GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Mad Catz STRIKE 7 – tastatură de gaming disponibilă în România

Autor: Echipa GiZ

Împătimiții jocurilor își doresc o tastatură perfectă pentru a putea beneficia de toate configurările titlului favorit. Mad Catz STRIKE 7 este o asemenea tastatură și promite să ofere jucătorului un mediu ideal pentru gaming. Indiferent de tipul jocului, RPG, FPS, MMO, RTS, MOBA sau orice alt gen, tastatura oferă multiple opțiuni de configurare a tastelor fizice și combinațiilor de taste.

Printre tastaturile și accesoriile de gaming, STRIKE 7 poate fi considerată un adevărat vârf de gamă. Față de modelul STRIKE 5, noua tastatură vine cu un ecran tactil care ar trebui să faciliteze accesarea și configurarea funcțiilor în jocuri.

Deși orientată către gameri, STRIKE 7 este o tastatură confortabilă și poate fi folosită cu succes și pentru aplicațiile de tip Office. Mad Catz oferă chiar un pachet de setări predefinite pentru Microsoft Outlook și Adobe Photoshop CS5.

Totuși, având în vedere prețul și caracteristicile dedicate, STRIKE 7 se adresează cu precădere celor care petrec multe ore în fața calculatorului pentru a termina un joc sau pentru o nouă campanie multiplayer.

Mad Catz STRIKE 7 specificații

Principalele caracteristici ale tastaturii sunt:

  • design modular cu 5 componente fizice separate;
  • ecran tactil TFT-LCD;
  • 24 de butoane programabile;
  • suport pentru încheietura mâinii;
  • iluminare RGB.

Funcții importante

Pentru a asigura durabilitatea și posibilitățile multiple de configurare, STRIKE 7 este construită pe o structură metalică. În plus, este ranforsată cu o membrană specială ce imită senzația tactilă a tastelor mecanice, preferate de unii gameri, fără zgomot excesiv.

STRIKE 7 este compusă din 5 module fizice separate, fiecare oferind acces rapid la anumite funcții și posibilități de personalizare. În privința asamblării, după configurarea și așezarea modulelor în poziția dorită, tastatura poate fi fixată cu șuruburi pentru a îi crește stabilitatea.

Elementul de noutate este, cu siguranță, modulul de comandă tactil V.E.N.O.M. Acesta permite navigarea prin funcțiile multiple ale tastaturii, programarea comenzilor avansate, ajustarea luminozității și altor funcții ale jocului, lansarea aplicațiilor și inițierea de convorbiri.

De asemenea, prin intermediul programului de personalizare, ecranul tactil poate fi folosit pentru a lansa diverse aplicații instalate în Windows sau pentru a controla redarea multimedia. O funcție utilă pentru gameri permite dezactivarea butonului Windows de pe tastatură, pentru a preveni ieșirea accidentală dintr-un joc. De asemenea, ecranul poate fi folosit pentru a vizualiza și controla funcțiile TeamSpeak.

Mad Catz susține că interfața grafică intuitivă simplifică programarea tastelor, utilizatorul putând adăuga propriile comenzi macro care emulează apăsarea mai multor taste.

Afișajul are un contrast bun, vizibilitatea fiind  favorizată de alegerea unor culori intense și a unui design deosebit. Luminozitatea poate fi ajustată automat în funcție de momentul zilei, utilizatorul putând alege un ecran adaptat condițiilor de ambientale și modul sleep pentru a îl dezactiva. . Trebuie menționat că ecranul tactil este de tip rezistiv și poate fi calibrat din setări.

Alături de ecranul tactil, modulul mai include butoane fizice pentru controlul volumului, dezactivarea microfonului sau a boxelor, trei butoane pentru schimbarea profilului de configurări și un buton care permite revenirea la ecranul principal.

Modulul principal are iluminarea RGB cu 16 milioane de culori, ajustabile de către utilizator prin intermediul ecranului tactil. Tastele sunt inscripționate cu laser pentru a crește vizibilitatea în condiții de iluminare scăzută. Tastele WASD pot fi schimbate, în pachet fiind livrate două seturi de taste cu litere și săgeți.

La modulul principal se pot adăuga două componente reglabile care să sprijine mâna. Suportul pentru încheietura mâinii este ajustabil pe înălțime și integrează o rotiță de comandă și un buton pentru comenzi la vârful degetelor.

Modulul numeric are, alături de tastele obișnuite, cinci taste programabile marcate C1 – C5. De asemenea, și la acest modul se poate atașa un suport pentru mână.

Ultimul modul, denumit Function Strip, adaugă patru butoane programabile care pot fi personalizate prin intermediul soft-ului dedicat.

În total, incluzând modului VENOM, tastatura încorporează 24 de butoane programabile în 3 moduri pentru a crea 72 de comenzi definite de utilizator.

Pe site-ul oficial, în secțiunea de suport, sunt oferite drivere pentru Windows XP, Vista, 7 sau 8, în versiunile de 32 biți sau 64 biți, soft pentru personalizarea comenzilor, un pachet de presetări pentru jocuri și aplicații, precum și un update de firmware.

O cumpărăm sau nu?

STRIKE 7 este o tastatură de top pentru gameri. Design-ul modular permite așezarea modulelor în pozițiile cele mai convenabile pentru utilizator. Posibilitățile de personalizare prin intermediul soft-ului oferă multiple opțiuni în jocuri și aplicații. Prin intermediul ecranului tactil pot fi accesate rapid și configurate funcții importante sau lansate alte aplicații din Windows. STRIKE 7 se adresează unei categorii aparte de utilizatori, gamerii care apreciază calitatea construcției, ușurința utilizării și ergonomia. Prețul reflectă, în mare parte, dotările de top și atenția la cele mai mici detalii în construcția acestei tastaturi.

Mad Catz STRIKE 7 vs. concurența (Mad Catz STRIKE 5 și Logitech G19s)

STRIKE 5 are o construcție și concepție similară cu STRIKE 7, dar nu are modulul cu ecran tactil. În schimb, STRIKE 5 are un modul cu mai multe butoane fizice care permit controlul volumului, luminozității, redării multimedia, precum și alte funcții configurabile. Alături de butoane, a fost plasat și un ecran OLED care afișează diverse informații. STRIKE 5 este o opțiune mai accesibilă pentru cei care preferă butoanele fizice în locul unui ecran tactil.

Logitech G19s este o tastatură de gaming ce încorporează un ecran LCD folosit pentru afișarea informațiilor importante. Ecranul nu este de tip tactil, iar tastatura vine cu 12 butoane programabile cu până la 36 de funcții diferite. Tastatura este realizată din materiale durabile, înveliș hidrofob pentru zona palmei și înveliș dublu UV pentru tastele. Față de STRIKE 7, G19s are mai puține opțiuni de configurare a butoanelor și nu este de tip modular, dar are un preț mai mic.

Preț Mad Catz STRIKE 7

Tastatura este disponibilă în România din decembrie 2012, iar în prezent se comercializează la aproximativ 1357 lei. Prețul ar putea să mai scadă puțin în perioada următoare, în mod similar versiunii STRIKE 5 care se comercializează la cca. 750 lei, față de un preț inițial de peste 900 lei.

Concluzii

Mad Catz STRIKE 7 este una dintre cele mai performante tastaturi de gaming. Materialele de calitate, construcția modulară și opțiunile multiple de configurare sunt principalele puncte forte în fața altor modele. Deși aduce o serie de avantaje și pentru utilizarea altor programe, prețul și multe din funcțiile dedicate fac din STRIKE 7 un model pentru cei cu adevărat pasionații de jocurile pe calculator.

În secțiunea de comentarii, așteptăm opiniile voastre cu privire la Mad Catz STRIKE 7 și alte tastaturi de gaming.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri