GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Intel lansează seria mini-PC NUC – platforme compacte cu preţ accesibil

Autor: Echipa GiZ

Intel a anunțat în luna septembrie intenția de a lansa o nouă familie de plăci de bază de numai 4×4 inch care să fie utilizate în mini computere ultra compacte denumite generic “Next Unit of Computing” – NUC.

Pentru început, Intel a dezvoltat modelele DC3217IYE
și DC3217BY, ce vor fi disponibile din noiembrie, respectiv, decembrie 2012, iar, ulterior, va fi lansat DCCP487DYE undeva în primul trimestru 2013.

DC3217IYE, versiunea de bază, include un chipset Intel QS77 Express, procesor Intel Core i3-3217U, două sloturi de memorie DDR3 (suportă până la 8GB), trei porturi USB 2.0, ethernet, două conexiuni HDMI și două sloturi mini PCIe, din care unul suportă mSATA.

Versiunea DC3217BY are aceleași componente de bază, dar renunță la un port HDMI și LAN pentru a adăuga o conexiune de mare viteză Thunderbolt. Momentan nu se cunosc specificațiile pentru cel de-al treilea model, ce va fi lansat în 2013.

Intel își propune, în primul rând, să realizeze un dispozitiv suficient de puternic pentru a reda grafică de excepție, prin posibilitățile integrate Intel HD 4000, dar diferit de modelele tradiționale de PC prin dimensiunea redusă la extrem. Datorită formei compacte, un sistem NUC ar putea fi integrat cu ușurință în chioșcurile digitale de informare, ar putea servi ca centru multimedia acasă sau ca mini-PC ce poate rula cu succes aplicații tip office și acces la Internet.

Intel NUC DC3217BY

Intel NUC DC3217BY

Primele teste realizate cu DC3217BY arată un sistem foarte silențios, ventilatorul pornind doar la realizarea unor sarcini mai dificile și atunci abia fiind auzit, cu performanțe mai bune decât ale unui model cu procesor Intel Atom, dar aproape la jumătatea versiunii de desktop Core i3 Ivy Bridge.

Din punct de vedere al designului, Intel a ales să prezinte cele două produse în carcase minimale, cu partea de sus pe negru sau roșu închis, sursa de alimentare (19V) fiind externă. Pentru cei care vor să își construiască propriul mini-PC, Intel va comercializa separat două plăci de bază,  Next Unit of Computing Board D33217CK și D33217GKE, fără carcasă.

Momentan nu avem un preț oficial, dar cele două mini-PC ar putea fi comercializate la cca. 300 $ începând din luna decembrie. Vom reveni cu detalii şi preţuri valabile pentru piaţa din România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri