GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Canon EOS 1D X – performanțe impresionante pentru noua generație DSLR de la Canon

Autor: Echipa GiZ

Dacă în urmă cu câteva săptămâni aveam parte de primele zvonuri legate de lansarea unei noi generații de camere foto profesionale DSLR Canon, se pare că pe data de 18 octombrie aceste informații s-au adeverit, iar Canon a lansat oficial modelul EOS 1D X, menit să înlocuiască mai puțin performantele EOS-1D Mark IV și EOS-1Ds Mark III.

Noua cameră foto de la Canon este considerată cel mai performant model EOS, creat până în acest moment de producătorul japonez. Acest fapt se datorează în mare măsură procesorului DIGIG 5+, capabil de performanțe de până la trei ori mai mari decât procesoarele precedente DIGIC 5.Principalele avantaje ale acestui nou procesor, constau în faptul că este capabil să lucreze cu volume impresionante de date, precum și în îmbunătățirea privind reducerea zgomotului din imagini.

Canon EOS 1D X este un DSLR de 18,1 megapixeli. Performanțele de care este însă capabil sunt impresionante. Astfel, modelul este proiectat să realizeze până la 14 cadre pe secundă, oferind 61 de puncte de focalizare, dintre care 41 sunt în cruce. Senzorul de expunere are parte de propriul său procesor DIGIC 4, în vreme ce întârzierea la declanșare este doar de 36 de milisecunde, un număr care indică caracterul sportiv al aparatului.

Canon EOS-1D X - DSLR pentru fotografii profesionisti

Canon EOS-1D X - DSLR pentru fotografii profesionisti

Senzorul Full Frame permite înregistrarea de filme full HD (1920 x 1080 pixeli), oferind în același timp o serie de setări manuale privind controlul expunerii, focalizării sau numărul de cadre filmate pe secundă.

În ceea ce privește designul și construcția modelului, EOS 1D X este gândit ca un aparat rezistent, conceput dintr-un aliaj de magneziu, fiind echipat cu un ecran de 3,2 inch. Este de menționat și sistemul Canon EOS Integrated Cleaning, sistem folosit pentru curățarea și protejarea senzorului de particule de praf.

Canon EOS-1D X - disponibil incepand cu luna martie 2012

Canon EOS-1D X - disponibil incepand cu luna martie 2012

Împreună cu acest nou model, Canon a lansat încă un dispozitiv. Este vorba despre WFT-E6, un transmițător wireless folosit pentru transferul de imagini.

Noul model Canon EOS 1D X va putea fi achiziționat începând cu luna martie 2012. Prețul oficial al aparatului este de 6800 de dolari. Așteptăm însă mai multe detalii referitoare la acest aspect din partea Canon România, pentru a vedea care va fi prețul de comercializare la noi în țară.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri