GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Sony BRAVIA KD-84X9005 – primul televizor 3D 4K disponibil în România

Autor: Echipa GiZ

Televizoarele cu rezoluție 4K au fost printre cele mai așteptate gadget-uri de la CES 2013, producători importanți precum Sony, Samsung, LG și Toshiba prezentând mai multe modele.

Sony România a lansat astăzi pe piața locală primul televizor 4K din portofoliu – BRAVIA KD-84X9005.

Televizorul are o diagonală impresionantă de 84 inch (214 cm), ecranul de tip LCD având rezoluția 3840 x 2160 pixeli, de patru ori mai mult decât standardul Full HD. Iluminarea din spate este asigurată prin tehnologia Dynamic Edge LED, despre care Sony susține că asigură economisirea de energie și un contrast atât ridicat încât nu poate fi măsurat.

Ecranul este protejat de sticlă Gorilla Glass și are unghiuri de vizionare de 178 grade (89/89) dreapta/stânga și sus/jos.

Sony a început dezvoltarea tehnologiei 4K pentru proiectoarele destinate cinematografelor, BRAVIA KD-84X9005 încorporând o versiune optimizată a tehnologiei X-Reality PRO care promite imagini de o calitate superioară ce amintesc de o sală de cinema.

Televizorul dispune de mai multe tehnologii proprietare Sony care asigură un sunet de calitate prin cele 10 boxe integrate, instalate pe laturile televizorului și îndreptate către privitor. Sistemul, cu subwoofere și tehnologie S-Force Front Surround 3D, creează un sunet surround virtual pe 5.1 canale puternic, de 50 W.

Sony BRAVIA KD-84X9005 poate converti imaginile 3D Blu-ray Full HD în imagini 4K afișate simetric pe ecran. Sony susține că ochelarii BKM-30G sunt ușori, confortabili şi nu au nevoie de baterii.

Televizorul poate fi conectat la Internet prin portul LAN sau Wi-Fi, are acces la aplicațiile specifice unui Smart TV, browser web Opera și posibilitatea de a fi controlat prin intermediul unui iPhone sau telefon cu Android.

BRAVIA KD-84X9005 are dimensiunile 213,7 x 113,6 x 9,0 cm și cântărește 80 de kg fără stativ.

Televizorul este compatibil cu standardele de transmisie analogice, digital terestru (DVB-T), digital satelit (DVB-S) și digital cablu (DVB-C).

În România, Sony BRAVIA KD-84X9005 se gaseste deja in ofertele magazinelor,  la un preț de aproximativ 26000 Euro.

Sursă: Sony

1 comentariu

  1. Scurtu Sorin Izvoraş

    16 aprilie 2013 la 05:55

    Actuala TV3D va fi “ajutata” sau inlocuita de TV3D existenta inca din Anul 1995,creata de mine.
    Functioneaza fara dispozitive intermediare(tip ochelari), pe relativ ori ce tip de display de buna calitate, imaginea este socanta (pozitiv), iar costurile sunt relativ scazute.Pe unul ceva mai modest, imagine este S sau U- HD- foto(tip 4k sau 8K).
    Nu am reusit sa impun inventia(inventiile), in primul rind din cauza neincrederii si obisnuitelor pareri negativiste ale conationalilor si specialistilor- Nu au reusit ei francezii, japonezii sau americanii, si te lauzi d-ta cu asta, – sau – Pleaca domnule in strainatate si arat-o acolo- acesta fiind un oficial).
    Am dat alte doua inventii “la schimb” pentru a fi ajutat in tara(pe baza uneia dintre ele , “cineva” a ajuns director la un mare institut ”via Anglia”, insa si acolo a cam facut prapad, asa ca a fost dat afara,- insa nu am primit decat promisiuni si incercari de a fi “fentat” si cu acestea doua(TV3D pentru o singura persoana si TV3D pentru mai multe-respectiv cite pot vedea ecranul.
    Revin cu aceste informatii, deoarece a cam venit momentul de cotitura in aceasta privinta, mai ales prin prizma relativei stopari a progresului TV3D actuale si a problemelor vizuale inerente unui proces semi-artificial.
    Cu stima
    Izvoras Sorin Scurtu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri