Sony HXR-NX30 și NEX-FS700 – camere video profesionale

Sony anunță două noi camere video profesionale. Este vorba despre Sony HXR-NX30 cu proiector inclus și modelul Sony NEX-FS700, cu funcția de a filma super slow-motion.

Sony NEX-FS700 se vrea a fi urmașul modelului FS100. Camera este dotată cu un senzor CMOS de 35 mm  și vine echipată cu un sistem pentru obiective E-mount interschimbabile care permit utilizatorului să opteze pentru un anumit obiectiv în funcție de situație.

Un alt avantaj pe care îl aduce acest model este faptul că permite realizarea de înregistrari video super slow-motion la o rezoluție full HD cu 120-240 fps.

Sony NEX-FS700 este dotat cu o interfață 3G-SDI și permite ca înregistrările video să fie stocate pe stick-uri de memorie sau card-uri SDXC. De asemenea, permite ca până la 99 dintre setările camerei să fie stocate pe cardul de memorie. Noua cameră foto este compatibilă și cu un adaptor care permite utilizatorului să folosească obiective A-mount.

În ceea ce privește prețul acestui model, încă nu există detalii, însă se așteaptă să fie destul de costisitoare, încadrandu-se în categoria high-end.

Sony NEX-FS700 poate realiza inregistrari video super slow-motion
Sony NEX-FS700 poate realiza inregistrari video super slow-motion

Sony HXR-NX30 este cel de-al doilea model de cameră de filmat profesională, anunțat de producător. Dispozitivul se adresează acelor utilizatori care sunt în căutarea unui model ușor de transportat. Camera nu are sistem pentru obiective interschimbabile însă este dotat cu un obiectiv fix Carl Zeiss Vario-Sonnar.

De asemenea, acest model este dotat cu un senzor Exmor R CMOS de aproximativ 1/3 inch. HXR-NX30 poate realiza înregistrări la o rezoluție de 1920 x 1080 la 60p, 30p și 24p dar și ca 60i și 720/60p.

Sony HXR-NX30 este dotat cu proiector
Sony HXR-NX30 este dotat cu proiector

Înregistrările video sunt salvate în format AVCHD, însă spre deosebire de NX-FS700 care le salvează pe cardul de memorie, acest model se folosește de memoria internă de 96 GB.

De asemenea, unul dintre cele mai interesante aspecte pe care le aduce Sony HXR-NX30 este faptul că are integrat un proiector care poate reda înregistrări de 100 de inch de la o distanță de 5 metri.  Prețul acestui model este de aproximativ 11000 RON.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!