Canon PowerShot N – o cameră foto compactă deosebită

Canon este unul dintre producătorii importanți de aparate foto adresându-se atât profesioniștilor cât și amatorilor pasionați de fotografie. Dacă în septembrie Canon a prezentat modele performante, pentru CES a ales să prezinte mai multe camere compacte, cea mai interesantă părând a fi PowerShot N.

Noul model iese în evidență, în primul rând, prin design. Canon a construit o carcasă foarte compactă și simetrică. PowerShot N are dimensiunile 78.6 x 60.2 x 29.3mm, 174 g și pare o cameră de buzunar.

Totuși, Canon a echipat noul model cu un senzor CMOS 1/2,3 inch de 12,1 MP, zoom optic de 8x și digital de 4X. Obiectivul are o distanță focală între 5.0 – 40.0 mm permițând și realizarea de fotografii macro.

Sensibilitatea ISO este cuprinsă între 80 și 6400, aparatul putând fi setat în modul auto și realizând clipuri video Full HD la 24 fps sau 720p la 32 fps.

PowerShot N este controlată în întregime prin intermediul ecranului tactil de 2,8 inch, de tip TFT LCD capacitiv. Ecranul este mobil și poate fi ridicat pentru a oferi o mai mare ușurință în utilizare.

Camera are un sistem hibrid de focalizare și detectare facială ce promite realizeze automat și rapid reglajele necesare pentru surprinderea imaginilor dorite. De asemenea, aparatul alege în mod automat o modalitate de stabilizare optică a imaginii în funcție de condițiile de mediu.

Canon susține că dorește să impulsioneze creativitatea utilizatorilor PowerShot N prin includerea unui nou mod de imagine. Denumit Creative Shot, acesta analizează automat fotografia și realizează un număr de 5 imagini prin modificarea luminozității și culorilor.

Am putea spune că PowerShot N încorporează Instagram sau soluții similare de modificare a fotografiilor prin aplicarea de filtre, devenite foarte populare în ultima perioadă.

Canon PowerShot N va fi disponibilă începând cu luna aprilie 2013 la un preț de cca. 300 dolari, aproximativ 1300 lei.

Sursă: Canon

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!