GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Logitech la IFA 2012 – Tastatură lavabilă, boombox-uri şi căşti profesionale

Autor: Echipa Giz.ro

Logitech a prezentat la IFA 2012 o nouă serie de periferice cu care a reuşit să atragă atenţia: o tastatură lavabilă, două tipuri de boombox-uri şi căşti profesionale.

În cele câteva zile în care producătorii de electronice s-au întrecut să dezvăluie la IFA 2012 numeroase tablete, ultrabook-uri şi smartphone-uri, Logitech a strecurat mai multe perifice, iar noutăţile prezentate de producătorul elveţian merită luate în seamă.

Logitech Washable Keyboard K310 – Tastatură lavabilă

Probabil că fiecare dintre noi a trecut prin momente mai puţin neplăcute în care a vărsat lichide sau a murdărit de grăsime tastatura, iar curăţarea acesteia nu este tocmai uşoară, mai ales că apa poate deteriora iremediabil acest periferic.

În loc să ne îndemne să fim atenţi cu astfel de produse, Logitech ne propune o tastatură… lavabilă. Pe numele său complet Logitech Washable Keyboard K310, tastatura elveţiană are o suprafaţă rezistentă la zgârieturi, iar tastele printate cu laser sunt astfel construite încât nu lasă loc apei să pătrundă.

Tastatura lavabila de la Logitech te ajuta sa nu-ti mai faci griji cand versi lichide

De aceea, poţi spăla tastatura în apă cu o adâncime maximă de 30 cm şi cu o temperatură de până la 50 de grade Celsius. Procesul de uscare este impulsionat de numeroasele drenaje de pe spate, dar evident va trebui să apelezi şi la un prosop.

Noua tastatura produsă de Logitech costă 40 USD, astfel că în România ne putem aştepta la preţuri de 160 – 200 lei.

Intre taste si suport nu exista spatii libere

Clipul promoţional de mai jos îţi explică pas cu pas cum poţi spăla tastatura, însă parcă nu aş avea curajul să vărs o cantitate atât de mare de cola pe tastatură…

Logitech UE Boombox – Gadget audio portabil

Noi aici la GiZ am scris foarte rar despre boombox-uri, motiv pentru care facem această clarificare: boombox este numele generic sub care este cunoscut un gadget audio portabil.

La IFA 2012, Logitech a lansat noul brand Ultimate Ears (UE) pentru toată linia de gadgeturi audio, iar UE Boombox este un dispozitiv audio portabil realizat din oţel inoxidabil şi cauciuc.

Cu ajutorul lui UE Boombox poţi asculta muzică stocată pe diverse dispozitive precum smartphone-uri, tablete sau laptopuri printr-o simplă conexiune bluetooth.

Gadgetul are o rază de acţiune de până la 15 metri şi permite conectarea simultană a cel mult trei dispozitive, iar sunetul este redat de cel 8 difuzoare care lucrează în frecvenţa de 55 Hz – 20kHz şi care produc cel mult 102 dB. Produsul cântăreşte aproape 2 kg, utilizează baterii reîncărcabile cu o autonomie de cel mult 6 ore şi poate fi deja comandat de pe site-ul oficial pentru 250 USD, adică 1.100 – 1.300 lei.

Logitech Boombox, o solutie interesanta pentru a asculta muzica stocata pe orice dispozitiv

Logitech UE Mobile Boombox – Gadget audio portabil

Dacă modelul UE Boombox nu ţi se pare foarte uşor de transportat, poţi opta pentru versiunea mai mică a acestuia, botezată UE Mobile Boombox.

Aceasta are un design asemănător cu fratele său mai mare, însă cântăreşte doar 298 de grame şi este de patru ori mai mică datorită lungimii de numai 11 cm. În plus, acest model beneficiază de reîncărcare prin cablu microUSB inclus în pachet şi are o autonomie de până la 10 ore, iar preţul este de asemenea semnificativ mai mic: 100 USD, adică 400 – 500 lei.

Mobile Boombox este mai usor de transportat

La capitolul dezavantaje am remarcat doar faptul că trebuie să te mulţumeşti cu numai două dispozitive bluetooth conectate simultan şi cu o reducere a sunetului la 78 dB.

Sună interesant? Urmăreşte clipul de mai jos realizat de colegii noştri Andrei şi Ionuţ la IFA 2012 pentru a afla mai multe detalii despre Logitech UE Mobile Boombox şi Logitech UE Boombox.

Logitech UE 4000, 6000 şi 9000 – Noua colecţie de căşti profesionale

Tot la IFA 2012, Logitech a lansat şi nouă serie de căşti UE din care fac parte modelele UE 4000, UE 6000 şi UE 9000.

Căştile UE 4000 sunt de tip on-ear şi sunt construite din spumă cu efect de memorie pentru a se plia cât mai bine pe urechile tale. Cablul de conectare include şi un microfon, dar şi un mecanism de schimbare a pieselor şi de ajustare a volumului atunci când utilizezi căştile împreună cu un gadget portabil. Preţul? 100 USD sau 400 – 500 lei.

Logitech a prezentat o noua colectie de casti profesionale

Progresăm uşor şi ajungem la UE 6000, o pereche de căşti around-the-ear care aduce în plus o tehnologie pentru reducerea zgomotelor ambientale şi un splitter pentru a face sharing de muzică. Preţul este însă pe măsură: 200 USD, adică 900 – 1.000 lei.

În fine, modelul de top este Logitech UE 9000 care oferă funcţii de reducere a zgomotului ambiental, spumă cu memorie asimetrică şi o construcţie care să se muleze nu numai pe urechi, ci şi pe cap. Evident, nu lipseşte conexiunea bluetooth pentru a scăpa de cablurile care sunt totuşi incluse în pachet. Din păcate, preţul este prohibitiv pentru cei mai mulţi dintre noi: 400 USD sau 1.800 – 2.000 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri