cu Android de la sud-coreeni

LG Optimus L3, smartphone ieftin cu Android de la sud-coreeni

Samsung Galaxy Y – 410 lei

Dacă vrei un telefon cu ecran mai mare poţi încerca Samsung Galaxy Y de 3” cu rezoluţie 240×320 pixeli, acelaşi procesor de 832 MHz, plus conectivitate 3G, Wi-Fi şi bluetooth 3.0, dar şi cu slot pentru carduri microSD. Şi acest model foloseşte Android 2.3 Gingerbeard.

Samsung Galaxy Y, smartphone ieftin pentru tineri

Concluzii

Chiar dacă bugetul tău este redus, în mod sigur vei găsi telefoane ieftine care să se potrivească cu aspiraţiile tale, inclusiv telefoane dual-SIM. În plus, ai şansa să cumperi şi telefoane cu Android la preţuri accesibile din partea unor producători consacraţi.

4 comentarii

  1. Un cetatzean

    29 august 2012 la 22:26

    salut , am si eu o intrebare: Samsung E1081 are alarma???…multumesc

    • Daniel Popescu

      3 septembrie 2012 la 13:02

      In specificatiile oficiale de la Samsung nu se specifica nimic despre alarma. Probabil nu are.

      • mill

        5 februarie 2014 la 11:45

        am si eu o intrebare!! articolul a fost scris in 2013 si comentariul precedent a fost facut in2012?

        • Daniel Popescu

          6 februarie 2014 la 11:26

          Articolul initial a fost scris in 2012, iar la sfarsitul anului trecut l-am actualizat cu noile telefoane care au aparut intre timp pe piata.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri