GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Orange TV – Televiziune HD prin satelit de la Orange – preţ, păreri

Orange, cel mai mare operator de telecomunicaţii din România după numărul de utilizatori, a intrat pe piaţa televiziunii prin satelit (DTH) cu o ofertă semnificativ mai bogată decât propunerile rivalilor de la RCS&RDS, UPC sau Romtelecom.

Serviciul este cunoscut sub numele de Orange TV, iar cea mai diversificată ofertă include un pachet cu 100 de posturi TV, dintre care nu mai putin de 42 de posturi sunt transmise în format HD.

Ce posturi TV are Orange TV?

Pe lângă oferta practic completă din trusturile Pro TV şi Intact şi televizunile generaliste mici care cu greu pot fi atractive pentru pasionaţii de gadgeturi care ne citesc, grila de programe pentru Orange TV va include şi câteva canale interesante, preponderent documentare, cum ar fi cele din portofoliul Discovery, dar şi Naţional Geographic, History sau BBC Knowledge.

Printre posturile care vor fi transmise în format HD se numără Discovery HD Showcase, Animal Planet HD, National Geographic Wild HD, Viasat History HD sau History HD.

Segmentul care suferă cel mai mult în oferta Orange TV este, fără îndoială, cel sportiv. Practic, oferta este limitată la Sport.ro, GSP TV, Eurosport şi Eurosport 2, însă ultimele două pot fi receptionate si in format HD.

Cele mai multe competiţii sportive sunt însă transmise de Digi Sport, televiziune aflată în portofoliul RCS&RDS, şi Dolce Sport, care aparţine de Romtelecom, astfel că este greu de crezut că acestea vor fi incluse în grila Orange TV din cauza concurenţei dintre operatori pe această piaţă.

Cât costă Orange TV?

Preţurile de bază pentru Orange TV sunt comparabile cu cele solicitate de ceilalţi mari operatori din domeniu, însă operatorul de telefonie are avantajul unei grile de programe care include un număr semnificativ mai mare de posturi HD. Practic, Orange se adresează în special utilizatorilor care deţin televizoare HD şi care sunt dezamăgiţi de ofertele actuale ale celor de la RDS, UPC sau Romtelecom.

Pachetul de bază pentru Orange TV este Local HD care costă 5 euro pe lună şi îţi oferă acces la 36 de posturi, dintre care 6 în format HD, în timp ce pachetul Universe HD propune 95 de posturi TV cu 37 de posturi HD pentru 12 euro pe lună. În plus, există o opţiune specială SuperNights cu cinci posturi TV pentru adulţi, toate în format HD, care costă 2.5 euro pe lună.

De asemenea, abonaţii la serviciul de telefonie mobilă Orange primesc o reducere permanentă de 20% din valoarea abonamentului dacă au un singur SIM sau 30% dacă deţin două SIM-uri. Iată preturile complete pentru serviciile oferite de Orange TV:

Pachet Canale Canale HD Pret lunar Abonat, 1 SIM Abonat, 2 SIM
Local HD 36 6 5 euro 4 euro 3.5 euro
World HD 65 19 8 euro 6.4 euro 5.6 euro
Universe HD 95 37 12 euro 9.6 euro 8.4 euro
SuperNights HD 5 5 2.5 euro

Echipament necesar

Pentru a recepţiona Orange TV ai nevoie de un echipament alcătuit din receiverul Samsung SHD 85, TV card şi kit de antenă. Cardul TV este un card cu cip care se introduce în fanta specială a receiverului şi permite decriptarea semnalului TV, în timp ce antena TV are dimensiuni reduse faţă de concurenţă, fiind mai uşor de pozionat. Chiria echipamentului costă 3 euro pe lună, în timp ce pentru un receiver suplimentar trebuie să achiţi lunar alţi 2.5 euro.

Receiverul pe baza căruia urmăreşti posturile TV este gratuit în cazul în care te abonezi la Orange TV pentru o perioadă de 24 de luni, iar pentru un receiver suplimentar trebuie să plăteşti o taxă de activare 10 euro.

De asemenea, există o taxă de 20 de euro pentru instalarea serviciului şi o altă taxă de 20 de euro pentru activarea serviciului. Prin urmare, un client trebuie să plătească taxe de 40 de euro la contractarea serviciului, fără să luăm în calcul şi eventuala plată a receiverului.

Asa arata echipamentul pentru receptionarea Orange TV

Asa arata echipamentul pentru receptionarea Orange TV

Ca simplu exerciţiu, iată preţurile solicitate de Orange pentru acest serviciu în alte ţări:

 • în Franţa trebuie să plăteşti 45-90 de euro pe lună în funcţie de varietatea pachetului, care poate ajunge până la 160 de canale şi include şi internet
 • în Slovacia, preţurile pornesc de la 20 de euro pe lună pentru un pachet complet de internet, telefonie şi televiziune cu 62 de canale, dintre care 13 în format HD
 • în Spania, tariful minim este de 24 de euro pe lună pentru 55 de canale TV
 • în Belgia, acolo unde Orange activează sub brandul Mobistar, preţul este de 21 de euro pe lună pentru 250 de posturi TV şi radio, dintre care 30 în format HD
 • în Polonia, preţurile pornesc de la 59 de zloţi pe lună, adică aproximativ 14 euro pe lună, însă pachetul complet costă 159 de zloţi pe lună, adică circa 38 de euro pe lună
Orange va intra in curand pe piata televiziunii prin satelit

Orange va intra in curand pe piata televiziunii prin satelit

Orange TV, disponibil pe PC şi tablete

Unul dintre marile avantaje ale serviciului Orange TV este că unele posturi incluse în grilă pot fi urmărite şi pe calculator, iar printre acestea se numără canale documentare precum Discovery şi Viasat History, dar şi posturile sportive Eurosport şi Eurosport 2.

În plus, începând din luna septembrie aceste canale vor putea fi vizionate şi pe tablete cu conectivitate 4G.

Conectivitatea setbox-ului Orange TV

Conectivitatea setbox-ului Orange TV

Ce operatori oferă televiziune prin satelit?

În prezent, RCS&RDS, UPC şi Romtelecom deţin 90% din numărul de abonaţi ai serviciilor de televiziune prin satelit. Iată pe scurt ofertele acestora:

 • RCS-RDS oferă televiziune prin satelit la preţuri cuprinse între 15 şi 33 de lei pe lună. Pachetul cel mai bogat include 81 de canale, însă unul singur este în format HD (Digi 24 HD)
 • UPC activează pe acest segment prin brandul FocusSat şi solicită minim 26 de lei pe lună pentru pachetul de bază, la care se adaugă diverse pachete suplimentare. Pachetul complet costă 60 de lei pe lună, iar pachetul HD cu 11 posturi în format HD trebuie achiziţionat separat pentru 10 lei pe lună.
 • Romtelecom cere 26 de lei pe lună pentru pachetul de bază, care include 63 de canale, dintre care trei canale HD, şi 53 de lei pe lună pentru pachetul cel mai bogat cu 99 de canale şi tot trei HD. Poţi cumpăra şi un pachet suplimentar HD cu 4 canale HD pentru 20 de lei pe lună. 
Orange TV va avea cel mai mare numar de canale HD din oferta operatorilor de televiziune prin satelit

Orange TV va avea cel mai mare numar de canale HD pentru televiziune prin satelit

Ce potenţial are Orange TV?

Oferta propusă de Orange este de departe cea mai diversificată ca număr de canale şi număr de posturi disponibile în format HD. Dacă un număr atât de mare de canale regăsim şi în oferta de top a celor de la Romtelecom, niciun alt operator nu oferă aproape 30 de canale în format HD. În acelaşi timp, Orange TV are o ofertă modestă de canale de sport, lucru care va îndepărta o parte dintre potenţialii clienţi.

Datorită preţului relativ scăzut solicitat pentru acest serviciu, Orange are potenţialul de a găsi numeroşi clienţi, mai ales că exista şi oferte personalizate pentru cei care folosesc deja telefonia mobila a francezilor.

Totuşi, este greu de spus care va fi impactul Orange TV în marile oraşe, acolo unde predomină televiziunea prin cablu şi cea digitală, însă în localităţile mai mici şi în zonele fără acoperarire terestră poate reprezenta o soluţie atractivă, în special pentru cei care nu sunt încă abonaţi la o altă companie.

Mai multe detalii despre Orange TV sunt disponibile pe site-ul oficial al operatorului.

Daniel este Senior Editor la Giz.ro. Scrie prezentări şi ghiduri tematice despre telefoane, tablete, laptopuri şi alte produse electronice, precum şi articole despre ştiinţă. În timpul liber îi place să fie la curent cu ultimele evenimente din sport.

29 comentarii

 1. Sorin

  Mai 24, 2013 la 21:05

  Slabe sanse sa ma intereseze pe mine sau pe multi altii, mai ales din cauza “sport”-urilor. Si nici abonamentul nu este atractiv, deci nu am nici o tentatie sa-mi schimb actualul furnizor de TV.

  • Daniel Popescu

   Mai 25, 2013 la 09:25

   Depinde, sunt multe persoane pentru care nu conteaza foarte mult pachetul de canale sportive cand aleg operatorul. Eu cred ca cei care vor calitate HD vor fi interesati, in special cei care au deja televizoare performante. Asta, desigur, si daca pretul abonamentului va fi unul decent.

   • calcoss41

    Iunie 17, 2013 la 09:49

    sunt 30 de canale HD insa peste jumatate din ele sunt de umplutura, de unele canale nu am auzit niciodata….probabil anul acesta cand v-a intra si RCS-RDS cu HD satelit in Romania, cu canale ca Digi Sport 1 HD, Sport 2 HD, Travel Channel HD ,Filmbox HD, Digi World sau Life HD v-or da intr-adevar lovitura…eu unul deabia astept…..

 2. sergiu

  Iunie 12, 2013 la 14:36

  Studiul dv in legatura cu posturile hd nu este pe deplin corect. Va rog uitati-va la pagina oficiala de la rds si veti constata ca au mai multe programe hd, trebuie sa platesti 10 lei in plus fata de grila de programe digitala dar cu tot respectul va spun ca au mai multe programe hd nu doar unul singur. problema la rds este ca au foarte multe programe in limba maghiara in rest calotate pret sunt ok pentru noi

  • milano

   Iunie 12, 2013 la 18:08

   aici e vorba de televiziune prin satelit, nu cablu..eu am digi satelit si am un singur program hd…astept si eu sa bage odata recievere hd..DAR am o intrebare pentru cei de la orange…de ce nu au intrat pe piata direct cu cartele CI+? asta daca tot se lauda ei ca stiu ca multi romani si-au cumparat smart tv_uri?

  • Daniel Popescu

   Iunie 12, 2013 la 20:03

   Asa cum a explicat si cititorul milano, in cazul televiziunii prin satelit RDS ofera un singur post TV in format HD (Digi 24). Optiunea de 10 lei pentru programe HD este disponibila doar pentru televiziunea digitala, nu si pentru cea prin satelit.

 3. NELU TIMISOARA

  Octombrie 5, 2013 la 20:29

  NU SUNT ANCANTAT DELOC NICI DE PROGRAME SI MAI ALES DE PRETUL FOARTE PIPERAT LA ABONAMENT

 4. Iakob Daniel-Stefan

  Noiembrie 16, 2013 la 16:48

  Noi suntem spre definitivare cu casa la 8 km de Deva, si am fost la toate firmele de televiziune si internet pentru a ne informa asupra costului si credetima ca cei de la Orange au pretul si calitatea cea mai buna.Am luat internetul de 8 GB/luna televiziunea cu 2 receive si toate programele iar costul este de 120 ron pe luna.Pe cand de la Romtelecom daca era sa luam internetul era de 3GB/luna cu 2 recivere si 56 programe, telefonul era gratis , iar costul era de 150 ron…Ca sa nu mai zic ca cei de la Orange ne-au dat un stic pentru laptop sa facem proba sa vedem cum merge semnalul.

 5. Florin

  Decembrie 21, 2013 la 07:17

  Nu poti sa vii pe piata cu cea mai scumpa oferta, de mentionat ca Orange pe langa abonament mai percepe chirie pe receivere.
  spre ex: La un abonament minim de 5 € pentru 2 receivere se mai plateste inca 5€ , deci 10 euro pe luna pachetul de baza cu 36 program
  Ceilalti ofera echipamentul in custodie, iar pachetele de baza sunt la jumatate.

 6. Tisa

  Mai 19, 2014 la 20:53

  Nu sint deloc de acord cu parerea ca e cea mai buna oferta. Intr-adevar imaginea e HD, dar sint prea multe canale de sport si prea putine, mult prea putine canale cu filme. Desi am de putin timp Orange TV, daca nu avea canalele Discovery, renuntam in momentul asta. Canalele trustului intact nu merita sa pierd: HBO, DIGI Film, Diva. Eu nu inteleg care a fost ideea de a oferi atitea canale proaste de desene animate si asa putine canale cu filme bune. Probabil la incheierea contractului, voi renunta.

  • Daniel Popescu

   Mai 19, 2014 la 21:34

   Notiunea de “cea mai buna oferta” este, bineinteles, subiectiva. Depinde de tipul de canale pe care le preferi sau de calitatea la care aceste canale sunt transmise.
   Ca idee, posturile Digi sunt disponibile exclusiv in reteaua RCS. Iar HBO stiu ca este disponibil, cel putin sub forma HBO Go, a abonamentului care iti permite sa vezi filmele de pe HBO la orice ora si zi, fara sa depinzi de programul postului.

 7. alex

  Iunie 25, 2014 la 22:39

  nu e bun de nimic orange.tv. Semnalul este praf. Ploua putin s.au bate vantul stau si ma uit la pereti s.au citesc la tv ….fara semnal…. Am cablu de la rcs.rds si de la orange. Cand ploua rcs ul are semnal orange nu are deloc. Am facut contract cu orange si acum regret vreau sa scap de ei si nu pot decat daca platesc restul contractului… Va sfatuiesc sa nu faceti aceeasi prostie ca mine… am scris aici ca ma chinui de cateva zile sa vb cu cineva de la relatii cu clientii dar nu reusesc… Poate asa le atrag atentia

 8. danielt

  Iulie 29, 2014 la 22:43

  Da, au oferta insa pregatiti-va de probleme ! Probleme cu receiverele, cand ninge va trebui sa curatati neaparat orice urma de zapada altfel nu merge, se blocheaza la greu receiverele.
  Au fost cei de la instalare de vreo 5-6 ori. Am dat la telefoane de m-am saturat! Cand ninge, ploua, sau …se insereaza veti primi des in mijlocul emisiunii preferate,,,,nu exista semnal!
  Deci abia astept sa reziliez contractul la cate probleme au fost si continua sa fie.

 9. Corina

  Iulie 30, 2014 la 13:05

  Poate ca nu are destule canale sportive. Cred insa ca oferta pentru filme este foarte slaba. Canalele cu filme sint slabe si putine. Lipsesc: HBO, Universal chanel, Diva Universal. Imi pare rau, dar BBC este slab. Ce e bine e ca au multe canale HD(Discovery). Mai astept pina la expirarea contractului.

 10. florin

  Noiembrie 1, 2014 la 17:05

  Niste oameni fara caracter !!!! Pur si simplu niste profitori ! Am luat echipamentul lor cu un pachet minim ! Am marit pachetul odata ca sa vad si alte canale si meciurile tv acum au scos din grila si look tv ca deee asa e romanul jegos si nesimtit !!! O sa scot si eu tot ai o sa ma uit pe net ca e mai ieftin si vad ce vreau nu ce vor nesimtitii !!! Rusine voua ahtiatilor dupa bani !!! Orange tv serviciu de tot rasul !!!

  • Daniel Popescu

   Noiembrie 2, 2014 la 22:12

   Florin, vezi mai jos o posibila explicatie pentru aceasta problema.

 11. iulian birzu

  Noiembrie 2, 2014 la 12:57

  de ce ni sa luat look tv?

  • Daniel Popescu

   Noiembrie 2, 2014 la 22:11

   La anuntul oficial despre posturile Look TV si Look TV Plus, cei de la Orange anuntasera ca Look TV va fi disponibil contra-cost (2.5 EUR/luna). Poate ca pana acum a fost o promotie si aceasta a ajuns la final. In orice caz, un raspuns corect il poti afla de la departamentul de relatii cu clienti al celor de la Orange.

   • Hasegan Laurentiu

    Ianuarie 1, 2015 la 15:23

    Orange tv cel mai slab , neprofesionist cea mai mare TEAPA ! Pai hai sa imi dai un raspus la urmatoarele : orange tv de ce nu are tehnicienii proprii , de ce sunt inchiriati de la firme particulare … care cer spaga sa poti urmarii orange tv . De ce trebuie sa te milogesti de tehnici sa vina acasa la interventii , de ce cei de la orange shop nu voiau sa mai sune la tehnicieni , le este frica de tehnicieni . De ce timp de o luna trebuia sa decuplez un decodor din spliter sa poata vedea copilul desene animate sau invers sa vedem noi ceva , pai va spun eu de ce tehnicienii stiau ca este un decodor praf si asteptau ceva pentru a rezolva problema , asta au si spus-o in fata ! Te intreb cum este sa ninga putin si sa nu ai semnal , te intreb cum este sa stai in noaptea de revelion fara tv , si sa nu vrea sa vina nimeni pana pe 5 ianuarie ,sti de ce ca tehnicienii nu pot fii deranjati ca nu sunt de la orange . Te intreb de ce am semnat un contract si primesc altceva , te intreb cum este teapa cu Look tv ? Te intreb cum este cu decodoarele care sunt praf , stiu ce spun ca am trei ? Cum este sa auzi tehnicianul, care credea ca nu este auzit , razand sa moara cand a fost sunat pe telefonul personal daca vrea oferta orange ,si aspus ca are fata de prost ? cum este cu cea mai slabaa grila de programe de pe piata ? Astep sa ma lamuresti , si te mai intreb ce ai face in locul meu ? Eu stiu ca sunt cel mai mare fraier ca am Orange tv !

    • Daniel Popescu

     Ianuarie 3, 2015 la 12:13

     Nu ma pot pronunta in privinta calitatii serviciilor Orange TV sau a rezolvarii problemelor de service, intrucat nu am folosit serviciul.

 12. clau

  Noiembrie 2, 2014 la 14:56

  spunetimi si mie frecventa sau satelitul pentru a instala posturile tv aici in italia sicilia…am facut abonament dar semnalul este 0 nu se incarca deloc cu toate ca am pozitionat antena in toate directiile si nimc,vreau un raspuns :)

  • Daniel Popescu

   Noiembrie 2, 2014 la 22:15

   Potrivit celor de la Orange, “accesul la canale este permis doar de pe teritorul României”. Probabil din cauza asta nu merge.

 13. evelina

  Ianuarie 4, 2015 la 10:12

  Bun acum 2 luni am luat in abonament la orange tv si am plecat in germania cu transport persoane cand am ajuns la destinatie nu mai era aparatul tv ce sa fac cat o sa platesc pt ia? Sau ami da alta in schimb ?

  • Daniel Popescu

   Ianuarie 6, 2015 la 14:03

   Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa iei legatura cu serviciul de relatii clienti Orange TV.

   • evelina

    Ianuarie 6, 2015 la 15:21

    Unde gasesc nr relati clienti Orange tv

    • Daniel Popescu

     Ianuarie 6, 2015 la 22:38

     Din pacate, pe site-ul Orange nu gasesc informatii despre call-center. Daca esti client Orange la telefonia mobila, suna la relatii de clientii. Daca nu, verifica in contract, trebuie sa fie un numar de telefon trecut acolo pentru call-center.

    • Cristian Stef (@CristianStef)

     Ianuarie 21, 2015 la 11:50

     499

 14. popa vasile

  Ianuarie 13, 2015 la 12:04

  vreau si eu sa fc un abonament tv internet cum sa fc vreau si eu un nr de telefon dela fira lor sunt dn galati com buciumeni sat vizuresti nr 115 as vre sa stiu si eu dc poate sami bage si mie si cat costa abonamentul lunar

  • Daniel Popescu

   Ianuarie 13, 2015 la 12:35

   Daca esti client Orange la telefonia mobila, suna la relatii de clientii. Daca nu, completeaza formularul disponibil la aceasta adresa orange.ro/tv/contact.html

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.