GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Bluetooth 3.0, mai rapid si mai stabil

Autor: Echipa Giz.ro

Bluetooth este o tehnologie folosita pentru transferul de date pe distante scurte intre doua dispozitive. Principalul dezavantaj al tehnologiei, rata mica de transfer, va fi adresat in versiunea 3.0, care va fi anuntata oficial pe 21 aprilie, impreuna cu lista de producatori care vor suporta noul standard. Pana atunci avem o lista cu umbunatatiri aduse de noua versiune:

  • Enhanced Power Control – functie care va controla automat puterea de emisie si receptie, scazand numarul de deconectari
  • Generic Alternate MAC/PHY (AMP) – pairing-ul (cuplarea a doua dispozitive prin Bluetooth) se face prin Bluetooth, iar transferul propriuzis in cazul fisierelor se face prin WiFi, mult mai rapid. Daca unul din cele doua dispozitive nu are WiFi atunci transferul va avea loc mai lent prin Bluetooth. Update: viteza de tranfer prin WiFi va fi in jur de 24 Mbps, adica aproximativ 2-3 MB/s reali.

Bineinteles, pentru a beneficia de aceste functii, ambele dispozitive trebuie sa fie dotate cu Bluetooth versiunea 3.0.

Update: Bluetooth 3.0 HS  (High Speed) este denumirea oficiala pentru dispozitivele care suporta si functia de transfer rapid prin WiFi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri