GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Escape pentru Google Glass – un prim joc dezvoltat în România

Autor: Echipa GiZ

Proiectul Google Glass nu a ajuns încă la lansarea comercială așteptată, dar dezvoltatorii lucrează intens la aplicații și jocuri pentru noul gadget. Unul dintre primele jocuri create pentru Glass este Escape. A scris si Dan despre el, dar si despre primele sale impresii cu Google’s Glass.

Titlu este în dezvoltat de AMA, compania din spatele Sprinkle, Cross Fingers și altor jocuri pentru Android și iOS, la sediul din București. Dezvoltatorii români au fost acceptați de Google în programul de teste Glass, fapt ce le-a permis să experimenteze noua tehnologie și să creeze un joc de tip puzzle.

Obiectivul jocului este de a elimina toate elementele de pe ecran prin mișcări pe orizontală și verticală, realizate cu ajutorul zonei tactile situate pe rama Google Glass. Escape pentru Google Glass a fost prezentat la târgul anual Gamescom 2013, desfășurat în luna august, unde a primit mai multe aprecieri pozitive.

Cum Google nu anunțat încă disponibilitatea comercială pentru Glass, jocul este încă în fază de dezvoltare. Totuși, pentru posesorii de terminale Android și iOS, există o versiune similară în Google Play și App Store.

Din clipul de prezentare Escape Glass se poate observa modul de joc și cât spațiu ocupă în câmpul vizual al utilizatorului.

Deși specificațiile finale pentru versiunea comercială ar putea să fie modificate, principalele date despre Google Glass sunt: cameră de 5MP cu posibilitatea de a înregistra clipuri video la rezoluție 720p, spațiu de stocare de 16GB (12GB disponibil), Wi-Fi 802.11g, Bluetooth și o baterie despre care Google susține că ar trebui să asigure o zi de utilizare normală. În privința ecranului, Google nu a oferit date exacte, dar susține că este echivalentul unui ecran HD privit de la o distanță de aproximativ 2,5 m.

Ultimele zvonuri susțin că Google va lansa Glass în 2014, dar prețul rămâne să fie stabilit. Până atunci, AMA și alți dezvoltatori au ocazia să experimenteze diversele moduri de utilizare și să realizeze aplicații și jocuri noi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri