Canon EOS 1D X – performanțe impresionante pentru noua generație DSLR de la Canon

Canon EOS 1D X – performanțe impresionante pentru noua generație DSLR de la Canon

Dacă în urmă cu câteva săptămâni aveam parte de primele zvonuri legate de lansarea unei noi generații de camere foto profesionale DSLR Canon, se pare că pe data de 18 octombrie aceste informații s-au adeverit, iar Canon a lansat oficial modelul EOS 1D X, menit să înlocuiască mai puțin performantele EOS-1D Mark IV și EOS-1Ds Mark III.

Noua cameră foto de la Canon este considerată cel mai performant model EOS, creat până în acest moment de producătorul japonez. Acest fapt se datorează în mare măsură procesorului DIGIG 5+, capabil de performanțe de până la trei ori mai mari decât procesoarele precedente DIGIC 5.Principalele avantaje ale acestui nou procesor, constau în faptul că este capabil să lucreze cu volume impresionante de date, precum și în îmbunătățirea privind reducerea zgomotului din imagini.

Canon EOS 1D X este un DSLR de 18,1 megapixeli. Performanțele de care este însă capabil sunt impresionante. Astfel, modelul este proiectat să realizeze până la 14 cadre pe secundă, oferind 61 de puncte de focalizare, dintre care 41 sunt în cruce. Senzorul de expunere are parte de propriul său procesor DIGIC 4, în vreme ce întârzierea la declanșare este doar de 36 de milisecunde, un număr care indică caracterul sportiv al aparatului.

Canon EOS-1D X - DSLR pentru fotografii profesionisti
Canon EOS-1D X - DSLR pentru fotografii profesionisti

Senzorul Full Frame permite înregistrarea de filme full HD (1920 x 1080 pixeli), oferind în același timp o serie de setări manuale privind controlul expunerii, focalizării sau numărul de cadre filmate pe secundă.

În ceea ce privește designul și construcția modelului, EOS 1D X este gândit ca un aparat rezistent, conceput dintr-un aliaj de magneziu, fiind echipat cu un ecran de 3,2 inch. Este de menționat și sistemul Canon EOS Integrated Cleaning, sistem folosit pentru curățarea și protejarea senzorului de particule de praf.

Canon EOS-1D X - disponibil incepand cu luna martie 2012
Canon EOS-1D X - disponibil incepand cu luna martie 2012

Împreună cu acest nou model, Canon a lansat încă un dispozitiv. Este vorba despre WFT-E6, un transmițător wireless folosit pentru transferul de imagini.

Noul model Canon EOS 1D X va putea fi achiziționat începând cu luna martie 2012. Prețul oficial al aparatului este de 6800 de dolari. Așteptăm însă mai multe detalii referitoare la acest aspect din partea Canon România, pentru a vedea care va fi prețul de comercializare la noi în țară.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!