Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Orange TV – Televiziune HD prin satelit de la Orange – preţuri, păreri

Ultima modificare: 14 Iul 2016

Orange, cel mai mare operator de telecomunicaţii din România după numărul de utilizatori, a intrat pe piaţa televiziunii prin satelit (DTH) cu o ofertă semnificativ mai bogată decât propunerile rivalilor de la RCS&RDS, UPC sau Romtelecom.

Serviciul este cunoscut sub numele de Orange TV, iar cea mai diversificată ofertă include un pachet cu 100 de posturi TV, dintre care nu mai putin de 42 de posturi sunt transmise în format HD.

ANUNTURI

Ce posturi TV are Orange TV?

Pe lângă oferta practic completă din trusturile Pro TV şi Intact şi televizunile generaliste mici care cu greu pot fi atractive pentru pasionaţii de gadgeturi care ne citesc, grila de programe pentru Orange TV va include şi câteva canale interesante, preponderent documentare, cum ar fi cele din portofoliul Discovery, dar şi Naţional Geographic, History sau BBC Knowledge.

Printre posturile care vor fi transmise în format HD se numără Discovery HD Showcase, Animal Planet HD, National Geographic Wild HD, Viasat History HD sau History HD.

Segmentul care suferă cel mai mult în oferta Orange TV este, fără îndoială, cel sportiv. Practic, oferta este limitată la Sport.ro, GSP TV, Eurosport şi Eurosport 2, însă ultimele două pot fi receptionate si in format HD.

Cele mai multe competiţii sportive sunt însă transmise de Digi Sport, televiziune aflată în portofoliul RCS&RDS, şi Dolce Sport, care aparţine de Romtelecom, astfel că este greu de crezut că acestea vor fi incluse în grila Orange TV din cauza concurenţei dintre operatori pe această piaţă.

Cât costă Orange TV?

Preţurile de bază pentru Orange TV sunt comparabile cu cele solicitate de ceilalţi mari operatori din domeniu, însă operatorul de telefonie are avantajul unei grile de programe care include un număr semnificativ mai mare de posturi HD. Practic, Orange se adresează în special utilizatorilor care deţin televizoare HD şi care sunt dezamăgiţi de ofertele actuale ale celor de la RDS, UPC sau Romtelecom.

Pachetul de bază pentru Orange TV este Local HD care costă 5 euro pe lună şi îţi oferă acces la 36 de posturi, dintre care 6 în format HD, în timp ce pachetul Universe HD propune 95 de posturi TV cu 37 de posturi HD pentru 12 euro pe lună. În plus, există o opţiune specială SuperNights cu cinci posturi TV pentru adulţi, toate în format HD, care costă 2.5 euro pe lună.

ANUNTURI

De asemenea, abonaţii la serviciul de telefonie mobilă Orange primesc o reducere permanentă de 20% din valoarea abonamentului dacă au un singur SIM sau 30% dacă deţin două SIM-uri. Iată preturile complete pentru serviciile oferite de Orange TV:

PachetCanaleCanale HDPret lunarAbonat, 1 SIMAbonat, 2 SIM
Local HD3665 euro4 euro3.5 euro
World HD65198 euro6.4 euro5.6 euro
Universe HD953712 euro9.6 euro8.4 euro
SuperNights HD552.5 euro

Echipament necesar

Pentru a recepţiona Orange TV ai nevoie de un echipament alcătuit din receiverul Samsung SHD 85, TV card şi kit de antenă. Cardul TV este un card cu cip care se introduce în fanta specială a receiverului şi permite decriptarea semnalului TV, în timp ce antena TV are dimensiuni reduse faţă de concurenţă, fiind mai uşor de pozionat. Chiria echipamentului costă 3 euro pe lună, în timp ce pentru un receiver suplimentar trebuie să achiţi lunar alţi 2.5 euro.

Receiverul pe baza căruia urmăreşti posturile TV este gratuit în cazul în care te abonezi la Orange TV pentru o perioadă de 24 de luni, iar pentru un receiver suplimentar trebuie să plăteşti o taxă de activare 10 euro.

De asemenea, există o taxă de 20 de euro pentru instalarea serviciului şi o altă taxă de 20 de euro pentru activarea serviciului. Prin urmare, un client trebuie să plătească taxe de 40 de euro la contractarea serviciului, fără să luăm în calcul şi eventuala plată a receiverului.

Asa arata echipamentul pentru receptionarea Orange TV

Asa arata echipamentul pentru receptionarea Orange TV

Ca simplu exerciţiu, iată preţurile solicitate de Orange pentru acest serviciu în alte ţări:

ANUNTURI
 • în Franţa trebuie să plăteşti 45-90 de euro pe lună în funcţie de varietatea pachetului, care poate ajunge până la 160 de canale şi include şi internet
 • în Slovacia, preţurile pornesc de la 20 de euro pe lună pentru un pachet complet de internet, telefonie şi televiziune cu 62 de canale, dintre care 13 în format HD
 • în Spania, tariful minim este de 24 de euro pe lună pentru 55 de canale TV
 • în Belgia, acolo unde Orange activează sub brandul Mobistar, preţul este de 21 de euro pe lună pentru 250 de posturi TV şi radio, dintre care 30 în format HD
 • în Polonia, preţurile pornesc de la 59 de zloţi pe lună, adică aproximativ 14 euro pe lună, însă pachetul complet costă 159 de zloţi pe lună, adică circa 38 de euro pe lună
Orange va intra in curand pe piata televiziunii prin satelit

Orange va intra in curand pe piata televiziunii prin satelit

Orange TV, disponibil pe PC şi tablete

Unul dintre marile avantaje ale serviciului Orange TV este că unele posturi incluse în grilă pot fi urmărite şi pe calculator, iar printre acestea se numără canale documentare precum Discovery şi Viasat History, dar şi posturile sportive Eurosport şi Eurosport 2.

În plus, începând din luna septembrie aceste canale vor putea fi vizionate şi pe tablete cu conectivitate 4G.

Conectivitatea setbox-ului Orange TV

Conectivitatea setbox-ului Orange TV

Ce operatori oferă televiziune prin satelit?

În prezent, RCS&RDS, UPC şi Romtelecom deţin 90% din numărul de abonaţi ai serviciilor de televiziune prin satelit. Iată pe scurt ofertele acestora:

 • RCS-RDS oferă televiziune prin satelit la preţuri cuprinse între 15 şi 33 de lei pe lună. Pachetul cel mai bogat include 81 de canale, însă unul singur este în format HD (Digi 24 HD)
 • UPC activează pe acest segment prin brandul FocusSat şi solicită minim 26 de lei pe lună pentru pachetul de bază, la care se adaugă diverse pachete suplimentare. Pachetul complet costă 60 de lei pe lună, iar pachetul HD cu 11 posturi în format HD trebuie achiziţionat separat pentru 10 lei pe lună.
 • Romtelecom cere 26 de lei pe lună pentru pachetul de bază, care include 63 de canale, dintre care trei canale HD, şi 53 de lei pe lună pentru pachetul cel mai bogat cu 99 de canale şi tot trei HD. Poţi cumpăra şi un pachet suplimentar HD cu 4 canale HD pentru 20 de lei pe lună. 
Orange TV va avea cel mai mare numar de canale HD din oferta operatorilor de televiziune prin satelit

Orange TV va avea cel mai mare numar de canale HD pentru televiziune prin satelit

Ce potenţial are Orange TV?

Oferta propusă de Orange este de departe cea mai diversificată ca număr de canale şi număr de posturi disponibile în format HD. Dacă un număr atât de mare de canale regăsim şi în oferta de top a celor de la Romtelecom, niciun alt operator nu oferă aproape 30 de canale în format HD. În acelaşi timp, Orange TV are o ofertă modestă de canale de sport, lucru care va îndepărta o parte dintre potenţialii clienţi.

Datorită preţului relativ scăzut solicitat pentru acest serviciu, Orange are potenţialul de a găsi numeroşi clienţi, mai ales că exista şi oferte personalizate pentru cei care folosesc deja telefonia mobila a francezilor.

Totuşi, este greu de spus care va fi impactul Orange TV în marile oraşe, acolo unde predomină televiziunea prin cablu şi cea digitală, însă în localităţile mai mici şi în zonele fără acoperarire terestră poate reprezenta o soluţie atractivă, în special pentru cei care nu sunt încă abonaţi la o altă companie.

Mai multe detalii despre Orange TV sunt disponibile pe site-ul oficial al operatorului.

99 comentarii

 1. shark

  Septembrie 6, 2015 la 16:17

  Probleme cva cu echipamentul de receptie ? Cand e vreme rea cum merge ? As vrea sa imi pun si eu

  • Bilbiie Cristina

   Septembrie 24, 2015 la 08:32

   Am comandat de la orange televiziune pentru a o lua in strainatate, mi-au adus antena si riceve-rul,la montarea antenei am avut probleme pentru ca nu dau suruburile necesare pentru a sustine antena, semnalul antenei, daca ti-o montezi singur, nu vei reusii sa-l prinzi numai daca iti cumperi separat satfinder.Dupa o saptamana in care ne-am chinuit sa prindem semmal am reusit sa avem televiziune romaneasca. La o luna de la montare brusc a picat semnalul, am sunat la orange si ni s -a comunicat ca antena nu are probleme ci riceve-rul s -a ars.Am plecat in romania pentru a schimba riceve-rul, am platit altul, l-am montat in locul celuilalt ca sa constat ca functioneaza mai prost ca primul, la vreme frumoasa cu cer senin ramane fara semnal, iar la vreme ploioasa nici nu ma mai pot pronunta. Asa ca daca vreti sa va comandati televisiune de la orange ganditi-va de doua ori mai mult.

   • Lica

    Septembrie 28, 2015 la 20:10

    Nu are nici o legătură receptorul satelit cu calitatea recepției. Se vede rau la vreme proasta pentru ca nu e reglata bine antena sau ești aproximativ în afara ariei de acoperire a semnalului satelit. Se poate remedia renunțând la zgârcenie, plătind un specialist care va regla perfect antena sau poate decide montarea unei antene mai mari. Nu toate muștele fac miere! Și apoi toți cred ca dacă ai antena la geam semnalul vine singur, iar dacă nu-i în stare sa facă un reglaj, da vina pe provider. Nu lucrez pt Orange

    • gabi

     Noiembrie 18, 2015 la 12:11

     nu este adevarat am avut antena si am renuntat la ea pt ca pe timp ploios sau intemperii sau ceata pica semnalul. apropo au pus/o cei de la firma, deci nu se compara cu semnalul prin fibra optica.

    • Dany

     Octombrie 16, 2016 la 12:43

     Cel mai prost semnal , cel mai prost satelit nu face 2 lei ,, prafffff

  • Florin

   Iunie 16, 2016 la 13:35

   La inceputul meciului. Sau unei emisiii importante tv oringe nu mai transmite te lasa cu ochii insoare cind tii lumea mai draga de ce ?ce interese primeaza?

   • Maria

    Iunie 22, 2016 la 16:31

    Baga de la telekom e in exclusivitate europa league si campionatul :) plus ca instalarea e gratuita

 2. emil

  Septembrie 30, 2015 la 22:58

  Si eu am o mare dezamagire fata de tv Orange.Doar numele de ei.Singurul lucru bun il reprezinta calitatea imaginii.In schimb aparatele sunt foarte proaste,se ard foarte des,modul cum sunt structurate pachetele de programe este unul foarte deficitar.Primul pachet,Local HD este de tot rahatul,nu are macar un canal de desene animate,fortand astfel clientii sa opteze pentru urmatorul pachet World hd,care este extrem de scump,respectiv 8 euro plus chiria receiverului 2,5 euro.Daca e sa facem o comparatie cu celalalt operator-Telekom,care vinde 65 de canale tv la 31 lei,constatam o oferta avantajoasa din partea Telekom. Ceea ce mai deranjeaza la Orange este instabilitatea preturilor(adica nu exista o oferta concreta timp de 2 ani,nu existaun pret constant garantat de un contract.NU EXISTA NICI UN PIC DE TRANSPARENTA,foarte multe costuri ascunse,chiria echipamentului foarte mare,avand in vedere ca majoritatea celorlalti nu mai percep chirie,sau percep o chirie modica,in jurul a 5 lei.Mi se pare normal urmatorul concept: vrei sa ma ai consumatorul serviciilor tale? -Ok asigura-mi gratuit echipamentul de receptie, pentru ca eu sa-ti pot plati normal si firesc pretul abonamentului.Am aflat de la un prieten,care lucreaza la Orange ca au inceput sa piarda deja foarte multi clienti din cauza ca,dupa un an,un client care platea aprox 25 lei,va trebui sa plateasca peste 45. Si eu sunt abonat Orange,sper sa nu-mi faca acelasi lucru ca,voi pleca in mod sigur la alta firma.

  • Alisim

   Aprilie 22, 2016 la 22:03

   Aveti dreptate,este un mare adevar in tot ceea ce ati scris!Si nu mai spun ca am avut si internet de la Orange,cel mai prost serviciu!Nu mai doresc Tv sau internet de la Orange vreodata!

  • iry

   Mai 8, 2016 la 12:21

   Corect ,eu de la 17 lei primul an cu un singur tv,acuma dau43 lei cu 2 tv,plec…

 3. mihai

  Octombrie 17, 2015 la 09:06

  cum pot sa montez o antena orange tv in italiea in zonz spetiea.

 4. rusu ionel

  Noiembrie 13, 2015 la 09:42

  ma surprinde oferta dumneavoastra eu Montez antene satelit in porugalia si as dori o colaborare nustiu daca se poate receptiona aici e o provocare pentru mine sa receptionez orange tv aici editati programe la liber adica free sa pot gravez in aparatul meu cu care receptionez satelitii Montez antene in potugalia de 9 ani astep o colaborare daca se poate nr meu de tel 00351917669029 cu respect astept o provocare

 5. radu

  Noiembrie 15, 2015 la 18:30

  va rugam sa prezentati grila cu programele disponibile la fiecare pachet ,cu pretul lunar in lei,incluzind tva si toate chiriile ,precum si costurile de instalare cu tva ,tot in lei.comparati cu grila de programe la fiecare pachet digi tv ,decodorul h.d.costa150lei+50lei taxa activare. ps :poate nu stiati ca programele non hd de la digi sint receptionate la o calitate superioara fata de orange hd ,indiferent de vreme. la digi tv pachetul cel mai mic costa mai putin decit chiria orange. faceti comparatie,noi facem

 6. Ritiu Vasile

  Noiembrie 27, 2015 la 10:49

  Da e totul romance numai ca:
  1. nu poti face abonament numai pentru emisiunile hd
  2. nu poti folosi dotarea tv cu cardul hd
  3. costuri mari si emisiuni ffff slabe.
  In total am numarat 35 emisiuni care ma intereseaza dar la care nu se poate alege ce vrei din super grila…jale

 7. mihai

  Ianuarie 6, 2016 la 18:52

  buna seara… mar interesa si pe mine daca functioneaza orange tv prin sateleit ( antena) si in cehia? ca daca merge mi as cumpara si eu o antena…

  • florin

   Noiembrie 6, 2016 la 22:33

   NU SUNT PROBLEME DE NICIUN FEL PE VREME REA MERGE SI IN CEHIA GERMANIA,ITALIA,FRANTA

 8. Alex

  Ianuarie 25, 2016 la 00:38

  orange fura pe fata!
  Am anulat contractul si telefonic si la sediu, si ma trimit de la unul la altul..

  Intre timp ,factura cu cost 100 euro cu tva, cu total 1000 de minute Orange vorbite. Cost suplimentar 0.15 eur/minut Orange:)))

  Urmeaza sa le fac publice tarifele in conditiile in care pe cartele de 5euro vorbeam nelimitat!
  De ce sa nu le facem publicitate?

  2. LA fiecare cateva luni (avand 3 abonamentE) ne trecim cu sot aiurea de la o zi la alta(nu mult, 2-3 euro)

 9. Constantin Baiculescu

  Februarie 5, 2016 la 08:17

  Va apreciez!

 10. Silica vasile

  Februarie 8, 2016 la 13:25

  de ce se mai ia si taxa deinchiriere pentru risiver de exemplu la focussat nu se percepe chirie pentru ap de receptie la orange de ce si asa au putine posturi daca vor mai multi clienti sa lase preturile mai jos si o sa castige mai mult de la mai multi clienti

 11. George

  Aprilie 15, 2016 la 14:32

  De ce nu functioneaza in Anglia???

 12. DAN

  Aprilie 24, 2016 la 18:41

  AM UN SMART ULTRA HD CARE TRANSMIT ULTRA HD .ASTA RAMANE PE PIATZA,CE HD DATI FRATE ULTRA DACA VRETI BANI
  VOI DATI 2 PROGRAME HD KKT DE FIRME ORANGE E VARZA PRETURI MARI EU PLATESC AKTA 66 PROGRAME 20 LEI

 13. DAN

  Aprilie 24, 2016 la 18:44

  NU STITI SA ATRAGETI CLIENTII O SA INCHID SI ABONAMENTELE LA ORANGE MAI AM 30 ZILE LA ABONAMENT DE 10 ANI AR TREBUI SA FACETI OFERTE MARI LA TELEFOANE

 14. PAUN NEGOITA

  Mai 1, 2016 la 19:10

  niste mincinosi,inselati oameni ,,una spuneti si alta faceti

 15. alex

  Mai 20, 2016 la 19:23

  un distribuitor caruia I se strica receiverul din 2 in 2 saptamani

 16. gaby

  Mai 25, 2016 la 15:34

  cel mai prost serviciu tv de pe piata , nu recomand !! cand plaua nu se vede nimic la tv !!

 17. Cosmin

  Iunie 16, 2016 la 12:39

  Feriti-va de ORANGE, este cea mai perversa firma din Romania, cum zicea si cineva mai sus "NU EXISTA NICI UN PIC DE TRANSPARENTA,foarte multe costuri ascunse", mereu incearca sa te pacaleasca.
  Eu sunt de ani buni pe Vodafone si mi se pare cea mai serioasa firma de telefonie din Romania, si recomand tuturor.

  • Radu

   Iulie 6, 2016 la 18:48

   Pleacă mă cu vodafone firma serioasa

  • Mario

   Ianuarie 7, 2017 la 11:06

   Mda,Vodafone -firma serioasa.Mai sunt (si) la ei doar pentru ca am abonament de 3 euro.

 18. catalin

  Iunie 26, 2016 la 16:47

  Acum nu se mai ia taxa de chirie ladisaivar pentru 3 tvuri abonamentu este de 34lei si ai 70 de programe

 19. Petrica trifan

  Iulie 8, 2016 la 10:27

  Salut vreau si eu să-mi trag internet si antena tv an SATU zece Prajini comuna dagata Iasi

 20. Dorin

  Iulie 13, 2016 la 11:19

  Orange se mișcă mai încet ca melcul. Ultimul program introdus în grilă este DIVA cu publicitate în limba română, dar cu filme fără subtitrare. Pe când pachetul HBO, MAXPACK, un program TV3D ? Sau ne recomandați transfer la Orange Home TV prin cablu-fibră optică (Romtelecom) eventual abonament la un alt furnizor de servicii tv (UPC). După doi ani de abonat la Orange TV, mă așteptam la mai multe.

 21. Dorin

  Iulie 16, 2016 la 14:48

  Am scris un comentariu și care care a dispărut a doua zi, cu toate că nu a fost nimic jignitor la adresa Orange.
  Revin și spun că faceți lucruri pe jumătate. Ați introdus în grilă postul DIVA la care numai publicitatea este în limba română, se prezintă filmele din programul săptămânal în limba română, însă filmele nu mai sunt traduse. Treziți-vă și terminați ce ați început.
  Pe când pachetul HBO, MAXPACK, MTV (Rocks, Dance, Clasic), un program TV3D……?

  • Martina

   Iulie 27, 2016 la 13:09

   Sunt perfect de acord cu dvs. Nu inteleg de ce nu este subtitrat,este chiar deranjant.Suntem mai multi doritori de acest program,daca tot au inceput cu publicitatea in romana sper sa-si dea seama ca ne trebuie si subtitrare cat mai repede

 22. Dorin

  August 3, 2016 la 13:46

  Bravo ORANGE, sunteți singurul operator din domeniu TV care nu adaugă subtitrare la filmele transmise pe DIVA. Bine că faceți publicitate în limba română pe acest program. Introduceți pachete suplimentare (HBO, MAXPACK, FILMBOX) contra cost firește și cu SUBTITRARE!

 23. dragomir c

  August 19, 2016 la 08:24

  nu merita oferta orange ,pe piata sunt multe oferte foarte atractive din punct de vedere pret calitate.

  • florin

   Noiembrie 6, 2016 la 22:37

   de ce nu merita ca are cel mai mic pret la televiziune prin satelit de numai 15 lei pe luna

 24. Goran Maria Laura

  August 19, 2016 la 09:36

  Felicitări Orange pe langa faptul ca posturile nu merg desi sunt in programa mai nou vin si facturi mărite dupa bunul plac iar cand întrebi de ce ti se dau o mie de răspunsuri nerelevante .

 25. Goran Maria Laura

  August 19, 2016 la 09:39

  P.S. Nu mai spun de internet care merge ca melcul iar cand suni la ei te pun să faci o mie de setări,iar apoi te întorci inapoi la viteza melcului :))))))

 26. george

  Noiembrie 28, 2016 la 08:25

  Platesti 5 € abonamentul + 20 € activarea …..+ inca 20 nu stiu ce……ba fratilor !……nu vi se pare ca sunteti un pic cam obraznici ?…ma duc la VODAFONE sau la RDS !….am un abonament orange si sunt un pic suparat pe orange, dar cu pretul cablului tv , ati pus capac !….aveti un categoric , NU !!!!!!!!!!!!

  • irina

   Noiembrie 30, 2016 la 13:27

   eu am abonament de 8 euro si platesc 45 ron e bine cu un singur riciver e mult mai fratilor e tare mult

   • iony1984

    Decembrie 16, 2016 la 22:36

    Oferta actuala orange tv: LocaHD (peste 40 canale) 14,5 ron cu un receptor. 21,5 cu 2 receptoare. 28 cu 3 receptoare. WORLD HD (peste 70 canale) 21,5 ron un receptor 28 cu 2. 35 cu 3 recptoare..Univers Hd (peste 100 de canale din care 40 Hd) 30,5 ron cu un receptor 37 cu 2 si 44 cu 3..instalarea este gratuita si este fara taxa de activare la receptoarele suplimentare

 27. petre

  Decembrie 6, 2016 la 21:39

  are cineva dintre voi antena satelit de la orange si internet inclus, am o cabana la munte si asi dori sa stiu daca pot avea si internet pe antena satelit impreuna cu tv. multumesc

 28. vlad dragos

  Decembrie 13, 2016 la 21:46

  cam neseriosi orange tv iti pune dela inceput un pret la abonament si la urma te trezesti cu mai mult

 29. vasy

  Ianuarie 18, 2017 la 18:32

  Eu am orange tv si internet,si sunt multumit……nu am probleme cu vremea

 30. Constantin Lazar

  Februarie 6, 2017 la 21:57

  dragă orange,am scris si eu parerea mea si vad ca nu a mai aparut,de ce va este rusine?ca sunte-ti o companie de tv care nu va pute-ti măsura cu altele,si de ce zic asta,pentru ca platesc un abonament si nu vad nimic altceva decît,configurarea riceiverului nu este reusita,contactați serviciul clienti,asta se vede la tv meu din italia,unde pentru a avea clienti ati mințit ca am semnal si totul este ok,mai mult doamna care mi-a facut contractul nu vrea sa il închidă,ca nu poate,eu lucrez în ind farmaceutică ,alimentara,daca trimit o instalație si uit ceva,seful ma trimite pe banii mei sa rezolv problema,la voi cînd se întîmplă asa,astept sa vina cineva de la voi sa-mi rezolve problema,asta daca sunte-ti o firma respectabilă,a cred ca mai am de asteptat mulți ani pînă sa se in tîmple ceva in favoarea si in respectul clientului,încă o data rusine

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.