Care a fost primul vostru calculator?

Va mai aduceti aminte care au fost primele voastre calculatoare? Ce configuratii aveau, prin ce an vi le-ati luat si ce aplicatii rulati pe ele? O sa incep eu cu ale mele, si apoi va invit sa postati si voi comentariile voastre.

Intai de toate am avut un 186 cu ecran monocrom de 12″, 128 Kb memorie RAM si stocare de 1 MB. Nu incapea Windows-ul si nu prea l-am utilizat prea mult. Oricum, asta se intampla cam prin 1994. Mai multe va voi spune despre urmatorul.

Cand eram prin clasa a 6-a, adica in 97-98, am primit un calculator nou: K6-2 la 300 Mhz, 32 MB RAM, HDD 3,2 GB si placa grafica S3 Virge de 2 MB, plus ecran color de 14″. O bijuterie le vremea ei. Rula Windows 95, apoi a rulat si 98, ba chiar am incercat si XP-ul dupa ce i-am facut un upgrade la 64 Mb RAM. Dar nu a mers. Cum pe vremea aceea eram pasionat de jocuri, pot spune ca sistemul isi lua zilnic portia de Ignition, Total Anihilation, Warcraft 2 si 3, Starcraft si chiar Diablo 3 Diablo 2.

Un calculator longeviv (nu e chiar cel din poza, dar ceva asemanator)
Un calculator longeviv (nu e chiar cel din poza, dar ceva asemanator)

Abia cand eram prin clasa a 10-a am primit alt sistem, pana atunci K6-2 -ul si-a facut pe deplin meseria. Si probabil si-o mai face si acum, pentru ca a ajuns la niste copii amarati din satul bunicii. Asta de longevitate la un calculator!

La voi care a fost primul calculator si ce va mai aduceti aminte despre el? Astept raspunsurile cu interes. :P

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!