Canon EOS 1000D

Daca despre Nikon D40 spuneam ca este un aparat foto pentru entuziastii amatori de fotografie, cu Canon EOS 1000D este un pic alta poveste. Canon EOS 1000D poate fi deja pus la treaba fara probleme in studiouri foto, la pictoriale pentru ziare si reviste sau in mana unui paparazzi. La aproximativ 1730 de lei (fara obiectiv), Canon EOS 1000D este destul de accesibil, dar nici pe departe la fel de titrat precum EOS 1-D Mark III, vedeta profesionista de la Canon.

In fapt, Canon EOS 1000D este o copie destul de fidela a modelului Canon EOS 450D din care au fost scoase cateva elemente de performanta pentru a putea fi vandut la un pret mai mic. N-ar fi rau sa ne uitam intai la cateva caracteristici tehnice:

  • senzor CMOS de 10,1 MP
  • ISO 100 – 1600
  • fotografiere in rafala cu 3 cadre pe secunda
  • LCD 2,5″ – rezolutie 230.000 px
  • stocare – carduri SD / SDHC
  • focalizare automata, sistem de curatare a prafului de pe senzorul de imagine, sistem software de inpaturare a petelor de praf din imagini
  • autonomie – 500 de cadre
  • greutate – 502 g cu baterie

Este de remarcat faptul ca Canon EOS 1000D se vinde in mod normal fara obiectiv sau „body only” in engleza. Avand in vedere ca obiectivul este un element extrem de important pentru un aparat foto DSLR, Canon iti lasa libertatea de a-l alege singur, in functie de rezultatele dorite. Exista obiective de 300 de lei sau obiective de 3000 de lei in functie de calitatea lentilelor si dotarile dehnice asa ca obiectivul poate fi un subiect interminabil pentru o discutie intre fotografii profesionisti.

Daca pretentiile sunt mari si buzunarul e mic Canon EOS 1000D e alegerea ideala
Daca pretentiile sunt mari si buzunarul e mic Canon EOS 1000D e alegerea ideala

Canon EOS 1000D este un aparat foto modern, fiind lansat pe piata anul trecut si imprumuta multe caracteristici de la fratiorii mai pricopsiti. Are de pilda sistem de curatare a prafului de pe senzorul de imagine. La fiecare pornire a aparatului, un motoras scutura senzorul de imagine cu o frecventa foarte mare astfel ca particulele de praf (daca au reusit sa intre in corpul aparatului) sunt inlaturate. De asemenea, Canon EOS 1000D vine cu tehnologie Live view. Cu alte cuvinte, poti vedea tot ce se intampla in cadru in timp real (cu tot cu caracteristicile imaginii) prin ecranul LCD, la fel ca prin vizorul optic. La aparatele obisnuite, exista un decalaj intre ce vezi in LCD si ce „vad” lentilele aparatului pentru ca imaginea este intai analizata de procesorul de imagine.

Spatele lui Canon EOS 1000D e plin de butoane, cum ii sade bine unui DSLR
Spatele lui Canon EOS 1000D e plin de butoane, cum ii sade bine unui DSLR

Si pentru ca vorbeam de procesorul de imagine, Canon EOS 1000D vine in tandem cu Digic III, ca si Canon EOS 450D sau Canon EOS 400D, una dintre diferentele majore dintre cele trei modele fiind faptul ca Canon EOS 1000D are un sistem de focalizare in 7 puncte in timp ce Canon EOS 400D si Canon EOS 450D au sisteme de focalizare in 9 puncte.

Numai inginerii Canon stiu ce-au pus in carcasa lui EOS 1000D
Numai inginerii Canon stiu ce-au pus in carcasa lui EOS 1000D

Canon EOS 1000D vine cu o groaza de reglaje manuale, dar se descurca excelent si in modul automat. Asta inseamna ca poate fi manuit de un fotograf iscusit care stie sa calculeze aperturi, nivele ISO focalizari in functie de distante etc., dar si de un amator care vrea sa apese pe declansator si sa se dea rotund cu noul lui aparat DSLR.

Ar fi prea mult sa scriem aici despre tot ce stie sa faca Canon EOS 1000D, dar sper ca ti-ai facut macar o idee daca merita o investitie. Un test amanuntit poti vedea totusi aici.

2 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!