Filme online – solutii de vazut filme online

Filme online – solutii de vazut filme online

Recunoaşte că stai în fiecare zi câteva ore în faţa televizorului sau calculatorului urmărind cel puţin un film. Sau poate preferi să mergi şi să-i vezi la cinematograf pe Brad Pitt, Johnny Depp, Matt Damon, etc?

Indiferent de locul şi timpul ales, filmele fac parte din viaţa noastră. Odată cu răspândirea internetului şi mai ales a conexiunilor de mare viteză oamenii au început să descarce şi să vadă din ce în ce mai multe filme. Nu voi incepe aici o discuţie interminabilă referitoare la legalitatea acestor fapte deoarece nu constituie tema acestui articol.

O metodă “mai legala”, dacă pot spune aşa, este vizionarea filmelor direct de pe Internet. Acest lucru nu presupune descărcarea în prealabil a vreunui film în calculator. Trebuie doar să cauţi pe Google şi să găseşti site-ul potrivit. Acest lucru nu ar trebui să dureze prea mult având în vedere multitudinea de site-uri, româneşti dar şi straine, care oferă material video. Tot ce conteaza este să ai o conexiune cât mai bună la Internet pentru că altfel vei vedea filmul cu întreruperi. (care nu sunt prea plăcute)

Ca orice lucru pe lumea asta şi filmele online prezintă o serie de avantaje şi dezavantaje. Printre avantajele oferite de acestea se numără următoarele:

  • filmele nu trebuie descărcate în calculator, se încarcă direct în browser aşa ca adio BS Player;
  • ai posibilitatea de a alege dintr-o colecţie impresionantă ce cuprinde toate genurile: dramă, horror, thriller, comedie, aventură, romantic, S.F., etc. plus desene animate, seriale şi documentare;
  • de cele mai multe ori filmele care rulează la cinematograf sunt deja disponibile pe internet.

La capitolul dezavantaje aş enumera:

  • anumite site-uri cer instalarea unui plugin (Sopcast Tv-U View TV) pentru a putea afişa conţinut video;
  • am dat peste site-uri care în momentul în care apăsam butonul de redare îmi încărcau alte pagini în browser cu tot felul de reclame; (deranjant după părerea mea)
  • deşi nu sunt multe, am mai găsit totuşi site-uri care cereau să mă înregistrez înainte de a avea acces ca membru sau odată ce încărcam pagina unui film observam că nu am nici un fel de buton în afara celui de redare. Este cam ciudat să te uiţi la film fără să ai la dispoziţie un minim de comenzi: stop, pauză, volum, aspect, etc.

Dacă mă întrebi ce prefer: site-uri româneşti sau străine ţi-aş răspunde că tind mai mult spre cele străine. De exemplu site-urile româneşti oferă de obicei filme cu subtitrare în limba română. Chiar dacă la prima vedere acest lucru pare un avantaj, am observat că subtitrările sunt de cele mai multe ori făcute pe genunchi fiind incomplete sau prost scrise aşa încât nu prea înţelegi mare lucru din film.

În cazul site-urilor străine este de înţeles că nu oferă nici un fel de subtitrare în limba română însă cei care stăpânesc cât de cât engleza cred că se vor descurca. Nu mai spun de faptul că cele străine au o bază de date mult mai mare cu filme.

Nu ştiu dacă filmele online sunt mai legale sau mai puţin legale decât cele descărcate în calculator, dar sigur nu intra sub incidenta incurajarii pirateriei prin partajarea acestora cu alti utilizatori. Eu le văd ca pe un “ajutor” pentru cei care vor să afle dacă filmul mult aşteptat este vreo capodoperă. Nu de puţine ori ne-am trezit dezamăgiţi după un film văzut la Mall, de la care aveam pretenţii. De ce să nu vedem filmul pe Internet, iar în cazul în care ne place să cumpărăm DVD-ul original?

Câteva dintre site-urile găsite de mine sunt:

ROMÂNEŞTI

STRĂINE

  • http://ww1.quicksilverscreen.com/
  • http://ww43.movielab.tv/
  • http://ww17.watch-movies-links.net/
  • http://ww35.cinecast.us/

PS: Sunt convins că ştii şi alte site-uri cu filme online aşa că poate le spui şi celorlalti de ele.

9 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!