GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Canon PowerShot N – o cameră foto compactă deosebită

Autor: Echipa GiZ

Canon este unul dintre producătorii importanți de aparate foto adresându-se atât profesioniștilor cât și amatorilor pasionați de fotografie. Dacă în septembrie Canon a prezentat modele performante, pentru CES a ales să prezinte mai multe camere compacte, cea mai interesantă părând a fi PowerShot N.

Noul model iese în evidență, în primul rând, prin design. Canon a construit o carcasă foarte compactă și simetrică. PowerShot N are dimensiunile 78.6 x 60.2 x 29.3mm, 174 g și pare o cameră de buzunar.

Totuși, Canon a echipat noul model cu un senzor CMOS 1/2,3 inch de 12,1 MP, zoom optic de 8x și digital de 4X. Obiectivul are o distanță focală între 5.0 – 40.0 mm permițând și realizarea de fotografii macro.

Sensibilitatea ISO este cuprinsă între 80 și 6400, aparatul putând fi setat în modul auto și realizând clipuri video Full HD la 24 fps sau 720p la 32 fps.

PowerShot N este controlată în întregime prin intermediul ecranului tactil de 2,8 inch, de tip TFT LCD capacitiv. Ecranul este mobil și poate fi ridicat pentru a oferi o mai mare ușurință în utilizare.

Camera are un sistem hibrid de focalizare și detectare facială ce promite realizeze automat și rapid reglajele necesare pentru surprinderea imaginilor dorite. De asemenea, aparatul alege în mod automat o modalitate de stabilizare optică a imaginii în funcție de condițiile de mediu.

Canon susține că dorește să impulsioneze creativitatea utilizatorilor PowerShot N prin includerea unui nou mod de imagine. Denumit Creative Shot, acesta analizează automat fotografia și realizează un număr de 5 imagini prin modificarea luminozității și culorilor.

Am putea spune că PowerShot N încorporează Instagram sau soluții similare de modificare a fotografiilor prin aplicarea de filtre, devenite foarte populare în ultima perioadă.

Canon PowerShot N va fi disponibilă începând cu luna aprilie 2013 la un preț de cca. 300 dolari, aproximativ 1300 lei.

Sursă: Canon

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri