GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cum poti face Windows Vista sa fie mai rapid

Autor: Echipa Giz.ro

Toata lumea se plange ca Windows Vista este un sistem lent, care consuma multe resurse si nu e in stare sa ruleze decent nici chiar pe configuratii bune. Ei bine, lumea uita ca asa s-a intamplat si pe vremea lui Windows XP, cand o configuratie buna insemna 128 MB RAM si procesor Pentium III la 600-700 MHz.

Cand am ajuns la 2 GB RAM si procesoare Pentium IV Windows XP a inceput sa para o masina de Formula 1. La fel se va intampla si cu Windows Vista cand procesoarele vor trece 5 GHz, vom avea cu totii 16 GB RAM in calculator si harduri care transfera cu 2 GB pe secunda.

Ai putea crede ca nu vom apuca prea curand sa vedem configuratia de mai sus intr-un calculator de curand si probabil ai avea dreptate, dar unii au apucat sa se joace cu mai multe hard disk-uri SSD configurate in RAID si rezultatul a fost o viteza de transfer de 2 GB pe secunda (nu gigabiti). Nu incerca sa faci un calcul sa vezi cat ar costa un astfel de sistem (24 de harduri SSD de 256 GB trec de 20.000 dolari, dar poate reusesti sa obtii un discount).

Mai jos un clip despre povestea array-ului RAID cu 24 de harduri, 6 TB (6144 GB) capacitate si 2 GB/s rata de transfer sustinuta. Sa mai zica cineva ca Windows Vista e lent:

Sau daca nu esti fanul solutiilor extreme, citeste articolul asta cu sfaturi pentru optimizarea Windows-ului Vista.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri