GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

BenQ QisDESIGN și noile game de proiectoare/monitoare pentru 2013

Autor: Echipa GiZ

BenQ a lansat astăzi în România brand-ul QisDESIGN, noile game de proiectoare pentru educaţie, home entertainment şi business, precum şi noi modele de monitoare pentru gaming și utilizare în mediul office.

QisDESIGN este o gamă premium ce reuneşte produse de iluminat bazate pe tehnologie LED. BenQ susține că LED-urile încorporate în sistemele de iluminat din gama QisDESIGN au o durată de viață de 50.000 de ore, aproximativ 13 ani de utilizare la o medie zilnică de 10 ore. De asemenea, noile corpuri de iluminat au un consum de energie de aproximativ 10 ori mai redus față de sursele tradiționale.

Sub gama QisDESIGN se regăsesc noile lămpi Flamenca cu senzori sensibili la atingere, lămpile ambientale Aurelia, lampa de birou Be Light, corpurile de iluminat Seagul, Coral Reef, Piano, Coral și Crystal. Întreaga gamă are un design inspirat din natură și dezvoltat în parteneriat cu Muzeul Național de Biologie Marină din Taiwan.

Produsele pot fi achiziţionate în România, pentru detalii luaţi legătura cu reprezentenţii locali Benq. În scurt timp ele vor putea fi şi văzute live în cadrul unor magazine specializate din întreaga ţară. Preţurile sunt însă piperate, de ordinul sutelor şi miilor de euro, astfel că aceste sisteme de iluminat nu se adresează concumatorului de rând, ci iubitorilor de obiecte deosebite.

Noile game de proiectoare BenQ aduc o îmbunătățire în privința duratei de viață a lămpii, dispun de tehnologia SmartEco pentru reducerea consumului de energie și modul Blank Eco pentru protejarea lămpii atunci când proiectorul este în stand by.

Linia de proiectoare pentru segmentul educaţional include modelele MX819ST, MW820ST și MX822ST, cu rezoluții XGA și WXGA, luminozitate de până la 3.500 ANSI lumeni şi o durată de viaţă a lămpii de 10.000 ore.

Gamă de proiectoare pentru mediul de business include 7 modele echipate cu tehnologia de proiecţie DLP Link cu suport 3D din orice sursă. Proiectoarele sunt echipate cu lămpi de până la 4.000 de ANSI lumeni şi durată de viaţă de până la 6.000 de ore.

Faţă de liniile de proiectoare din 2012, cele noi beneficiază de o durată de viaţă crescută a lămpii, luminozitate şi contrast sporite, şi nu în ultimul rând, dimensiuni mai compacte.

Dintre modelele noi, se remarcă BenQ Joybee GP 3, un proiector LED wireless cu docking pentru iPhone (atenţie, foloseşte conectorul de tip vechi şi nu cel Lightning, o alegere neinspirată din punctul meu de vedere), ce poate fi conectat şi wireless la orice sursă de semnal, desktop, smartphone sau tabletă.. Proiectorul este portabil, având o greutate de 0,5 kg, el putând fi echipat şi cu o baterie externă dacă doriţi să îl folosiţi atunci când sunteţi departe de priză. Preţul este însă destul de piperat, în jurul sumei de 2500 de lei.

Noile monitoare prezentate sunt: BenQ RL2455HM destinat gamerilor și având o viteză de răspuns de 1ms GTG, BenQ GW2760HS – monitor LED de 27 inch și BenQ BL2411PT – monitor ergonomic destinat segmentului business. Mai mult, cei de la Benq au declarat că îşi vor concentra atenţia în viitor pe nişe, precum cea a monitorelor pentru gaming, realizate în strânsă colaborare cu gameri din întreaga lume, sau cea a monitoarelor profesionale sau office, de dimensiuni mari.

Toate produsele lansate astăzi sunt disponibile în magazinele din România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri