GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Configurare calculator de top pentru jocuri, grafică şi editare video

Autor: Echipa Giz.ro

Un calculator performant capabil să redea cele mai noi jocuri are nevoie de componente hardware pe măsură pentru a asigura o viteză cât mai bună, dar şi de un sistem de răcire adecvat.

După ce am văzut împreună ce tip de computer personal ne putem construi singuri pentru un sistem de buget şi unul cu performanţe medii, a venit momentul să apelăm la artileria grea: în acest articol, îţi prezentam câteva opţiuni interesante pentru configurarea unui sistem de top, ideal pentru jocuri, grafică sau editare video.

Teoretic, când vorbim despre astfel de configuraţii, preţul este ultimul lucru la care ne gândim. Totuşi, aşa cum vei vedea şi pe parcursul acestui articol, există şi câteva excepţii foarte bine definite.

În primul rând, cele mai performante componente au preţuri prohibitive pentru cei mai mulţi dintre noi, chiar dacă avem bugetul necesar pentru un sistem de top. De aceea, vom alege componente din gama high-end, însă vom analiza şi preţurile pentru a alege opţiunea cea mai adecvată.

În al doilea rând, există componente care sunt prea puternice chiar şi pentru cele mai drastice cerinţe, motiv pentru care achiziţia unora care oferă performanţa brută la superlativ nu este întotdeauna justificată.

Platformă Intel sau AMD?

Intel domină autoritar piaţa în segmentul procesoarelor pentru calculatoare, însă această dominaţie este cu atât mai evidentă în cazul componentelor pentru jocuri şi editare video. Odată cu lansarea noilor procesoare Ryzen de la AMD, Intel se vede însă din nou concurată de către rivalul care se zbătuse în mediocritate timp de un deceniu.

Această bine venită revenire a celor de la AMD și-a pus pus deja amprenta asupra prețurilor, iar ideea unei piețe din nou concurențiale este foarte atractivă.

Cu puţine excepţii, toate computerele de top sunt livrate cu procesoare Intel, aşa cum ai putut observa şi din articolul în care am prezentat sisteme desktop pentru jocuri. Încetul cu încetul, noile AMD Ryzen vor deveni însă și ele opțiuni demne de luat în seamă care vor fi integrate atât de către producătorii majori cât și de cei locali.

Plăci de bază

Limitarea la platforma Intel nu este benefică pentru utilizatorul final, însă cel puţin îţi uşurează misiunea pe a alege componentele potrivite. În cazul plăcii de bază, trebuie să alegi una cu socket 1151, compatibilă cu procesoarele Intel din cadrul generaţia Skylake și cu viitoarele procesoare din generația Kaby Lake care vor apărea în primele luni ale lui 2017.

În ofertele magazinelor se regăsesc numeroase opţiuni cu preturi ce depăşesc lejer 1.000 lei, însă noi ne-am oprit asupra unor modele cu preţuri ceva mai “pământeşti”: ASUS Z170 PRO GAMINGGigabyte GA-Z170-HD3P sau ASUS H110M-K.

asus z170 pro gaming

Procesoarele AMD Ryzen folosesc o nouă interfață electronică și electrică, deci este necesară achiziția unei noi plăci de bază care să ofere socket AM4. Veste bună este că toate procesoarele Ryzen vor folosi acest socket, deci am scăpat de versiuni diferite, așa cum este cazul acum, când compania folosește AM3+, FM2+ și AM1. O altă veste bună este că toate coolerele AM3+ sunt compatibile cu AM4, iar în unele cazuri pot fi refolosite chiar și modelele mai vechi făcute pentru AM3 sau AM2.

Cele mai puternice modele de plăci de bază folosesc chipsetul X370, însă dacă nu aveți nevoie de compatibilitate SLI sau CrossFire vă puteți orienta către mai micul B370, iar dacă nici overclocking-ul nu vă pasionează, un model de bază cu A370 ar trebui să fie suficient.

Noi ne-am orientat atenția către Asus PRIME X370-PROGigabyte AB350-Gaming 3 și Gigabyte GA-A320M-DS2.

Asus-PRIME-X370-PRO

Procesoare

Teoretic, procesoarele Intel dedicate segmentului de top fac parte din gama Core i7. Din păcate, acestea au de asemenea preţuri care depăşesc cu uşurinţă 1.000 lei şi ajung chiar până la 1.400 lei în cazul unora dintre cele mai performante modele.

De aceea, pe lângă Intel Core i7-6700K, vă recomandăm şi trei modele Core i5 ceva mai ieftine, dar care ar trebui să fie suficient de puternice chiar şi pentru cele mai noi jocuri disponibile pe piaţă: Intel Core i5-6400 (2,7 GHz), Intel Core I5-6500 (3,2 GHz) sau versiunea mai rapidă care vă permite și overclocking-ul Intel Core i5-6600K.

intel core i7 skylake

Noile procesoare din familia Ryzen de la AMD fac parte din familiile 7 și 5, acestea concurând în mod vizibil cu rivalii Core i7 și Coire i5 de la Intel. Conform testelor care deja sunt prezente peste tot pe Internet, noile procesoare AMD sunt ceva mai lente decât rivalii Intel, însă procentul de penalizare care variază, în funcție de test, între 0 și 25 de procente, ne spune că AMD a reușit într-adevăr să revină pe linia cea dreaptă.

Spre deosebire de oferta Intel, cea AMD este ceva mai ieftină, însă și în cazul lor va trebui să plătiți un preț piperat pentru cele mai performante modele. Pentru cei care urmăresc performanța dar vor totodată un preț ceva mai bun, AMD Ryzen 7 1700 este o opțiune bună, iar cei care vor procesoare cu preturi de achiziție care să atingă cel mult 1000 de lei pot opta pentru AMD Ryzen 5 1600 sau pentru cel mai ieftin model din gamă, modelul quad-core AMD Ryzen 5 1400.

amd-ryzen

Plăci video

Placa video este o componentă esenţială pentru jocuri, motiv pentru care îţi recomandăm să alegi cu grijă această componentă. Este important ca placa video să fie dintr-o generaţie curentă şi să aibă cel puţin 4 GB de memorie RAM, dar dacă bugetul tău este oarecum limitat există opţiuni bune şi cu 2 sau 3GB RAM.

Nvidia şi AMD oferă produse de bună calitate în acest segment, iar printre recomandările noastre se numără MSI GeForce GTX 1070 ARMOR OCGIGABYTE Radeon RX 480 G1 Gaming și ASUS GeForce GTX 1060 DUAL.

gigabyte radeon rx 480 pro gaming

Memorii RAM

Pentru a nu avea surprize neplăcute în privinţa jocurilor sau aplicaţiilor profesionale de editare foto-video, este bine să optezi pentru o cantitate de memorie de minim 8 GB RAM.

Plăcile de bază pentru procesoarele Intel din generația Skylake funcționează cu memorii DDR4, însă cei care doresc să-și păstreze mai vechile memorii DDR3 pot găsi totuși câteva modele mai ieftine care au păstrat compatibilitatea. Puteți arunca o privire către HyperX Fury Black, Corsair Vengeance LPX sau ceva mai ieftinele Kingston ValuerRAM.

hyperx fury black

Hard-disk-uri

Lucrurile devin interesante când ajungem la categoria unităţilor de stocare. În primul rând, avem nevoie de un HDD cu o capacitate cât mai mare, sau mai bine zis de două HDD-uri, iar în al doilea rând avem nevoie de o viteză cât mai bună. Soluţia ideală ar fi un Solid State Drive, însă acestea au capacităţi reduse. Compromisul? Unul sau două HDD-uri clasice de capacitate mare pentru date şi un SSD pentru sistemul de operare, pentru ca pornirea PC-ului şi gestionarea aplicaţiilor să fie mai rapide.

La categoria HDD-uri te poţi orienta spre Seagate Barracuda 2 TB (410 lei), Western Digital Purple 2 TB (460 lei) sau Western Digital Red 2 TB (500 lei), iar în privinţa SSD-urilor poţi opta pentru SSD Kingston UV400 240 GB (410 lei), SSD Samsung 850 EVO 250 GB (400 lei) sau SSD Intel 2500 Series 240 GB (400 lei).

SSD-urile asigura o viteza mai buna in sistemul de operare

SSD-urile asigura o viteza mai buna in sistemul de operare

Unităţi optice

Unitatea optică şi-a pierdut semnificativ din importanţă în cadrul unui sistem de calcul. Pe de o parte, stick-urile USB sunt acum mult mai populare datorită uşurinţei de utilizare prin copierea şi ştergerea repetată a datelor, a portabilităţii superioare, a capacităţii mult mai variabile şi a preţurilor scăzute. În plus, serviciile de tip cloud beneficiază de numeroase funcţii care fac ca utilizarea bătrânelor discuri să devină ineficientă.

De aceea, noi îţi recomandăm să renunţi complet la achiziţionarea unei unităţi optice, mai ales că este o componentă pe care o vei putea adăuga cu uşurinţă pe viitor dacă chiar vei avea nevoie. Într-o astfel de situaţie puţin probabil, poţi cumpăra un DVD-RW Asus pentru 85 lei.

Unitatea optica poate fi eliminata de pe lista de achizitii

Unitatea optica poate fi eliminata de pe lista de achizitii

Carcase şi surse

Un computer de top are nevoie, implicit, de o carcasă atât funcţională din punct de vedere al modului în care pot fi aranjate componentele, cât şi al designului, motiv pentru care şi aici vom apela la producători renumiţi în domeniu.

Oferta este una foarte bogată, însă noi ne-am oprit asupra modelelor Thermaltake View 27 (230 lei), Antec Three Hundred Two (325 lei) şi Zalman Z11 Plus (280 lei).

Se subînţelege că sursa o vei achiziţiona separat, iar aici sfatul nostru este să te orientezi spre modele cu peste 600 W, întrucât vorbim de o cofiguratie hardware care necesită putere pe măsură. Iată câteva dintre modelele pe care le poţi achiziţiona: Seasonic M12II-620 EVO Edition Bronze (460 lei) , Corsair CS750M 80 Gold 750 W (480 lei)sau Thermaltake Smart SE 630W (300 lei).

antec three hundred

Concluzii

Configurarea unui sistem de top necesită un buget pe măsură, însă dacă nu vrei să faci niciun fel de compromis în privinţa performanţei vei trece peste acest aspect. În plus, chiar şi în acest segment poţi găsi uneori oferte foarte bune şi trebuie să ţii cont de eficienţa reală a unei componente, pentru că nu de puţine ori hardware-ul disponibil este mai puternic decât solicitările la care este acesta supus de aplicaţii sau jocuri.

În final, iată o posibilă configuraţie pentru un sistem de top, pe baza componentelor prezentate în acest ghid:

ComponentaModelPret (lei)
Placa de baza

Gigabyte GA-Z170-HD3P

625
ProcesorIntel Core I5-6500990
Placa videoGIGABYTE Radeon RX 480 G1 Gaming1.250
Memorie RAMHyperX Fury Black 8 GB230
Hard-diskWD Purple 2 TB si SSD Kingston UV400 240 GB700
Carcasa si sursaAntec Three Hundred Two și Seasonic M12II-620790
Total4.585

Alegeri inspirate şi spor la cumpărături!

40 comentarii

  1. Sorin

    22 octombrie 2011 la 12:48

    As mai avea o propunere: o propunere de configuratie de sisteme dedicate pentru prelucrare 3D: modelare 3D (3D Studio Max, Maya, Blender, SolidWorks, Artlantis, etc.), prelucrari de filme si efecte de filme, sau alte softuri foarte avansate. Placa video obligatoriu OpenGL si stocare pe (cel putin 2) HDD-uri montate in RAID. Spun asta deoarece pina acum am intilnit configuratiile dedicate pentru jocuri (ceea ce este foarte bine), dar ar fi interesanta si o categorie, ceva mai restrinsa e drept, dar pentru care nu prea am vazut „configurari de sisteme”. Ca nivel de dotare, as propune nivelul mediu, si avansat, sistemele fiind oricum destinate categoriei „high”. Multumesc

    • Daniel Popescu

      23 octombrie 2011 la 19:08

      Multumim pentru sugestie, vom analiza propunerea. Asa cum ai remarcat si tu, un impediment este segmentul foarte restrans de utilizatori care ar fi interesati de o astfel de configuratie.

  2. Andrei

    23 octombrie 2011 la 12:59

    Daniel, si nvidia face placi foarte bune din ce stiu eu? Nu au ceva gtx 580-uri? Stiu de exemplu det mars 2 de la asus care e foarte porc, dar sigur exista si alte configuratii

    • Daniel Popescu

      23 octombrie 2011 la 19:06

      Pentru segmentul de top, Nvidia are placi video GTX 580 si GTX 590.
      In cazul lui GTX 580, principala problema este pretul. Cea mai ieftina placa video cu GTX 580 costa undeva la 1.800 lei (practic ar fi dus pretul total al sistemului la peste 5.000 lei).
      Pentru GTX 590, pe langa pretul extraterestru (nu stiu cine plateste ~3.000 lei pentru o placa video…), avem si multe probleme de fiabilitate inca de la lansare:

      Practic, astea ar intra la un sistem monstruos, fara limita de pret :)

    • vali

      8 martie 2015 la 08:30

      Am in sistem personal 2x260x si cred ca la ce fac eu mie deajuns !!!

  3. Marius

    16 aprilie 2014 la 15:15

    As dori un pc strict pentru editare video….avchd si hdv….ce ai putea sa-mi recomanzi? si ca randarea video sa se faca mai rapid de ce componenta depinde? mersi anticipat!

    • Daniel Popescu

      16 aprilie 2014 la 17:51

      Pentru editare video ai nevoie de un calculator performant, cu o placa video cat mai puternica. Te poti orienta din recomandarile facute de noi in cadrul acestui articol.

    • Andrei Girbea

      16 aprilie 2014 la 18:29

      Marius, pentru editare video conteaza in primul rand procesorul, in al doilea memoria si in al treilea placa video. Asta daca nu vrei sa te uiti la cipuri dedicate, precum Nvidia Quadro. Daca da, atunci le-as pune pe locul 2, dupa procesor. Stocarea rapida de poate ajuta si ea in anumite cazuri, daca lucrezi cu fisiere la bitrate mare. Eu pentru editare folosesc acum un core I7-4770K cu 16 GB de RAM

  4. Bogdan F.

    28 septembrie 2014 la 11:30

    salutare tuturor. Nu sunt foarte priceput si din acest motiv doresc sa stiu, cat de importanta este intr-o config. placa video (integrata / dedicata). ma refer in mod special la utilizarea photoshop-ului.

    • Daniel Popescu

      3 octombrie 2014 la 15:38

      Pentru Photoshop, cel mai important este procesorul. Placa video are o importanta redusa pentru editarea fotografiilor. In functie de versiunea de Photoshop pe care o folosesti, aici gasesti cerintele minime ale sistemului: https://helpx.adobe.com/photoshop/system-requirements.html

  5. Claudiu

    19 noiembrie 2014 la 14:12

    Acesta este pc`ul meu cam vechi, dar rulez aproape orice joc rezolutie maxima : fifa 2014 , Wolfenstein , CoD MW3 , etc etc.

    Carcasa : A+ Twin engine case Xclio A380
    Sursa : Corsair CX600w ATX/EPS 80 Plus Bronze
    Placa de baza : Nvidia Nforce 680i SLI BFG
    Procesor : Intel 2 duo 3500 3.16
    Ram : 4 x 2 ddr2 800 mhz
    Placa video : Asus Nvidia GeForce GTX 750 TI 2gb
    HD : 2 Western Digital Caviar blue 500 GB sata
    :D:D

  6. elena

    23 ianuarie 2015 la 03:16

    Buna,doresc sa achizitionez un pc+unitate,care sa imi foloseasca la tranzactii online,accesarea mai multor site uri intr un timp relativ scurt.ce caracteristici sau calitati ar trebui sa aiba? va multumesc

  7. Popescu Cristian

    29 ianuarie 2015 la 17:26

    Foarte bun articolul,doar o singura remarca AMD are destule procesoare in segmentul lui I5 de la Intel.FX-urile 8xxx au pret\performanta bune.

  8. Mego

    12 februarie 2015 la 16:04

    Nici unul din Procesoarele mentionate de tine nu se compara cu un FX 8350 de la AMD (de exemplu) Da,sunt de acord,Intel este pe primul loc,dar pe segmentul de „SUS”adica cine isi permite sa ofere mai mult de 1000-1200 lei pe un procesor,cam pana la suma asta AMD bate aproape tot,ma refer Performanta-Pret.

  9. Dorin

    2 martie 2015 la 12:18

    Vreau sa achizitionez un Pc , pentru gaming si programe care necesita o putere mare de calcul.
    Am facut o configuratie, va rog ma ajutati sa o ma ajustez:
    -Procesor Intel Core i7 4790K 4.0GHz box
    -Placa de baza GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 5
    -GIGABYTE GeForce GTX 970 G1 GAMING 4GB DDR5 256-bit
    -Corsair Vengeance 16GB DDR3 1600MHz CL10 Dual Channel Kit
    -Hard disk WD Blue 1TB SATA-III 7200 RPM 64MB
    -Kingston SSDNow V300 120GB SATA-III 2.5 inch
    -Sursa Super Flower Golden Green SF-650P14XE(GX) 650W
    -Carcasa Zalman Z3 Plus
    -DVD-Writer ASUS DRW-24F1ST Retail black

    Multumesc

    • Andrei Girbea

      3 martie 2015 la 16:52

      Arata bine configuratie.

      Documenteaza-te putin in legatura cu acel SSD de la Kingston, anumite revizii au viteze foarte mici. Personal am doua astfel de SSD-uri, revizii mai vechi, si ambele sunt OK, dar modelele actuale s-ar putea sa fie problematice. Pentru siguranta m-as indrepta spre altceva.

    • andrei

      26 aprilie 2015 la 14:28

      GTX 980 NU 970

  10. Alina

    31 martie 2015 la 12:01

    Va rog frumos sa ma ajutati,vreau sa procur urgent un PC,domeniul meu de lucru este design interior,lucrez in programele Autodesk 3ds max 2015+Vray (render de inalta calitate),AutoCAD,si Photoshop. Ajutati-ma cu o configurare cit mai buna.multumesc mult

    • daniel

      7 aprilie 2015 la 22:44

      am o intrebare dc pagina de internet mi se deschide greu

      • Daniel Solcan

        22 mai 2015 la 10:01

        Poate ti-e virusat sau ai un procesor foarte slab

  11. ion

    10 iunie 2015 la 16:10

    Bai omule tu de unde le scoti?Arati o configuratie scumpa nu neaparat buna.Cu 2000 de lei mai putin ai o configuratie cel putin la fel de buna.Tu ai facut o configuratie pentru jocurile si grafica care or sa apara cam peste 3-4 ani.Daca tot de dai rotund ca sti ceva despre configuratii fi ceva mai realist.

  12. Burcea Alin

    20 septembrie 2015 la 10:56

    In primul rand multumesc pentru informatiile date si pentru timpul acordat. Eu am sistemul asta si sunt foarte multumit de el : AMD FX-6300 , ASROCK EXTREME 3 R 2.0 , AMD RADEON HD 7950 windforce 3gb gddr5 ,INTEL SSDSC2BW120A4 -120 GB ,1TB SEAGATE ,CARCASA ZALMAN Z11 PLUS , Sursa Inter-Tech Energon CM 750W ,Memorie Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz CL9 Dual Channel Kit . Am considerat ca platforma amd e mai potrivita . Joc Crysis 3 multiplayer cu totul dat la maxim si am intre 40- 60 FPS . Nu vrea ca prin acest comentariu sa apara discutia AMD VS INTEL am fost fan intel dar …… Consider ca trebuie sa ti seama si de bani

  13. Liviu

    8 octombrie 2015 la 18:23

    Salut. As vrea si eu sa-mi fac o configuratie pentru gaming. Nu vreau sa joc nimic foarte avansat, fifa in principal (fifa 16) si poate de curiozitate alte jocuri, dar nu am nevoie de o naveta spatiala sunt convins. Am buget maxim 3000 lei. Va multumesc anticipat.

  14. cristofir roberto

    12 octombrie 2015 la 22:19

    salut, as dori si eu un pc pentru fifa 16 si gta 5, dar care sa nu depaseasca 1500 RON. Se poate Daniel?

  15. vlad

    31 octombrie 2015 la 12:28

    Salut. Am nevoie sa imi schimb componentele calculatorului si as vrea mai intai sa imi dai un sfat cu privire la procesorul AMD FX X8 8350, 4000MHz, 16MB, socket AM3+. Am vazut mai multe review-uri si ar fi bestial si in functie de pareri as fi dispus sa imi fac o configuratie in jurul lui (placa de baza, RAM, placa video, sursa). Bugetul imi permite sa ajung intre 2500 si 3000 de ron dar vreau ceva bun care sa tina cativa ani. P.S. As vrea ca placa video sa fie neaparat NVIDIA.

  16. Olga

    13 noiembrie 2015 la 22:01

    Buna ziua,ajutatima va rog cu o configuratie pentru un calculator puternic pentru lucru in studiou de muzica.sa pot lucra fara probleme cu programe muzicale si video.multumesc mult.

  17. adi

    26 noiembrie 2015 la 10:36

    salut sunt incepator si am nevoie de ajutor. PC il voi folosi pentru 80%browsing,muzica, youtube si 20% jocuri. ce sa aleg:
    1.Intel Core I3-4170 (3.7GHz), Placa de baza Asrock H81M-DG4,rami: 4GB DDR3 1600MHz=798lei
    2.INTEL Core I3-6100 (3.7GHz),Placa de baza ASUS H110M-K D3, ,rami: 4GB DDR3 1600MHz=970lei
    Restul componentelor le am.
    intrebarea mea: isi merita cei 170lei in plus varianta a 2 ????
    Multumesc!!

  18. Radu Kato

    17 ianuarie 2016 la 20:18

    Salut. Am si eu o rugaminte, am nevoie de un pc, pentru editare video hd, program folosit, Sony vegas. va rog frumos,cand o sa aveti timp, sa imi scrie-ti si mie, o configurare, care daca este posibil sa fie maxx 3500 ron. oare este posibil? multumesc si spor la lucru.

  19. Victor Claudiu

    5 aprilie 2016 la 13:39

    Buna ziua,
    Am o rugaminte,daca puteti sa-mi configurati si mie un sistem pc full (fara monitor) pe componente, buget 3000 ron, achizitionarea o planuiesc la sfarsitul lunii mai, inceputului lui iunie.
    Sistemul il gandesc in felul urmator:
    1.Procesor: i5 4690
    2. Placa de baza: ASUS H97-PRO sau ASUS H97-PLUS sau altele (astept propuneri);
    3. Memorii: 4 GB – nu stiu, care sunt mai performante;
    4. SSD: 120 GB inclin spre varianta SAMSUNG 850 EVO (astept si alte propuneri);
    5. Hard disk(HDD): Western Digital Black 500 GB sau 1 TB;
    6. Sursa: nu stiu, care e mai buna;
    7. Carcasa: idem pct.6;
    8. Cooler: nici nu stiu daca trebuie sau nu, si in ce conditii trebuie;
    9. DVD Writer: idem pct.6;
    10. Mouse: sa nu fie prea sofisticat, ci sa fie bun, de calitate.

  20. Ionut Ceobanu

    5 mai 2016 la 13:32

    Salut! Vreau sa imi fac un pc pentru jocuri si am nevoie de cateva sfaturi. Am un monitor 1080p si 144 Hz. Deocamdata m-am orientat spre urmatoarele componente: placa de baza asus z170 pro gaming, procesor i5 6600k, ram corsair dominator platinium 16 GB 2400mhz/Cl10. O sa folosesc vechiul hard pana o sa am bani si pentru un ssd. Placa video intentionez sa o cumpar dupa ce apar noile modele, in speranta ca se va mai iefteni cea pe care intentionez sa o cumpar-gtx 980TI. As vrea sa imi recomanzi : un cooler bun pentru procesor (aer sau lichid,de preferat pe lichid – care crezi ca e mai bun pentru oc) buget 300-400 roni, o sursa cu care sa nu am probleme – buget 300-400, o carcasa bine aerisita si incapatoare pentru componentele pe care o sa le cumpar – buget in jur de 300. Daca crezi ca pentru o anumita componenta nu merita investit cat am spus eu la buget poti la fel de bine sa imi recomanzi si una mai ieftina (aici intra si placa video pe care vreau sa o achizitionez, avand in vedere ca monitorul e doar full hd).

  21. Turnea Alex

    9 octombrie 2016 la 17:55

    Sursa este prea mare , nici nu transpira …..o sursa de 550 w ajunge pentru orice sistem care nu are sli sau crossfire…

  22. Chira Daniel

    25 ianuarie 2017 la 18:00

    O configuratie pentru o statie grafica la un pret de cca 20000 lei cu tot cu tva, daca ma poate ajuta cineva?

    • gogu

      6 aprilie 2017 la 20:19

      serverconfig este siteul potrivit ai din ce alege

  23. anastasescu

    13 martie 2017 la 20:04

    Buna ziua, Sunt arhitect si as vrea sa stiu care este configurarea unui calculator bun pantru acest job.Multumesc.

  24. Geta

    21 martie 2017 la 21:45

    Buna seara
    Va rog daca ma puteti sfatui, as dori sa cumpar cateva calculatoare pentru a le folosi la cursuri de programare ( programare, grafica,…). Ce ar trebui sa am in vedere? Se poate o configuratie pentru un astfel de calculator? Sau ar fi mai bine sa cumpar laptopuri?
    Multumesc

  25. piedone

    6 aprilie 2017 la 20:21

    Salut am o problema , dupa cum am citit la dumneavoastra ,nu sunt singurul as dori si eu o configurare de calculator pentru editari video ,programe , pinnacle 19, 20, sony vegas , si altele am intrebat peste tot am citit si tot degeaba nu am ramas cu nimic in cap ,ceva in jurul a 50, 60 de milioane maxim fara monitor ,o sa-l folosesc pe-al vechi deocamdata ,ceva de la intel cu unitate de scriere blu ray usb -uri, casti, hdmi,audio bun,nu mai stiu sa aiba de toate , cam asta e , daca puteti sa ma ajutati as fi fooooarte fericit , va multumesc anticipat chiar daca nu ma puteti ajuta .

  26. Cristian

    5 decembrie 2017 la 17:04

    As vrea sa imi fac o sursa PC cam in limita a 3500-4000 de RON. Crezi ca ai putea sa-mi faci o configuratie (si care ar fi aia) care sa imi duca ultimele jocuri la detalii maxime in bugetul asta ?
    Multumesc !

  27. Vasile viorel

    7 decembrie 2017 la 23:46

    As vrea o configurație de pe emag de pana in 2600 lei care sa duca jocurile din noua generație .greu mai Mulde păreri

    • Vasile viorel

      7 decembrie 2017 la 23:47

      Vreau mai multe păreri*

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri