GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

iPod Touch şi iPod nano – specificatii, preturi

Autor: Echipa Giz.ro

Apple a lansat noile generaţii de iPod Touch şi iPod nano cu îmbunătăţiri semnificative comparativ cu modele precedente.

Noul iPhone 5 a fost vedeta serii la evenimentul Apple, însă producătorul american nu a neglijat şi gama de playere iPod care a scris istorie la începutul anilor 2000.

iPod Touch – ecran de 4″

Cea mai importantă noutate în această gamă este fără îndoială iPod Touch, care utilizează un ecran Retina Display cu diagonala de 4” şi format 16:9, identic cu cel de pe iPhone 5. Acesta a fost însă împachetat într-o carcasă cu grosimea de numai 6.1 şi cântăreşte 88 de grame.

Una dintre cele mai bune veşti este însă îmbunătăţirea semnificativă a autonomiei până la 40 de ore, astfel că acum poţi asculta muzică aproape două zile în continuu fără să fie nevoie să încarci acumulatorul.

A doua veste interesantă din punct de vedere muzical este introducerea noilor căşti proprietare botezate EarPods, despre care Apple susţine că oferă o calitate mai bună a sunetului şi o mai bună protecţie împotriva apei şi a transpiraţiei.

Noul iPod Touch are acelasi design ca iPhone 5 intr-un format mai compact

Din punct de vedere hardware, noul iPod Touch utilizează procesorul A5 din iPhone 4, iar camera foto de 5 MP poartă numele iSight, la fel ca iPhone 5, în timp ce camera frontală permite convorbiri video prin FaceTime în format HD 720p.

Conectivitatea este asigurată de conexiunea Wi-Fi 802.11 a/b/g/n şi există suport şi pentru Bluetooth 4.0, iar asistentul vocal Siri a fost implementat şi pe acest gadget.

Noul iPod Touch primeşte precomenzi din 14 septembrie şi va fi disponibil începând din luna octombrie într-o varietate de şase culori, la tradiţionalele alb şi negru adăugându-se în premieră versiunile pe albastru, galben, roz, argintiu şi aşa-numita culoare slate.

Preţurile de comercializare vor fi de 299 USD (1.300 – 1.500 lei) pentru versiunea de 32 GB sau 399 USD (1.800 – 2.000 lei) pentru versiunea de 64 GB.

iPod nano – ecran de 2.5”

Nu în ultimul rând, Apple a adus modificări importante şi pentru mezinul gamei iPod, şi anume iPod nano. Acesta beneficiază acum de un ecran multi-touch cu diagonala de 2.5” şi un meniu aparent spartan, cu şase iconiţe pe cranul principal grupate pe două coloane şi trei rânduri.

Utilizarea nu se face însă exclusiv prin gesturi touch, întrucât noul nano include un buton de home şi mai multe butoane pe părţile laterale pentru a controla volumul, pentru a pune pauză sau pentru a schimba melodia.

iPod nano vine cu un ecran de 2.5″ si cu ceea ce pare un iOS la nivel basic

Noul nano beneficiază de o autonomie de până la 30 de ore, iar acumulatorul se încarcă prin noul conector Lightning, disponibil şi pe iPhone 5 şi noul iPod Touch. Printre dotările suplimentare se numără conexiunea Bluetooth pentru a a asculta muzică cu căşti fără fir sau radio FM integrat, plus o serie de aplicaţii pentru fitness precum Nike+. Aşa cum era de aşteptat, din pachet nu lipsesc noile căşti EarPod, disponibile la pachet şi împreună cu iPhone 5 şi iPod Touch. Separat, noile căşti costă 29 USD (130-150 lei).

iPod nano va fi disponibil în versiune de 16 GB şi într-o varietate de şapte culori pentru un preţ de 149 USD (700-800 lei).

iPod nano, disponibil intr-o gama variata de culori, pe gustul fiecaruia

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri