Kindle DX – un ebook reader mai… bun !

Ebook Reader-ele nu sunt prea populare pe la noi, iar nume precum Amazon Kindle sau Sony Reader inseamna ceva doar pentru prea putini.

De ce? Ar fi multe motive. Intai de toate, sunt scumpe. Apoi, nu le aduce nimeni la noi. Si chiar daca le-ar aduce, ar fi greu sa ne procuram carti electronice pentru ele, acestea nefiind disponibile in limba romana, iar magazinele de astfel de carti din afara nevanzand in Romania. In plus, la noi nu prea se citeste, asadar chiar daca nu ar exista inconvenientele de mai sus, tot nu prea ar fi mare cerere pentru ebook readers . Cel putin asa cred eu. Ar fi interesanta si o parere a celor de la Bookblog asupra acestui aspect . Mai multe despre aceste dispozitive intr-un articol viitor.

Oricum, nu acesta era subiectul acestui post, ci vroiam sa va prezint „ultima fita” in materie de cititoare de carti electronice, modelul Amazon Kindle DX . De ce e acesta atat de special? Pentru ca pur si simplu e mai bun. Sa vedem cam ce stie:

  • are ecran e-ink de 9,7″ , monocrom, dar care suporta pana la 16 nuante diferite de gri
  • are conectivitate 3G, asadar poti cumpara carti de oriunde, conectandu-te la Internet
  • suporta o multime de tipuri de fisiere: de la PDF la DOC, JPG sau MP3
  • se aseamana ca si format cu o revista, fiind foarte subtire (a se vedea si din poze, sursa primei poze aici)
  • are o memorie ce iti permite sa stochezi pana la 3500 de carti
  • poate accesa o biblioteca cu peste 250.000 de titluri de carti, ziare, reviste, etc
  • poate fi utilizat multe zile la rand fara a fi incarcat
  • si multe altele
Amazon Kindle DX - probabil cel mai bun ebook reader de pe piat,a in prezent
Amazon Kindle DX – probabil cel mai bun ebook reader de pe piata in prezent

Pe scurt, este un substituent excelent al cartilor clasice. Unul mai portabil, mai modern, mai inteligent. Si mai scump, pentru ca modelul Kindle DX va costa aproape 500$ in Statele Unite. Exista si modelul Kindle 2, cu ecran de 6″, care costa „doar” 359$ . Cam mult zicem noi… insa pentru cei care calatoresc mult si iubesc sa citeasca, un astfel de dispozitiv poate fi o alegere foarte buna. Pentru ca aici este Kindle-ul cu adevarat util: in calatorii, acolo unde nu poti lua cu tine volume intregi.

Kindle DX seamana cu o revista, fiind extrem de subtire
Kindle DX seamana cu o revista, fiind extrem de subtire

Precum ziceam, in Romania Kindle-ul nu se aduce. In plus, e foarte greu sa faci rost de carti originale sau carti in limba romana. Chiar si asa, noua ne-ar placea un Kindle DX si sigur ne-am descurca cumva sa il incarcam cu materiale noi. Voi ce parere aveti?

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!