Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Ce contează mai mult: prețul mic sau calitatea? (P)

Ultima modificare: 7 Mar 2017

În fiecare zi, cu fiecare alegere pe care o facem,  suntem puși în situația de a lua decizii. Chiar și cele mai mărunte lucruri ni se prezintă ca o multitudine de opțiuni. De la ce mâncăm la micul dejun, vestimentația zilnică sau destinațiile de vacanță, practic în fiecare moment luăm decizii, care pot influența calitatea și complexitatea vieții noastre. Atunci când vine vorba de ‘cumpărături’ cunoaștem cu toții expresia “atât cât dai, atâta face”, asta pentru – ne-am lămurit cu toții, ‘ieftin și bun’ este doar o utopie banală sau un mesaj uzat de marketing – depinde din ce parte a baricadei privești lucrurile.

Când ne referim la echipamente și tehnologii, deciziile sunt chiar mai grele. Caracteristici unice, diferențe greu de cuantificat în ceea ce privește confortul și calitatea – fac alegerile să fie tot mai dificile în contextul unei oferte permanent diversificate.

Și, pentru că de cele mai multe ori totul pleacă de la un buget – cum știm că am făcut alegerea corectă?

În domeniul echipamentelor de tipărire, Kyocera pune accentul pe TCO (Total Cost of Ownership) considerând că acesta este mai important decât prețul de achiziție. Cum se susține acest TCO și, mai ales, de ce contează atât de mult în economia unei alegeri?

TCO-ul este totalitatea costurilor care se asociază unui produs – de la achiziție, până la costuri de întreținere și exploatare, inclusiv consumabile și inclusiv costuri asociate cu factura de electricitate. TCO-ul atrage atenția oricărui consumator asupra faptului că mai multe costuri mici adunate, în timp, pot constitui valori, uneori chiar mai importante decât valoarea de achiziție în sine. Altfel  spus, Kyocera afirmă că echipamentele sale, având cel puțin aceleași funcționalități cu cele ale competiției, vor atrage în timp costuri reduse de întreținere și consum sau vor rezistă mai bine în timp, având astfel o valoare mai mică de amortizare.

pret mic sau calitate - kyocera - articol 4

Cum reușește Kyocera să susțină argumentul unui TCO mai redus? În urmă cu mulți ani, Kyocera a dezvoltat tehnologia ECOSYS  care presupune simplificarea sistemelor și utilizarea unor materiale mai rezistente, echipamentele solicitând mai puține investiții în întreținere și mentenanță și asigurând o durată medie de viață mai bună și un consum mai scăzut.

Dacă cumva, până acum, decizia achiziției unei soluții de printing s-a bazat pe criteriul prețului, o a doua evaluare – fie aceasta concentrată și doar pe prețul consumabilelor – sigur va produce o schimbare de optică. Pentru că se știe, nu imprimanta ‘costă’ atât de mult, cât consumabilele…

Poate că argumentul TCO nu stă în picioare ca orice tip de achiziție. Dar pentru acele echipamente care implică consumabile (iar în sfera IT, echipamentele de tipărire sunt extrem de sensibile la acest argument) efortul unui astfel de calcul merită făcut. Rezultatele pot fi surprinzătoare!

(P) Acest articol face parte dintr-o campanie sponsorizată.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.