Canon G12 – compacta cu pretentii – poze, specificatii, preturi

Primăvara acestui an ne-a adus două camere foto din gama G a celor de la Panasonic, G2 şi G10, adresate unui public-tintă diferit.

Iată că nu a durat decât câteva luni până când si cei de la Canon au ieşit la rampă cu un nou produs cu acronimul G, care luptă într-unul dintre cele mai competitive segmente: prosumer compact.

Este vorba despre Canon G12, urmaşul direct al lui G11. Chiar dacă nu aş fi menţionat relaţia de “rudenie” dintre cele două camere, aceasta ar fi fost uşor de identificat, întrucât ambele camere au practic acelaşi design. Evident, Canon a preferat să fie conservatoare în acest caz atât pentru a reduce costurile de fabricaţie, cât şi pentru a se concentra pe specificaţiile tehnice.

Dotări tehnice

G12, noua arma a celor de la Canon in gama prosumer compact

Canon G12 realizează fotografii pe baza senzorului CCD cu capacitatea de 10 MP, care oferă un zoom optic de 5x şi o distanţă focală de 28-140mm. Pentru balansul de alb, aparatul oferă opt setări prdefinite, dar şi posibilitatea de a selecta propriile valori, în funcţie de preferinţe: Automatic, Cloudy, Custom, Daylight, Fluorescent, Fluorescent H, Tungsten, Underwater şi Flash. Pe lângă JPEG, fotografiile pot fi realizare şi în format RAW, iar rezoluţia maximă a acestora este 3648 x 2048 pixeli.

Unul dintre punctele forte ale lui G12 este prezenţa funcţiei HDR, care permite o diversificare semnificativă a luminozităţii unei fotografii, indiferent că vorbim de apusul soarelui său de bătaia directă a razelor acestuia.

Imaginile pot fi previzualizate pe display-ul LCD cu o diagonală de 2.8”, care beneficiază de avantajul de a fi rabatabil, ceea ce uşurează semnificativ manevrabilitatea din punctul de vedere al utilizatorului.

Pozitionarea functiilor lui G12 pe spatele aparatului

Pasionaţii de clipuri video vor aprecia posibilitatea de a înregistra în format HD, o opţiune care tinde să devină standard pe camerele foto cu pretenţii. Astfel, Canon G12 înregistrează în format 720p (1280×720) cu 24 sau maxim 30 de cadre pe secundă, însă formatul fişierului este mai puţin inspirat: MOV, specific playerului Quick Time, mai puţin sau aproape deloc utilizat în prezent.

Stocarea datelor se realizează exclusiv pe carduri de tip SD (SD şi SDHC), Canon renunţând la rândul său la formatul xD, pe lângă faptul că nu oferă compatibilitate pentru formatul Compact Flash. În orice caz, disponibilitatea pe piaţă a cardurilor SD este suficient de mare pentru a nu produce probleme din acest punct de vedere.

Display-ul LCD este de tip rabatabil

Un aparat foto din gama prosumer compact trebuie să respecte o simplitate specifică, iar dimensiunile lui G12 sunt caracteristice acestui segment: 48.3 x 112.1 x 76.2 mm. De asemenea, greutatea de aproximativ 350 de grame nu va pune probleme în utilizarea propriu-zisă a aparatului.

Disponibilitate şi preţ

Preţul cu care va fi comercializat Canon G12 nu a fost încă anunţat, însă având în vedere segmentul de piaţă din care face parte acesta nu va fi unul tocmai accesibil tuturor utilizatorilor. Pe de altă parte, preţul va reprezenta un factor important de decizie pentru utilizatori, în special în contextul economic actual şi al ofertelor puternice sosite din partea rivalilor de la Nikon sau panasonic pe acest segment. Lucrurile se vor clarifica însă spre finalul lunii octombrie, atunci când G12 îşi va face apariţia în magazine.

Un comentariu

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!