GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Logitech Touch Lapdesk N600 – Touchpad gigant pentru laptop

Autor: Echipa Giz.ro

Logitech este unul dintre cei mai apreciaţi producători de electronice şi este recunoscut în special pentru perifericile inedite pe care le dezvoltă. Unele dintre acestea, reunite sub brandul Lapdesk, se adresează laptopurilor, iar printre cele deja existente pe piaţă se numără un pad pentru mouse, un set de boxe şi un sistem de răcire.

În vara acestui an, Logitech a decis însă că a venit momentul să combine două dintre facilităţi într-un singur produs: aşa a luat naştere Touch Lapdesk N600, un periferic cu rol de protecţie împotriva căldurii generate de laptop ce dispune de un touchpad gigant pentru browsing ce elimină necesitatea unui mouse.

Design şi construcţie

Un accesoriu interesant pentru cei care folosesc laptopul in pat

Logitech Touch Lapdesk N600 este un periferic simplu, format din două părţi componente: prima este sistemul de protecţie împotriva căldurii în format dreptunghiular construit integral din plastic care include un slide pentru îmbinarea la laptop, iar cea de-a doua este reprezentată de suprafaţa multitouch cu diagonala de 5” care include două butoane gigant pentru click stânga şi click dreapta.

De asemenea, în partea stângă a acesteia se regăsesc câteva butoane multimedia pentru reglarea sunetului, pornirea browserului default şi, evident, un comutator pentru pornirea şi oprirea perifericului.

Mod de utilizare

Touchpad-ul de 5" te scapa de grija mousului

Gadgetul funcţionează cu patru baterii clasice de tip AAA, care permit o autonomie de până la şase luni. Conectarea la laptop se realizează cu ajutorul unui receiver wireless cu o lungime de aproximativ 2 cm care se introduce într-un dintre porturile USB ale laptopului.

După pornirea dispozitivului, partea de bază a perifericului, formată din mai multe straturi, are rolul de a te proteja de căldura degajată de laptop atunci când utilizezi portabilul în pat, sprijinit pe genunchi. Partea inferioară a acesteia are o suprafaţă anti-alunecoasă, pentru ca laptopul să nu-ţi fugă de sub picioare. Însă reţine că dispozitivul nu are un sistem de răcire propriu-zis, ci doar unul care te protejează de căldura generată de laptop.

Între timp, poţi utiliza suprafaţa moultitouch pe post de mouse, aceasta având avantajul unei suprafeţe mai mari decât touchpad-ul laptopului, plus că elimină folosirea unui mouse clasic. Procesul de utilizare este aparent simplu: cu un deget muţi cursorul pe display, cu două degete faci scroll, iar cu trei degete parcurci paginile unui documente sau pozele dintr-o galerie foto.

Cele patru baterii AAA se conecteaza in partea inferioara a accesoriului

Utilitate

Noul dispozitiv lansat de Logitech reprezintă un accesoriu util pentru cei care preferă să utilizeze laptopul preponderent în pat. Pe de o parte, aceştia nu vor mai simţi căldura degajată, iar pe de altă parte nu vor mai simţi lipsa unui mouse, iar suprafaţa touchpadului este mult mai mare. Lapdesk N600 este compatibil numai cu laptopuri cu diagonala de cel mult 16”.

Disponibilitate şi preţ

Logitech Touch Lapdesk N600 vine cu produsul propriu-zis, receiverul wireless şi un set de patru baterii AAA, iar pachetul complet este disponibil pentru 69 de dolari cu o garanţie de trei ani. Din păcate, produsul nu a apărut încă în magazinele de comerţ electronic din România, motiv pentru care una dintre puţinele soluţii este să-l achiziţionezi de pe Amazon.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri