GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Televizoarele inteligente pot avea probleme de securitate

Autor: Echipa GiZ

Cercetătorii firmei malteze de securitate ReVuln au descoperit recent o modalitate prin care pot accesa neautorizat aproape orice funcție a televizoarelor inteligente Samsung.

Vulnerabilitatea este prezentă în sistemul de operare, bazat pe Linux, cu care sunt echipate televizoarele Samsung de ultimă generație.

Folosind această eroare, cercetătorii au obținut acces la  orice fișier stocat pe suportul de memorie USB atașat, la camera video și la microfonul integrat.

O persoană rău intenționată, care cunoaște adresa IP a dispozitivului, ar putea să vadă și să asculte ce se petrece în fața televizorului, ori să modifice diferite funcții.

ReVuln demonstrează printr-un clip video, denumit sugestiv „The TV is watching you”, că poate avea acces la setările televizorului, lista de canale, aplicațiile instalate, navigarea pe internet și rețelele sociale.

Mai mult, cercetătorii au demonstrat că pot instala și programe prin care să obțină controlul complet al televizorului.

Probleme similare au mai fost identificate și în luna martie 2012, odată cu lansarea noii game Smart TV Samsung. În cele patru serii Smart TV,  Samsung are un număr de 11 modele cu microfon și cameră încorporate: trei versiuni în seria 8000 cu plasmă, trei TV LED 7500 ,  patru în seria LED 8000 și un model din gama de vârf LED 9000.

Samsung nu a dorit să comenteze descoperirea celor de la ReVuln, dar anterior au susținut că sunt preocupați de securitatea produselor proprii și investighează posibilele nereguli.

Contactat de NBC,  Luigi Auriemma – cofondatorul firmei ReVuln – a declarat că vulnerabilitatea poate fi exploatată de la distanță, dar atacatorul trebuie să aibă acces la rețeaua locală la care este conectat televizorul.

Cum majoritatea televizoarelor inteligente rulează o versiune personalizată de Linux, asemenea probleme ar putea apărea și în cazul modelelor comercializate de alte firme.

Până la lansarea unei soluții oficiale din partea producătorilor, cea mai simplă modalitate de protecție este securizarea propriei rețele locale, în special a conexiunilor fără fir.

Surse: NBC,  The Security Ledger

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri