GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Canon Powershot A590 IS – pareri, preturi, specificatii

Autor: Echipa GiZ

Canon Powershot A590 IS nu este nici pe departe frumoasa balului, dar la un pret de aproximativ 480 lei este una dintre cele mai bune optiuni pentru amatorii cu buget restrans. Powershot A590 IS poate purta chiar si lentile de conversie ca aparatele DSLR, iar cei 8 megapixeli ai senzorului sunt de ajuns pentru a prinde niste cadre perfecte de vacanta. Ce stie sa faca Powershot A590 IS? O privire pe specificatiile tehnice te poate lamuri in cateva secunde.

  • senzor CCD de 8 megapixeli
  • zoom optic 4x
  • ecran LCD de 2,5 inci
  • filmare la rezolutie VGA (640 x 480 de pixeli)
  • sistem de focalizare TTL AiAF in 9 puncte
  • sensibilitate ISO intre 80 si 1600
  • stocare – carduri SD, SDHC, MMC, MMCplus, HC MMCplus
  • sisteme de detectare a miscarii, a fetelor, de orientare a camerei
  • 12 moduri scena predefinite
  • greutate 175 g, fara baterii si card de memorie

Canon Powershot A590 IS este o fotocamera compacta, pentru amatori. Powershot A590 IS reprezinta clar ideea ca ii poti da pe mana un aparat foto unui copil de 5 ani care iti face o poza clara si frumoasa doar apasand declansatorul. Cu toate astea, Powershot A590 IS nu este doar o cameta foto point & clic, ci vine cu reglaje de focalizare, de sensibilitate a senzorului (ISO), de echilibrare a luminozitatii, a culorilor s.a.m.d., ca sa nu ia din placerea unui perfectionist.

Powershot A590 IS – raport excelent intre pret si calitate

Powershot A590 IS – raport excelent intre pret si calitate

Daca vesi IS in denumirea unei fotocamere Canon asta inseamna ca are sistem de stabilizare al imaginii. La Powershot A590 IS, chestia asta se intampla intr-un mod complex. Pe de-o parte exista sistemul lens shift (miscare a lentilei) care compenseaza miscarea mainii in timp ce fotografiezi, iar pe de alta, Powershot A590 IS are un senzor care detecteaza miscarea in cadru si regleaza automat sensibilitatea ISO a aparatului ca sa nu-ti iasa poza incetosata.

Powershot A590 IS nu numai ca detecteaza fetele intr-un cadru, dar le poti chiar selecta. Astfele, in momentul in care declansezi, fotocamera elimina efectul de ochi rosii si regleaza nivelul de alb astfel incat sa iasa tenul de o culoare cat mai naturala.

In afara de display-ul cu diagonala de 2,5 inci, Powershot A590 IS vine cu un vizor optic. Sfatul meu este sa inchizi LCD-ul si sa te folosesti doar de vizor. Ecranul consuma multa energie din cele doua baterii AA alcaline sau NiMH cu care se “hraneste” camera.

In spate troneaza un ecran LCD de dimensiuni generoase

In spate troneaza un ecran LCD de dimensiuni generoase

Powershot A590 IS stie sa si filmeze, dar nu este iesit din comun la capitolul asta. Ajunge la rezolutia de 640 x 480 de pixeli dar numai la viteza de 20 de cadre pe secunda. Daca vrei o filmare fluenta, la 30 de cadre pe secunda, va trebui sa te multumesti cu rezolutia mult mai mica de 320 x 240 de pixeli.

Prima achizitie pentru Powershot A590 IS va fi un card de memorie. Vine in pachet cu unul de numai 32 MB cu care vei trage doar cateva cadre in magazin, ca sa te asiguri ca aparatul functioneaza corect.

Spuneam la inceput ca Powershot A590 IS poate primi lentile de conversie tele si wide (cu unghi larg). Corect, dar iti trebuie un convertor care costa aproximativ 75 de lei (daca il gasesti in magazine), iar pentru un set aditional de lentile mai scoti vreo 300 de lei din buzunar. Practic, joaca asta de-a profesionistul te costa aproape cat camera.

Cu toate astea, Powershot A590 IS mi se pare o alegere excelenta daca vrei sa-ti cumperi acum o fotocamera pentru concediu. Raportul dintre calitate si pret este foarte bun.

Ti-ai cumparat-o? Esti multumit de ea? Spune-ne tot la comentarii!

5 comentarii

  1. Alter Ego Blog

    30 mai 2009 la 08:36

    Are o mica problema: daca lumina nu e suficienta nu te scoate din difcultate nici blitzul…

    • Marius

      30 mai 2009 la 11:45

      Pentru fotografiile de noapte iti trebuie aparatura mai specializata, ca sa iasa bine. Blitz-ul incorporat nu e o functie pentru calitate, ci mai mult ca sa se vada ceva in fotografii.

  2. Alter Ego Blog

    2 iunie 2009 la 09:14

    Nu e vorba de noaptea, chiar si la pranz daca se innoreaza fotografiile risca sa iasa in ceata cu acest aparat foto…

  3. GABI

    12 noiembrie 2009 la 01:25

    Face niste poze super. La al meu s-a ars ecranul. M-ar interesa de unde as putea cumpata unul. Ma poate ajuta cineva???? Adresa mea de e-mail: g.joldea@yahoo.com Multumesc!

  4. gabriel

    26 februarie 2012 la 16:09

    unde as putea sa gasesc un obiectiv pentru acest model de aparat

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri