GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Nikon D5100 DSLR – pentru amatorii pasionaţi de fotografie

Autor: Echipa Giz.ro

Nikon a lansat în luna aprilie modelul NIkon D5100, un DSLR care încearcă să se adreseze unei palete cât mai largi de utilizatori. Acest lucru este evidenţiat de designul, construcţia şi caracteristicile tehnice ale produsului, care “trădează” formatul compact impus de predecesorul D5000 şi unele dotări ale produselor mai performante, cum ar fi D7000.

Design şi construcţie

Încă de la prima vedere, Nikon D5100 se remarcă prin dimensiuni sensibil mai reduse decât predecesorul său D5000, 128×97×79 mm, ceea ce înseamnă o manevrabilitate îmbunătăţită a aparatului. Acest lucru se traduce şi printr-o micşorare a masei tatale, care ajunge acum la 560 de grame cu acumulator şi card de memorie incluse. Designul este uşor rotunjit comparativ cu D5000, iar poziţionarea butoanelor a fost reconfigurată.

Tot la capitolul design merită menţionat display-ul LCD cu diagonală de 3” care oferă o rezoluţie VGA de aproximativ 9210.000 de pixeli şi se rabatează orizontal pentru a oferi o nouă perspectivă, inclusiv pentru utilizarea unui trepied. De asemenea, a fost adăugată facilitatea LiveView, care permite realizarea fotografiilor din orice unghi.

Nikon D5100, o camera inteligenta pentru publicul amator

Dotări tehnice

Nikon D5100 împrumută câteva tehnologii prezente pe modelul superior din gama D7000, printre acestea figurând senzorul de 16.2 MP şi procesorul de imagine EXPEED2. La acestea se adaugă 11 puncte de focalizare, interval ISO cuprins între 100 şi 6400 şi o cadenţă de 4 cadre pe secundă la declanşare.

Printre opţiunile introduse la modulul de fotografiere se numără NightVision, care permite fotografierea pe timp de noapte cu ISO de până la 102400, High Dynamic Range, care realizează o fotografie prin combinarea imaginii captate la diferite expuneri sau cel de culoare selectivă, în care fotografia este preponderent monocromă, însă include trei culori.

Display-ul lui D5100 se rabateaza orizontal

Îmbunătăţiri se remarcă şi la capitolul clipuri video, care acum pot fi înregistrate la rezoluţie FullHD 1080p cu 30 de cadre pe secundă şi sunet stereo. Filmarea se poate realiza şi prin focalizare automată continuă, însă unul dintre aspectele cele mai interesante este că filmele pot fi editate direct pe display-ul LCD al aparatului datorită programului software dedicat.

DSLR-ul vine cu un sistem de curăţare a prafului de pe senzorul de imagine şi un sistem de control al fluxului de aer, elemente vitale în cazul utilizării în medii mai puţin “curate”.

În ceea ce priveşte conectivitatea, D5100 dispune de conector HDMI pentru redarea clipurilor video pe un televizor compatibil, port USB, ieşire video de tip PAL şi NTSC şi jack de 3.5 mm.

Microfonul ME-1

Microfonul asigura un sunet de calitate pentru clipurile HD

Jack-ul de 3.5 mm poate fi utilizat pentru conectarea noului microfon ME-1 lansat de Nikon împreună cu modelul D5100. Acesta este compatibil inclusiv cu modelul D7000 şi permite înregistrarea sunetului la o calitate mai bună decât în mod clasic prin diminuarea zgomotului de fond.

Disponibilitate şi preţ

Nikon D5100 este deja disponibil în magazine de comerţ electronic la un preţ de 3500 lei, iar unele dintre acestea oferă gratuit la achiziţionarea modelului o geantă şi/sau un card de memorie Sandisk cu capacitatea de 8 GB.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri