Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cum reduci costurile de tiparire? (P)

Ultima modificare: 20 Feb 2017

Avem avantajul de a trăi într-o epocă prevalent electronică, în care tot mai multe documente și comunicări se bazează pe formatul electronic și doar cele esențiale ajung să fie tipărite.

Chiar și așa, într-o companie de dimensiuni medii cu circa 50 de angajați sunt listate la imprimantă, anual, în medie, peste 75.000 de pagini! Dintre acestea, cele mai multe reprezintă rapoarte, contracte, acte sau documente a căror obligativitate în format ‘hard-copy’ nu este discutabilă.

A reduce costurile de tipărire prin reducerea volumului de documente tipărite este o misiune aproape imposibilă, ca atare reducerea costurilor trebuie să se concentreze nu doar pe utilizator, ci și pe materialele și echipamentele utilizate.

Poți citi articolul în întregime aici.

Unul dintre obiectivele directorului de achiziții sau a managerului IT este de a optimiza costurile asociate cu activitatea de tipărire. Probabil cel mai evident dintre acestea este costul cu hârtia de copiator, dar în acest caz alegerea nu este foarte elaborată, fiind legată de calitatea și prețul hârtiei de copiator.

costuri tiparire reduse Kyocera EcoSys

Însă, dincolo de acest consumabil ușor de optimizat la nivel de cost, trebuie luat în discuție și subiectul alegerii unei imprimante sau multifuncționale optim adaptate nevoilor fiecărui business, iar acest subiect devine brusc unul complex, pentru că dincolo de prețul de achizitie, în cazul echipamentelor de tipărire costurile de exploatare constituie un subiect sensibil.

Până și o imprimantă banală nu ‘doare’ atât de mult atunci când este cumparată, ci în momentul în care intră în exploatare și începe să ‘ceară’ bani pentru întreținere și pentru consumabile. Multe dintre modelele de imprimante vor consuma un buget mai mare sau egal cu cel al prețului de achiziție în primele 12 luni de la darea în exploatare. Cum se explică această situație disproporționată? În mod normal, o imprimantă va consuma bugete semnificative atât pentru schimbarea de toner (sau a cartușelor, după caz) cât și pentru întreținere și înlocuirea pieselor de schimb.

Un toner cartridge obișnuit al unui echipament de tipărire poate conține până la 60 de componente. Un toner Kyocera conține doar 4 sau 5 componente, în funcție de complexitatea echipamentului ales. Mai mult decât atât, Kyocera dotează echipamentele proprii cu cilindru din Siliciu Amorf (al doilea material ca duritate după diamant), având o durată medie de viață de 10-15 ori mai mare decât a celor din materialele OPC (cilindru fotoconductor organic) utilizate de majoritatea imprimantelor similare.

În plus, tehnologia ECOSYS, dezvoltată și implementată de Kyocera încă din 1992 pe toate echipamentele de tipărire, oferă beneficiarilor unul dintre cele mai mici costuri pe pagină din piață, cât și consum mic de energie și amprentă redusă de carbon. Mai multe detalii despre tehnologia ECOSYS găsești aici.

Se obține astfel un echipament de tipărire avansat tehnologic, eficient la nivel de costuri de întreținere și exploatare și – în final, financiar avantajos pentru beneficiar.

În concluzie, atunci când analizăm posibilitatea achiziționării unor imprimante sau multifuncționale profesionale, prețul de achiziție devine un criteriu secundar. Pentru cei care vor să facă reduceri substanțiale ale costurilor asociate tipăririi, este imperios necesară o viziune de perspectivă, în care costului de achiziție îi sunt asociate cheltuieli cu consumabilele, costuri de întreținere și valori măcar estimative legate de consumul de energie.

(P) Acest articol face parte dintr-o campanie sponsorizată.

1 comentariu

  1. Sorin

    Noiembrie 11, 2016 la 08:54

    Vad ca nu spuneti nimic de imprimantele cu jet de cerneala, sint la fel de bune si la fel de durabile ca si cele laser. Mai nou, producatorii au ales sa monteze rezervoare de mare capacitate pentru cerneala, per total, costul tiparirii fiind mult diminuat. Evident ca sint avantaje si dezavantaje pentru tehnologiile de tiparire laser si inkjet, iar alegerea optima a echipamentelor necesare consider ca este solutia reducerii costurilor. Depinde foarte mult de necesitatile de tiparire, trebuind luat in calcul si o eventuala crestere a volumului de tiparire.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.