Bluetooth 3.0, mai rapid si mai stabil

Bluetooth 3.0, mai rapid si mai stabil

Bluetooth este o tehnologie folosita pentru transferul de date pe distante scurte intre doua dispozitive. Principalul dezavantaj al tehnologiei, rata mica de transfer, va fi adresat in versiunea 3.0, care va fi anuntata oficial pe 21 aprilie, impreuna cu lista de producatori care vor suporta noul standard. Pana atunci avem o lista cu umbunatatiri aduse de noua versiune:

  • Enhanced Power Control – functie care va controla automat puterea de emisie si receptie, scazand numarul de deconectari
  • Generic Alternate MAC/PHY (AMP) – pairing-ul (cuplarea a doua dispozitive prin Bluetooth) se face prin Bluetooth, iar transferul propriuzis in cazul fisierelor se face prin WiFi, mult mai rapid. Daca unul din cele doua dispozitive nu are WiFi atunci transferul va avea loc mai lent prin Bluetooth. Update: viteza de tranfer prin WiFi va fi in jur de 24 Mbps, adica aproximativ 2-3 MB/s reali.

Bineinteles, pentru a beneficia de aceste functii, ambele dispozitive trebuie sa fie dotate cu Bluetooth versiunea 3.0.

Update: Bluetooth 3.0 HS  (High Speed) este denumirea oficiala pentru dispozitivele care suporta si functia de transfer rapid prin WiFi.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!