Microsoft LifeCam VX-700, un webcam accesibil

Microsoft LifeCam VX-700, un webcam accesibil

Cred ca Microsoft LifeCam VX-700 este cel mai accesibil webcam creat de Microsoft. La un pret de aproximativ 70 de lei, primesti un webcam extrem de simplu, cu rezolutie video VGA si conectare USB 2.0. Microsoft LifeCam VX-700 se vrea un webcam pentru notebook, fiind mic, cu design destul de elegant si inzestrat cu o clema de prindere.

Pentru un asemenea webcam simplu precum Microsoft LifeCam VX-700, specificatiile tehnice sunt pe masura:

  • rezolutie video VGA (640 x 480 pixeli)
  • rezolutie foto 1,3 MP (1600 x 1200 pixeli)
  • conectare USB 2.0
  • casca mono si microfon incorporate

Nu sunt foarte multe de spus despre Microsoft LifeCam VX-700 pentru ca nu iti promite marea si sarea. Face doar ce scrie pe cutie, afica pozeaza la rezolutia de 1,3 megapixeli si filmeaza la rezolutie VGA.

Microsoft Lifecam VX-700 nu impresioneaza la capitolul design
Microsoft Lifecam VX-700 nu impresioneaza la capitolul design

Cutia in care il cumperi este imensa pentru ce gasesti inauntru. Iar inauntru este webcam-ul propriuzis, casca mono cu reglaj de volum si microfon incorporate in fir si o camasuta de burete pe care o poti monta pe casca in cazul in care o tii mult in ureche si nu vrei sa te dejanjeze. Atat si nimic mai mult. Unde este CD-ul de instalare? Ei bine, nu exista asa ceva, dar nici nu este nevoie. Microsoft LifeCam VX-700 functioneaza fara drivere. Doar il conectezi la computer prin USB si gata.

Microsoft LifeCam VX-700 a fost creat sa functioneze cu Windows Live Messenger, dar merge fara probleme si cu orice alt program de conferinte web (Skype, Yahoo! Messenger etc.).

Cand m-am uitat la el prima oara am ramas perplex ca nu are niciun reglaj de focalizare. Nu-l poti regla pentru ca este fix. Totusi, intr-un mod ciudat, nu prea pare sa aiba nevoie. Montat pe ecranul notebook-ului si la o distanta normala de utilizare a notebook-ului, imaginea a fost destul de clara (atat cat se poate vedea la rezolutie VGA).

Pentru ca aminteam de montarea pe ecranul notebook-ului, clema cu care este inzestrat Microsoft LifeCam VX-700 nu este deloc grozava. Nu se prinde prea fix si daca o folosesti des s-ar putea sa te enerveze faptul ca trebuie sa o asezi mereu ca sa te vezi bine in cadru.

Microsoft Lifecam VX-700 este un webcam pentru notebookuri
Microsoft Lifecam VX-700 este un webcam pentru notebookuri

Nu am inteles de ce au mai pus in pachet casca si microfonul. Probabil pentru a accentua ideea ca odata ce ai cumparat Microsoft LifeCam VX-700 esti gata sa intri in conferinta online. Casca si microfonul sunt de foarte proasta calitate. In microfon ajunge si foarte mult zgomot, iar casca mono zici ca-i luata le la celebrele radiouri RiC (primul radio ultraportabil romanesc de pe vremea comunismului).

Webcam-ul in sine arata insa destul de bine desi carcasa este contruita in intregime din plastic. Capacul extern, negru este lucios, chestie care ii da un pic de eleganta si aproape ca nu iti da senzatia de webcam ieftin.

Mie, Microsoft LifeCam VX-700 mi-a dat impresia unui webcam decent pentru pretul lui. Cu toate astea, la 70 de lei poti gasi webcam-uri mai bune, care sa vina si cu reglaj de focalizare si care sa se prinda ceva mai bine de ecranul notebook-ului. Totusi, trebuie sa remarc faptul ca Microsoft LifeCam VX-700 vine cu un senzor pentru reglaje automate ale nivelurilor de expunere si luminozitate. La urma urmei, este un webcam pe care scrie Microsoft, desi este produs in China.

Review-urile utilizatorilor sunt in majoritate de bine ceea ce inseamna ca desi Microsoft LifeCam VX-700 nu este sofisticat, se descurca bine la ce stie sa faca.

11 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!