Intel lansează seria mini-PC NUC – platforme compacte cu preţ accesibil

Intel lansează seria mini-PC NUC – platforme compacte cu preţ accesibil

Intel a anunțat în luna septembrie intenția de a lansa o nouă familie de plăci de bază de numai 4×4 inch care să fie utilizate în mini computere ultra compacte denumite generic “Next Unit of Computing” – NUC.

Pentru început, Intel a dezvoltat modelele DC3217IYE
și DC3217BY, ce vor fi disponibile din noiembrie, respectiv, decembrie 2012, iar, ulterior, va fi lansat DCCP487DYE undeva în primul trimestru 2013.

DC3217IYE, versiunea de bază, include un chipset Intel QS77 Express, procesor Intel Core i3-3217U, două sloturi de memorie DDR3 (suportă până la 8GB), trei porturi USB 2.0, ethernet, două conexiuni HDMI și două sloturi mini PCIe, din care unul suportă mSATA.

Versiunea DC3217BY are aceleași componente de bază, dar renunță la un port HDMI și LAN pentru a adăuga o conexiune de mare viteză Thunderbolt. Momentan nu se cunosc specificațiile pentru cel de-al treilea model, ce va fi lansat în 2013.

Intel își propune, în primul rând, să realizeze un dispozitiv suficient de puternic pentru a reda grafică de excepție, prin posibilitățile integrate Intel HD 4000, dar diferit de modelele tradiționale de PC prin dimensiunea redusă la extrem. Datorită formei compacte, un sistem NUC ar putea fi integrat cu ușurință în chioșcurile digitale de informare, ar putea servi ca centru multimedia acasă sau ca mini-PC ce poate rula cu succes aplicații tip office și acces la Internet.

Intel NUC DC3217BY
Intel NUC DC3217BY

Primele teste realizate cu DC3217BY arată un sistem foarte silențios, ventilatorul pornind doar la realizarea unor sarcini mai dificile și atunci abia fiind auzit, cu performanțe mai bune decât ale unui model cu procesor Intel Atom, dar aproape la jumătatea versiunii de desktop Core i3 Ivy Bridge.

Din punct de vedere al designului, Intel a ales să prezinte cele două produse în carcase minimale, cu partea de sus pe negru sau roșu închis, sursa de alimentare (19V) fiind externă. Pentru cei care vor să își construiască propriul mini-PC, Intel va comercializa separat două plăci de bază,  Next Unit of Computing Board D33217CK și D33217GKE, fără carcasă.

Momentan nu avem un preț oficial, dar cele două mini-PC ar putea fi comercializate la cca. 300 $ începând din luna decembrie. Vom reveni cu detalii şi preţuri valabile pentru piaţa din România.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!