Samsung Galaxy Camera – Smartcamera cu Android 4.1 şi conexiune 3G

Probabil că titlul te induce puţin în eroare, dar trebuie să te obişnuieşti cu asta: aşa cum telefonul a devenit smartphone, aşa şi camera foto devine smartcamera dacă are un sistem de operare precum Android. Este şi cazul lui Samsung Galaxy Camera, prima cameră foto compactă produsă de Samsung care utilizează Android şi care a fost lansată la IFA 2012.

De la bun început trebuie să spunem că este o cameră foto diferită substanţial de Nikon Coolpix S800c, care a devenit cu numai câteva zile în urmă prima cameră foto compactă cu Android.

Samsung Galaxy Camera iese în evidenţă prin dimensiunile mai mari decât ale unei camere foto compacte obişnuite, iar principalul vinovat de acest lucru este ecranul Super Clear Touch cu diagonala de 4.8” şi rezoluţie HD.

Cu o greutate de 305 grame, camera nu oferă o aderenţă foarte bună în mâini, însă plasticul texturat de pe margine este plăcut la atingere. Pe suprafaţa camerei se remarcă doar butonul de pornire/oprire, cel care activează zoom-ul şi un altul pentru flash, întrucât restul comenzilor se realizează prin intermediul ecranului sensibil la atingere.

Camera mizează pe un senzor CMOS de 16.3 MP şi înregistrează în format Full-HD cu 30 de cadre pe secunde, iar dotările tehnice specifice de regulă smartphone-urilor sunt cel puţin interesante: procesor quad-core cu frecvenţa de 1.4 GHz, conectivitate 3G, Wi-Fi, bluetooth 4.0, GPS şi Glonass, 8 GB pentru stocarea datelor şi alţi 50 GB oferiţi gratuit prin Dropbox.

Samsung Galaxy Camera, prima compacta cu Android de la Samsung

Sistemul de operare

Meniul camerei este foarte uşor de utilizat, iar ecranul touchscreen îţi permite să focusezi imediat imaginea şi să realizezi poze printr-o simplă apăsare a display-ului. Teoretic beneficiază şi de comenzi vocale, însă colegii noştri nu au putut testa această caracteristică în mediul zgomotos de la conferinţa Samsung.

Evident, există numeroase aplicaţii de editare pentru fotografii şi clipuri video, printre care şi Video Maker, dar şi multe altele pe care le poţi instala din Google Play Store. Sistemul de operare Google Android 4.1 Jelly Bean funcţionează practic la parametri obişnuiţi: poţi naviga pe internet pentru a trimite pozele direct pe Facebook sau alte reţele sociale, poţi verifica mail-uri, poţi instala jocuri şi, în general, îl poţi folosi ca pe un smartphone.

Meniul lui Samsung Galaxy Camera

Accesorii pentru Galaxy Camera

Că Samsung mizează puternic pe noua cameră foto cu Android este evident şi datorită numeroaselor accesorii prezentate la IFA 2012: pe lângă banelele blitz-uri externe, au fost prezentate şi accesorii precum huse sau dispozitive pentru transportul camerei.

Samsung Galaxy Camera se bucura de numeroase accesorii

Disponibilitate şi preţ

Din păcate, Samsung nu a oferit niciun fel de informaţii cu privire la lansarea efectivă a lui Galaxy Camera în magazine sau la preţul pe care îl va solicita pentru acest aparat foto. Până când vom afla mai multe informaţii despre aceste subiecte, te lăsăm în compania clipului video realizat de colegii noştri Andrei şi Ionuţ la IFA cu noua Samsung Galaxy Camera:

UPDATE: Samsung Galaxy Camera este disponibila in Romania pentru 2.099 RON.

6 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!